Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2017 00:30 - СРЕЩУ СТАРЕЕНЕТО- ЛЕКАРИТЕ НАПУСКАТ БЪЛГАРИЯ, А НИЕ НАПУСКАМЕ ТОЗИ СВЯТ
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 1668 Коментари: 2 Гласове:
15

Последна промяна: 21.01.2017 16:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 СРЕЩУ  СТАРЕЕНЕТО- ЛЕКАРИТЕ НАПУСКАТ БЪЛГАРИЯ, А НИЕ НАПУСКАМЕ ТОЗИ СВЯТ- На липсата на  колаген  дължим СТАРЧЕСКИЯТ   външния си вид,  след  40-50  годишна  резултат на това, което даваме на тялото си: въздуха, водата и храната- те даваме  здраве или предизвикваме  болести.

Ако  поемаме  замърсен въздух, защото не дишаме през носа- по причина хрема: нямаме възпитанието, знанията, традиция: Носовото дишане само по себе си е здравословно, затова Бог ни е дарил с  нос.  При хрема дишаме през устата. При нормално дишане през носа влиза 25% повече въздух, отколкото през устата. В носната кухина въздухът се затопля, очиства  от прах,  и външни инфекции, постъпва в белите дробове в необходимия обем, температура. Така организмът се насища с нужното количество кислород и се предпазваме от болести. Дишащи през устата боледуват по често от инфекциозни заболявания.

В белите дробове ислородът. постъпва  "неподготвен" и в недостатъчно количество. Намаляват еритроцитите в кръвта, нарушава се храносмилането.

 Дишане през устата,  при хронично запушен  нос, защото не се лекува от мързел: "С лекарство хремата минава  за 7 дни, а без лекарство с природни средства за седмица".  А се знае, че човек без дишане може да издържи минути. Ако дишаме през устата се трупат вреди  стават нелечими.  "И малкото камъче обръща колата“ Запомнете! И най безобидната хрема скъсява живота. После...   гълтане  хапчета, още и още и колкото по вече стават хапчетата, толкова ставате по болни!  През цялата година може да се хване хрема, но в зимния период се случва по често. Има в аптеката ефикасни капки. Предлагам това, с което аз се лекувам: винаги имам в дома си пакет морска сол- за краката и за хремата. 

Българите  се грижим  за здравето си по най лошия начин. На лекар, когато е твърде късно :  бърза помощ за спасение , но идва смърт, докато чака колата, в колата, преди да влезе в болницата, докато го слагат в болничното легло. Разправят се физически с доктора, дошъл да го лекува и няма никаква вина, че не са потърсили лекарска помощ достатъчно навреме.  Оперирани сме от чувството за вина, към собственото здраве- винаги лекарите са виновни, а не ние, които не сме се погрижили за тялото си- не ходим на профилактични прегледи при личния си лекар. И какво се получава: лекарите напускат България, а ние напускаме този свят... България заема първо място по заболявания и смъртност. Нямаме навика, да вземем мерки, когато имаме: главоболие, болки в корема, гърба , потим се, кашляме...    Най лесно, най евтино, най безопасно е да се предотвратяват болестите с правилно хранене . Застояването, затлъстяването, тютюнопушенето, злоупотребата с алкохол, мързела- условията, които ни довеждат до болестите и нещастията. От друга страна най доходоносният   бизнес в света са оръжията, а на второ място е бизнесът с лекарства. Бедните българи най много харчим за лекарства и не  живеем здравословно, според нуждите на тялото. си.

Основата на човешкия организъм е клетката.. Животът на нашето тяло започва от една клетка. която се дели, създава органите , завършено тяло до 25 годишна възраст, след което то спира да расте, а се обновява за сметка на естествения начин на живот на клетката. Едни клетки не се делят (например нервните клетки).. Други  се  обновяват  Материалът от който се обновява клетката е храната, водата, всичко което поемаме. от което се формира веществото колаген: това е  е съединителната тъкан на организма в човешкото тяло..  Влиза в състава на сухожилията, костите и хрущялите. Той е едновременно и строителен материал и „лепило”,: формира  клетките  на организма, осигурява еластичността на тъкани и органи. . Естествената способност на тялото да произвежда колаген и  поддържа хидратацията на клетките, значително намалява след изграждане на тялото. Зависи от начина по който се храни, след 25-я си рожден ден. с храни, които дават възможност тялоъто да го създава ..

От невежество не само у нас,  грижата за колагена липсва,  спира  възможностите  за  работоспособност и  дълголетие, което  да достига 120- 150 години продължителност на живота. Храната, прави борбата за дълголетие, за живот без болести. Здравната ни система (  и Световната здравна организация също! ) се занимават  с лекуването ни от болести , а не с отстраняване причините за болестите.

 Фактът, че човек губи способността си да произвежда колаген  става очевидно по външния вид на кожата, по болезненото състояние на стави, хрущяли . Тук не се включва проблема със затлъстяването, който също е резултат от неправилно хранене. Незнанието ни да се храним така, че да не вредим на телата си  е всеобщо.

 В резултат от неправилно, хранене най-често се случва, в тялото  не постъпва необходимото  за изграждане на колагена. Храните, които стимулират естественото производство на колаген, са продуктите, богати на сяра и таурин.  Естествен източник на сяра е чесънът, затова не забравяйте да го добавяте към храната си.

Опитът, да се внася в тялото колаген е оказа неуспешен. Реклами приканват: „хидролизираната форма на колагена със сигурност има ефект, приемът му, като добавка към храната, е препоръчителен,...“  Практиката показва обратното и вече сайтовете предупреждават: „ Ако желаете да запазите младостта си чрез закупуване на продукти, които претендират да съдържат колаген, е по-добре да спестите парите си. Добавката не може да се усвои... и  е безполезно  Няма научни доказателства, че е приет.  Колагенът  трябва да се произведе от организма. Производството му от организма  се стимулира чрез  храните . Ето  най ефективните храни, които осигуряват ,стимулират производството на колаген:

1. Чесън   Чесънът е добър източник на сяра, която е необходима за производството на колаген в тялото ви. Съдържа  и големи количества липоева киселина и таурин, които са от съществено значение за възстановяването на увредените колагенови влакна. Когато консумирате спагети, супа, месо и други ястия, не забравяйте да добавите и много чесън. Той е задължителната съставка.

В началото на миналоя век столетниците на България са били 1680, (докато в САЩ и Западна Европа са били само 7)  на 100 000 жители. Тогава дошли у нас да изучават причините и установили, че това е киселото мляко, но пропуснали чесъна-  дребна, неприятно миризлива подробност, но съчетанието на чесън и кисело мляко заедно или разделно поне 1-2 пъти седмично отдалечава старостта. Има  начини за елиминиране миризмата  на чесъна  и  остава ефекта здраве и дълголетие

2.  Домати  и червени плодове и зеленчуци  Вероятно знаете, че доматите съдържат голямо количество ликопен,  който помага в борбата с колагеназата- това е ензим,  който разрушава колагена в тялото. За да се възползвате най-добре от този ензим на доматите ще е по-добре да ги готвите, както и да ги ядете сурови, задушени, на грил или да направите доматен сос  или  сок. Освен доматите, червените плодове и зеленчуци също се считат за добри източници на ликопен. Червеното цвекло и червените чушки са вкусни но и полезни допълнения към вашата диета. Освен ликопен, тези червени естествени храни също съдържат много витамини и антиоксиданти, които насърчават производството на колаген и се борят ефективно с другите признаци на стареенето.   

3. Тъмнозелени зеленчуци  Листните зеленчуци и другите зелени листни зеленчуци са известни с високата си хранителна стойност. Те също така е установено, че съдържат вещества, които помагат за производството на колаген. Такива зеленчуци са например спанакът, аспержите и зелето. Не само, че те помагат в производството на колаген, но те също помагат на тялото ви да използва този протеин по-ефективно.

4. Храни, богати на Омега-3 и Омега-6   Омега-3 е вид мастна киселина, която се счита за добра и полезна мазнина. За съжаление, много хора не получават достатъчно Омега-3 с ежедневното си хранене. Вместо това, те в крайна сметка консумират прекомерни количества лоши мазнини. Омега-3  и Омега-6  спомагат  за  колаген и се намира в най-големи количества в студеноводни риби като риба тон, сьомга и скумрия., сурово слънчогледово семе, конопено семе в орехи и други ядки.

5. За производството на колаген в тялото храни са маслини, пресни краставици, зелен чай, фъстък, бадем, кашу, орех, сурови тиквени и слънчогледови семки моркови и сладки картофи.Установено е, че целината, съдържа  магнезии, който е участник в процесите на възстановяване.

6. Важно условие  за здраве  е пиенето на вода – не включва кафета, супи, сокове Водата да съответства в количество .20 до  30 гр. на килограм телесно тегло.  Ако си 5о кг пиеш литър вода . Да се пие регуларно- чаша вода половин час преди ядене, два часа след ядене.  При жажда, за да осигури вода мозъкът лишава уърво костната сисема, което довежда до разграждане и недостиг на твърдата част на костти и хрущяли, което причинява болестите , ускорява стареенето. Да се доставя на организма регулярно, през целия ден вода и храна е  и условието за нормално тегло

.

http://www.uspeivbulgaria.com/formulata-za-uspeh/#/  формулата  на успеха

 










Гласувай:
15



1. zaw12929 - ТРЪМП ГОВОРИ ЗА САЩ И СЪЩОТО ВАЖИ ЗА ...
21.01.2017 16:30
ТРЪМП ГОВОРИ ЗА САЩ И СЪЩОТО ВАЖИ ЗА БЪЛГАРИЯ
цитирай
2. mt46 - Точно...
22.01.2017 12:34
zaw12929 написа:
ТРЪМП ГОВОРИ ЗА САЩ И СЪЩОТО ВАЖИ ЗА БЪЛГАРИЯ

Но нашият президент няма такива правомощия...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 14243780
Постинги: 5609
Коментари: 13044
Гласове: 68321
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930