Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: galinabg
Категория: Политика
Прочетен: 3405090
Постинги: 193
Коментари: 4461
Гласове: 21835
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
23.09.2010 19:37 - ВЕЧЕ НЯМА ПРЕЧКА ДА БЪДЕ СЪБОРЕН ДОМЪТ НА ОТЕЦ ИВАН!
Автор: galinabg Категория: Политика   
Прочетен: 44553 Коментари: 52 Гласове:
66

Последна промяна: 24.09.2010 14:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Здравейте, приятели! Искам да ви кажа, че на 24.09.2010, изтича последният срок, който беше даден на отец Иван да събори доброволно новата сграда в Дома за сираци. Въпреки многобройните обещания от страна на общинското ръководство на Община Елин Пелин по всички медии,преди няколко месеца, чиновниците в общината си продължиха с бюрократичния натиск и отецът се озова в ситуцията,за която ви пиша.

Преди два дни с отец Иван, с общинския съветник от Елин Пелин Любомир Ников, с арх. Христо Пенчев, който е изготвил чертежите и документите за новата сграда, и с представители на църковното настоятелство бяхме при Знеполския епископ Йоан, викарий на Софийския митрополит, по негова покана. Там бяха и членовете на епископския съвет. В Митрополията също имаха писмата и документите срещу отец Иван.

В крайна сметка от БПЦ обещаха да му помогнат да се оформят всички липсващи документи.    За съжаление, както сами разбирате,всичко това става едва след като отеца е поставен пред последен срок за доброволно събаряне. От тук нататкъв, във всеки един момент, от общината и ДНСК могат да изпратят машини и работници за разрушаването на сградата.   Дали ще се стигне до там - не знам, но факт е, че вече няма формална пречка за това.   Не знам какво можем да направим ние с вас срещу веригата от формално "изрядни" документи и заповеди, и най-вече срещу чиновническото бедушие?

image
  Със сигурност много медии отново и отново ще надигнат глас в защита на отец Иван, но това едва ли ще стресне "строгите и принципни" общински и държавни служители. Цялата поредица от действия и процедури от началото на годината показа, че понятия като кауза, мисия, добро, грижа, в името на Бог - нямат стойност пред буквите и алинеите в законите.   Помислих си, ако всеки един от нас, вече сме повече от 12000 души, изпрати по един и-мейл до кмета на Община Елин Пелин, до председателя на общинския съвет, до министър-председателя, до президента, до омбудсмана на страната, до ДНСК с призив да не се посяга на Дома за сираци в Нови хан, както се казва - за последно, дали пък няма да стане Чудото?   За всеки случай извадих координатите на посочените по-горе институции: Община Елин Пелин: Кмет - Галя Георгиева 0725/68621; ;GSM 0893441414 e-mail:kmet_elinpelin@abv.bg Секретар - Веселка Петкова - 0725/60202 ;GSM 0893446463 e-mail:secretar_elinpelin@abv.bg ОбС - Председател - Георги Костов- 0725/60212 ;GSM 0893441449 e-mail:obs_elinpelin@abv.bg ОбС- секретар - 0725/68631 fax:0725/60212   Министър-председател:  1594 София бул. “Дондуков” №1 - тел. централа (+359 2) 940 29 99 Правителствена Информационна Службател.: (+359 2) 940 27 70 факс: (+359 2) 980 20 56 е-mail: GIS@GOVERNMENT.BG   Президент: София 1123, "Дондуков" 2Тел: (02) 9239333 /централа/ Ел. поща: press@president.bg    Омбудсман:  София 1000, ул. Джордж Вашингтон № 22 Телефон: 02/81-06-955; 02/980-95-10Факс: 02/81-06-963 Е-mail: priemna@ombudsman.bg pressoffice@ombudsman.bg   ДНСКe-mail: dnsk@dnsk.mrrb.government.bg     Ами това е засега!Ще ви държа в течение!   И да се молим и вярваме, че няма как дело, в името на Бог, да бъде заличено с машини и човешки закони!
Бъдете благословени!


Ивелина Михайлова от групата за подкрепа на отец Иван във ФБ е създала Петиция в подкрепа на отец Иван и децата от Дома. Ако искате, може да я подпишете тук:


http://bgpetition.com/dom-otec-ivan/index.html


Предлагам на вниманието ви едно,така да се каже, общо писмо до институциите! Автор е Ивелина Михайлова, за което й благодаря от сърце! Ако сте съгласни,спокойно можете да го копирате,като трябва само да напишете институциите, до които искате да го изпратите! Ако имате и други предложения, моля споделяйте ги! Ясно е, че ,на този етап, няма как по друг начин да реагираме!   До.... Копия....   Уважаеми....., Уважаеми.....,... С голяма тревога и остро възмущение се обръщаме към вас като отговорни институции за съдействие по един крайно неприятен и наболял въпрос. Става дума за дом „Св. Николай” за лица, изпаднали в нужда (бездомни, сираци, социално слаби, болни, наркозависими и т.н.), изграден в с. Нови хан, общ. Елин Пелин, към православен храм „Св. Троица”, който се ръководи от йеромонах Йоан, известен в публичното пространство като отец Иван от Нови хан. От изнесената в медиите информация става ясно, че сградите, в които се помещава домът и където понастоящем живеят 113 души на различна възраст, пол, семеен и социален статус, са строени в различни периоди от различни благодетели. Някаква част от тях обаче очевидно не е изградена строго по предвидения в закона ред, не отговаря на изискванията към т.нар. търпими строежи и за нея има издадена заповед за премахването й. Пак от медиите беше известено, че сградата е обект на принудително премахване (събаряне), считано от 24.08.2010 г. С разбиране се отнасяме към факта, че България е правова държава и законите следва да се спазват. Но също така според Конституцията на страната България е и социална държава. Събарянето на дома ще доведе до проблем с настаняването на 113 души, български граждани, който никой не се е наел да реши. Апелираме за вашето съдействие в рамките на правомощията ви. Молим да се потърси възможност строежът на дома „Св. Николай” да бъде амнистиран и да се даде възможност на настоятелството да го приведе в съответствие с техническите изисквания и да го узакони. Молим при необходимост да потърсите алтернативно настаняване на живеещите в приюта, докато проблемът бъде решен окончателно. Молим за всяка една помощ или съдействие, което може да окажете в създалата се ситуация с оглед вашите правомощия и вярваме, че заедно ще намерим изходен път. Молим ви, не забравяйте, че става въпрос за живота на 113 души, наши съграждани. Предварително благодарим за съдействието и отговорното отношение!   От: социално-ангажирани граждани/следват подписи/ http://www.facebook.com/pages/DA-PODKREPIM-OTEC-IVAN-OT-NOVI-HAN-V-BLAGODNATA-MU-MISIA/199274103763


Тагове:   отец,


Гласувай:
66


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
1. antikom - Хептен се обезочовечихме!
23.09.2010 19:46
Това не може да бъде вярно!

Срам ме е!
цитирай
2. yuliya2006 - SOS -БЪЛГАРИЯ 19:37 - ВЕЧЕ ...
23.09.2010 21:37
SOS -БЪЛГАРИЯ
19:37 -

ВЕЧЕ НЯМА ПРЕЧКА ДА БЪДЕ СЪБОРЕН ДОМЪТ НА ОТЕЦ ИВАН!






SOS - БЪЛГАРИЯ


ПОЛИТИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ПОСЕГНАХА НЯКОГА НА ДОМА НА ЛЕВСКИ...
А ДНЕС ОТНОВО ПОВТАРЯТ ИСТОРИЯТА, КАТО ПОСЯГАТ НА ЕДИН СВЕТЕЦ, ЧОВЕКОЛЮБЕЦ И БЪЛГАРИН -ОТЕЦ ИВАН


ДОКОГА ВАШЕ ВИСОЧЕСТВА..ПОЛИТИЦИ НА БЪЛГАРИЯ..ДОКОГА?

СРАМ...ПОЗОР...


ДЖУЛИЯ БЕЛ



------------------------------------------------------



Петър Димков спаси дома на Левски със “стрелба на месо”

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=382665


Публикувана: Вторник, 16-ти Февруари 2010, автор(и): Пенчо Ковачев; прочитания: 1632; коментари: 1
Виж галерия 1 2 3 » Така изглежда сега родната къща на Васил Левски. СНИМКА:
Представяте ли си Карлово без къщата на Апостола Васил Левски?

Това е все едно Ерусалим да остане без гроба на Спасителя Исус Христос.

В Израел, разбира се, това е невъзможно дори да се помисли. Но в България може да стане, и то заради немарливост на управата на града.

През 1932 г. режисьорът Васил Гендов снима поредния си филм "Бунтът на робите" в Карлово. Това е първият говорещ и музикален български филм.

Както във всичките си дотогавашни ленти Гендов е сценарист, режисьор и изпълнител на главната роля. Тук тя е на самия Васил Левски. (Повече за Васил Гендов и "Бунтът на робите" - виж по-долу.)

В масовите сцени на филма участват войници от местния полк. Част от снимките са в двора на къщата на Левски и режисьорът Гендов е потресен от вида му - неподдържан, обрасъл с бурени. В окаяно състояние и почти рухнала е и самата къща.

Тя е от ранния период на Възраждането. Строена е през ХVI вeк от Кунчо Иванов, дядото на Левски, а след това е обитaвана от двамата му синове Иван (бащата на Левски) и Въльо Кунчеви.

По-късно е изоставена от цялото семейство. Опожарена е през 1877 г. по време на Освободителната война и след края й е изоставена и забравена.

"На всичкото отгоре върви упорит слух - разказва писателят Васко Жеков, - че ще разрушат родния дом на Левски." Версиите за събарянето му са две.

Според първата общинската управа решава, че мястото, където е къщата, влиза в проект за ново шосе. Според втората събарянето е, за да се отвори изглед към кръчмата, която е на кмета на Карлово.

Васил Гендов търси помощта на командира на полка. Според Васко Жеков това става по съвет на местните хора, които знаели за неговото родолюбие и патриотизъм.

Този офицер е Петър Димков, бъдещият народен лечител. Той нарежда къщата да бъде обградена с верига от войници. Дори издава заповед "да се стреля на месо", ако някой понечи да разкъса веригата.

Представяте ли си? Офицерът, участвал в три войни и после разказвал, че никога не е стрелял срещу хора, да нареди огън срещу свои сънародници?! Може и да не е било точно така, но акцията на войниците изиграва своята роля. Никой не смее дори да припари до войнишката редица, камо ли да се опита да мине през нея. И родната къща на дякона Левски оцелява.

Но заради родолюбивото си дело Петър Димков не получава признание, даден е на военен съд.

За "превишаване на пълномощията си и самоуправство". Пак две са версиите да не бъде осъден. Според едната го спасява лично ген. Атанас Ватев, също голям родолюбец, по това време командир на Втора армия. По-късно председател на Централното управление на Военния съюз. След преврата на 19 май 1934 г. скоропостижно е пратен в запаса. Според другата версия единият от военните съдии бил също голям патриот като Димков и не го осъжда.

Когато подп. Димков се завръща в Карлово, решава да възстанови къщата. "По негова лична заповед войник с барабан обикаля цяло Карлово и съобщава на хората за желанието на командира си", разказа д-р Петър Димков, внукът на лечителя.

Приканени са всички, които имат автентична дограма и оригинални за времето си материали, да ги предоставят за възстановяването на къщата. Обещанието е, че срещу донесената старовремска вещ всеки ще получи нова дограма.

Така къде от патриотизъм, къде заради изгодата, носа събрани необходимите материали.

А най-интересното е, че първият човек, който прави лепта за възстановяването на дома, е местният ходжа. Той донася няколко златни алтъна и казва, че го прави в името на Левски, защото е истински герой.

Запалени от родолюбивата искра на Петър Димков, карловци създават обществен комитет, който организира възстановяването на къщата през 1933 г.

Начело на комитета е кметът Аристотел Янакиев. Особено важно е участието на арх. Димитър Иванов, карловец, но живеещ в София. Той изготвя проекта за възстановката на къщата, а изследователят на Левски, Димитър Страшимиров дава ценни сведения за живота му.

Къщата е отворена катомузей през 1937 г., когато се навършват 100 години от рождението на Левски. Така родният му дом се превръща в един от първите мемориални музеи в България.

През 1992 г. Общинският съвет на Карлово предлага на Министерството на науката, образованието и културата къщата на Левски да се обособи като самостоятелен музей.

През 2000 г. Министерският съвет му предоставя статут на държавен културен институт с национално значение
цитирай
3. mamkamu - Тук кметството плаче да се спретне ...
23.09.2010 21:55
Тук кметството плаче да се спретне едно гражданско неподчинение!
цитирай
4. mamas - Подкрепям призива ти!
23.09.2010 22:06
Изпратих протеста си на посочените имейли. Дано повече хора го направят!
цитирай
5. mrazekoff - Незнам какво да кажа....
23.09.2010 23:10
Имам чувството, че в тази държава живеят хуни, вандали или някакви подобни племена.
Всичко правим наопаки. Заразата - алчност, безразличие, нахалство и безотговорност отдавна ни е обхванала.
Преди години - по време на промените се радвах, че най-после и ние ще станем държава.
Жестоко съм се лъгал. Не само че не стана нищо от нас, но и разрушихме най-важното - ЧОВЕЧНОСТТА!
Винаги нашите управници се хващат с това, което не трябва - бюрократщината е толкова голяма, че обикновенния човечец е безпомощен. Нещо повече - цели групи от хора са безсилни пред това чиновническо отношение.
Лошо е, че вече свикнахме на това овчедушие, защото при други държави в този случай с отец Иван щеше да стане революция.
Тук е глас в пустиня.
Отвратен съм!!!!
цитирай
6. stela50 - Подкрепям призива !
23.09.2010 23:42
Дано се включат повече хора.
цитирай
7. dafili - Едва ли някой от нас е учуден от на...
23.09.2010 23:46
Едва ли някой от нас е учуден от налудничавите прояви на институции и администрация. Но си мисля, че е крайно време и този случай за особено подходящи, да им се напомни на кметове, началници на отдели, чиновници и т.п. малодушници, че са там, за да работят за обществото. Щом едно благородно дело не се вмества в техните "букви" - ами да си променят писмото, тогава. И вместо да се чудят какво да изискват, да вземат и да направят нужното, за да се доближи до техните представи. Трябва им документация - да я изготвят, не отговаряли материалите на стандартите - ами да предоставят материали. НЕ да им се молим, да не унищожават едно невероятно, благородно дело, а ДА ИЗИСКВАМЕ от тях да се отчитат какво са направили за да го подпомогнат!
цитирай
8. vilidimova - Подкрепям призива!
23.09.2010 23:55
делото на Отец Иван не е само в името на Бога, то е дело в името на човечността...
цитирай
9. hel - Изпратих протеста си на посочените ...
23.09.2010 23:59
Изпратих протеста си на посочените адреси. Вярвам, че няма да се допусне вандалщина. Хора като Димитър Димков все още има в нашата България!
цитирай
10. tili - Изпратих Е-мейли
24.09.2010 00:12
на адресите!
цитирай
11. mileidi46 - Galina,
24.09.2010 01:42
ti jurnalistka li si be mila..??
ima6 li kameri ekip??Nqma li drugi jurnalisti? neka dezata da ne napuskat sgradata i da vidim kak 6te q suborqt sled kato ima deza vutre?
6te gi ubiqt li???
ne mi go pobira akula...kak kakvo da se pravi? Kude sa grajdanite na Elin Pelin?
Abe xora,v koi vek ste be?Da se natru6kat xorata pokrai zgradata,i neka da gi gazqt ako smeqt! snimaite i puskaite snimki i reportaji...ne samo da prikazvame i da se 4udim..nqma drugo spasenie...tuk ne6tata ve4e sa mnogo omerzeni!!
kakvi emaili kakvi 5 leva..tam na mqsto...mediite mogat vsi4ko ,no sa korumpirani...Xorata sami trqbva da se dignat..
sujalqvam,zabravix,4e govorime za bulgari....te 6te gledat seira skriti v xrastalazite...
цитирай
12. veninski - Поредното българско безумие...
24.09.2010 07:09
Поредното българско безумие...
цитирай
13. monaliza121 - Няма да съборят сградата
24.09.2010 08:02
Но все пак подкрепих.
цитирай
14. lyudo - Подкрепа
24.09.2010 08:35
Драснах някой и друг mail. дано свършат работа.
цитирай
15. blagovestie - Подкрепям!
24.09.2010 09:08
И трябва да има резултат.
В крайна сметка все още сме хора. Нали? :(
цитирай
16. rpatel - Ужас! А защо не действат така и срещу ...
24.09.2010 09:36
Ужас! А защо не действат така и срещу цигените, които с години живеят в незаконни постройки, а? Надявам се всичко да се размине багополучно, но самият факт, че се говори за събаряне вече е показателен!
цитирай
17. ninaantonova - Подкрепям те безусловно!
24.09.2010 10:18
Възмутена съм от това административно бездушие. Как е възможно на тези хора да не им пука, че този Божий човек със собствени сили и средства е извършил такова благороддно дело, да построи Дом за сираците и да им помага в трудния им път. Къде е държавата? Абдикирала! :)
цитирай
18. kasnaprolet9999 - Eто какво изпратих по имейл на кметицата в Елин Пелин
24.09.2010 10:18
Здравейте госпожо Георгиева,
Всички честни и благородни хора от цяла България следят Вашите действия по отношение на сградата, в която отец Иван върши богоугодни и човеколюбиви дела, за които Вашата община ни си е направила труда даже и да помисли. Като не можете да му помогнете, поне не му пречете. Срам и позор за Вас, ако допуснете разрушаването на тази сграда. До там ли я докарахте?
Какво ще спечелите от тази земя, на която е построена сградата, някой мастит бизнесмен ли я иска за да си направи поредния Мол, или хотел? Удължете поне този срок, до като бъде изготвена "правилната" документация и не притеснявайте хората. Бог вижда всичко, бави, но не забравя. Разчитам на вашата правилна гражданска и човеколюбива позиция.Като отговорен държавен служител вашите служебни задължения не могат да бъдат в разрез със добруването на хората, за които отговаряте.
Присъединявам се към протеста на всички честни хора, които подкрепят Отец Иван!!!

Невена
цитирай
19. kasnaprolet9999 - Ето какво пратих по имейл-
24.09.2010 10:42
До Омбудсмана на България

Всички честни и благородни хора от цяла България следят действията на Община Елин Пелин по отношение на сградата, в която отец Иван върши богоугодни и човеколюбиви дела, за които тази община ни си е направила труда даже и да помисли. Като не можете да му помогне, поне да не му пречи. Срам и позор за тях, ако допуснат разрушаването на тази сграда. До там ли я докараха?
Какво ще спечелият от тази земя, на която е построена сградата, някой мастит бизнесмен ли я иска за да си направи поредния Мол, или хотел? Апелирам да бъде удължен поне крайният срок, който днес изтича, който му е даден за доброволно събаряне на сградата, до като бъде изготвена "правилната" документация за нея. Като Омбудсман на България разчитам на вашата намеса и правилна гражданска и човеколюбива позиция.

Присъединявам се към протеста на всички честни хора, които подкрепят Отец Иван!!!

цитирай
20. lambo - Много принципни и строги тези чиновници бе ! Еваллла !
24.09.2010 10:45
Ако бяха такива за незаконите цигански квартали и за незаконните хотелища из защитените територии ...

ЦЕНА НЯМАШЕ ДА ИМАТ ...
цитирай
21. galinabg - Покорно ви благодаря, приятели!
24.09.2010 10:45
Нямам думи, скъпи съблогъри!!!!
Благодаря ви за подкрепата и човечността ви!
Бог да ви благослови!
Вярвам, че заедно ще успеем да запазим и съхраним едно добро дело, без съмнение провидяно и изпратено ни от Бог!
цитирай
22. kasnaprolet9999 - това също изпратих преди малко по имейл:
24.09.2010 10:59
Уважаеми г-н Министър-председател на Република България

Всички честни и благородни хора от цяла България следят действията на Община Елин Пелин по отношение на сградата, в която отец Иван върши богоугодни и човеколюбиви дела, за които тази община ни си е направила труда даже и да помисли. Като не можете да му помогне, поне да не му пречи. Срам и позор за тях, ако допуснат разрушаването на тази сграда. До там ли я докараха?
Какво ще спечелият от тази земя, на която е построена сградата, някой мастит бизнесмен ли я иска за да си направи поредния Мол, или хотел? Апелирам да бъде удължен поне крайният срок, който днес изтича, който му е даден за доброволно събаряне на сградата, до като бъде изготвена "правилната" документация за нея.
Като Министър-председател на Република България, разчитам на вашето съдействие и правилна държавна и човеколюбива позиция, която следва да бъде обвързана с добруването на всички българи.
Присъединявам се към протеста на всички честни хора, които подкрепят Отец Иван!!!

С подобно съдържание изпратих имейл и до Президента на РБ, г-н Първанов.
цитирай
23. vidrica - Сатанинска държава.
24.09.2010 11:11
Сатанинска държава.
цитирай
24. drlubenova - Областен съвет по наркотични вещества
24.09.2010 11:22
Това изпратихме до Министър-председателя и ДНСК:
Областният съвет по наркотични вещества Благоевград протестира срещу събарянето на сградата на отец Иван. В страната ни се узаконяват толкова сгради в общините по корупционни схеми, че е нелепо като в гротеска отношението към отец Иван и неговия прют за бедни. Спрете тази гавра със свещеника,, обрекъл себе си на Бога и хората. Той е, достоен за уважение, а не за унижение.За 20 години не се направи нито един приют за бедни, нито една болница от Червения кръст, от религиозни или други организации, както е в страните с нормални социални взаимоотношения. Равенството пред закона на всички граждани е най- видимо чрез социалната политика на всяко едно общество. Когато държавата е затруднена финансово, тези дейности се поемат основно от Червения кръст, религиозни и неправителствени организации. При нас за 20 години няма нито една реализирана сериозна инициатива в това отношение. Ето защо позволете на отец Иван да помага на хората, те няма къде да отидат, това е техния дом и закрила!
д-р Теменужка Любенова
Председател на Областния съвет по наркотични вещества Благоевград
цитирай
25. cefulesteven - Държава на кръвопийството! Р...
24.09.2010 11:48
Държава на кръвопийството!
Разрушението в страна, в която и без друго много не е останало, по принцип е погрешно, но да се посегне на дело толкова Свято, Богоугодно, но преди всичко човешко, когато почти не се проявява човешкото е нещо по-тежко даже от военнопрестъпление.
Като строителен работник ще кажа, не бих посегнал на такава сграда и призовавам колегите, ако няма никой друг, който да спре това безумие, не си навличайте този грях, не си навличайте този грях.
цитирай
26. learningtogether - Аз също
24.09.2010 12:16
изпратих моята подкрепа за отец Иван.
В тези хора е останала нужната капка човещина,
Вярвам го!
цитирай
27. nicodima - И аз като МонаЛиза мисля, че няма да посмеят да съборят сградата!
24.09.2010 12:38
Права е rpatel - гетата си стоят и са развъдници на проституция и престъпност, а тази сграда, под чийто покрив покълва добродетелта, трябва да се събори...
Но мисля, че има още останал човешки разум. Чиновниците нямат страх от Бога, но ги е страх от НАС!
цитирай
28. sparotok - ще пиша
24.09.2010 13:02
Ако доста съвестни хора изразят протеста си, до събаряне на сградата няма да се стигне, за това да действаме!!!

Галя, благодаря за адресите!
цитирай
29. marystaneva - И аз направих, каквото мога.
24.09.2010 13:21
Качих връзка в блога си и в моя Фейсбук и препратих писмото, декларирайки подкрепата си, освен до посочените в статията имейли, до още двайсетина отговорни хора и институции, чиито имейли ги има в нета. Дано успеем да помогнем!
цитирай
30. kabuli - Всичко се обърка!
24.09.2010 13:22
Истинска България не е толкова оперена, колкото изглежда от коментарите срещу цигани, турци, евреи, араби, мюсюлмани и прочие "други". Истинска България тъне в хаос от непоносимост, омраза и безчовечност. А ако съборят дома на този истински и жив светия, то значи сме страна управлявана от бездушни идиоти.
цитирай
31. mikino - "строгите и принципни" общински и държавни служители" са бездушници!
24.09.2010 14:28
Не мога да повярвам, че това се случва в България! Не мога да осмисля, че изобщо това е възможно! Такова нечовешко и брутално отношение е просто необяснимо! Това не са хора, а изроди! Защо не съборят вилите на управляващите А???? Защо не си бутнат хотелите по морето А? Дом за сираци ще събарят - грях е пред Бог, да взимаш от нямащия!
цитирай
32. katan - Подкрепям те, Галя!
24.09.2010 14:48
Защото подкрепям делото на отец Иван!
Но защо у нас добрите дела трябва да минават през толкова трудности и изпитания?!
цитирай
33. katan - Подкрепям те, Галя!
24.09.2010 14:50
Защото подкрепям безрезервно делото на отец Иван!
Само недоумявам защо у нас добрите дела срещат толкова много трудности и пречки?!
цитирай
34. soleilelle - Здравейте,Галина
24.09.2010 15:03
ако действително започнат да събарят домът,ние -блогърската общност какви действия ще предприемем?трябва,за всеки случай да има план за действие.
цитирай
35. templar - Отец Иван заедно с децата беше на Литийното шествие.
24.09.2010 15:13
Проявата беше грандиозна! Ако посмеят да го пипнат ще вземем властта и ще му дадем Партийния дом да си направи дом.
цитирай
36. анонимен - Днес отец Иван беше начело на литийното шествие
24.09.2010 15:45
Организаторите гордо го поставиха начело с част от децата отглеждани от отец Иван.
Позор !
Имаха пари за нови хоругви, стотици рейсове с баби и старци, литийни шествия, опозиционни идеи, а нямат пари и желание да помогнат на истински работ свещеник.
Жалка картинка

цитирай
37. anian - Нека се помолим!
24.09.2010 16:11
Можем да се помолим...но нека бъде Божията воля!
А в Онзи ден, всеки ще получи заслуженото...
цитирай
38. boliarkabg - съборихме цяла България, колко му е ...
24.09.2010 16:42
съборихме цяла България,колко му е да съборим нещо,което някакъв отец си подволил да построи без да имат облага определени люде? Който от вас,мили приятели пътува редовно в последните години независимо по какъв маршрут из страната е наблюдавал разрушаването на Родината ни. Не партийни домове или някакви комунистически мавзолеи или други сгради, просто всичко,което пречи на мръсната пяна,която изплува. В замяна се посториха огромно количество кичозни палати в резервати, в защитени територии, по брега на морета,че ако имаше как и в самото море, само и само да са те най-отпред. Жалка и жална картина,нали? Мисля си дано сме повече тия, които страдаме и се борим против всичко това! Имам все още мъъъничко надежда и вяра!
цитирай
39. skribezium - Аз бях 12 218 подкрепил във Фейсбук! ...
24.09.2010 16:48
Аз бях 12 218 подкрепил във Фейсбук! Направете го!
http://www.facebook.com/pages/DA-PODKREPIM-OTEC-IVAN-OT-NOVI-HAN-V-BLAGODNATA-MU-MISIA/199274103763?v=wall
цитирай
40. malkiatprintz - Вървим си към самоунищожение с у...
24.09.2010 16:55
Вървим си към самоунищожение с удоволствие и все по-често се убеждавам, че май няма да ни има дълго.
цитирай
41. thetrooper - Църквата в лицето на отец Иван създаде домът в с. Нови хан.
24.09.2010 16:59
Държавата създаде посткомунистическия ГУЛаг - Могилино, Медвен, Рудник, Петрово - Благоевград, Крушари...

Ясно се вижда кой може и трябва да се грижи за децата в нужда - държавната машина или Църквата.
цитирай
42. milionche - Доброто няма да умре!
24.09.2010 17:17
Подкрепих петицията! Нека се включат повече хора!
цитирай
43. mileidi46 - I az podkrepix petiziqta!!
24.09.2010 18:15
Molq,vkli4ete se....
цитирай
44. kundalini - Гледам радостта, която струи от личицата на малките, прегърнали отец Иван.
24.09.2010 19:55
Щастливи деца. Щастлив баща.
Да помага Бог.

цитирай
45. galinabg - Дълбок поклон!
24.09.2010 20:43
Здравейте,приятели! Изпращам ви огромната благодарност, Любов и Благослов на отец Иван! Той е категорично убеден, че днешното становище на ДНСК- http://www.dnsk.mrrb.government.bg/UI/Home.aspx?0ZKDwUgLUJqqfNay0ZwrFU3mC9IsQ5lV44HcrI4Dk3LexD6%2FPCM9I1aiW4iE%2F6%2B5 е резултат единствено и благодарение на вашата активност, съпричастност, човеколюбие и Вяра! Въпреки това обаче, отец Иван ни призовава,този път, да бъдем непримирими и да доведем до край общата ни битка за узаконяване на документите и новата сграда на Дома! Само така след зимния сезон няма да се повторят пролетния и летния, с тормоза над живеещите в Дома в с. Нови хан. Още веднъж и аз ви благодаря от сърце! Бъдете благословени вие и хората, които обичате! Невероятни сте!!! Дълбок поклон!
цитирай
46. kasnaprolet9999 - Много се радвам за правилното ре...
24.09.2010 21:12
Много се радвам за правилното решение. Радвам се също, че ние блогерите бяхме активни и нашите действия имаха резултат. Поздрави на всички, които се включиха с имейли в подкрепа на дома за сираци в Нови хан и Отец Иван.

Ето можете да го видите в този клип:
http://www.youtube.com/watch?v=YpeFwCKyDB0&feature=player_embedded
цитирай
47. inel379 - Позитивната енергия е сила несломима!
25.09.2010 04:20
Да! Радостта човешка от живота няма да бъде погубена!
Бог е с нас и доброто ще е защитено!
Прегръдка!
цитирай
48. marystaneva - Подписах и петицията.
25.09.2010 22:57
Там съм № 487.

http://bgpetition.com/dom-otec-ivan/index.html
цитирай
49. kasnaprolet9999 - От сайта на омбудсмана
28.09.2010 10:47
Обитателите на Дома за сираци „Св.Николай”, с.Нови хан няма да останат без подслон
На 24 септември омбудсманът предприе спешна проверка в ДНСК по повод многобройни сигнали от граждани, разтревожени за съществуването на Дома за сираци „Св.Николай” с.Нови хан. Установи се, че въз основа на констативен протокол от община Елин Пелин, Началникът на РДНСК София област е издал две заповеди от 23 юли 2010 г. за премахване на незаконен строеж „Двуетажна обслужваща сграда”(ново крило) и „Масивна сграда в груб строеж”. Към 24 септември тези заповеди са в процедура по връчването им на заинтересуваните лица.
След намесата на омбудсмана, ДНСК изрази становище (публикувано и на сайта на дирекцията), че поради неприключили процедури по Закона за устройство на територията и с оглед предстоящия зимен сезон няма да предприема по-нататъшни действия.
Омбудсманът ще продължи работата си по този случай, за да се намери трайно разрешаване на проблема с Дома за сираци в с.Нови хан.
цитирай
50. solinvictus - да се събори синода на тая БПЦ, да и се ...
31.12.2010 15:48
да се събори синода на тая БПЦ ,да и се отнемат сичките имоти и църквите да се водят от отци които хората да си избират да се закрие и тая семинария да бълва фанариоти като комунистически герулайтери от АОНСУ ,да си Отец е мисия не е професия!
тея са антибългари ,грцки продажници!
цитирай
51. marystaneva - 51. zmai,
05.04.2011 21:20
Няма нужда от този нихилизъм. Няма да се събаря. Обединените блогъри, гражданското общество и всички добри и позитивни хора помогнаха, като дадоха гласност на проблема. А публикацията е от 2010 г.
цитирай
52. анонимен - Безумие
22.11.2011 11:24
Хора,спрете да събаряте!Има човешки,неписани закони!

Бог ще ви съди!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене