Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: galinabg
Категория: Политика
Прочетен: 3396554
Постинги: 193
Коментари: 4461
Гласове: 21835
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
15.12.2009 23:56 - „ВЪПРОС_чЕТА_ТА НА ГАЛЯ”: ИСТо/Е/РИЯТА С НОВИНИТЕ НА ТУРСКИ ЕЗИК
Автор: galinabg Категория: Политика   
Прочетен: 52680 Коментари: 125 Гласове:
25

Последна промяна: 17.12.2009 10:02


 Чухте ли? В България ще има Референдум!   А гледахте ли Новините по Националната телевизия?
Водещата новина :
  Премиерът Бойко Борисов заяви, че подкрепя искането на Атака за референдум дали да има или не новини на турски език по БНТ..........От Парламентарната група на „Атака" вече са събрали необходимите 48 депутатски подписа за искането за референдум ........Конституцията изисква 1/5 от депутатските подписи, след което парламентът решава, а в рамките на месец президентът издава указ за провеждането на референдума.   http://bnt.bg/bg/news/view/19630/referendum_za_novinite_na_turski_ezik   Зашеметяващо! Направо по Стахановски!
Щях да съм първата припаднала от радост след бомбастичната „Първа” новина по държавния телевизионен канал, ако формата, мястото и главните герои, събрани на куп, не ми създаваха картинКа на абсурда!
Ще започна по ред:  

1.Що е Референдум?
Референдумът или т.нар. „допитване до народа” е най-чистият вид на пряка демокрация. 
Възможността за провеждане на Референдум у нас е предвидена по Конституция и чрез Закона за допитване до народа.
/Конституция: http://www.parliament.bg/?page=const&lng=bg; Закон за допитване до народа: http://lex.bg/laws/ldoc/2133897732/

Най-общо казано формата Референдум би трябвало да се прилага за решаване на изключително важни, базисни, национални и местни въпроси. 
Доколкото разбирам най - важният проблем на България, за последните 20 години, се оказват Новините на турски език по Българската национална телевизия. 
И заради това правителството и част от подкрепящите го в Парламента ще решат този жизнено важен за всеки български гражданин въпрос чрез общонародно допитване!

Така – „Допитването до народа "за" или "против" новините на турски език ще е третият национален референдум в историята на България. Той ще бъде първи след демократичните промени от 1989 година. На референдум през 1946 г. в условията на съветско присъствие се взема решение за премахване на монархията, а през 1971 г., когато комунизмът вече е окончателно "победил", в конституцията се вписва прословутия "член 1", който легитимира БКП като единствената "ръководна сила в обществото и държавата".
/http://www.mediapool.bg/show/?storyid=159842&srcpos=1/

Милата ми баба в такива ситуации обичаше да казва: „Жива да не бях, Галино?” /В смисъл: И това доживях да се случи, да видя, да преживея/

2.Кой ще организира Референдума?
  
Политическа партия „Атака” с подкрепата на управляващата партия ГЕРБ, стана ясно днес. 

3. Защо така внезапно?
 
Какво се случи в рамките на 6 дни – от 9-ти декември до днес (15-ти декември), че Атака така внезапно, отново, промени мнението си за Новините на турски и как така изведнъж партията на премиера Бойко Борисов се ангажира с пълна подкрепа за „националната кауза”? 

Какво имам предвид?
Ами ето това:  

Агенция Медиапул, 09.12.2009 година:
"Атака“ засега се отказва да маха новините на турски език по БНТ 
Таня Николова
9 Декември 2009
   Внесеното от ПГ на "Атака“ предложение за премахване на новините на турски език по БНТ, което трябва да стане с промяна в Закона за радио и телевизия, в сряда изненадващо бе "замразено“ и не беше гледано в ресорната медийна комисия. В началото на заседанието председателят й Даниела Петрова обяви, че вносителите, един от които е лидерът на "Атака“ Волен Сидеров, са поискали в писмо до шефа на НС Цецка Цачева поправките да бъдат отложени........” http://www.mediapool.bg/show/?storyid=159584&p=1

4.      Не намирисва ли цялата тази
исто/Е/рия на политическа договорка и пазарлък между Атака и ГЕРБ след разпадането на Парламентарната група на другия, до вчера, подкрепящ ги партньор РЗС?
И след полу-разпада на партията на Волен Сидеров?
„Крехкост” в Парламента ли усещам?
Или опити за „реанимация” на националистическата партия, която може би ще се окаже единствената опора в предстоящите тежки, за правителството, зимни месеци?
На безработица, безпаричие и финансово-икономически колапс за фирми и служителите им, много от които вече се озовават на улицата с огромни задължения към банките и други кредитори?


И какво по-подходящо от антитурската карта в ситуация като очертаващата се?

Вместо народ срещу правителство – народ срещу народ?
Доста пъклен ми се вижда този план!

5.      И на края, все пак отново по въпроса за „предстоящия евентуален” референдум:
КОЕ Е ОБЩОНАЦИОНАЛНОТО И ВАЖНОТО НА НОВИНИТЕ НА ТУРСКИ ЕЗИК ЗА ГОРКИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД, С ДНЕШНА ДАТА, ЧЕ ЩЕ МУ СЕ НАЛОЖИ ДА ПЛАТИ ОТ ДЖОБА СИ, В НАЙ-ТРУДНИТЕ ФИНАНСОВИ МЕСЕЦИ, РЕФЕРЕНДУМ, ЗАРАДИ ИСКАНЕТО НА ЕДНА НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ?

Ако проблемът на някои е Доган и партията му ДПС новините на турски са нещо, което не тази партия и лидерът им ползват, а хората от т.нар. турско малцинство.

И премахването им по начина, по който се предлага в момента, ще има тежки последици за българското общество.

Тук, все пак ще кажа, че новините на турски език по БНТ, от създаването си, бяха заложени като мина в бъдеще време. Защото ТОГАВА, когато те започнаха, на всички беше обяснявано, че в основата на това решение са принципите на толерантността и демокрацията. Спор няма. Но под този знаменател трябваше да бъде проявена толерантност и към други етнически и малцинствени групи от населението на България.
В подходящ формат и еднакъв за всички.

Господа управляващи,
В момента хората в България нямат нужда от циркови изпълнения.  Ако искате да правите РЕФЕРЕНДУМ-и то има много по-важни и национално-смислени въпроси, по които си струва той, народът, суверенът, да се изкаже чрез национално допитване. Ако не се сещате ще ви подскажа: Строителството на АЕЦ „Белене”, „Бургас-Александруполис”, „Син поток”, ако щете и промяна в Конституцията, за която всички говорехте предизборно. 

Не правете Референдум за Новините на турски език! 
Те просто можеха да бъдат свалени от програмата на БНТ или преместени в друг часови пояс и поднасяни под друга форма.
В едно с равното право на други етнически групи. И тогава всичко щеше да звучи нормално, европейско и демократично. 

Сега вече чак не се сещам как можете да излезете от конфузната ситуация? 
Сигурно има начин. 

Но той никак не е НАЦИОНАЛЕН РЕФЕРЕНДУМ! 
С етническата карта не бива да се заиграват и най-добрите картоиграчи! 

Защото това е „комар”!  
А ако сте забравили, данъците за хазарта вече са по-високи! 
 
И "цената" ще бъде „скъпа”!

********** 
Още по темата с днешна дата /16.12.2009/

http://ivo.bg/2009/12/16/тояга-към-референдумите-просешка-ил/

http://gantree.blog.bg/politika/2009/12/16/za-novinite-na-turski-ezik.455877

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/12/16/831402_pravozashtitnici_choveshkite_prava_ne_podlejat_na/

http://www.dnevnik.bg/analizi/2009/12/16/831287_polet_nad_kukuviche_gnezdo_s_chasovnikov_mehanizum/

http://www.mediapool.bg/show/?storyid=159850&srcpos=1

http://www.dnevnik.bg/analizi/2009/12/15/830998_redakcionen_opasna_glupost_v_gradaciia/

http://bulgariancomments.blogspot.com/2009/12/blog-post_16.html

http://divini.blog.bg/politika/2009/12/16/programata.456099

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=316328

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=316325


Тагове:   новини,   атака,   език,   референдум,


Гласувай:
25



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - Колко си права, но референдум може и ...
16.12.2009 01:35
Колко си права, но референдум може и да има. На тия не им пука-(((
цитирай
2. tili - Нали така на времето
16.12.2009 03:34
беше създадена истерията с възродителния процес, за да се прикрие крахът на държавата. Нищо ново, нищичко! Отново разделение, търсене на враг, консолидация на ДПС - прозрачно, та чак свети!!!
цитирай
3. swanlake - Галя, преди да дойде онова недон...
16.12.2009 04:32
Галя , преди да дойде онова недоносче-чудото невиждано ,наречено " демокрация ", за турците нито се говореше ,нито се пишеше. Те бяха едни от най-сговорчивите и трудолюбиви хора в България. Не създаваха проблеми , а от хората знам , че турците са били / и вероятно все още са / прекрасни съседи и приятели,готови дрехата да свалят от гърба си за приятел - българин. Така и не ми стана ясно защо се подпали тази вражда между хора на етническа основа и кой имаше интерес от нея. Абе хайде да не кажа , че нямам представа какво и защо се е случило,но защо продължават да се насъскват хората едни срещу други и в момента? Дреме им на хората по селата да правят партии и да се правят на турци. Има една шепа турчеещи се активисти,които се правят на интересни и мисля,че е достатачно на тях да им се резнат крилцата вместо да се насажда омраза между турци и българи.
Референдум ще се прави, да се трошат пари,дето и без това ги няма,за дивотии като 5 минутка на турски език. Все едно не е ясно какъв ще е резултата...
Чак се и ядосах даже :)
Хайде стига ,че ще вземат да ми резнат достъпа до блога :)
цитирай
4. анонимен - ПРОМАРТИ!
16.12.2009 05:52
Харесвам предложението на Мартин Димитров за две в едно - едновременно за новините на турски език и за АЕЦ Белене. Ясно е как ще гласуват десните хора.
цитирай
5. анонимен - питащ
16.12.2009 07:52
А дали не е дошло вече времето за отмяна на "висящите" дела?
И не трябва ли да почерпим опит от американците и да сумираме присъдите?
И може би тряваше да тръгнем оттук..........?
Мечти.и.и..............
цитирай
6. veselaj - swanlake,
16.12.2009 07:54
За "лошите" турци се заговори преди демокрацията - по време на "възродителния" процес, когато комунистите принудиха много хора да се изселят от България насила.
Браво Галя. На мен ми е интересно колко хора щяха да забележат, че има новини на турски, ако отвреме навреме не се вдигаше шум около това. Аз лично не съм гледала новини по това време от години.
цитирай
7. анонимен - И все пак....
16.12.2009 08:04
Все пак мисля, че ще го преживеем този референдум. Както всички знаят депутатите на ГЕРБ не правят 121 депутати, необходими за приемането на законите. Затова на ГЕРБ са му много важни гласовете на АТАКА. И ето, компромисът от страна на ГЕРБ за този референдум му осигорява необходимите за мнозинство гласове. ДА, кофти е този начин на политика. НО аз го предпочитам от алтернативата разпадане на правителството и невъзможност за едностранно управление на ГЕРБ. Не че са точно ГЕРБ, макар, че ги предпочитам пред БСП и ДСП, но мисля, че е по-добре да управлява една партия за да може малко или много да се следва една линия на управление. А и този бъдещ референдум, както се споменава и тук няма кой знае какво значение за страната. Еми това е супер, чрез дребни залъци да се задоволяват националистите. Все пак, живеем в България, не в някоя истински демократична и развита правова държава. Абсурдите са част от ежедневието ни. Няма как да не присъстват и в политиката. Ако някой има по-добри идеи, да иде в политиката, в парламента. Ще кажете, че всичко е уредено от бивши комунисти, богаташи и т.н. Еми, ако е така и нищо не може да се направи не мисля че с празни приказки ще постигнем национален прогрес. ЗАТОВА с извинение трябва "яко бачкане" на всички българи, създаване на ценности в младото поколение от страна на семейството. Защото голям от процент от семействата в БГ не са доволни от вихруващата корупция, но какво правят, колко бащи и майки съветват децата си да не бъдат корумпирани и "тарикати" а да се борят за правата си и да бъдат честни и морални хора. Разбира се всеки се оправдава с глада. Еми то с такива оправдания 20 години само затъваме. Никой не смее да заложи д-то си за промяна, реална една. Приказки, приказки а властта си "лапа".

Генов.
цитирай
8. haralanov - Народа ще е щастлив и доволен...
16.12.2009 09:04
Тъй им се пада на турците!Да им спрат новините на турски език по националната телевизия!Щото те са виновни за всичко!На референдум братя,да ги разпердушиним...Ей,Галя в каква страна живеем само...Гоце да ти е президент,Бойко-премиер,а Румяна-външен!Направо фантастично!
цитирай
9. galinabg - @1. анонимен - Колко си права, но референдум може и ...
16.12.2009 09:42
Да, ако наистина това ще им е изход за отпушване на напрежение - няма да се спрат! Жалко!
цитирай
10. galinabg - @2. tili - Нали така на времето
16.12.2009 09:44
Точно така! Ченгеджийницата пак е в действие, но този път сценарият им ме потриса! Дано не греша в прогнозата, която не си позволих да изрека в прав текст, но вие сте я разбрали!
цитирай
11. galinabg - @3. swanlake - Галя, преди да дойде онова
16.12.2009 09:50
За това, че "турците" са страхотни приятели мога да го потвърдя от 1 л. ед.ч.
А драскането на клечката, за съжаление, ще бъде за сметка на нас,обикновените хора.
И наистина ще бъде много жалко, ако се стигне до този режисиран Референдум.
Завсички е ясно, че гласувалите за ГЕРБ и Атака ще гласуват ЗА и тогава Д...е да ни е яко. На нас, на децата ни и на горката България!
цитирай
12. galinabg - @4. анонимен - ПРОМАРТИ!
16.12.2009 09:52
Референдум за АЕЦ Белене - ДА!, но не промушен в контекста на антитурско говорене и глупостта за новините на турски!
Още по-голяма грешка ще бъде, така мисля!
цитирай
13. galinabg - @5. анонимен - питащ
16.12.2009 09:54
Да мечтите ни отиват по дяволите...Всичките. Лошото е, че децата ни никога няма да имат своите мечти - поне светли и чисти като нашите!
А когато стигнем американците.....Да, мечти!
цитирай
14. galinabg - @6. veselaj - swanlake,
16.12.2009 09:57
Веси, новините на турски бяха сензация като се появиха. тогава бях вБНТ и знам какво ни чуваха ушите на всички! първите няколко месеца имах чувството, че ще стане междуетническа разпра. Слава Богу нещата улегнаха и толкова години вече чуждоезичнитеновини не пречеха на никого в този час 16.10!
Сега в някакви болни мозъци тези новини се превръщат в оръжие?! Страшно е!
Ние, хората не трябва да позволим да се сбъдне пъкленият им план, но....едва ли!
цитирай
15. galinabg - @7. анонимен - И все пак....
16.12.2009 10:00
Казваш: " Ако някой има по-добри идеи, да иде в политиката, в парламента. "
Хахах! Не ме разсмивай! Все едно не знаем как се ходи в Парламента? Как се редят депутатските листи, колко струват и какви са пазарлъците под масата.
А, мнението си, не считам за празни приказки. нито пък написаното от теб.
Всяко мнение е ценно!
По-добре да говорим отколкото да оставим да говорят други - ръсещи глупости и опасности!
цитирай
16. galinabg - @8. haralanov - Народа ще е щастлив и доволен...
16.12.2009 10:02
Минчо, отчаяна съм, човече. ОТЧАЯНА!
Еле идеята за Референдума ме довърши!
Страхувам се, че се тръгва по един опасен, опасен път.
И Референдум ще има и много още страшни неща ще се случат като естествено следствие и реакция.
Давай да изчезваме от тук!
цитирай
17. flyco - =
16.12.2009 10:06
Волен Сидеров преследва няколко цели.
Първата е да засили медийното си присъствие. Референдумът е идеалният начин за това. Масовото обсъждане на тема, в която той се изживява като корифей ще му осигури нужното медийно внимание. След раздялата със "СКАТ" и безропотната подкрепа в полза на "ГЕРБ" партия "Атака" е не на път да се обезличи, а да изчезне, а с нея и лидерът и. Това е борба за оцеляване.
Втора причина: слуховете за създаване на нова националистическа партия заемаща политическото поприще на "Атака" вероятно не са неоснователни. С инициирането на референдум от "Атака" се отнема възможността за различно политическо говорене от новосъздаващата се партия.
Трета причина: по време на финансова и икономическа криза никой управляващ няма интерес новините да отразяват кризата, още повече когато няма лостове да се бори с нея. От тази гледна точка изместването на общественото внимание в друга посока е и в интерес на "ГЕРБ". Следователно подкрепата им за лудата приумица на Сидеров е логична.
В края на краищата остава впечатлението за подмолна манипулация на обществото, като основните причини, поради които тя ще се извърши няма да бъдат оповестени.
Дали ДПС и лично Доган ще има полза от този процес - това е вън от съмнение.
Всъщност нищо ново под Слънцето. Овчарът си свири, овцете си блеят.
цитирай
18. galinabg - @17. flyco - =
16.12.2009 10:11
Излишно е да ти казвам, че съм съгласна с всяка твоя дума. Радвам се, че мислим еднакво. Страхувам се, че ще излезем прави!
Поздрави!
цитирай
19. tit - Нямам спомен някой да ни е питал
16.12.2009 10:35
когато започнаха да ги излъчват!?
Зрелища! Без хляб!
Или - за да забравим за хляба...
цитирай
20. haralanov - Добре но някой би ти опонирал...
16.12.2009 10:38
Какво толкова страшно виждаш в провеждането на един Референдум..?Та нали в Швейцария съвсем наскоро мина един.И нищо лошо не се е случило!Други ,,герои,, виждат пътя не само страшен но и славен(не по Ботев обаче).В днешно време,кой ли не е отчаян..?Провеждането на такова референдумче ще отпуши и малко натрупаното социално напрежение!Карай,че може да породи друго такова!Кой ти гледа..?Важното е лаф да става,движение да има,медии да запълват страниците си с нещо...
цитирай
21. galinabg - @19. tit - Нямам спомен някой да ни е питал
16.12.2009 10:47
Да, Тит, забрави за хляба.
Забрави за демокрацията.
Забрави за всичко, за което си си мечтала последните 20 години.
И изчезвай, но не от блога .....:)))
Радвам се, че намина!
цитирай
22. galinabg - @20. haralanov - Добре но някой би ти опонирал...
16.12.2009 10:48
Минчо, все още си мисля, че се шегуваш!
Това ли е най-важната тема в БГ?
Че и волен да ми я поднася на дневен ред.
Хайде без манипулации и политически пазарлъци с мое участие!
цитирай
23. haralanov - Да така е...
16.12.2009 10:54
Шегувайки се ти казвам истината!Тази истина може и да не е моя но се споделя от мнозина.И ти го знаеш това по-добре и от мен...
цитирай
24. galinabg - 23. haralanov - Да така е...
16.12.2009 11:14
Истината е, че в момента се опитват да изпробват поредното си "оръжие" за манипулация, за да видят до къде е прага на дразнимост.
Аз си мисля, че той вече е твърде нисък и опасността от това е очевидна!
цитирай
25. flyco - Re: 24.
16.12.2009 11:59
Не е експеримент. Всички прагове вече са изследвани и въпреки динамичните им нива в различни моменти стойностите им се знаят. Това е жизненоважно за властта, без значение на цвета и. Костов беше последният, който се опари, но не поради липса на информация.
Опасност съществува, но възможността за насочването и управлението и според мен намалява. Психозата при отразяването на птичия грип беше по-силна отколкото тази при свинския. При всеки пореден вик на лъжливото овчарче все по-малко хора ще се поддават. Изключвам твърдите електорати. Все пак винаги ще се намерят кресливи групи в обществото по какъвто и да е "проблем".
цитирай
26. galinabg - @25. flyco - Re: 24.
16.12.2009 12:14
Страхувам се, че темата за "турските новини" си е подклаждана жарава и две-три дръвца й стигат да лумне. Предвиждам голяма истерия и омразно говорене, ако тези кретени все пак решат да направят референдум.
Интересна ми е реакцията на Гоце, който засега го дава "пас". Но по Конституция, ако Парламентът приеме решение той е длъжен да насрочи датата за референдума.
Тук ще е интересно!
цитирай
27. nkf - Новините на турски трябва да се п...
16.12.2009 12:48
Новините на турски трябва да се премахнат,но с административни средства,а не чрез референдум.
цитирай
28. flyco - Re: 26.
16.12.2009 12:56
А такъв вариант:
Братя Юзеирови стимулират Сидеров да инициира референдум по етнически въпрос?
цитирай
29. galinabg - @27. nkf - Новините на турски трябва да се п...
16.12.2009 13:10
Да, това казвам и аз! Но да се прави Рефередум е пълен абсурд и безумие.Да не говорим за ефекта на манипулацията. Жалко, че това се ражда в главите на български политици.....
цитирай
30. galinabg - @28. flyco - Re: 26.
16.12.2009 13:11
Fly, Не изключвам никакви сценарии. Дори и Бойко отново да излезе и да се извини.....Ей, такива ми ти работи!
цитирай
31. haralanov - Хайде стига!
16.12.2009 13:53
Стига с конспирации и сценарии!Такива съществуват само в нечие въображение!Всичко,което правим го правим всички ние тук и сега!Аз ли гласувах за Мутрата а..?Аз ли гласувах за Суека Станишев а..?Аз ли гласувах за Крадлив дедо а..?Все ми е едно какво ще се случи с вашата България!!!Ваша щото не е моя!Да има Референдум!Щом това изразява общата воля на мнозинството!А мнозинството иска стадиони и резачки!Лапите на Демокрацията са жестоки понякога!
цитирай
32. galinabg - @До всички
16.12.2009 13:55
Още по темата с днешна дата /16.12.2009/
http://gantree.blog.bg/politika/2009/12/16/za-novinite-na-turski-ezik.455877

http://www.mediapool.bg/show/?storyid=159850&srcpos=1

http://www.dnevnik.bg/analizi/2009/12/15/830998_redakcionen_opasna_glupost_v_gradaciia/

http://bulgariancomments.blogspot.com/2009/12/blog-post_16.html
цитирай
33. galinabg - @31. haralanov - Хайде стига!
16.12.2009 13:57
Хей, хей - не си го изливай на нас, моля те! И аз не съм гласувала за горе-споменатите и за това си изразявам мнението по този начин.
Това са ми възможностите, за сега!
цитирай
34. ka4ak - погазването на това долу,роди и ДПС и Атака!А СИ Е ОТДЕЛНО КОЛКО Е ЧИТАВО,НО Чл. 5.(1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противореча
16.12.2009 14:06
29.04 11:17 - защо ме унижават с новини на турски език по БНТ

КОНСТИТУЦИЯ на Република БългарияОбн., ДВ, бр. 56 от 13.07.1991 г., в сила от 13.07.1991г
ОСНОВНИ НАЧАЛА
Чл. 1.
(1) България е република с парламентарно управление.
(2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.
(3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.
Чл. 2.
(1) Република България е единна държава с местно самоуправление. В нея не се допускат автономни териториални образувания.
(2) Териториалната цялост на Република България е неприкосновена.

Чл. 3. Официалният език в републиката е българският.

Чл. 4.
(1) Република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната.
(2) Република България гарантира живота, достойнството и правата на личността и създава условия за свободно развитие на човека и на гражданското общество.
Чл. 5.

(1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат.

(2) Разпоредбите на Конституцията имат непосредствено действие.

Чл. 29.
(1) Никой не може да бъде подлаган на мъчение, на жестоко, безчовечно или
унижаващо отношение, както и на насилствена асимилация.

(4) Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт.

МОЖЕ ЛИ В БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ЧУСТВАМ ЧУЖДЕНЕЦ?

Автор: ka4ak Категория: Политика
Прочетен: 7921
цитирай
35. borsi - Кьорфишеци, мижай да те лажем и канализиране на омразата в безопасна за мафията посока
16.12.2009 14:13
Много ми е интересно дали на референдума право на глас ще имат и живеещите в Турция :)))) Хайде пак на автобусите ;) Няма се учудя и Дон Цеци да измъкнат за да строи лумпените да гласуват :)

Според мен това са кьорфишеци и референдум няма да има, а сега просто замазват очите на народа.
Ако погледнем реално, за 4 месеца няма ни един осъден политик, митничар, съдия, прокурор или друг боклук в затвора, за това сега се търси повод да се отклони общественото внимание.
Реално никога не биха допуснали прецедент с референдум тук!
Защото ако той мине, хората ще искат референдуми и по много по-важни въпроси, като мажоритарна изборна система, намаляване с 2/3 на броя на депутатите, държавната и общински администрации (В пъти по-големи от тази на Финландия) пълни с тунеядци и паразити, подяждащи брутния ни вътрешен продукт, нова конституция, нова съдебната система и прокуратура обрасли сега с некадърни мамини синчета и анти-човешка измет в индустриални количества.

Приказките за референдум са само опит да се канализира омразата на народа към по-безопасна за изродите от 20 години на власт посока.
Нищо повече.
цитирай
36. анонимен - глас
16.12.2009 14:31
Браво на автора на "Чухте ли? В България ще има Референдум!" И на вниманието на всички по-горе
"коментатори": Преди доста години слушах лекция на тема: "Рискове и заплахи за националната сигурност на РБългария". Тезата на лектора и до днес ми обяснява доста "странни" неща от вътрешно- и външнополитическия живот в страната. На черната дъска с тебешир (тогава) лектора постави "тире" на първо място, като поясни, че ще го отрази последно и продължи да изрежда и коментира по темата - външна политика, вътрешна политика, въоръжени сили, социални дейности, образование, етноси и т.н, и т.н. И на последно място "разбирай първо" като най-голимите риск и заплаха за националната сигурност постави българската народопсихология. Липсата на гражданско общество, на обществено мнение, на "всяко чудо за три дни", т.е. къса памет, на налеггналото ни овчедушие...... Още да изреждам ли? Ето така стои и въпроса с новините на турски език. Блеейки ще си гласуваме по внушение, а после ще се вайкаме, че сами сме си виновни... И после пак ще си гласуваме ......
цитирай
37. flyco - ...
16.12.2009 14:32
haralanov написа:
Все ми е едно какво ще се случи с вашата България!!!Ваша щото не е моя!

От пишещите в този блог едва ли мнозинството са направили това, което казваш.
цитирай
38. flyco - Re: 36.
16.12.2009 14:35
Можеш да не участваш във филма, а още по-добре ще бъде ако кажеш защо не искаш да участваш. Иначе лектори под път и над път.
цитирай
39. flyco - ...
16.12.2009 14:38
borsi написа:

Защото ако той мине, хората ще искат референдуми и по много по-важни въпроси...

У нас не хората искат референдуми, а ако наистина искат то такива или не се организират или резултатите им се игнорират.
цитирай
40. galinabg - @36. анонимен - глас
16.12.2009 14:42
Да, тази точка Първа е в основата на всичките ни беди като народ и нация!
Само че, има една малка подробност - наричам я Школата "Ченгеджийница"!
За съжаление никой, който не е минал от там няма и не може да има шанс да се "покатери" по-нагоре. А всичко зависи от тези, които са горе!
Затова не приемам и дежурното обвинение, че народът си ги е избрал! Народът избира от това, което му се предлага на Щанда!
А "стоката"в БГ е произведена единствено и само във Фрмата-Школа, за която споменах по-горе.
И сега, "идеята" за този Референдум излиза пак от там.
За това казвам, - нека не се поддаваме на поредната манипулация! ТОВА Е МАНИПУЛАЦИЯ!

А дали да има новини на турски или не е съвсем друга тема!
цитирай
41. galinabg - @34. ka4ak - погазването на това долу,роди и ДПС и Атака!
16.12.2009 14:43
Владо, дай да не четем Конституцията като дявола Евенгелието!
цитирай
42. cornflower - Въпреки измислената криза
16.12.2009 14:45
Мисля, че този референдум е важен сега!
Писах по този повод гневни писма на БТВ, че съм българка и не искам ефира ми да се задръства с турска реч! Не смея да си пусна телевизора от срах да не ме поръсят перли и листопади - от всички канали ни зомбират с нискограмотни филмови продукции! Да не говорим за новините на турски - в Европа новини на малцинства се излъчват само в частни канали! То бива толерантност в демокрация, ама скоро ще забравим кои сме...
ТУК Е БЪЛГАРИЯ!
цитирай
43. galinabg - @35. borsi - Кьорфишеци, мижай да те лажем и канализиране на омразата
16.12.2009 14:48
Не, не бих казала с лека ръка, че това е поредният кьорфишек. Този път не.
Тук се вади етническата карта и изобщо не става дума за кьорфишек, а за нещо много по-опасно!
Прав си затова, че има много по-съществени теми , по които е добре да се произнесе народът, но се страхувам, че всяка една от тези теми, както и заглавията на референдумите по тях могат да бъдат брутално манипулирани, точно от тези, за които споменавате, че трябва да са на друго място и с други дрехи облечение.

Да ми застане премиерът до лидера на една националистическа партия, от "трибунката" на Парламента и да обявят едва ли не началото на процедурата за този Референдум, и това да е ВОДЕЩА НОВИНА по Националната телевизи - не, това не е кьорфишек!
Помислете!
цитирай
44. galinabg - @42. cornflower - Въпреки измислената криза
16.12.2009 14:54
Първо, категорично това не е въпрос за Референдум!
Второ, съгласна съм, че предавания за малцинствени групи трябва да има, но не във формата на новините на турски по БНТ. Всъщност, те не са полезни нито за едната част от населението, нито за другата.Те са си чиста форма на пропаганда.
Трето, заливащите ни турски сериали са си част от програмата на частните медии, за които те си плащат от джоба. Дали ще ги има или не - зависи от гледаемостта им и рекламните приходи в този часови пояс. По всичко личи, че интересът към Инджи е твърде голям!

Аз продължавам да твърдя, че с този Реферндум ще се направи опит да се отклони вниманието от бедстващото положение в социален и икономически план, в което ще изпаднат много, много българи след нова година.
И тогава вместо гняв към управляващите, енергията ще се насочи към омраза към етническото население на БГ.
И това вече ще бъде с много тежки последици за всички нас!
цитирай
45. ka4ak - Галя,мисля че е написана на официалния език и в нормална държава констуционните съдии щяха да бъдат осъдени с най-тежкото възможно наказание!
16.12.2009 15:01
galinabg написа:
Владо, дай да не четем Конституцията като дявола Евенгелието!

А това че можеш да я четеш като дявола,си е наша национална черта!
цитирай
46. borsi - Имат нужда от време за да замажат ...
16.12.2009 15:06
Имат нужда от време за да замажат гафовете. Нима наистина им вярваш? :)
Та ако някой смяташе нещо да прави първо Доган щяха да хванат за гушата и да изтръскат като от брашнян чувал няколко милиарда от него.
Етническата карта се размахва винаги (за да се всее страх), когато се налагат други много по-кардинални решения. Точно тях се стремят да избягнат и сега зарибяват цаците с бля-бля.
Ловя се на бас за бутилка бърбън, че референдум няма да има, а това е само поредната "сензация" която медиите услужливо налапват и раздухват в угода на господарите си.
Както каза преди години един мой познат на маса (когато приеха закон за порното) - Всичко ни цъфнало и вързало в държавата, те с порното се хванали :)))

Това е политическо порно Галя. Не им се връзвай на поредните 20 годишни лъжи.
цитирай
47. cornflower - Турски филми
16.12.2009 15:10
вървят по канал 1 и БТВ! За частните канали е ясно, че са задръстени.
Не бих гледала и един сериал, дори ако Инджи ми плаща!
Едва ли управляващите целят отклонение от важната тема на деня - ББ е достатъчно откровен с народа! Кризата е от комунягите и турците. Затова, докато не сме забравили кои сме, да си оправяме културата и духовността!
цитирай
48. andi2 - референдумът е безсмислен, изл...
16.12.2009 15:13
референдумът е безсмислен , излишен .
То който иска си купува сателитка и си гледа турски програми в оргинал .
Някой пак иска да извлече нещо на макс .
Защо не направят референдум примерно , дали да има американски бази в БГ .
цитирай
49. galinabg - @45. ka4ak - Галя,мисля че е написана на официалния език и в нормална държава
16.12.2009 15:17
Владо, добре казваш - В НОРМАЛНА ДЪРЖАВА!!!
Ето това е изходната точка за разговора по темата!
цитирай
50. galinabg - @46. borsi - Имат нужда от време за да замажат ...
16.12.2009 15:21
Съгласна съм с всяка твоя дума, и с бърбъна - с удоволствие се хващам на бас, само заради хубавото питие, и за политическото порно си прав!

Аз не им се връзвам на тях!
Защото ги познавам тези нещастници, колко са страхливи и елементарни.
Страх ме е , че това говорене въздейства на подсъзнателно ниво на "масите".
И те вместо да си говорят за мизерния живот, сега ще си пият ракията и ще псуват другите -" турците" и новините им по БНТ.
А междувремнно онези мушмороци ще си прокарват лобистките закончета и ще си пият "бърбъна", забавлявани от поредния екшън някъде из горката ни държавица с основен сюжет - етническо напрежение!
Гнус ме е!
цитирай
51. galinabg - @47. cornflower - Турски филми
16.12.2009 15:24
Обзалагам се, че Бойко е вкаран в политически пазарлък на много "ниско" ниво. Дано се съвземе навреме. Иначе "откровеността" му ще се окаже доста лицемерна.

Играта е друга и много по-голяма, cornflower! Сигурна съм!
И за това се страхувам!
цитирай
52. galinabg - @48. andi2 - референдумът е безсмислен, изл...
16.12.2009 15:26
Абсолютно! Защо!
И не само американските бази?
Ами огромното руско влияние чрез енергийните проекти?

Но питам и кой дава главна роля на Волен? Защо?
цитирай
53. анонимен - ала бала
16.12.2009 15:36
Знаете ли - колко добросъвестни изпълнители на обществени поръчки, от български и друг различен етнически произход, не са получавали разплащане от месеци. И това ги обединява. Какво искаме преди празниците? Като няма пари да получат - да се драпат за някави си десет минути турски новини в 17 часа, които никой не ги гледа. Та нима в Солун не пускат български език, та нима в Европа медиите са еднонационални?
цитирай
54. galinabg - @53. анонимен - ала бала
16.12.2009 15:38
Радвам се, че мислим еднакво! Само не разбрах това ала-бала за кого е?
цитирай
55. borsi - Страх ме е, че това говорене възд...
16.12.2009 15:41
galinabg написа:
Страх ме е , че това говорене въздейства на подсъзнателно ниво на "масите".
И те вместо да си говорят за мизерния живот, сега ще си пият ракията и ще псуват другите -" турците" и новините им по БНТ.
А междувремнно онези мушмороци ще си прокарват лобистките закончета, забавлявани от поредния екшън някъде из горката ни държавица с основен сюжет - етническо напрежение!
Гнус ме е!


Точно - и за съжаление си безнадеждно права.

И все пак не мисля, че третото съсловие, тоест ние, е чак така способно на масови манипулации както бе предните години.
Вестниците и телевизиите ще истеризират проблема, но все по-малко хора им вярват, гледат и ги четат.
За мен Януарския протест който смазаха е много показателен, че в държавата ни има достатъчно мислещи хора и те им имат все по-малко доверие.
Януари виждайки, че се надига омраза и недоволство се опитаха, чрез подставени лица в разни форуми да канализират протеста в тяхна изгода и да го изманипулират отново, но не успяха.
Мисля, че това ги стресна тогава щом пратиха хиляди полицаи и жандармерия да пребие група ученици и студенти мятащи снежни топки по отрепките в парламента, а после обявиха българската младеж пред парламента за "лумпенизирана сган".
Страх ги е!
Ножът вече опира до кокала и хората вече въобще не са това търпеливо манипулирано стадо на което бяха свикнали 20 години.
За това и смятам, че сега няма да посмеят да направят референдум, защото в мига в който той се услади на хората (Все пак това е най-пряката демокрация в света) моментално ще се поискат такива и за много други много по-наболели въпроси, а тогава как ще откажат?
С удоволствие бих прежалил бутилка бърбън, за какъв да е референдум, защото той ще отприщи нови искания, но просто се съмнявам, че ще посмеят.
Нито българите мразят турците, нито турците българите, но и едните и другите все повече намразват системата, а уродите горе точно от омразата към тях ги е страх.
цитирай
56. galinabg - @55. borsi - Страх ме е, че това говорене възд...
16.12.2009 15:55
Бях пряк участник пред Парламента и пред очите ми стана побоят над МИРНО ПРОТЕСТИРАЩИТЕ.Групата провокатори явно беше пусната с цел-10-тина човека, които мятаха камъни и павета. Абсолютно режисирано, но достатъчно като повод да започне "газенето" на демокрацията....
Както и да е.
Да, прав си, че ги е страх. Прав си, че усещат, че мислещите стават повече от послушковците. И пробват коя от тънките струни е останала.
Точно така.

А за това, че може и да няма Референдум - да, възможно е. Бойко се отказа от толкова много обещания и заявления, които направи след изборите, така че не бих се изненадала. Дори ще се радвам много.
Но!!!! Антитурското говорене започна отново и това не е добре.
Казвам ти го като човек, който следи тези процеси вече 16 години.

Знам, че когато политиците започната да повтарят нещо като "мантра", то не е случайно!

А за бърбъна...може и да не го обвързваме с референдум! Хахахах!
Поздрави!

цитирай
57. flyco - ех...
16.12.2009 15:57
:)
цитирай
58. анонимен - към 53
16.12.2009 15:58
Опитвата се да ни пробват с ала бала. Едно време с международното положение, оперативната обстановка и световния империализъм. Сега изглежда още се въртим около оня кенеф с двете тухли.
цитирай
59. galinabg - @58. анонимен - към 53
16.12.2009 16:01
Ясно! Да! Сега разбрах!
Точно така - сега започваме да се въртим около оня к...

Само че миризмата нещо започва да става твърде неприятна...
цитирай
60. galinabg - @57. flyco - ех...
16.12.2009 16:03
Хахах! Това пък за какво, Fly?
цитирай
61. borsi - . . . Пак си права :) Мисля, че ...
16.12.2009 16:08
galinabg написа:
...


Пак си права :)

Мисля, че едни новини на турски, по 10 минути, за тези които така и не са усвоили българския език (Като 85 годишната баба на една моя много добра приятелка), са много по-добър вариант от това същите тези хора да слушат турски радиостанции!

Чисто националистически (все пак се смятам за националист) искането за забраната за мен е глупост целяща само популизъм. Деля Доган и отрепките в ДПС от турците с които съм приятел, или от онези скъсващи се от мизерия и бачкане хорица из Делиормана.

ПС: Бърбън и в едния и в другия случай, ще е добре дошъл :)))
цитирай
62. galinabg - @61. borsi - . . . Пак си права :) Мисля, че ...
16.12.2009 16:17
Аз имам приятели с турско самосъзнание, с които празнуваме заедно Коледа и сме заедно и на други Християнски празници. Аз също почитам техните традиции. И са приятели с голямо П.

За това реагирам така остро! Защото трябва да се измъкнем от капана, кйто ни подготвят максимално бързо. А това може да стане единствено и само с говорене. Много! И въпроси към "онези", но и към "нас" си!

Мисля, че реакцията, която се оформя днес и по медиите е в добра посока.

Сега очаквам ББ да каже, че пак нещо не е разбрал и , че Референдум няма да има.
Колкото и да е смешно - предпочитам го пред задълбаването в темата.

А това за бърбъна взе да ми харесва много :))))
цитирай
63. rat - Сидеров си изпълнява обещанието ...
16.12.2009 16:24
Сидеров си изпълнява обещанието пред своя електорат, какво толкова странно има в това един политик да си преследва обещаното от него.
А Борисов само с референдум ще излезе чист пред ЕНП, правозащитните организации и "турскоговорящото малцинство".
И двамата правят добри политически стъпки. Само дето ние ще плащаме, но това е политиката.
Аз съм твърдо против новините на турски език, те са противоконституционни, а поправката в закона за радиото и телевизията, бяха направени от правителството на Иван Костов и са смешни меко казано. Ал2 противоречи на ал 1. Точките в ал 2 не са изключения, там влизат всички възможни случаи. Абе пълен каламбур.
Чл. 12. (1) Програмите на радио- и телевизионните оператори се излъчват на официалния език, съгласно Конституцията на Република България.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 79 от 2000 г.) Програмите или отделни предавания на радио- и телевизионните оператори могат да бъдат и на друг език, когато:

1. се разпространяват с образователна цел;

2. са предназначени за български граждани, за които българският език не е майчин;

3. са предназначени за слушатели или зрители от чужбина;

4. се препредават чуждестранни радио- и телевизионни програми.



цитирай
64. flyco - Re: 60.
16.12.2009 16:36
ами всичко се каза
цитирай
65. belisima777 - и къде и кога авторката на текста ...
16.12.2009 16:42
и къде и кога авторката на текста видя антитурско говорене? Никой не говори против турския етнос в България. Говори се против новините на турски, които не са съобразени с конституцията и дразнят с това, че се толерират удобствата само на един етнос. Турците по този въпрос и по всички други не трябва да имат привилегии пред останалите малцинствени етноси. Такива като авторката разпалват враждите, защото ги виждат и внушават там, където ги няма. Сега просто ще бъде поправена една несправедливост и противозаконност. Вярно е, че референдум е излишно да се провежда предвид средствата, които ще се изразходят, но аз доколкото рзбрах воплите изобщо не са в тази посока. Направо съм изумена от коментарите с много малко изключения!!! Що за съвест трябва да има човек да сложи знак за равенство между възродителния процес и сегашната ситуация. Направо - клиника!
цитирай
66. thetrooper - @galinabg
16.12.2009 16:46
"На референдум през 1946 г. в условията на съветско присъствие се взема решение за премахване на монархията" - само дето решението е взето не от българския народ, а от съветските поробители... И на термина "съветско присъствие" не мога да остана безучастен - тези "присъстващи" са клали нащите дядовци и бащи, изнасилвали са нашите баби и майки, заграбвали са нашите къщи - крайно време е да наричаме нещата с истинските им имена. А в случая става дума за едни долнопробни скотове от съветската окупационна армия.

А що се отнася до референдума - ами нека ББ и Волен да си го правят - резила е за тях, не за нас:)
цитирай
67. flyco - Re: 65.
16.12.2009 16:51
Ха на бас, че следващата крачка ще е точно "антитурско говорене" и то не от страна на авторката на текста.
цитирай
68. galinabg - @63. rat - Сидеров си изпълнява обещанието ...
16.12.2009 16:56
Извинявай, би ли ми обяснил, но без закони, точки членове и Конституции - ТИ ЗАЩО СИ ПРОТИВ НОВИНИТЕ НА ТУРСКИ? Но ми обясни като един обикновен,нормален човек?
- Спира ти водата вкъщи ли, когато тръгнат тези новини?
- нямаш покритие на мобилния телефон ли?
- Какво точно ти се случва, за да си толкова категоричен, че тези новини ти пречат?
Не се заяждам и те моля да ме разбереш правилно, както и да ми отговориш по човешки.
цитирай
69. rat - Има един препоръчан постинг в ка...
16.12.2009 17:02
Има един препоръчан постинг в категория "други" казва се "добър ден, аркадашлар". Понеже не ми се пише сега, там авторът е споменал доста от нещата, заради, които И аз не искам новините на турски език.
цитирай
70. diso - Върховна глупост
16.12.2009 17:03
Каквото и да целят с идеята за този референдум, глупаво е да се трошат пари за нещо толкова дребно.
Толкова ли се почудиха какво да правят с НЕДОСТИГАЩИТЕ пари в бюджета, че още да пилеят?
цитирай
71. galinabg - @65. belisima777 - и къде и кога авторката на текста ...
16.12.2009 17:05
Разбира се, че се тръгва към антитурско говорене и ако вие не го разбирате, аз с "клиничната" диагноза, поставена от вас, трудно бих могла да го обясня.
Само да ви попитам, вие къде бяхте през последните 8 години, че не поискахте "поправянето" на тази несправедливост?!
Как така изведнъж сега се събудихте и установихте някаква противоконституционност?
Хайде стига лицемерие!

А поставянето на диагнози го правете във вашия блог, за вашите коментиращи.
Няма нужда от специалисти по всичко тук, в моя блог!
цитирай
72. belisima777 - Ха на бас, че следващата крачка ще е ...
16.12.2009 17:06
flyco написа:
Ха на бас, че следващата крачка ще е точно "антитурско говорене" и то не от страна на авторката на текста.


Разбира се, че няма да бъде от нейна страна, аз не съм го и твърдяла това. От нейна страна е антибългарското говорене.
цитирай
73. galinabg - @66. thetrooper - @galinabg
16.12.2009 17:07
Митко, хайде нека да не си го правят с моите пари, много моля! И нека не ме излагат пред света с Референдуми по такива теми.

Да си се излагат, както и до сега, те си го могат. но нека не е за моя и на нормалните хора сметка!

цитирай
74. galinabg - @70. diso - Върховна глупост
16.12.2009 17:10
Да, съгласна съм! Но нали разбираш, че въпросът не е само в парите....За съжаление!
цитирай
75. rat - Митко, хайде нека да не си го правят с ...
16.12.2009 17:13
galinabg написа:
Митко, хайде нека да не си го правят с моите пари, много моля! И нека не ме излагат пред света с Референдуми по такива теми.

Да си се излагат, както и до сега, те си го могат. но нека не е за моя и на нормалните хора сметка!


АТАКА има около 350 000 избиратели, те сигурно са съгласни парите им да отидат за подобен референдум.
цитирай
76. galinabg - @75. rat -
16.12.2009 17:16
В България живеят други 6 милиона и много ми се иска ТЕ да не са съгласни.
А иначе не разбрах аргументите ти.
Не ме препращай по други блогове.
Или знаеш защо не искаш едно нещо или не си "чешеш" езика ,просто ей така.

Празноговоренето ни доведе до тук.
цитирай
77. rat - В България живеят други 6 милиона и ...
16.12.2009 17:26
galinabg написа:
В България живеят други 6 милиона и много ми се иска ТЕ да не са съгласни.
А иначе не разбрах аргументите ти.
Не ме препращай по други блогове.
Или знаеш защо не искаш едно нещо или не си "чешеш" езика ,просто ей така.

Празноговоренето ни доведе до тук.

Водиш диалога, като един друг мой любим блогър, даже видях, че си дала "препратка" към негов постинг. Явно си приличате. Но това е друга тема. :)))))))))))))))))))
Въпросът с новините на турски е принципен. Аз уважавам държавата, респективно конституцията и законите, както и институциите на страната си. Аз смятам БНТ за държавна институция. За мен е противоконституционно в една държавна институция да се ползва различен от официалния за страната МИ език. Това се е случило поради недомислица или може би някаква сделка по времето на г-н Иван Костов, и то си личи от смешната и нелепа поправка в закона, която цитирах. Тук за лични чувства и емоции не става дума.
цитирай
78. анонимен - Kinetik
16.12.2009 17:28
Каква ти мулти-национална държава...ще си останем роби на самите себе си.Ще си бъдем още роби на болното си съзнание,което е изпълнено с негативизъм и злоба.Само ще кажа,че ако Турция влезе в ЕС/молете се,ако сте негативно настроени срещу тази наша съседка-тя да не влезе в Нашия Съюз/ще раздава големи"шамари" с мощната си икономика...знам това,защото се занимавам с бизнес маркетинг.Незнам защо омразата надделява,когато младите ни събратя нямат 5 лева в джоба,нито ги очаква светло бъдеще.Манипулацията работи и побеждава слабите,простите и "ефтините" хора - събаря и връща СВРЪХЧОВЕК в "НАЦИЯ".
цитирай
79. galinabg - @77. rat -
16.12.2009 17:41
Виж, явно не се разбираме. Аз те помолих да не ми говориш институционално, а по човешки!
Чиновническото говорене ми е до болка познато и неприятно.
Влизането в блога ми е все едно си ми на гости. Като отидеш някъде на гости с домакините за членове и алинеи ли си говорите или умеете да използвате нормалният човешки език за изразяване на чувства и емоции?
цитирай
80. galinabg - @78. анонимен - Kinetik
16.12.2009 17:43
Съгласна съм с всичко, което казваш.
Няма нужда да те преповтарям, а и по-нагоре достатъчно пъти изразих мнението си. Благодаря! Поздрави!
цитирай
81. анонимен - val
16.12.2009 17:59
Права е galinabg - отдалеко ни подхващат с манипулацията. Мисля, че референдум по този въпрос не трябва да има. Ако се проведе резултата от него е ясен - ще махнат новините на турски и докато се усетим ще застанем българи срещу български мюсюлмани без да знаем защо. И ако това е близката цел - каква ли е далечната?
цитирай
82. galinabg - @81. анонимен - val
16.12.2009 18:07
Благодаря за единомислието. Само че на мен ми се искаше темата да не се ограничава само до ЗА и ПРОТИВ референдума.
Важен е вторият план. Какво прозира отзад? Как така изведнъж на фона на толкова по-големи и жизненоважни въпроси опряхме до рефендум за едни новини?!
Когато има нещо нелогично трябва да сме много внимателни!
А и никак не ми се иска с парите от моите данъци да помпя спадащия рейтинг на някои полотици!
цитирай
83. ikra - Здравейте!
16.12.2009 18:15
Моето мнение е, че чрез такива маловажни неща искат да ни замажат очите, да ни отдалечат от реалните, фрапиращите, крещящите неща!
Увеличавт ни цената на парното, вдигат ни таксата за водата, малките болници са пред закриване, безработицата расте, обири и отвличания всеки ден, на земеделските производители ще им дигнат осигурителните вноски от 25 на 100 (никой не ги пита дали въобще могат да си платят хляба за месеца), който не си плати здравното осигуряване ще го грози глоба от 500 до незнам колко си лева, по СКАТ раздухаха яко аферата около Воленчо, РЗС почна да топи Бойко наш и .....
Е, пред такива фрапиращи неща референдума бледнее скъпи блогъри!
Приятна вечер и ви желая да има нещичко да си сложите на масата да хапнете, щото има много хорица, които не могат!!! Бог да се смили над тях!
цитирай
84. vezz - неам нерви да чета толку коментари...
16.12.2009 18:25
всичко това обслужва интересите на доган и спонсорираните от него маргинални атакисти...
герб са безпринципни мегатъпанари, еманация на стадно-просташкия популизъм, драйфа ми се от тях
цитирай
85. анонимен - val
16.12.2009 18:25
galinabg, няма да разберем какво прозира на втори план. "Машина за мъгла работи на пълна мощност" - (мисълта не е моя) и референдума е част от мъглата.
цитирай
86. galinabg - @83. ikra - Здравейте!
16.12.2009 18:27
Нямам какво да допълня!
Благодаря ти!
цитирай
87. ka4ak - Галя всичко почна от това че ВНС НЕ ОТМЕНИ РЕФЕРЕНДУМА ОТ 46г!!!Другото са подробности които сърбаме!Но на въпроса,защо?
16.12.2009 18:40
136. ka4ak - @116 Знам нашата история и не трябва да я забравяме,но историческара мъдрост казва че снопа от съчки не можеш да го счупиш,а разделен го чупиш!
03.05 12:21
Трябва да помним завета на Кубрат и винаги когато не сме го спазвали,сме губели!
Конституционния съд трябва да ги изправиме до стената и да ги разстреляме!Регистрирането на ДПС,като партия, докара и Атака,две гибелни за България партии!Къде отива завета на Левски за чиста и свята Република!Какви са тези разлики където се допускат!Ние сме български граждани и
Родината ни е една-България!Никой няма нищо против майчиния език на българските граждани,но
официалния език е българския и всеки български гражданин трябва да осъзнава това и да не поставя другия в дискриминационно положение,че не знае майчиния му език!
124. ka4ak - @96@111 никой не точи шпаги,явно не си ме разбрал за какво пиша!
01.05 12:54
Нямам нищо против турците,имам много приятели турци!Имам против новините на турски,защото не знам турски!В България официалния език е български!Ти и аз сме български граждани!Как ще се разбереме,ако ти не знаеш български?Как ще пееме заедно химна
Мила Родино,ако не знаеш български.Как ще се чуствам в някое населено място където говорят само на турски?Как ще защитаваме България,ако не се чустваш български гражданин?
САЩ има хора от цял свят.Дават им американско гражданство след като положат изпит по английски писмено и говоримо изпит по история на САЩ и се закълнат че ще спазват конституцията на САЩ!И сигурно си гледал по телевизията на спортни съзтезания как гордо пеят химна на САЩ с ръка на сърцето!Те не
са американци по рождение,всеки има някъкав майчин език,но те са американски граждани и се борят и загиват за САЩ!
Аз искам заедно да бъдеме български граждани и да защитаваме България
заедно!Какво ще ни свърже освен езика?Не искам да се чуствам чужденец в нашата страна!
Искам като отидеме на стадиона,заедно да викаме
БЪЛГАРИ ЮНАЦИ!

цитирай
88. gantree - @ Галя
16.12.2009 18:45
Здравей. Бях забравил, че АТАКА си оттеглиха поправките за промяна в Закона за радио и телевизия преди седмица. Благодаря ти, че ми го припомни, така много по-лесно ми се навързват нещата.

Иначе, като цяло съм напълно съгласен с мнението ти.
цитирай
89. galinabg - @87. ka4ak - Галя всичко почна от това че ВНС НЕ ОТМЕНИ РЕФЕРЕНДУМА ОТ 46г!!!
16.12.2009 18:49
Владо, Владо....какво да ти кажа. Може би трябва да си направим СБЩ-Съединени Български щати и всеки, който ива да приема новите правила. Така може и да се оправим. Но тук, приятелю, оправия няма да има...

Част от коментарите, които са нищожна част Слава Богу, ме карат да си мисля, че ни чака още много дълъг път. Дано да сме живи да видим промяната - В МИСЛЕНЕТО!
цитирай
90. galinabg - @88. gantree - @ Галя
16.12.2009 18:54
Ангеле, радвам се, че се отби.
Днес имах няколко повода да си мисля за теб. Последният е след коментар 77. Хахахха!
Ами то как да помниш всичко, като не ги ли виждаш как се отмятат всеки ден и човек вече губи ориентация кое от казаното е в сила и кое с друго мнение!
Поздрави!
цитирай
91. ka4ak - Галя,Галя,колкото и шибана да е Конституцията,това е основния закон!!!Не е врата у поле!!!
16.12.2009 19:43
11. ka4ak - нали образованието е задължително!В конституцията пише:
03.03 06:56
Чл. 53.
(1) Всеки има право на образование.
(2) Училищното обучение до 16-годишна възраст е задължително.
(3) Основното и средното образование в държавните и общинските училища е безплатно. При определени от закона условия образованието във висшите държавни училища е безплатно.
(4) Висшите училища се ползват с академична автономия.
(5) Граждани и организации могат да създават училища при условия и по ред, определени със закон. Обучението в тях трябва да съответства на държавните изисквания.
(6) Държавата насърчава образованието, като създава и финансира училища, подпомага способни ученици и студенти, създава условия за професионално обучение и преквалификация. Тя упражнява контрол върху всички видове и степени училища.
А не мога да се съглася,че промяня не може да има,макар че като гледам какво гласуват в момента ме напушва смях,защото става въпрос за ПРЕСТЪПНОСТ и НК!
цитирай
92. bovari - за пореден път изкуствено се завишава цената на Доган.
16.12.2009 20:39
На мен лично новините на турски език не ми пречат, дори бих казала "Евалла", когато на майчиния език/дали?/ на г-н Доган съобщят за ефективно осъдени нарушители от близките му "обръчи от фирми".
Поздрави!
цитирай
93. rat - Виж, явно не се разбираме. Аз те п...
16.12.2009 20:54
galinabg написа:
Виж, явно не се разбираме. Аз те помолих да не ми говориш институционално, а по човешки!
Чиновническото говорене ми е до болка познато и неприятно.
Влизането в блога ми е все едно си ми на гости. Като отидеш някъде на гости с домакините за членове и алинеи ли си говорите или умеете да използвате нормалният човешки език за изразяване на чувства и емоции?

Чувствата и емоциите оставям за кръчмата, опашката пред енергото и дундуркането на бебета, ако искаш да пишеш по подобни теми и проблеми не е лошо да позагърбиш несериозното отношение към тях. Пиши художествена литература и тогава ще коментирам изпълнен е емоционален заряд. Сбъркала си малко тематиката. Може пък аз да съм се объркал.............наистина си приличате с gantree, и той ми намекна, че съм му на гости и ми размаха пръст хахахахахахаха. Ок ще внимавам за напред какво пиша, няма да бъда сериозен, а разпалено ще коментирам за общочовешките чувства, докато накрая не се прегърнем па се целунем.
цитирай
94. galinabg - @92. bovari - за пореден път изкуствено се завишава цената на Доган.
16.12.2009 20:56
Хахах! Засмя ме! Няма такива новини:)))))
Друг е въпросът колко от българските турци разбират на 100 % езикът, на който им говорят в тези новинарски емисии, защото от колегите в тази редакция знам, че използват литературен турски език.
На мен също не ми пречат. Няма да ми пречи и дори е желателно да има предавания и за други малцинствени групи. норма е. Демократично е. винаги обаче съм казвала, че трябва да се измисли друга форма, може би.

Проблемът не е в новините на турски, проблемът е в искането за Референдум, което според мен е абсурд на Абурдите. Най-големият политически гаф на годината. по-голям и от упраавлението на тройната коалиция и всички глупости, които сътвориха в края на мандата си.
Но още не мога да си обясня ББ каква игра тръгна да играе?!?!
цитирай
95. galinabg - @93. rat - Виж, явно не се разбираме. Аз те п...
16.12.2009 21:00
Виж, ти май наистина нещо си се объркал. това тук е моят блог. Т.е. моят дом. Ще пиша каквото си искам. както си искам и съответно ще си поставям каквито си искам условия.
От всичките ни писаници с теб аз не разбрах твоето лично мнение. Ти не спря да ми цитираш закони, точки и алинеи, да ми говориш на чивонически език, а сега за капак и да ме учиш как да пиша?!?!
Недей!
Не се взимай толкова на сериозно.
Тук водим нормални човешки разговори и изразяваме мненията си естествено и некомплексирано.
Имай високи изисквания към БНТ, например, където пишещите и говорещите го правят и с твоите пари!
Поздрави!
цитирай
96. andi2 - Абсолютно! Защо! И не само аме...
16.12.2009 21:06
galinabg написа:
Абсолютно! Защо!
И не само американските бази?
Ами огромното руско влияние чрез енергийните проекти?

Но питам и кой дава главна роля на Волен? Защо?

да не забравяме , че политиката е една безкрайна игра .
Кой му я дава ???????? Интересен въпрос .
На прима виста ББ , а вече кой стои зад тях ----->>> мъгла , всичко сочи към добре познатите ни структури на ДС .
Някой иска нещо , въпросът е какво .
Не ми се вярва да се стигне до етнически напрежения .
Ама поне ще има да пълнят новините , докато на СД му изникне някоя нова блестяща идея , как да ни скапе .
Ама все едно ги хвърлят на вятъра тия пари .
Резултатът е ясен
:)
цитирай
97. ledzeppelin - ...
16.12.2009 21:09
мога само тъпо да въздишам след целия ми тежък ден.но иначе съм за - тъпо е,гадно е,подигравка е...както винаги.аферите нямар край.
цитирай
98. анонимен - Галке, я се осъзнай!
16.12.2009 21:11
Галке, хубаво ми пишеш статийки, добре - знаеш откъде да удебелиш и да направиш червен текст и т.н. Но! Най-важното - не си осведомена, ти не знаеш ли, че вече имаше референдум за Бургас-Александрополис? Айде преди да почнеш да пишеш статийки, първо се осведомявай! И още нещо - ИМА НУЖДА ОТ РЕФЕРЕНДУМ! ЩОМ В ШВЕЙЦАРИЯ ГО ПРАВЯТ, А НЕ ЗАБРАНИХА МИНАРЕТАТА ЕЙ- ТАКА, ЗНАЧИ ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ!
цитирай
99. andi2 - малко извън темата кой каза на ...
16.12.2009 21:12
малко извън темата
кой каза на Тагарински да напусне РЗС ????
Защо ????
На каква цена ????
Не си спомням , ама толкова рано депутат да си напусне парламентарната си група ......
само няколко месеца бяха минали .
цитирай
100. анонимен - С какви очи
16.12.2009 21:15
С какви очи ще погледна приятелите си, турчин,арменец и евреин,с които си пия кафето сутрин на "Четвъртък пазар" в Пловдив.Приятели с,които всеки ден си помагаме и се подкрепяме за да оцелеем в кризата в която ни бутнаха алчните политици.Нямам очи,срамувам се заради Вас...
цитирай
101. galinabg - @99. andi2 - малко извън темата кой каза на ...
16.12.2009 21:39
Анди, задаваш мноо въпроси :)))))Хахахаха! Доставя ми удоволствие да комуникирам с начетени хора.
Много си прав! Кой? и Защо? Това в журналистиката са най-важните въпроси. А отговорите най-ценни:))))
Ще ги научим. Все някога. Знаеш, че рано или късно всичко се подрежда.
А, щях да забравя, и съвсем не са извън темата питанките ти !
Поздрави, сърдечни!
цитирай
102. galinabg - @98. анонимен - Галке, я се осъзнай!
16.12.2009 21:40
Хайде сега ти мини в процедура на осъзнаване- референдумът за Бургас-Ал. беше МЕСТЕН РЕФЕРЕНДУМ!
Национален, както горе споменавам не е имало от 1971-ва година!
Сега всичко е ОК, нали?
цитирай
103. galinabg - @100. анонимен - С какви очи
16.12.2009 21:41
Заради нас ли се срамуваш? Странно?Защо?
Аз се срамувам също, но не бих те упрекнала теб, просто ей така!
цитирай
104. galinabg - @97. ledzeppelin - ...
16.12.2009 21:42
Да, тъпо е! Ама толкова,колкото не съм и предполагала, че може да ми се наложи да "разшифровам".....
Защото наистина няма смислено обяснение.Никакво!
цитирай
105. andi2 - Анди, задаваш мноо въпроси :)))...
16.12.2009 21:56
galinabg написа:
Анди, задаваш мноо въпроси :)))))Хахахаха! Доставя ми удоволствие да комуникирам с начетени хора.
Много си прав! Кой? и Защо? Това в журналистиката са най-важните въпроси. А отговорите най-ценни:))))
Ще ги научим. Все някога. Знаеш, че рано или късно всичко се подрежда.
А, щях да забравя, и съвсем не са извън темата питанките ти !
Поздрави, сърдечни!

то с въпросите е лесно
ама виж за отговорите , е вече доста по-трудно .
:)
цитирай
106. rat - Виж, ти май наистина нещо си се об...
16.12.2009 22:27
galinabg написа:
Виж, ти май наистина нещо си се объркал. това тук е моят блог. Т.е. моят дом. Ще пиша каквото си искам. както си искам и съответно ще си поставям каквито си искам условия.
От всичките ни писаници с теб аз не разбрах твоето лично мнение. Ти не спря да ми цитираш закони, точки и алинеи, да ми говориш на чивонически език, а сега за капак и да ме учиш как да пиша?!?!
Недей!
Не се взимай толкова на сериозно.
Тук водим нормални човешки разговори и изразяваме мненията си естествено и некомплексирано.
Имай високи изисквания към БНТ, например, където пишещите и говорещите го правят и с твоите пари!
Поздрави!

Какви лични аргументи трябва да давам. Личната позиция остава на заден план, когато се нарушава конституцията. Лична позиция мога да ти дам за сюжета в сериала "перла". Нека оставим мнозинството да реши, дали да има подобни новини, нали сме демократи, ти дори си сериозен демократ. Забравих да се събуя преди да влеза у вас, извинявам се:))))))))))))))))
Не знам, кой от двамата се взема насериозно, но аз никога не съм намеквал, на който и да било, че не е добре дошъл в моя блог. Сигурно, защото не живея в него:))))))))))))))))).
цитирай
107. анонимен - Ха-ха
16.12.2009 22:40
Колко хубаво ме разсмя: в байганландия щяло да има референдум! :-D

Ти верваш ли в това? :-P

\m/
//
цитирай
108. galinabg - @107. zlika - Ха-ха
16.12.2009 22:56
И ти ме разсмя. "Байганландия"-та я чувам за първи път! Стига бе, толкова е тъжно, ама много ни отива....
цитирай
109. vselenche - И още един линк!
17.12.2009 03:54
За референдума в Рога и Копита - http://networkedblogs.com/p21162101

Волейко бори кражбите на Сердоган с референдум
Написано от Рога и Копита | 15 Декември 2009

Току що информационните агенции разпространиха шифровано съобщение, което Рога и Копита тукакси разкодира и го предоставя на читателите си в суров вид. А то гласи следното: "В отговор на откраднатите милиони от Сердоган и поради безсилието на Цвелчев да въздаде правосъдие, гражданинът Волейко ще организира референдум за новините на турски език по БНТ."

Очаквайте гоце
цитирай
110. swanlake - до kachak и всички на които е ясен целия световен ред
17.12.2009 05:25
Не защитавам ничия кауза-само пояснявам. Когато някой цитира нещо случващо се извън България, хубаво е поне да си изясни как точно стои въпроса.Иначе става селска вечеринка и се говори ей така колкото да се обори автора и сеир да има.
Та за Америката ставаше дума...не знам какво си джуркате копривата с тази Америка като Америка е на светлинни години като демокрация-не свободия , а демокрация от България. Ние българите сме си хайдути в кръвта и дай ни да се репчим на някого. В Америка не е истина ,че официалния и единствен говорим език е англииския. Вече почти навсякъде указанията са на англииски и испански тъй като испаноговорящите са най-голямата група след англо говорящите. Когато се обадиш по телефона някъде ти се казва-ако искаш да продължиш на испански ,натисни 1 , ако си глух-натисни - еди какво си...И на никой американец не му е паднало перото,че му говорят на испански...Това българите нямаме грам толерантност и като захванем някоя тема няма как да не я докараме и до Баташкото клане...Българските турци едва ли са се молили за новини на турски-някой си е направил далаверата да им ги пусне така както сега някой ще си направи далаверата да им ги спре! Голямо чудо-новини на турски.
По въпроса за изпита по англииски език когато взимаш гражданство-този изпит е нещо относително и можете да ми вярвате напълно ,че нашите братя-албанците ,които щъкат в Америка-и 200 години да живеят тук няма да проговорят една англииска дума. Така както и някои възрастни българи от турски произход си говорят само на турски. На албанците не знам дали ще им пуснат скоро надписи на албански,защото са една шепа хора,но в Америка никой няма да те остави необслужен ,защото не говориш националния език. Имам клиенти-албанци-тежък случай и аз лично нямам търпение да се занимавам с тях,но те търсят задължително един от служителите ми-американец,който е повече от търпелив с тях и винаги успява да разбере какво искат и да го направи.
Колкото до това , че някой иска турците да викат на стадиона"българи-юнаци"...направо не знам какво да кажа...Пак ще цитирам американците , които казват " обичайте Америка,на не забравяйте от къде сте дошли! Помнете своя език и култура и със всички сили се опитвайте да ги съхраните"-това е цитат от изказването на един ог губернаторите на церемония по връчването на паспорти на имигранти. Толерантност скъпи мои и търпимост към хората!!!Това е бъдещето на света - а не подтискане на индивидуалното у човека !!!
Благодаря,че ме изчетохте до края!
цитирай
111. ka4ak - Добро утро!Много ми е интересно защо написа това на български Светла?
17.12.2009 07:56
Какъв диалог ще осъществим,ако не можем да се разберем,защото майчиният ти език е друг?Резерват за какво да направим и това че не сме си сменили името 13 века,не ти ли говори нещо?Америките говорят Португалски,Испански,Английски,а има и малко Френски!Това че образованието е задължително и е безплатно и е на български,дай да го променим и всяко село и градче да си направи собствен език,та по добре да се разбираме,може и собственна писменост и каквото се сетиш собственно,за по голяма толерантност!Какво определя една държава ?" обичайте Америка,на не забравяйте от къде сте дошли! Помнете своя език и култура и със всички сили се опитвайте да ги съхраните"-Та колко от коренното население от преди 500 години са останали и от каква позиция е този призив!
В държавата за това има конституция,защото е основен закон!Какво правосъдие ще има,ако всеки си прави собственни закони и защо изобщо плащаме данъци???Това че имаш документи /лични/за чий са ти?Пенсия за какво се дава,а няма нужда!Болници,няма нужда!Гробища и от тях няма нужда и от каквото се сетиш,пак няма нужда!Ако не се правят нещата заедно,всичките ти писаници са безмислени,защото просто няма да има ред,а пък за права не си и помисляй!
цитирай
112. galinabg - @110. swanlake и 111. ka4ak
17.12.2009 09:09
Ще се опитам да обобщя написаното в последните два коментара.
Ще започна с това, че swanlake ме пренесе в наистина друг свят. С думи прости и няколко примера разказът на Светла ни очерта най-простичко казано - ДРУГ НАЧИН НА МИСЛЕНЕ.
И ви признавам, че много ми се иска "на там" да тръгнем и ние.
По-нагоре един от коментиращите не спря да ми цитира алинеи и закони, но в две изречения не успя да ми формулира - на него лично какво му пречат новините на турски език - водата ли му спира, ел.таблото ли му дава "на късо" или пералнята му не центрофугира?!
Аз лично бих се радвала, ако държавата в лицето на държавната телевизия направи така своята програма, че тя да бъде полезна и интересна за всеки един от българските граждани, които си плащат данъците и живеят според законите на тази страна, да намират своето късче телевизионно време и да чувстват единството и добронамереността на институциите и обществото към тях.
Сепарацията и капсулирането на отделните етнически групи няма да ни доведе до преместване и сантиметър напред в осъзнаването ни като народ, битуващ не в средновековието , а в 21 -век. И според мен трябва час по-скоро да се освободим от предразсъдъците си и комплексите си. Само така можем да окажем отпор на онези псевдополитици, които осмислят престоя си по етажите на властта единствено и само с омразното говорене и да поискаме управлението на страната ни най-накрая да се поеме от хора с ново и съвременно виждане. Защото, нека не се лъжем, но докато има политици, които излизат и ти говорят за омраза и разделение резонансът на ниските нива ще продължи да генерира още по-силна ненавист и отчуждение.

Владо, и ти си прав за Конституцията, но аз пак ще ти кажа,че в България и основния закон си го четем като дявола Евангелието.
Проблемът в нашата мила страна е, че манипулацията и тонът на омразата са все още основната налагана форма на общуване, и то с предимство, от много медии. Но там, знаеш мнението ми е така, и ще бъде така, докато школата ДС продължава да има своето влияние.

Та, Светла, ако в САЩ може да има тази толерантност , за която ти говориш, е и заради късмета на този народ, че никога не са имали ни 6-то управление, нито 5-то, 4-то и т.н.

От къде тръгнахме - къде стигнахме, но та е - това са фактите. Народът ни продължава да е подложен на кретенска манипулация и провокиране на най-ниски страсти оцеляващ на ръба на мизерията.

Когато всеки ден се бориш за залъка хляб на децата си няма как да осмислиш понятието толерантност.
няма.
И какво по-лесно от това да изразиш гнева си чрез един референдум срещу едни новини на турски език, които даже не знаеш от колко часа са в програмата на държавната телевизия.

Владо, пак ще се повторя - дълъг, много дълъг път ни чака още.....

цитирай
113. ka4ak - Дългия път тръгва от диалога,а в кенефа няма диалог,защото си сам!
17.12.2009 09:50
136. ka4ak - @116 Знам нашата история и не трябва да я забравяме,но историческара мъдрост казва че снопа от съчки не можеш да го счупиш,а разделен го чупиш!
03.05 12:21
Трябва да помним завета на Кубрат и винаги когато не сме го спазвали,сме губели!
Конституционния съд трябва да ги изправиме до стената и да ги разстреляме!Регистрирането на ДПС,като партия, докара и Атака,две гибелни за България партии!Къде отива завета на Левски за чиста и свята Република!Какви са тези разлики където се допускат!Ние сме български граждани и
Родината ни е една-България!Никой няма нищо против майчиния език на българските граждани,но
официалния език е българския и всеки български гражданин трябва да осъзнава това и да не поставя другия в дискриминационно положение,че не знае майчиния му език!

Когато стигнеме нивото на цифрите,ще стане и това,но първо трябва да няма неграмотни,за да може да се разберем!Знанието минава през образование и за да станем граждани на света,първо трябва да станем граждани на България,за да може да ги научим на завета на Кубрат!
цитирай
114. rat - Ще се опитам да обобщя написаното в ...
17.12.2009 09:56
galinabg написа:
Ще се опитам да обобщя написаното в последните два коментара.
Ще започна с това, че swanlake ме пренесе в наистина друг свят. С думи прости и няколко примера разказът на Светла ни очерта най-простичко казано - ДРУГ НАЧИН НА МИСЛЕНЕ.
И ви признавам, че много ми се иска "на там" да тръгнем и ние.
По-нагоре един от коментиращите не спря да ми цитира алинеи и закони, но в две изречения не успя да ми формулира - на него лично какво му пречат новините на турски език - водата ли му спира, ел.таблото ли му дава "на късо" или пералнята му не центрофугира?!
Аз лично бих се радвала, ако държавата в лицето на държавната телевизия направи така своята програма, че тя да бъде полезна и интересна за всеки един от българските граждани, които си плащат данъците и живеят според законите на тази страна, да намират своето късче телевизионно време и да чувстват единството и добронамереността на институциите и обществото към тях.
Сепарацията и капсулирането на отделните етнически групи няма да ни доведе до преместване и сантиметър напред в осъзнаването ни като народ, битуващ не в средновековието , а в 21 -век. И според мен трябва час по-скоро да се освободим от предразсъдъците си и комплексите си. Само така можем да окажем отпор на онези псевдополитици, които осмислят престоя си по етажите на властта единствено и само с омразното говорене и да поискаме управлението на страната ни най-накрая да се поеме от хора с ново и съвременно виждане. Защото, нека не се лъжем, но докато има политици, които излизат и ти говорят за омраза и разделение резонансът на ниските нива ще продължи да генерира още по-силна ненавист и отчуждение.

Владо, и ти си прав за Конституцията, но аз пак ще ти кажа,че в България и основния закон си го четем като дявола Евангелието.
Проблемът в нашата мила страна е, че манипулацията и тонът на омразата са все още основната налагана форма на общуване, и то с предимство, от много медии. Но там, знаеш мнението ми е така, и ще бъде така, докато школата ДС продължава да има своето влияние.

Та, Светла, ако в САЩ може да има тази толерантност , за която ти говориш, е и заради късмета на този народ, че никога не са имали ни 6-то управление, нито 5-то, 4-то и т.н.

От къде тръгнахме - къде стигнахме, но та е - това са фактите. Народът ни продължава да е подложен на кретенска манипулация и провокиране на най-ниски страсти оцеляващ на ръба на мизерията.

Когато всеки ден се бориш за залъка хляб на децата си няма как да осмислиш понятието толерантност.
няма.
И какво по-лесно от това да изразиш гнева си чрез един референдум срещу едни новини на турски език, които даже не знаеш от колко часа са в програмата на държавната телевизия.

Владо, пак ще се повторя - дълъг, много дълъг път ни чака още.....



Уважаема госпожо/госпожице глобалист, скъпа жителко на света, драга ми вселенска гражданко, ако за теб/вас задължителната употреба на български език като официален език и православието като официална религия в република България не ви изнасят, напуснете страната и изпълнявайте глобалистките си/ псевдодемократични-американски обобщения и размивания на НАЦИОНАЛНАТА ИДЕНТИЧНОСТ някъде другаде. Аз съм българин и искам да чувам звън на камбани и българска реч по НАЦИОНАЛНАТА телввизия и в сградите на българските институции, защотото това дава моята НАЦИОНАЛНА ИДЕНТИЧНОСТ, гордея се, че ям шопска салата и пия ракия и не ме е срам, че Христо Стоичков се скъсваше да псува, защотото това ме кара да се чувствам РАЗЛИЧЕН от останалите. Аз приемам различните, но не искам да живея и мисля като тях. България не е САЩ и се радвам, че никога няма да бъдем като тази "мултинационална" сбирщина от емигранти.
Ние сме демократична държава и нека с референдум решим, кое да е задължително, българските граждани да знаят български език или да ми се лее чужда реч всеки следобед. И когато скъпа вселенска и глобална жителко на света, говорите за сепариране, помислете дали наличието на новини на два езика не е поставяне на демаркационна линия в рамките на една държава и един народ. Приятен ден от един антиглобалист, който обича да пие ракия.
цитирай
115. galinabg - @114. rat - Ще се опитам да обобщя
17.12.2009 10:22
А знаеш ли какво е говорене на един и същи език без разбиране? Това, което правим ние с теб от вчера!
цитирай
116. flyco - =
17.12.2009 11:43
Интересно, думата Кърджали липсва в коментарите?
цитирай
117. анонимен - v
17.12.2009 14:22
Mnogo mi haresva kak pi6ete. I mislite vi su6to!
цитирай
118. thetrooper - @galinabg
17.12.2009 15:13
galinabg написа:
Митко, хайде нека да не си го правят с моите пари, много моля! И нека не ме излагат пред света с Референдуми по такива теми.

Да си се излагат, както и до сега, те си го могат. но нека не е за моя и на нормалните хора сметка!


Това добре, но как чисто процедурно се спира инициатива за референдум? Любопитно ми е, защото досега проблема винаги е бил за това, че не се допускат референдуми, а не че не се спират. Ако има начин да попречим на това прахосничество на пари (към 20 млн. лева), нека да действаме.

Забелязах, че виртуалния плъх е допълзял и до твоя блог. Що не му пуснеш малко отрова за мишки под формата на "delete"?
цитирай
119. galinabg - @116. flyco - =
17.12.2009 17:54
И Слава Богу, Fly :)))
цитирай
120. galinabg - @117. анонимен - v
17.12.2009 17:55
Благодаря :)
цитирай
121. galinabg - @118. thetrooper - @galinabg
17.12.2009 17:58
Митко, и аз не знам как се спира Референдум? Но най-вероятно трябва да спре в главите , в които се е родил?!

Засега се забавлявам с виртуалните плъхове:))) Ще ги режа, ако тръгнат грубо да обиждат коментиращите в блога ми, защото не понасям непочтения тон и избиването на комплекси безцелно.

Поздрави от мен:))))
цитирай
122. swanlake - ka4ak
18.12.2009 06:02
Страшно съм те уважавала и съм се прекланяла пред дейността ти,но коментара ти към мен ей Богу-не схващам...може и поради собствените ми умствени възможности да е. Само да те попитам-в твоите комуни само чистокръвни българи ли се приемат? С перфектен български ,само такива който могат да викат -Българи-юнаци? Ако е така то за мен ти не си на пиадестала на който отдавна те поставих...Не че трябва да ти пука от мнението ми-просто имам мнение и го изказвам.Извини ме!
Приключвам темата защото не искам да изпростяваме в чужд блог! Поздрави!
цитирай
123. swanlake - Галя
18.12.2009 06:06
Благодаря ти за възможността която даде да коментираме в блога ти. Безкрайно уважавам мнението ти и оценката ти! Поздрави!
цитирай
124. borsi - Ще се пие Джим Бим :)
19.12.2009 16:50
http://slivenplus.blog.bg/novini/2009/12/19/b-borisov-prezidentyt-e-prav-za-referenduma-za-novinite-na-t.457927

Б. Борисов: Президентът е прав за референдума за новините на турски :)))

"Надявам се, че ще бъде взето разумно решение и в парламента, каза Борисов. Той отбеляза, че има подписани конвенции и от България и президентът е прав също, че сега не е моментът. В същото време това са неща, които дразнят хората, отбеляза Борисов. Но според него един референдум по този въпрос няма да бъде приет добре в Европа... и бля-бля"


Еххх :))) колко само са предвидими :)))
цитирай
125. galinabg - Хахахах!
19.12.2009 19:08
Добре, ще пием :)))) Колко бързо ме убеди :))))) Аз вече ти налях едно малко днес :)))))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене