Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: galinabg
Категория: Политика
Прочетен: 3409505
Постинги: 193
Коментари: 4461
Гласове: 21835
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
30.05.2010 16:48 - ЦЯЛАТА СЪМ В "СЛУХ"!
Автор: galinabg Категория: Политика   
Прочетен: 20495 Коментари: 31 Гласове:
28

Последна промяна: 30.05.2010 19:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Предвещавам интересни следващи дни.
ДО и СЛЕД отговорите на Главните редактори на медиите до Началника на кабинета на министър-председателя. 

Днес Румяна Бъчварова им изпрати ето това писмо:

"Обръщам се към Вас като представители на българските печатни и електронни медии, като ръководители на обществените медии и БТА. Повод е публичното изявление на президента Георги Първанов от вчера – 29 май, че е свидетел на осъществявана от правителството „Последователна кампания за натиск върху медиите”, която, според него, цели „Да бъдат уплашени определени медии”. 
Такава констатация е крайна и тревожна. Затова, в интерес на всички български граждани, независимите медии, в интерес на авторитета ни на демократична държава - член на ЕС, е да има пълна яснота по основанията и истинността на твърдението на държавния глава. 
В тази връзка апелирам да изразите позицията си дали твърдението на президента Първанов съответства на обективните факти за политиката на правителството към независимите български медии и дали:
1. Има случаи, в които от името на, или чрез представители на българското правителство е бил оказван натиск върху редакционното и новинарско съдържание на медиите, които представлявате;
2. Сте срещали действие или решение на българското правитество, с което са били ограничавани правата на медиите ви да бъдат свободно финансирани, развивани и разпространявани;
3. Тълкувате решението за намаляване броя на членовете на регулаторните органи и в частност СЕМ и КРС, като ограничаване независимостта на българските медии и влияние върху редакционната им политика в интерес на правителството

Очаквам Вашите честни и публично заявени отговори на тези въпроси. Те ще покажат дали президентът Георги Първанов има основания за своите критики или в името на прикривани политически цели манипулира общественото мнение, за да подрони доверието в политиката и реформите, които провежда българското правителство в момента.
Вашата оценка и позиция е важна преди всичко за всеки един ваш зрител, слушател и читател, които имат право да знаят истината за независимостта на българските медии."

image

За мен Румяна Бъчварова винаги е била един много смислен и нормален човек.
Познавам я като социолог и шеф на социологическата агенция Маркет линкс. Прогнозите й винаги са били премерени и всичко, което е казвала е било много близко до реалистичните резултати и действителност.

Честно казано, изненадана съм от това писмо.
Не ми се вярва тя да е авторът на идеята обаче. Но дори и така да е, със сигурност отговорите, които ще получи си заслужават вниманието и последващите анализи и коментари.

Само че, аз като човек от "бранша" бързам да изразя своята скептичност за резултата и ефекта от този премиерски ход.

Ще напиша моите кратки отговори, без никакви претенции за меродавност и социологическа правдоподобност.

По т.1 - Има ли случаи, в които от името на, или чрез представители на българското правителство е бил оказван натиск върху редакционното и новинарско съдържание на медиите, които представлявате?

Отговор: Руми, аз не вярвам, при така зададен въпрос, че очакваш да получиш отговор "ДА", нали?  Първо, защото в България за Главен редактор - самоубиец не съм чувала !?!
Та нали най-малкото ще бъде линчуван от колегите си журналисти - веднага и на момента, ако направи такова признание?! А ако просто повярва на искреността на вашето питане - много скоро ще му се наложи да освободи поста, защото няма собственик, който да държи лимонка с дръпнат взривател?!
Наистина, не доумявам как очаквате честен отговор при така зададения въпрос?!

По т.2 - Дали сте срещали действие или решение на българското правитество, с което са били ограничавани правата на медиите ви да бъдат свободно финансирани, развивани и разпространявани?

Отговор: Хахахаха! Тук вече избухвам в смях! То и руското правителство не би си позволило да издаде такова решение?!  Тези решения, Руми, ти много добре знаеш не се издават в писмен вид! Не мога да повярвам, че може да очаквате отговор различен от НЕ!

По т.3 - Тълкувате решението за намаляване броя на членовете на регулаторните органи и в частност СЕМ и КРС, като ограничаване независимостта на българските медии и влияние върху редакционната им политика в интерес на правителството?

Отговор: Тук, моят отговор е - ДА! Знам го опит през всичките тези години на съществуването на НСРТ,СЕМ и КРС.
Особено като имам предвид новото съдържание на тези "органи". В състава им се предлагат политически обвързани хора, без консултации с журналистическата гилдия и организации!
Начело на КРС продължава да стои човек, срещу когото се води съдебно дело.
На мен лично ми е интересен и фактът, че новият БНР-шеф се избира с един брой членове на регулаторния орган, а БНТ-шефът ще се избере с друг брой и състав, например?!

Но това, за момента може би не е толкова важно.

По-скоро си мисля, като сте тръгнали да питате медиите, защо не го направихте по друг начин?
Ясно е, че отговорите, които ще получите от Главните редактори са точно тези, които очаквате.
Интересно ще бъде, ако попитате хората, подчинени на тези Главни редактори, дали мнението  им ще съвпадне с висшестоящото?

Виж, Руми, дори и да няма никакъв натиск от правителството върху медиите в България, журналистите в тази страна работят,най-малко, под невероятна автоцензура, защото са достатъчно разумни и много бързо усещат платноходката, в която се возят, подир кой вятър се обръщат!

А тя, платноходката, се обръща, защото последните 20 години ясно показаха, че в България не може да има частни медии без политически чадър или закрила при очевидни икономически интереси. Но понеже икономическите интереси в тази страна са в пряка зависимост от политическото управление, на всеки четири години, в най-добрия случай, медийните платноходки променяха курса си.

Аз съм в професията от 93-та година и съм видяла, чула и преживяла,лично, твърде интересни моменти в творческата си биография и за това си позволявам да изразя скептицизма си за ефекта от това, което сте предприели.

Както виждаш, пиша това мнение в своя скромен блог, защото едва ли бих имала възможност да го изразя някъде публично.
Имам предвид, то, да бъде отразено в свободните и независими медии.


И още нещо се сещам.
Имаш ли информация какво точно се случва във Военния канал, който е на подчинение на Министерството на отбраната? Чувам, че някакви промени се "случват" там? Провери! Интересен би бил отговорът на поставените от теб въпроси от шефа на този ТВ канал!


Та така. 
Продължавайки да се изненадвам от зададените въпроси и посочените "адреси", от които очаквате отговорите, препечатвам едно писмо-отговор на журналиста Атанас Чобанов. Струва си да се прочете:

"Натиск има, името му е безнаказаност

писмо-отговор до Бойко Борисов


Уважаеми г-н министър-председател,

Позволявам си да отговоря на въпроса Ви до главните редактори на медии дали е оказван натиск върху тях. Аз не съм редактор на медия, а съм независим журналист, списващ един скромен блог. Там аз съм си най-главен, да. От този блог в Европа разбраха, че Вашата фаворитка Румяна Желева е съдружник във фирма създадена от Държавна Сигурност. Какво последва знаете, така че преценете сам дали в нашия век медиите са това, което са били преди 100 години, и дали медийното влияние и медийната свобода се мерят от креслата на главните редактори.

Моят отговор на Вашия въпрос е: да, има натиск над медиите. Има натиск най-вече над хората, които правят тяхното съдържание, а това са българските журналисти. Много малко са независимите и смели журналисти в България и те са обект на икономически, физически и най-вече морален натиск. Последното е най-страшно. Това е усещането, че нямаш защита от страна на властта. Това е увереността, че ако пробват да те убият с чукове или с нож убийците никога няма да бъдат хванати, че ако мутрите влязат в редакцията и те заплашат с киселина властта няма да ги търси и да ги намери, защото носят вестник с печата на... Народното Събрание.

Тези случаи са подробно описани в докладите на международните правозащитни организации. Сериозни хора го казват, с други думи. Обърнете им внимание, понеже Вие, нали, в тях се вслушвате. Да, случаите са от предишното управление, но сега на Вас ви се пада да разкриете извършителите и да извадите страната от дъното на класацията за медийната свобода в Европейския съюз.

Но честно казано и Вашият косъм не е много чист. Защо се врътвате сърдито, когато се спомене ТИМ? Нима не Ви е известно, че тази групировка е прибягвала и е в състояние да прибегне до заплахи за физическо отстраняване на конкуренти? Известно Ви е и някой ден това ще излезе и в медиите. Не сега, защото ги е страх. От ТИМ се страхуват, господин министър-председател. Едни журналисти от Варна даже подписаха писмо против гражданските организации, които имаха куража да се опълчат на тези мутри. Това писмо е уникален български принос в темата за медийната свобода. Уникален и срамен.

Защо мълчит когато немският разследващ журналист Юрген Рот казва, че не се чувства в безопасност в България? Или това е в реда на нещата? В реда на нещата ли е Румен Петков, за когото има ясни и недвусмилени данни, че е прикривал алкохолната контрабанда на "Пещаците", да казва, че журналистите трябва да бъдат "удряни по ръцете, краката и устата"? Във всяка нормална европейска държава той щеше да е политически труп след такова изказване. Не и у нас. Защо Ви е толкова удобен този враг на свободното слово и на разследващата журналистика? Кажете, г-н Борисов! Заради спонсорството от "Пещаците" за ГЕРБ ли?

Така че Вашето питане е лицемерно и безпредметно. Няма да чуете от главните редактори, че сте притискали медии, не. Но няма да намерите достойни журналисти, които да Ви провъзгласят за гарант на медийната свобода в България.

По-скоро ще кажат, че от едната страна на монетата е ликът на Гоце, който издава вълчи билет на всеки неудобен журналист. От другата страна е Вашия лик, като разпределящ държавните пари на обръч от подбрани медии, за да чувате от тях "Осанна".

С тази монета се купува послушание и подмазвачество, не и свободно мнение.

Сполай Ви, че ме прочетохте, ако това изобщо е стигнало до Вас.

Атанас Чобанов"

Сега е ред да направя и едно много важно уточнение!
Чувствам се ужасно, че говоренето ми по-горе може да се приеме като припяване в хора на президента ни. 
Опазил ме Бог!

И точно заради това продължавам да недоумявам - за какво му трябваше на Бойко да тръгва с този ход да опровергава точно Георги Първанов?!


Ето какво ни казва,за това, и моят любим журналист Иво Инджев:

Президентът с дългия нос и късите крака BY ИВО ИНДЖЕВ  МАЙ 29, 2010  POST A COMMENT
http://ivo.bg/2010/05/29/президентът-с-дългия-нос-и-късите-крак/  
"Политикът Георги Първанов, който отдавна наложи вето на морала в личния си живот и на свободата на словото чрез личната си намеса в медиите, вече се изживява като пазител на морала и на същите тези медии, налагайки вето върху промените в Закона за медиите.

Пиша това само четири дни преди читателите да се запознаят с моята книга “Президент на РъБъ”. Основно място в нея заемат тъкмо примерите за това как се погазва моралът в политиката ( и не само) от самия него и как бе смачкана медийната свобода под неговото задкулисно ръководство.

Сега президентът се е загрижил, че намаляването на състава на Съвета за електронни медии е опит да се контролират медиите и да се всява страх сред журналистите. И това го казва Той?! Доколко тъкмо от неговите уста е неадекватно да излизат подобни упреци, читателите ще научат много скоро.
В пернишкото село Витановци, където присъства на откриването на църковния храм „Вси светии“, Първанов намерил за обезпокоително, че „върху медиите се упражнява последователна кампания за натиск”, че промените в този закон били стъпка, ”която идва да насади страх у медиите, да покаже, че каквото си е наумило правителството, това ще стане, и така да бъдат уплашени определени медийни среди.“ И какво са си наумили? Явно са си наумили да дадат още един мандат на неговия човек начело на държавното радио Валерий Тодоров, което току – що се случи.
„Това не е правова държава“, заявява край Перник държавният глава, който е напълнил администрацията си със земляци, близки, познати, деца на колеги, приятелки на приятели, собствената си учителка и купища офицери, рожби на времето, през което България наистина не беше правова държава.

С патоса на лидер на опозицията, който отдавна е подчинил на личния си интерес политическата си дейност, Първанов застава в позата на борец срещу онези, които сега (едва сега се сеща?!) проявявали стремеж да внушат, да създадат “страх в обществото“.
„Да не допуснем криза на моралните ценности, въпреки икономическата криза“, призова президентът, подарявайки евхаристиен комплект и плащеница на храма.

Това е първата ми статия, свързана с президента Първанов, в която спестявам примерите за своята теза. Защото ги описвам достатъчно подробно в книгата си “ Президент на РъБъ”, която всеки ще може да прочете и да прецени защо твърдя, че воплите на президента са кощунствена подигравка в храма на истината. "

Та, както се казва: "Цялата съм в слух!"





Тагове:   натиск,   медии,


Гласувай:
28




Спечели и ти от своя блог!
1. miralyub - Привет! Определено писмото от ...
30.05.2010 16:59
Привет!
Определено писмото от правителствената пресслужба си е добре пресметнат ход- инсценировка на запитване, което да им послужи в измиването на очите.
Всички знаем,че медиите работят на ползу силния на деня.
Всички знаем,че ни четат блоговете и че премиерът ни е повече от нарцис, който реагира като опарен на всяка дума срещу него и който е в състояние да "приключва" с неудобните...
Не знам обикновените хора как ще изтълкуват това писмо от Мс, за мен то е повече от тъпо.

цитирай
2. galinabg - Привет! Определено писмото от ...
30.05.2010 17:32
miralyub написа:
Привет!
Определено писмото от правителствената пресслужба си е добре пресметнат ход- инсценировка на запитване, което да им послужи в измиването на очите.
Всички знаем,че медиите работят на ползу силния на деня.
Всички знаем,че ни четат блоговете и че премиерът ни е повече от нарцис, който реагира като опарен на всяка дума срещу него и който е в състояние да "приключва" с неудобните...
Не знам обикновените хора как ще изтълкуват това писмо от Мс, за мен то е повече от тъпо.



Мира, според мен Бойко или е много зле съветван или е нещо много е уплашен. Но това наистина е свръхглупав ход?! А и формулировката на въпросите е като от ПУЦ-а на журналистическия! Изненадана съм много!
цитирай
3. bowman - ...писмото от правителствената пресслужба ...
30.05.2010 17:37
Ако наистина е пресметнат ход , наистина не знам какво целят с него и политиците и медиите трудно могат да минат с "честна дума". Не виждам нищо повече от театралничене
цитирай
4. pontis - браво, Галя!
30.05.2010 19:05
Именно това писмо на правителството е изражение на натиск и недопустима намеса, който вече придобива гротескна форма. Всъщност това е едно предупреждение. Пределно ясно.
цитирай
5. ribarev - Свободни медии в България?
30.05.2010 19:51
Ако някой може да ми посочи поне една свободна медия в Бълтария - моля да изпрати адреса й на ribarev@yahoo.com
От година се опитвам безрезултатно да публикувам материали за енергетиката, които биха довели до спестяването на пет милиарда лева на населението, но никъде не успявам да публикувам статията.
А от Правителството в отговор на моите факсове и препоръчани писма не получавам никакви оттговори - дори да ми кажат да си гледам работата.
цитирай
6. galinabg - Ако наистина е пресметнат ход, н...
30.05.2010 19:55
bowman написа:
Ако наистина е пресметнат ход , наистина не знам какво целят с него и политиците и медиите трудно могат да минат с "честна дума". Не виждам нищо повече от театралничене


За съжаление това е най-малко пресметнатият ход :( Бойко тръгна в изключително неправилната посока да опровергава президента по този начин?! Продължавам да недоумявам.....Иначе, да, има театралничене, ама като от провинциален читалищен самодеен състав!!
цитирай
7. galinabg - Именно това писмо на правителст...
30.05.2010 19:57
pontis написа:
Именно това писмо на правителството е изражение на натиск и недопустима намеса, който вече придобива гротескна форма. Всъщност това е едно предупреждение. Пределно ясно.


Прав си ,СТефане, това писмо също придобива форма на натиск!
цитирай
8. galinabg - Ако някой може да ми посочи поне една ...
30.05.2010 20:00
ribarev написа:
Ако някой може да ми посочи поне една свободна медия в Бълтария - моля да изпрати адреса й на ribarev@yahoo.com
От година се опитвам безрезултатно да публикувам материали за енергетиката, които биха довели до спестяването на пет милиарда лева на населението, но никъде не успявам да публикувам статията.
А от Правителството в отговор на моите факсове и препоръчани писма не получавам никакви оттговори - дори да ми кажат да си гледам работата.


Като я открия непременно ще ви пиша :))) До тогава си направете блог, тук в Блог.бг и споделете с нас добрите си идеи!
цитирай
9. miralyub - О, вече имаме резултат. Вижте това- ...
30.05.2010 20:35
О, вече имаме резултат. Вижте това- всички пеят в един хор:))). И очаквано салтаносват ББ.
http://www.standartnews.com/news/details/id/69664/%D0%A1%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%85%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%BB%D0%B8-%D1%81%D0%B5-%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BE%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE
цитирай
10. galinabg - О, вече имаме резултат. Вижте това- ...
30.05.2010 20:44
miralyub написа:
О, вече имаме резултат. Вижте това- всички пеят в един хор:))). И очаквано салтаносват ББ.
http://www.standartnews.com/news/details/id/69664/%D0%A1%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%85%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%BB%D0%B8-%D1%81%D0%B5-%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BE%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE


Хахахаха! Проверка почни!
Най-интересен обаче е отговорът на горкия Валери Тодоров, прясно преизбраният шеф на БНР ?! Този човек явно още не може да се освести от подарения му втори мандат и не се чува какво казва:
"Валерий Тодоров, директор на БНР: Не смятам, че медиите са подложени на натиск. Не съм прочел писмото, днес е неделя, но ще го прегледам, за да стане ясно какъв вид натиск се има предвид - политически, икономически."
Аз какво разбирам - че натиск има, но ще чакаме Валери тодоров да ни каже - политически ли е или икономически?!?!

Мерси,Мира!
цитирай
11. haralanov - Активно мероприятие
30.05.2010 21:35
Гоце Първанов действа като служител на ДС.Хвърля в публичното пространство мнението си,без да споменава конкретни имена.Ей така ,,на парче,, на едро и нашироко,тоест има оказван натиск върху медии и журналисти.Не казвам,че няма!Но ако има,нека г-н Гоце да бъде конкретен!Очаква ни елементарно като похват политическо фокусничество.Гоце Първанов ще търси своето място в българската политика и след края на мандатът си.До тогава обаче има година и кусур време.За този период от време,рейтинга на ББ ще ерозира.Неизбежно е!Тъкмо в тази ерозирала ниша търси мястото си Гоце.Никой и да не си помисля,че пространството там е малко!Политическото фокусничество и генно инжинерство ще роди по всяка вероятност следното чудовище.Или Бойко или Гоце.Останалото ще бъде насила маргинализирано!Кой ще ме нарече фантазьор?
цитирай
12. flyco - Re: 11. haralanov
30.05.2010 21:45
Не си фантазьор, но според мен наполовина бъркаш. Аз мисля, че Бойко няма да повтори мандат. Дори само заради късмета, че му се падна да управлява по време на криза. Когато всичко свърши кръгът ще се затвори от Костов и от Първанов. Двамата "ще изядат" Бойко, а Доган ще помага потривайки ръце отстрани. Така експериментът с "разбиването на двуполюсния модел" ще приключи. За добро или за лошо... вече едва ли ще има значение.
цитирай
13. galinabg - Минчо,
30.05.2010 21:45
прекалено интелигентен си и разглеждаш казуса интелигентно. Според мен те едва ли се задълбочават толкова. В случая, реакцията на Бойко е или емоционална или добре премерен ход. Сега и да засили натиска върху медиите, нали разбираш, че същите тези главни редактори няма да имат очи да кажат утре, че са цензурирани, или най-малко няма да звучат убедително. А Първанов, в момента просто си пази квотата в СЕМ и КРС. Той играе на къси пасове. Стратегията си за оставане в политиката ще я разгърне догодина по това време. Така мисля.
Жалко за обществото .....което ще продължи да бъде облъчвано от ненатисканите медии.....
цитирай
14. galinabg - Не си фантазьор, но според мен на...
30.05.2010 21:46
flyco написа:
Не си фантазьор, но според мен наполовина бъркаш. Аз мисля, че Бойко няма да повтори мандат. Дори само заради късмета, че му се падна да управлява по време на криза. Когато всичко свърши кръгът ще се затвори от Костов и от Първанов. Двамата "ще изядат" Бойко, а Доган ще помага потривайки ръце отстрани. Така експериментът с "разбиването на двуполюсния модел" ще приключи. За добро или за лошо... вече едва ли ще има значение.


Съгласна съм!
цитирай
15. haralanov - До flyco
30.05.2010 22:01
Не те атакувам но ти изцяло бъркаш.Абсурдно е твърдението ти,че Иван Костов и Гоце Първанов ,,ще изядат,, Бойко,а Доган ще помага потривайки ръце отстрани.Експериментът с ,,разбиването на двуполюсния модел,, приключи още през 2001г. и беше успешно приложен(за съжаление) от Крадлив дедо.Гоце и Доган са обречени един на друг!Иван Костов обаче би имал най-малко полза от блато в което няма полюси и всичко е размито!Благодаря,този филм сме го гледали при Любен Беров.Липсата на полюси в политиката докарва Мафията.След три години,нищо няма да е същото!
цитирай
16. galinabg - Не те атакувам но ти изцяло бъркаш. ...
30.05.2010 22:12
haralanov написа:
Не те атакувам но ти изцяло бъркаш.Абсурдно е твърдението ти,че Иван Костов и Гоце Първанов ,,ще изядат,, Бойко,а Доган ще помага потривайки ръце отстрани.Експериментът с ,,разбиването на двуполюсния модел,, приключи още през 2001г. и беше успешно приложен(за съжаление) от Крадлив дедо.Гоце и Доган са обречени един на друг!Иван Костов обаче би имал най-малко полза от блато в което няма полюси и всичко е размито!Благодаря,този филм сме го гледали при Любен Беров.Липсата на полюси в политиката докарва Мафията.След три години,нищо няма да е същото!


Намесването на Костов, аз лично го разбирам, че няма начин политик като него да не се възползва от ситуацията на вакуум. И така трябва. Политиката е мръсно състезание и побеждава по-гъвкавия и по-добрия стратег. Внески да си мисли какво и как го прави!
цитирай
17. eien - Ха-хаааа, харесва ми това
31.05.2010 05:48
"за мен тя е нормален човек". С какви ли социолози и шефове сте обградена?
Поздрави.
цитирай
18. miska - Медии
31.05.2010 10:14
Винаги е имало натиск върху медиите от което и да е правителство, но просто сега се раздухват нещата.Това правителство вади на бял свят неща , който досега са стояли в сянка.И не съм съгласна , че само Бъчварова е точна в прогнозите си.Точна е и Радева, която е много по -пекана и която много заслужава.
цитирай
19. gothic - Отговор - фаворит!
31.05.2010 12:43
Никакъв натиск при последните 3 кабинета
Тошо Тошев, главен редактор на в. "Труд":


Кометарите са излишни....
цитирай
20. penchoan - Няма натиск - има финикийски знаци!
31.05.2010 14:04
Времето на пряк натиск над медиите безвъзвратно отмина. Иван Костов беше последният, който се опита да въведе медийна диктатура и не успя. По време на управлението на НДСВ се установи, че много по-ефективно и не толкова скъпо е да купиш главния редактор на една медия, а не рядко и някои водещи журналисти. Шефовете на всички големи ежедневници и национални медии се купуват от управляващите, които държат парите. Нали не очаквате, че Тошо Тошев ще каже: Аз се продадох на Бойко Борисов!
цитирай
21. monaliza121 - Не му е за първи път!
31.05.2010 14:35
Агент Гоце има стара практика, добре усвоена, да хвърля провокативни лафове
като стара клюкарка, без да представя факти. Унизително е за един държавен глава, да използва такъв начин за такова сериозно обвинение. Но той вече
достатъчное загубил авторитета си, така че още веднъж е без значение.
А Пилат Понтийски не е никакъв актьор, просто е първосигнален. Веднага си
измива ръцете с "Питайте ги, сами да кажат!"
Няма защо да четем отговорите им, те са предизвестени.
Никой няма да е Христос на кръста.
цитирай
22. pontis - а за мотивите на Първанов няма смисъл да се говори,
31.05.2010 15:22
неговата "съпричастност" може да убие всяка добра идея.
цитирай
23. mamkamu - :)
31.05.2010 15:41
Писмените отговори трябва да бъдат в три екземпляра, подпечатани, прошнуровани и прономеровани. Срок...

Към отговорите е необходима придружаваща декларация, която дава права на правителството да използва отговорът за целите на българската политика и зя защита от евентуални нападки от Брюксел :)))
цитирай
24. flyco - ...
31.05.2010 16:27
Цялата тази история запълва дупката между операция "Мушмороците" и операция "Тарикатите". Все пак е дупка, трябва с нещо да се запълни.
цитирай
25. анонимен - Абсолютно ясно е, какво може да прочете човек в тая седесарска компания.
31.05.2010 16:51
Да сте живи и здрави! До следващите избори може да нараснете до 10%.
"Агент Гоце" е написал две справки. Толкова му е агентството. Но то няма значение. Седесаря иска да съска и го прави забележетелно последователно.
Но да оставим "Гоце". Любимецът на авторката И.И. е истински агент на ДС със забележетелен стаж. Той да се пише морален съдник, това е вече перверзия.
Ето моето отношение към него.

ДО ИВО ИНДЖЕВ

Ей такива най ги мразя.
Свръх нахални гьонсурати.
Хем доносници противни,
хем отново тарикати.

Виж муцуната си гузна!
Не искам да те коментирам.
Изчезни със шут от тука!
Отдавна си компрометиран.

август 2009

Извинявам се, че ви развалям благата седянка и пълното единодушие, но е хубаво да се знае, че има хора, които мислят различно! Кушел
цитирай
26. haralanov - До ,,различната,, kushel
31.05.2010 17:15
На доносника на репресивната комунистическа ДС,Гоце Седефчов Първанов,липсват цели 36 страннички от оперативното му досие.Прочистено е!Тъй,че справките не са две,както ти твърдиш.Интересно би било да се знае,кой ги е прочистил и какво пише там.Който ги е прочистил,той ,,държи,, Гоце.А и нещо друго.Агентурата сам е признал,че ,,с готовност,, е сътрудничел.В ЕС сме от четири години.Не е ли абсурдно за президент да си имаме агентура на ДС?
цитирай
27. анонимен - Г-н Хараланов, с най-голямо уважение (тъй като редовно посещавате моя блог),
31.05.2010 17:29
ще изясна, че Kushel на немски означава Послушен (такъв, какъвто аз очевидно съм) и е в мъжки род!
Колкото до досиетата, кой ли е бил тоя идиот, който е прочистил папката на Гоце, но е оставил да се разбере, че липсват 30 страници.
Това ми прилича на следния парадокс. "Намерена е монета на която пише 300 години преди Новата Ера". Много е наивно. Виж за Инджев си стоят всичките папки, защото явно няма връзки или не е бил особенно ценен.
цитирай
28. анонимен - Стана ми смешно, като се замислих.
31.05.2010 17:35
По едно време вървеше една смешка " ..... комунист-Президент и Цар-Министър председател". В България всичко е възможно. Цялата ни държава е за "Рекордите на Гинес".

Пожелавам, от сърце, големи успехи на всички седесари, както в публицистиката, така и в живота !!!
цитирай
29. galina1 - Всичко е една
31.05.2010 22:44
игра. Само, че не разбирам нито увода, нито изложението на играта. Заключението е крайна фаза, но ми се струва, че е само една бутафория. В момента всичко е такова.
цитирай
30. sladurani - Убедена съм, че на българските медии се оказва натиск
01.06.2010 09:30
Но те нямат да го признаят, защото получават пари от това. Това може да не се отнадя за всички от тях, но за една със сигурност знам. Натискът не е само от политици, а и от рекламодатели. Накрая се питам - доколко можем да вярваме на информацията, която ни се предоставя всеки ден.
цитирай
31. marystaneva - ГЕРБ-ер - очевидец на събитията и преди и сега
04.06.2010 14:19
По време на предизборните кампании през 2009-а се молехме на медиите да отразяват мероприятията на ГЕРБ, но уви... Искаха суми, които бяха непосилни за партията ни. В момента, в който ГЕРБ спечели парламентарните избори и беше ясно, че Бойко Борисов ще е новият министър-председател, не можехме да си пробием път от журналисти и репортери. Та думата ми е, че Първанов не е прав. Не Бойко и ГЕРБ натискат медиите - те се натискат на всеки, който е на власт. Цензура няма, но автоцензурата е много по-страшна. И не Бойко е виновен за това, а продажността на медиите. И тази продажност не винаги е финансова - може да бъде и морална, но пак си остава продажност. Естествено, има и изключения, но са пренебрежимо малко на общия фон...
А критиката е хубаво нещо - помага да се видят пропуските и грешките и да бъдат поправени своевременно. "Розовата мъгла" не е полезна нито за Правителството, нито за народа, нито за самите медии.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене