Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: galinabg
Категория: Политика
Прочетен: 3396714
Постинги: 193
Коментари: 4461
Гласове: 21835
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
02.04.2010 19:06 - АБСОЛЮТНО....ПО ПРОКУРОРСКИ
Автор: galinabg Категория: Политика   
Прочетен: 20388 Коментари: 45 Гласове:
26

Последна промяна: 02.04.2010 23:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Какво ли би ми се случило, ако кажа на заместник-градския Роман Василев: "Г-н прокурор, вие сте АБСОЛЮТНО ПЕРДЕ?

Съжалявам да изрека тези думи, но след последната показна акция по време на ареста на бившия военен министър Николай Цонев, съдията Петър Сантиров и Тенчо Попов това е единственото предположение, което мога да формулирам.

image
Николай Цонев

image
Петър Сантиров

image
Тенчо Попов

И веднага ще кажа защо?

Защото, когато един прокурор, при това зам.-градски, ОБВИНИ по време на арест, когото и да било, че е АБСОЛЮТЕН ПРЕСТЪПНИК, това означава, че ТОЗИ ПРОКУРОР Е ИЛИ АБСОЛЮТНО НЕГРАМОТЕН, ЗА ДА СИ ПОЗВОЛЯВА ДА ОТПРАВЯ ОБВИНЕНИЯ ИЗВЪН СЪДЕБНАТА ЗАЛА, ИЛИ АБСОЛЮТНО НЕ СИ Е ВЪРШИЛ РАБОТАТА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ, ИЛИ.... АБСОЛЮТНО НЕ МУ ПУКА. Това последното, на жаргон, значи,че е "перде".

image
Роман Василев

Казвате, прокурор Василев, че бившият министър на отбраната е АБСОЛЮТЕН престъпник. Добре. Може и така да е.
Но защо?
Само заради участието му в подготвяния подкуп ?!?!
Та чак АБСОЛЮТЕН ли?! Странно.
Или може би знаете нещо друго за този човек?
Или, може би, имате информация за други далаверки негови?

Ако е така - вие къде бяхте до сега?

Но да не се правя и аз на обвинител с тези ми въпроси.

За друго започнах да пиша.

Когато чух новината за задържания Цонев и групата му си казах - Браво!
Някакво странно усещане за "държавност" ме сполетя.
Помислих си - а, дано възкръсне най-после.
Пък и Светли дни са. Нека.

И миг след мига ми на приятната радост последва видеоматериалът от Пресцентъра на МВР.

image

Роман Василев:"Г-н Цонев, ще бъдете арестуван и обвинен в престъпление корупционно. Тъй като сте си абсолютен престъпник... колеги, както за всеки един престъпник - както трябва. Долу на земята, на колене!".

След него НЕДОУМЕНИЕТО И РАЗОЧАРОВАНИЕТО.

Дълги години бях криминално-съдебен репортер.
Отвисяла съм си по съдебни зали и местопрестъпления.Видяла съм с очите си много "извращения".

Но толкова дръзко и безцеремонно отношение, от страна прокурор, не бях и предполагала.

Останах с усещането, че вие, прокурор Василев, изпитвате по-голямо удоволствие от гаврата и грубостта, с която бяха арестувани тези хора, под зоркото "око" на обектива на МВР-камерата, отколкото, че сте си свършили професионално работата. При това за важен и безпрецедентен случай,струва ми се, във нашата прокурорска практика?!

Защо?
Аз наистина не разбрах кому беше нужна тази грубост и това унижение?
Което, знаете ли, се прехвърли автоматично върху вас.

Отворете Фейсбук, четете Форумите. 90 % от коментиралите там са единодушни, че показаното във видеоматериала на МВР е АБСОЛЮТНО недопустимо за един прокурор!

Аз не знам дали АБСОЛЮТНИЯТ ПРЕСТЪПНИК Николай Цонев и група ще бъдат осъдени някой ден. Дано. Това зависи и от събраните от прокуратурата доказателства . В случая от Вас.
Но! Сигурна съм, че делата срещу българската държава от вчера са с три повече. Е, добре, ще бъдат!
И за обезщетенията по тях ще трябва да плащам и аз. Т.е. - ще трябва да плащам заради невъздържаността и недопустимият, според мен, "език" на един прокурор. Струва ми се АБСОЛЮТНО несправедливо!

АБСОЛЮТНО недопустим, пак според мен, е изобщо начинът, по който за трети или чевърти път виждам да действа ДЪРЖАВАТА, в лицето на полицията и прокуратурата, по време на арести на знакови фигури.
Още по-недопустимо,смятам, е филмирането на подобна операция!

Живеем в 21-ви век.
В България. Уж страна-член на една организация, обединила демократични страни, в които, според Изискванията за присъединяване трябва да има върховенство на Закона и зачитане на Човешките права.

Странно сравнение ми хрумна вчера след показния арест и близките до малтретиране действия?
Видно за всички през последните години е, че мутренските групировки се посвиха в ъгъла след оредяването им откъм главатари. Спихнаха, така да се каже. И тъкмо човек да си отдъхне и да си рече - свършиха мракобесните времена на насилие и хоп - появява се нов играч! И не кой да е, а ДЪРЖАВАТА! С АБСОЛЮТНАТА си власт!

Това е много страшно, г-н Главен прокурор Борис Велчев!

И това, което ни демонстрира вчера вашият подчинен прокурор Роман Василев е АБСОЛЮТНО доказателство в подкрепа на притесненията и страха ми.

Надявам се, много се надявам, прокурор Василев да поднесе своите извинения на всички нормални хора в България, от чийто данъци получава своята заплата на държавен обвинител! Или най-малкото - доказателствата по случая "Цонев и група" да са достатъчни пред съда.

Защото, в противен случай, остава едно усещане. За нещо като политическа репресия!
За нещо АБСОЛЮТНО и АБСУРДНО ....... 

ПП Ако някой смята, че преувеличавам нека още веднъж да изгледа този видеоматериал:




Тагове:   арест,   Николай Цонев,


Гласувай:
28




Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
1. miralyub - МВР става все по- добро. . . . . . в пр...
02.04.2010 19:22
МВР става все по- добро...
... в правенето на филми.
И аз така- казах си "Браво!", а после връщах, връщах лентата и гледам- филм!
Има си цял сюжет.
Атмосфера,завръзка, герои, екшън, пътуване към следващия епизод, пак атмосфера,общи кадри, после герои, екшън, пак пътуване, акцент, развръзка,... и накрая даже епилог с основния задържан...
А за изказването на прокурора и аз нямам думи...
цитирай
2. diamant1965 - Не, не преувеличаваш, а дори се и...
02.04.2010 19:26
Не, не преувеличаваш, а дори се изразяваш твърде меко! И държавата с абсолютната си власт не е нов, а много стар "играч", понякога явен, понякога задкулисен. И като такъв, самата тя се явява нещо абсолютно и абсурдно! Факт!
цитирай
3. haralanov - Здравей,Галя!
02.04.2010 20:45
Случилото се не е за извинение от страна на Роман Василев!За оставка е!Също смятам,че е недопустимо,който и да е,да нарича друг ,,абсолютен престъпник,, без за това да има срещу него влязла в сила присъда!Предполагам,че същият този Роман Василев иска просто добре да се ,,докара,, пред сегашната власт.Между другото,той беше сервилен и с предишната.Тъжна работа...
цитирай
4. galinabg - @ Мира, Диамантче, Минчо
02.04.2010 20:52
А представяте ли си какво се случва по време на арест без да има камера?! Не смея да си пусна въображението, защото тръпки ме побиват! За да си позволяват това да го правят пред камера значи "зад кадър" е просто чудовищно....Прав си, Минчо, за оставка е. Но и това е АБСУРДНО да си го помисля,знаеш!
цитирай
5. evrazol - Зад кадъра
02.04.2010 21:04
е "Чората"
цитирай
6. tili - Погледите на
02.04.2010 21:10
четиримата са еднакви! Не се различава обвинител от престъпник. Гузни и хитри и мазни ;-(((
цитирай
7. flyco - =
02.04.2010 21:17
С "импийчмънта" вместо да се изпишат вежди се избодоха очи. Имам предвид това, че всички дивиденти от операцията отидоха в Първанов. За Борисов, Цветанов или ГЕРБ не остана нищо. Медийното внимание изцяло се фокусира върху Президента. То не бяха тълкувания, то не бяха повторения, като още не се е свършило. Разбира се, че срещу Цонев и групата е работено предварително и арестът им е бил решен, но "пресоляването" е с цел обръщане на обективите в точно определена посока. И те се обърнаха. След обективите се обърнаха и погледите на хората. Изглежда като манипулация, постига целите на една манипулация и за мен това е достатъчно да го нарека манипулация. Отказвам да ръкопляскам и да гласувам по сигнал. Но това е едната страна на проблема.
Другата е това, което те е накарало да напишеш материала Галя и аз те подкрепям за това, че си го направила. Махалото е силно разлюляно и е далеч от нормалното си равновесно положение. Ако едната посока на разлюляването му беше безхаберието и мълчанието по време на тройната сега сме в другата посока - превишаване на права и наглост. От тази гледна точка материалът ти е точно на мястото си, като изразител на гражданските ценности.
цитирай
8. boristodorov56 - Милиционерщината на Цецко с друго име.
02.04.2010 21:29
Точно!
Хубавеца си е за изхвърляне, но и Главния прокурор е завеса за прозорец!
цитирай
9. galinabg - е "Чората" Мд...
02.04.2010 21:32
evrazol написа:
е "Чората"


Мдааа...Страшно е.
цитирай
10. galinabg - четиримата са еднакви! Не се раз...
02.04.2010 21:34
tili написа:
четиримата са еднакви! Не се различава обвинител от престъпник. Гузни и хитри и мазни ;-(((



АБСОЛЮТНО права си, Тили :((
цитирай
11. galinabg - С "импийчмънта" вместо ...
02.04.2010 21:35
flyco написа:
С "импийчмънта" вместо да се изпишат вежди се избодоха очи. Имам предвид това, че всички дивиденти от операцията отидоха в Първанов. За Борисов, Цветанов или ГЕРБ не остана нищо. Медийното внимание изцяло се фокусира върху Президента. То не бяха тълкувания, то не бяха повторения, като още не се е свършило. Разбира се, че срещу Цонев и групата е работено предварително и арестът им е бил решен, но "пресоляването" е с цел обръщане на обективите в точно определена посока. И те се обърнаха. След обективите се обърнаха и погледите на хората. Изглежда като манипулация, постига целите на една манипулация и за мен това е достатъчно да го нарека манипулация. Отказвам да ръкопляскам и да гласувам по сигнал. Но това е едната страна на проблема.
Другата е това, което те е накарало да напишеш материала Галя и аз те подкрепям за това, че си го направила. Махалото е силно разлюляно и е далеч от нормалното си равновесно положение. Ако едната посока на разлюляването му беше безхаберието и мълчанието по време на тройната сега сме в другата посока - превишаване на права и наглост. От тази гледна точка материалът ти е точно на мястото си, като изразител на гражданските ценности.


За да не се повтарям, Флай, ще копирам това, което ти написах във ФБ:
"Разбира се, че след като не успяха да направят дебат в НС по мерките на Дянков и БНТ се оказа възможна да излъчи пресконференцията на Гоце - тези решиха да отвлекат вниманието. Признавам им го. Направиха го ефектно. Но.....ужасно гнусно и просташко"
цитирай
12. flyco - О, да!
02.04.2010 21:36
tili написа:
четиримата са еднакви! Не се различава обвинител от престъпник. Гузни и хитри и мазни ;-(((

Това е най-точния коментар!
цитирай
13. injir - Игра. Театър. Представление. З...
02.04.2010 21:37
Игра. Театър. Представление. Зрелища. Без хляб.
цитирай
14. galinabg - Точно! Хубавеца си е за изхвър...
02.04.2010 21:37
boristodorov56 написа:
Точно!
Хубавеца си е за изхвърляне, но и Главния прокурор е завеса за прозорец!


Така е,Боре! Всичко завъшващо на -щина е гадно и гнусничко. Пробвай с различини думички....
цитирай
15. galinabg - Игра. Театър. Представление. З...
02.04.2010 21:41
injir написа:
Игра. Театър. Представление. Зрелища. Без хляб.



И без морал. Мачкане. Безцеремонно. Нагло. Страшно! За назидание. За страх!
цитирай
16. miralyub - Аз си задавам въпроса колкова ли са ...
02.04.2010 22:13
Аз си задавам въпроса колкова ли са тъпи от МВР,че да разпространят видеото в този му вид, без да изрежат "респектиращия" прокурор. С което си вкарват такъв огромен автогол, давайки възможност медии, форумци и коментиращи като нас, вместо да се интересуваме от престъпленията и корупционната схема на Цонев, да "бием" все около провеждащите акцията.


цитирай
17. galinabg - Аз си задавам въпроса колкова ли са ...
02.04.2010 22:23
miralyub написа:
Аз си задавам въпроса колкова ли са тъпи от МВР,че да разпространят видеото в този му вид, без да изрежат "респектиращия" прокурор. С което си вкарват такъв огромен автогол, давайки възможност медии, форумци и коментиращи като нас, вместо да се интересуваме от престъпленията и корупционната схема на Цонев, да "бием" все около провеждащите акцията.




Точно така, Мира!!!
Това ми прилича или на АБСОЛЮТНА власт и чувство за надмощие и безнаказаност или на страх и обърканост от някакви събития, които предстои да се случат и които трудно ще могат да се обяснят на "зрителите" на филмите от сериала "АКЦИИ" - Нагли, Медузи, Лапачи и т.н.
цитирай
18. zahariada - Ще ти каже: "На колене!" Ние знаем, че си престъпник.
02.04.2010 23:31
После ще платиме за пердето. Всички!
Весели и благословени празници!
цитирай
19. galinabg - После ще платиме за пердето. Вси...
02.04.2010 23:35
zahariada написа:
После ще платиме за пердето. Всички!
Весели и благословени празници!



Светъл и щастлив Великден и за теб!
Другото ще го говорим след Светлия празник!
цитирай
20. libertybell - Мисля, че от МВР правят тези филми и ги пускат в медиите не защото
02.04.2010 23:36
са тъпи (което по принцип не изключвам :)), а защото природонаселението в мнозинството си НЯМА ИДЕЯ какво е това човешки права... За сметка на това на уважение са бабаитите - от всякакъв вид!
И ако ние сме потресени от факта, че "правоохранителите" се държат и приличат на мутри, то със сигурност много повече ще бъдат тези които ще кажат "евалла" на МВР и прокуратурата. За съжаление.
цитирай
21. galinabg - са тъпи (което по принцип не изкл...
02.04.2010 23:43
libertybell написа:
са тъпи (което по принцип не изключвам :)), а защото природонаселението в мнозинството си НЯМА ИДЕЯ какво е това човешки права... За сметка на това на уважение са бабаитите - от всякакъв вид!
И ако ние сме потресени от факта, че "правоохранителите" се държат и приличат на мутри, то със сигурност много повече ще бъдат тези които ще кажат "евалла" на МВР и прокуратурата. За съжаление.


Знам :((( И това,май, е по-страшното.....
цитирай
22. ninaantonova - Така може да се държи само един неглиже прокурор!
03.04.2010 09:34
А, аз все си мислех, че първо им четат правата, както в другите държави. Щото нали сме гледали филми и т.н. Не съм гледала видиоматериала, но като видях снимката, ми стана обидно и срамно. Та те се държат по-добре с престъпниците при залавянето им. Гледайки снимката останах с впечатлението, че арестуват рецидивист, който всеки момент или ще побегне или ...не знам, отвратително е.
Весели празници. :)
цитирай
23. vmir - Какви комплекси за демократична непълноценност тресат повечето от коментираците тук!
03.04.2010 11:14
Ей, хора, да бяхме в държава с улегнали нрави и реакции, с мед да ви нахрани човек, ама много се съмнявам дали и там биха се впечатлили повече от репликата на прокурора, отколкото на факта, че е заловен министър с рушвет!!!

Май по-си ви харесва всеки да подкупва, отколкото да чувате и виждате уверени в работата си хора.

Поздравявам всички заловили за пръв път толкова викокопоставен държавен служител в абсолютно наглия му опит да подкупи следовател. Само не добавяте и логичното продължение, че следователя е бил глупак или натегач, щом не е гушнал парите.

Знам, ще кажете, ама не може ли по-тихичко и прочие, но пък точно това се използва за да се тиражира в милионни тиражи непрекъснато или, че нищо не се прави, или, че предишните управляващи са чисти като момини сълзи, и щом вие, интелигентните сте готови да го приемете, представете си какво става с неграмотните избиратели и любители на шаренето с пачки.

И ако може без самонадеяности, че можете да четете по лицата, аз досега не съм срещнал на челото на някого да пише какъв е.
цитирай
24. borsi - Моите уважения към теб Галя, но ...
03.04.2010 16:21
Моите уважения към теб Галя, но чисто политически тези арести успокояват малко страстите, за това не съди прекалено строго.
България иска пари от ЕС (спешно имаме нужда от тях), а ЕС иска от нас високопоставени арестувани и осъдени, в замяна на тези пари. Не виждам проблем да се пожертват хора и без това дискредитирани и не донесли нищо полезно за страната ни.

Веднъж арестуваха пред очите ми част от албанската мафия във Варна, мяркал съм и други арести, не виждам разлика в арестите тогава и днес. Така се арестува, по принцип ако има и най-малко съмнение, че заподозряния е въоръжен или (!) може да заличи и унищожи улики. Да се разчита на добрата воля, обща култура, образование, добронамереност и самообладание при стрес на арестувания, е излишно геройство Галя.
А обръщението на прокурора, не знам, може би не е сдържал погнусата си (и мен ме е гнус от подобни индивиди като арестуваните), а може би го е казал нарочно. При всяко положение обаче, ако така се арестуват други, така ще се арестуват и бивши министри. Те не са нещо повече от мен, теб или някой от улицата, че да има друго отношение. Дворяни ли са те, че да има друго, специално отношение към тях или са висша класа?

За мен обръщението към полицаите е по-важно:

"Колеги, както за всеки един престъпник - както трябва. Долу на земята, на колене!"

Тоест, няма да се прави изключение за него, само защото е бивш министър! Нима за неговия арест или ареста на Гуцанов е нужно специално отношение? Не мисля. Има полицейски процедури които се спазват при арест, качулките ги спазиха като карат арестуваните да легнат на земята.

Децата пред парламента Януари 2009, без да са били във властта, ги биха и арестуваха много по-брутално, тези поне не са ги били. Нали?
Хубавото в случая е, МВР бързо е реагирало и за мен по-важен е ареста на съдията отколкото на бившия министър. Точно тук ако може, е много вероятно да се приложи натиск и ако съдията знае нещо, за него би било добре да се споразумее с прокуратурата за имунитет, но да пропее за далаверите на колегите си?! Дали? Какво ще стане ще видим, а за сега желаем успех на прокуратурата и МВР в начинанията.

Може би тази нощи някой хора не спят и подкачат нервно при всеки шум?!
Е, аз поне не виждам лошо в това. На който е с чиста съвест и не е крал; "Сладки сънища и весели празници", на останалите "Майната им". Няма за какво да ги мислим.
цитирай
25. ok3223 - Така е.
03.04.2010 17:32
Намериха се ПАК борсуци-интелигенти, като тЕзи vmir i borsi, които да оправдават тази просташки брутална закана към бълг. народ. Ето какво ви очаква и зад камера нещо много по-лошо, ако не си налягате парцалите и не слушкате бате ви Бойко.
Вождо, учитело и бащата на българския народ...
ВОЖДО, УЧИТЕЛО, БАЩАТА...ДА ВИ ЗВУЧИ ПОЗНАТО?
цитирай
26. andreya - За кокошка няма прошка...
03.04.2010 17:56
Имаше една такава приказка - за кокошка няма прошка, за милион няма закон... Значи да се кефим, когато към циганите пристъпват по-твърдичко, пък за оня, дето му се губят към 650 млн. да се отнасяме с някаква необяснима хуманност?... Щом за циганина задигнал капак от шахта, надяват белезници, такива трябва да се сложат и на тоя... Особено за министър. Щото при всички случаи, колкото и да плаща на съдии и следователи, нали разбирате, че все ще е прибрал колкото за един капак на шахта.
Не мога да разбера някои неща. Толкова години всички пъшкаха - няма държава, крадат... Сега някой започна да въвежда някакъв ред и пак пъшкаме - о, миличките, арестуват ги!... А не е ли признаие за вина, че тоя пич търси канали и ръси пари, преди още по делото да е пожвдигнато обвинение?...
цитирай
27. aphroditta - Не преувеличаваш Галя, това на к...
03.04.2010 18:02
Не преувеличаваш Галя, това на което сме свидетели в последните месеци е тотално безобразие от страна на хора, които трябва уж да бранят закона. Не е лошо, че са арестували някого за когото се предполага, че е извършил престъпление, но просташкото повезение от страна на висш прокурор е недопустимо. Вероятно се нуждае от дълъг отпуск, защото напрежението очевидно не му понася емоционално.
Законът за МВР /който се интересува чл.72/ е нарушен, при показните арести. Нарушена е Конституцията, Конвенцията за защита на човека. Мислещите хора са отвратени.
цитирай
28. tintiri - На наглост, с наглост- поне за сега!
03.04.2010 18:15
Не виждам друг начин за оправия с подобни престъпници. Засегната им е честта, достойнството, наранили са децата им. Обидили са се. Защо не са мислили, когато обричат на глад хората, за да препълнят гушите си?! Толкова са много, такива "пердета" са били, че сега да търсим безукорност и брилянтност в наказателни акции спрямо тях, е нелепо!
Пред някои грешки, трябва да си затваряме очите! За известно време! Прокурорското "изхвърляне" е видно, за жалост. Нямаме опит, толкова можем, но нека се стресират, нека се пържат, нека са неспокойни престъпниците. Всичките, а колко ли са ?!
цитирай
29. vmir - В момента майката на убития студент Стоян Балтов но NOVA обяснява колко обичайно и нормално е
03.04.2010 18:27
престъплението в България и как у нас се защитават престъпниците и защо. Аз ще го обясня с това, че съпричастност у нас се проявява само срещу конкретна заинтересованост - я, да се правиш на голям демократ, я, защото без съпричастността ти към престъпника ще намалеят част от доходите ти. Затова се загърбват жертвите на престъпленията, а най-ревностно се защитават правата на престъпниците дори, когато самите заподозрени в престъпления не искат това. Защото, ако на някого наистина му се иска да спрат безобразията наоколо, той ще преглътне и възможната грешка и няма да прави трагедия от това, че са го объркали с престъпник. Но не и бившите хора, готови да забравят всичко заради благоволението на престъпници.
цитирай
30. ran - Колко хубаво
03.04.2010 19:03
този пост ни раздели на "демократи" и "демократично непълноценни". :))
Искрени поздрави, Галя!
Прокурор Василев наистина не разбира какво прави пред камерата. Той така си е свикнал. Та нали и главният прокурор ежеседмично нарушава законите. Самият закон за съдебната власт нарушава Конституцията. Но допусналите видеоматериала много добре знаят какво правят - тестват ни колко беззаконие можем да изтърпим. И колко загубени от държавата съдебни дела можем да платим в Стасбург.
А наглостта винаги е признак на професионална слабост и неувереност. Полицаите го показаха през януари`09, прокурорите и Цветанов го показват всеки ден. Защото след ареста, рано или късно, идва съда. Където наглостта не е доказателство, а диагноза.
Следващият етап от "тестването" са арести по политически причини. Което ме прави нервен въпреки чистата ми съвест. Това не ми пречи да пожелая:)
Весели празници!
цитирай
31. thomas - @galinabg
03.04.2010 19:29
Всичко, което се случва в България след идването на власт на Бойко, страшно ми прилича на първите сцени от Кръстникът-3. Не мога да се отърва от усещането, че точно това се случва на практика. Е, не е чак с автоматите, но идеята е абсолютно същата.
цитирай
32. vmir - 31. ran,
03.04.2010 19:31
ran написа:
тестват ни колко беззаконие можем да изтърпим. И колко загубени от държавата съдебни дела можем да платим в Стасбург.

Следващият етап от "тестването" са арести по политически причини. Което ме прави нервен въпреки чистата ми съвест.


Чиста съвест? При подобни лишени от разум твърдения? Или, защото прокурор е нарекъл арестуван "абсолютен престъпник"?

Че кой да го нарече така, ако не прокурора, който има ЗАКОНОВОТО ЗАДЪЛЖЕНИЕ да издигне обвинението и да го поддържа дори, когато адвокати, лъжесвидетели и подкупни съдии впрягат усилия да отърват престъпника?

Арести по политически причини? Че нали сам Първанов заяви, че корупцията е превърната в политика? Или за теб корупцията не е престъпление и причина за арест? Ми трепери, знаеш ли колко ми дреме за такива?
цитирай
33. thomas - @tintiri
03.04.2010 19:31
Извинявай, ама тинтири-минтири. Обречени на глад хора и нагли престъпници. Кой го казва? Други като тях? Ти гледай в следващата половин година какво ще става с икономиката при тези умници и повярвай ми, управлението на тройната коалиция ще ти се стори като един златен век.
цитирай
34. thomas - @vmir
03.04.2010 19:33
Има право да му каже в какво го обвинява. Няма абсолютно никакво право да го нарече престъпник, преди съдът да е потвърдил неговото обвинение на последна инстанция, след която няма право на повече обжалване. Факт. Аз откъде мога да знам, че не изпълнява просто една политическа поръчка?
цитирай
35. vmir - 35. thomas,
03.04.2010 19:48
thomas написа:
Има право да му каже в какво го обвинява. Няма абсолютно никакво право да го нарече престъпник, преди съдът да е потвърдил неговото обвинение на последна инстанция, след която няма право на повече обжалване. Факт. Аз откъде мога да знам, че не изпълнява просто една политическа поръчка?


Пак нещо не си в час и бъркаш презумпцията за невиновност като принцип в правосъдието с действието на системите му. Прокурорът е длъжен по закон да обвинява, както адвоката е длъжен да оневинява като му опонира. Няма нищо неестествено в това обвинения да бъде престъпник за прокурора. Неестественото е да се очаква прокурора да решава дали закононарушителят е престъпник или не, защото това е решение на съда, който преценява основателността на обвинението и защитата. Айде стига сте се ангажирали с работата на цяла система, че ще оставите маса народ без работа както знаете всичко, после се чудим що сме на това дередже...
цитирай
36. thomas - @vmir
03.04.2010 19:50
Изобщо нищо не бъркам. Обяснявам ти какво точно има право да каже и то е "обвинен сте в...". Точка. Квалификации като "...сте абсолютен престъпник" са за моментална оставка и ще струват много на държавата. Да не говорим, че ако мисля с един ход напред, бих предположил, че този човек не е некадърен, а му е ПЛАТЕНО да направи точно така, за да провали обвинението.
цитирай
37. vmir - 34. thomas,
03.04.2010 20:02
thomas написа:
Ти гледай в следващата половин година какво ще става с икономиката при тези умници и повярвай ми, управлението на тройната коалиция ще ти се стори като един златен век.


Нямаше бивша соц. страна да не преживя "златен век" с десетките милиарди чуждестранни инвестиции, изсипани от запада заради влизането й в ЕС. Но България е единствената, от която те бяха изтеглени обратно, и като капак, отново само нашите социалисти приписват на себе си заслугата за този многомилиарден приток, и продължават да се бият в гърдите, въпреки, че него отдавна вече го няма...
цитирай
38. thomas - @vmir
03.04.2010 20:06
Да бе, да, единствената. Унгария все е цъфнала, ша знайш! Сигурно не помниш протестите и маркучите за разгонване на демонстрации преди година-две.
цитирай
39. vmir - 37. thomas
03.04.2010 20:09
thomas написа:
Изобщо нищо не бъркам. Обяснявам ти какво точно има право да каже и то е "обвинен сте в...". Точка. Квалификации като "...сте абсолютен престъпник" са за моментална оставка и ще струват много на държавата. Да не говорим, че ако мисля с един ход напред, бих предположил, че този човек не е некадърен, а му е ПЛАТЕНО да направи точно така, за да провали обвинението.


Хода напред не е въпрос на каприз, а на необходимост, защото засяга резултата. Но тук ти нещо нагазваш смело в презумпцията за невиновност на прокурора, а това резултира в размътването на и без това мътната вода. Надявам се да не забравиш скоро, че те е било грижа за обвинението.
цитирай
40. thomas - @vmir
03.04.2010 20:11
Аз имам право да нагазвам, защото не съм служебно лице. Мога да вярвам или не вярвам на каквото си искам, както и да споделям мнението си.
цитирай
41. grafoman - Не съм съгласен с вас
03.04.2010 20:37
Множеството от престъпниците се оттърваха от заслужено наказание,използвайки
услугите на аморални адвокати.За да не Ви е толкова мъчно за стресирането на горкичкия арестуван,да си представите множеството ограбени хора,които буквално гладуват и за празника не могат да си позволят традиционното агнешко.За прокурора този е престъпник и като за такъв пледира пред съда.Интересно ми е дали Вашето е състрадание,или пък има нещо друго.
цитирай
42. vmir - 41. thomas,
03.04.2010 20:51
thomas написа:
Аз имам право да нагазвам, защото не съм служебно лице. Мога да вярвам или не вярвам на каквото си искам, както и да споделям мнението си.


Точно така, свободен си да говориш дори неистини и не носиш отговорност за това, защото не си служебно лице или оторизиран да представляваш официално становище.

Не ти ли прави обаче впечатление как подобна извинена безотговорност се явава и официална позиция на политици или партии, които се чувстват недосегаеми или дори венчани за властта заради опората си в неносещо никаква отговорност електорално мнозинство?
цитирай
43. thomas - @grafoman
03.04.2010 20:54
Мъчно ни е за две неща:

1. Че "горкичките арестувани" ще се измъкнат точно заради подобно непрофесионално поведение с помощта на аморални адвокати (то има ли и други?)

2. Че все пак в това шоу не знаем нищо за истината, освен това, което ни показва едни прокурор, който по физиономия изглежда точно толкова престъпно, колкото и онези, които обвинява.
цитирай
44. inspecteur - Е?
04.04.2010 11:59
Вие какво очаквате, гущера сам да одреже опашката си?
Вижте кои хора са зад ББ- Драшков в ДАНС, искаха да му назначат Кольо Парамов за съветник, Б. Димитров.
Всичко е едно голямо шоу, включително тези кадри от ареста на "Октопода"(който чрез Румен Николов-Пашата има директна връзка с ББ), "Наглите"(които пък имат връзка с Октопода) и тези момчета горе, които са подвластни на разни масонски структури, имащи фирми с колоритни древноегипетски имена, строящи "Военното НДК", и те самите стоящи зад ББ. А прокурорите са подвластни на Б.Велчев(без коментар тук).
Но не се отчайвайте, в САЩ и "Запада" има и по-фрапантни случаи...
цитирай
45. ok3223 - Този vmir
04.04.2010 15:56
който е самооторизирал отговорно да сее неистини, и се чувствува съвсем неотговорно, като че е хванал Господ за шлифера.
Простащината и злобата, гарнирани с елементарна юридическа неграмотност, неспособна да изгради едно безукорно от юридическа гледна точка обвинение, нещо често срещано напоследък като явление у нас, работи за престъпниците, помага на престъпниците, а не за нормален съдебен процес, който би довел до обективна и добре обоснована присъда.
Прокурор, полицай или съдия, който без съдебен процес обвинява на всеуслишание някого за престъпник, няма робота в тези инстиуции.
ТОВА Е НОН СЕНС.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене