Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: galinabg
Категория: Политика
Прочетен: 3396631
Постинги: 193
Коментари: 4461
Гласове: 21835
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
25.03.2010 23:45 - "Браво, Мадам В.!"...Един филм с участието на "пари и морал"
Автор: galinabg Категория: Политика   
Прочетен: 14268 Коментари: 23 Гласове:
30

Последна промяна: 25.03.2010 23:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
"Прав е Ахмед Доган,че няма неплатени сметки! Аз самато го повтарям непрекъснато! Днес обаче Ахмед Доган издаде фактура с историческа стойност, според мен! При това, с начислено ДДС,и то май по новата, по-висока, вставка, и още повече – без отстъпки за редовен клиент !!!
Чакам реакцията на др. Тошо Т.
Очаквам реакцията на Комисията по етика в медиите.
Очаквам освен теб да видя кои други колеги и като как ще реагират?! Защото, ако няма реакция, предлагам да пускаме кепенците на всички медии в България! А професията „журналист“ да бъде заличена от класификатора на упражняваните в България!"


Това написах, като коментар, в блога на Иво Инджев, под материала му след шокиращото писмо на лидера на ДПС Ахмед Доган до Мадам В.

image
Снимка: http://razkritia.com/wp-content/uploads/Veleva_Dogan_11.jpg

Позволявам си да го препечатам и в моя блог. 
Прочетете го. Вътре е и писмото. 
Със сигурност ще усетите и .....още нещо.....

 
Доган повдигна медийния юрган

BY ИВО ИНДЖЕВ  МАРТ 25, 2010
http://ivo.bg/2010/03/25/доган-повдигна-медийния-юрган/

Оказа се, че не съм единственият възмутен от невероятното превъплъщение на Валерия Велева във в. “Труд”, която от най-голям апологет изведнъж се превърна в най-разюздан обвинител на Ахмед Доган. Винаги гордата със своята близост с него журналистка най-неочаквано го заля с обиди, подигравки и заклинания за лош край. Ами че това е все едно Венелина Гочева изневиделица да наругае в поверения й вестник “24 часа” своя кумир Георги Първанов!

Случаят с преобръщането на Велева е учебникарски ( ако не и клиничен) – заслужава да бъде изучаван от поколенията като демонстрация на това що е то предателска позиция в българската журналистика от съответния период. В смисъл – много е представителен като емблема на възтържествувалата традиция на нагаждачеството.
След моята статия, в която припомням двете лица на Велева в отношението й спрямо Доган ( като журналист, който е в тежък конфликт с този могъщ политик от поне 18 години мога да си позволя този лукс) “ Вече е позволено Доган да бъде руган – Велева се включи”, днес в публичното пространство се появи още един близък по смисъл в критичната си част към Велева текст. Автор: Ахмед Доган.
Публикувам го във вида, в която агенция “Фокус” помества под формата на писмо на Доган в рубриката “платено съобщение” ( каква ирония по отношение на поръчковата журналистика!):
Браво, Мадам В!
25 март 2010 | 17:34 | ДПС
Съзнателно не общувам с теб от последните парламентарни избори (юни 2009 г). Винаги съм знаел, че не си „моралният стожер” на обществото, за каквато се представяш.
Доколкото знам, само преди месец беше подновила офертата си да ни бъдеш таен P.R. Колегите ми бяха наясно, че и понятие си нямаш от P.R. стратегии, а с този акт искаш само респектиращо възнаграждение за „добрия тон”, който ще имаш в писанията си за нас. Знам, че не си изключение в това отношение. Но не мога да проумея, кой ти внуши, че можеш да бъдеш моралния рупор на обществото?
А само преди няколко дена, когато започна да провокираш поредната си манипулационна атака срещу ДПС, за един ден ме потърси шест пъти по телефона, и когато не ти отговорих, ми пусна sms, че „можеш да омекотиш и най- тежките удари, които получавам”. Браво, Мадам В. Много е яко, нали? В случая деликатният въпрос е: от колко места ти плащат за подобни „поръчки”? Или, може би, самосиндикално задаваш неприятната ситуация и притискаш само жертвата? Разбира се, срещу цената за „омекотяване на удара”. Не знаеш, че това е подсъдно, нали? А за морал, да не говорим…
Когато вчера прочетох сакралните ти заклинания по мой адрес, ми стана забавно, естествено, и интересно. Ако съм в подходящо разположение на духа, бих могъл да ти направя шокиращ психоаналитичен портрет само въз основа на този текст. И той няма да има нищо общо с твоите миш-маш излияния, които са безпринципна смесица от разнородни понятия, които само внушават непоносимост, ненавист, омраза и дори агресивност. А знаеш ли, че и това също е подсъдно. За морал – да не говорим…
В този текст цялата ти същност е концентрирана в началото на въвеждащото ти изречение: „ този път няма…” Защо, Мадам В, този път няма? Защото не ти плащаме, нали?
От къде идваш и накъде си се запътила, Мадам В? Кой те е упълномощил да се правиш на морален съдник на (и в) обществото? Един съвет. Когато бълваш подобни деструктивни внушения, го прави пред нарочно поставено за целта огледало. Така сама ще прецениш границите на моралния императив във вътрешния си свят, както и съответствието му на външните обстоятелства.
Между другото, имаш интересна история от гледна точка на категорическия императив (постъпвай с другия така, както с тебе би искала да постъпят). Например, започваш от „политици по пантофи”, минаваш пред интимното проектиране на Аз-а в кухнята и спалнята на различни величия (преобразувани в такива маркери – символи, като „гащички”, „луксозни апартаменти”, „милиони в зелено…”, „боянски сараи…”, „властта, която разпределя порциите…”, „1.5 млн лв от Цанков камък…”), до превъплащаване в ролята на Касандра, която определя, кой какво трябва да прави и кога да си ходи от историята…
Всеки от собствената ти гилдия може да потвърди, че тези пуснати в обръщение семантично натоварени „символи”, са върховни моменти в твоето развитие.
Нещо повече. Тези „символни ядра” се превърнаха в организиращи принципи и „скрити параметри” на измъчената ти аналитичност и на престорената ти морална позиция.
И технологията на правене на собствената ти история е една и съща. Това е методът на подмяната: подменяш предметната реалност (обективният факт) с виртуална реалност (предложения) и върху „новата” основа на предполагаемата виртуалност съграждаш или създаваш всякакъв тип „новини”, които в общественото съзнание изглеждат правдоподобни, но по принцип са подвеждащи, невярни или манипулационни.
Например, ти много добре знаеш, че четирите идейни проекта (като предпроектни проучвания) нямат нищо общо с „Цанков камък”. Дори, тези предпроектни проучвания не са започнали да се реализират; те не са обективен факт. Те са направени като стратегия за развитие на една частна фирма в контекста на европейските реалности.
Но понеже усещаш, че проблемът с „Цанков камък” влиза в полезрението на обществото, като част от дневния му ред, съзнателно свързваш предпроектните проучвания за други обекти с един обективен факт – „Цанков камък”.
Именно тук е подмяната, Мадам В, и върху тази виртуална реалност с внушени правдоподобни асоциации (свързването на един обект с друг, които нямат нищо общо), започваш да изграждаш политически, икономически, правни и морални тези.
Що се отнася до Хидровъзел „Цанков Камък”, вярно е само едно. Много хора знаят, че бях идеолог на този проект до намирането на финансова схема за неговото стартиране. По финансинг проектът спечели първо място в ЕС по „виртуално финансиране”, чрез медота да въглеродните емисии (Протокола от Киото). След това компетентните субекти бяха други.
Така е, Мадам В…
Явно е, че от време на време изпитваш чувство на вина. Ти си знаеш. Но сигурно не съзнаваш, че комплексът за виновност продуцира агресивност.
Да. От гледна точка на цялостния ти статус, това е нормално. Дерзай! Знам, че имаш слабост към властимащите. Но запомни: накрая всеки трябва да си плати сметката.
Ще се помоля за теб.
Господ да ти е на помощ!
А. Доган

Текстът на писмото на лидера на ДПС Ахмед Доган е публикуван в оригинален вид, без съкращения, без редакторска намеса. Редакцията не носи отговорност за твърденията в него.“
……………………………
Отговорът на Доган на една журналистическа публикация няма аналог на подобен задочен диалог.
Да оставим настрана белег за какво е тази превъзбуденост (Доган не за първи път е обект на остри критики – моя милост му е посветил доста повече, но никога не си е изпускал така нервите, още по-малко по адрес на отделен автор). Извън политическия знак за земетресение на върха на ДПС, демонстрацията на това състояние от страна способния да мълчи с месеци Доган представлява много по-голям интерес като диагноза за състоянието и историята на заболяването на българската журналистика. Защото в изблика си Доган буквално я подлага на публичен гинекологичен преглед. И е ясно, че познанията му са лични.
Не става дума за “пикантното”в писмото и за факта, че изреченото от автора му в един словесен делириум за “гащичките” и всичко подобно надхвърля стилистиката на всеки жълт вестник. Иде реч за разкриването на механизмите на платената журналистика. Защото кресчендото на Доган звучи правдиво като крясък от болка. Поне веднъж не е зализано, с недомлъвки и подмятания – то буквално разголва какво се случва в най-интимните кътчета на медийната вакханалия под юргана на властта.
Много пъти съм твърдял, че продажността на българските медии и успешното им покваряване са в основата на много от уж “неразбираемите” ни беди днес. С купени и употребявани от прекупвачите медии можеш да изпратиш всякакво послание до раята – включително да настояваш, че управленският ти провал е успех . В нашите блатясали водоеми винаги се намират крайдунавски шарани да се хванат и да станат стръв на политическите акули. Тъкмо медиите играят ролята на серкмето за масов улов на мозъчно лениви индивиди за употреба на хищниците.
Сега Доган, доведен явно до бяс от едно лично предателство, прекрачва едно от най-големите табута на прехода, като ни разказва най-съкровената му тайни за методите на манипулирането и стига в отчаянието си дотам, че е на ръба да си признае престъпление ( защото подкупването на медиите е такова, а той го изважда на показ със свидетелското си показание).
Сарказмът, надменността, заплахата и клетвите на Доган са добър урок за медийните слуги, какво могат да очакват от разгневените си господари. А може би са и повод за дремещото правосъдие, което най-после да забележи, че търговията с влияние е престъпен алъш – вериш , който се върши пред очите ни от години по най-безсрамен начин. Най-после един много авторитетен свидетел ( и участник) в тази престъпна схема проговори. Да чакаме ли Брюксел да поиска обяснения или да прати доклад с поредната доза зададени отговори към българското правораздаване? "
 
КАКТО МОЖЕТЕ ДА СЕ ДОСЕТИТЕ РЕАКЦИЯТА НА В. ТРУД И ВАЛЕРИЯ ВЕЛЕВА НЕ ЗАКЪСНЯ:

http://www.bnews.bg/article-7587
 
"Само едно-единствено нещо искам да кажа - нека Ахмед Доган да докаже твърденията си. Нека да докаже, че съм искала пари от ДПС и че съм искала да ставам таен РR на Движението" - това заяви журналистът от "Труд" Валерия Велева, очевидно визирана в откритото писмо на лидера на ДПС. Нещо, което тя не отрече, но и не потвърди. Думите й бяха изречени като отговор на въпроса дали е отправила оферта към ДПС, за да стане "таен пиар" на Движението.

Според Валерия Велева с последния й коментар във вестника по темата Цанков камък явно тя толкова много е засегнала Доган, че той си е позволил подобно поведение, което не подхожда нито на мъж, нито на политик.

"Толкова съм възмутена от това поведение, че нямам думи", каза явно разстроената журналистка. Тя добави още, че в статията, която е публикувала в "Труд", "е визирала моралните устои на един политик, който може да вземе 1,5 млн.лв. във време, когато цялата държава се превива, независимо за какво са отишли тези пари".

"Дори самият Доган не е опровергал, че е взел тези пари. Дали са за Цанков камък или за някакъв друг проект, няма значение.", категорична бе Валерия Велева.

Тя добави, че няма да предприема нищо и оставя всичко на преценката и съвестта на хората.

За съжаление, Валерия Велева е третият български журналист, замесен в корупционен скандал от политици и бизнесмени.

Първият случай беше с топводещия на Нова телевизия Георги Коритаров, който беше обвинен в рекет от бизнесмена Валентин Златев.

Преди три месеца премиерът Бойко Борисов се оплака пред Сашо Диков, че шоуменът Слави Трифонов го е изнудвал за имоти и влияние в партия ГЕРБ.

Сега на ред е лидерът на ДПС Ахмед Доган, който обвини в комерсиален интерес най-първото перо на влиятелния вестник "Труд".


************ 

Аз наистина нямам какво да кажа....
Всъщност имам, но ще изчакам събитията, които неминуемо предстоят и то със страшна сила. Прогнозирам го.

Филмът ще е интересен, със сигурност. 
Този, май не съм го гледала!








Гласувай:
30



Спечели и ти от своя блог!
1. edinman - Жалко...и тъжно
26.03.2010 09:26
У нас освен че публична тайна са имената на престъпниците,корумпираните политици,магистрати и чиновници ,се знаят и продажните /скъсали с морала/
журналисти!Едните от "слуги на народа" се превърнаха в сатрапите му,а другите
от негов "глас"-в най-безсрамни манипулатори и лъжци,готови за 30 сребърника да
продадат и съвеста ,и народа си!
цитирай
2. nicodima - А продажните социолози???
26.03.2010 10:15
С какво са по-морални от манипулаторите-журналисти? Ако сега се спретне едно проучване какво притежават някои представители на гилдията, лекарските 72000 / дето така възмутиха премиера / са просто жълти стотинки... Що не се възмути на социолозите? Защото знае добре, че ако не в Св. Екатерина, ще го лекуват в Правителствена или Токуда / в краен случай /! Ама социолозите са много важни преди избори, нали?...
цитирай
3. reporter - Този филм ще бъде филм на ужасите!
26.03.2010 10:27
Този филм ще бъде филм на ужасите!
цитирай
4. kasnaprolet9999 - Да, такъв филм не сме гледали още.
26.03.2010 10:40
Самият факт, че невъзмутимият и мълчаливият Доган е излезнал от кожата си, говори достатъчно сам по себе си. Никога не съм го харесвала, той е много обигран и винаги премерва добре всеки свой ход, сега обаче е подходил доста емоционално, защо ли? То колкото и да си печен идва момент, в който като си нагазил лука се издънваш, може би това да му е бил последния коз, а може би неговият погрешен ход, с който дава шех , вместо мат. Предстои да разберем.
цитирай
5. haralanov - Публична тайна е,че...
26.03.2010 10:49
Публична тайна е,че през всичките тези 20 години,в.ТруП е осигурявал медийният комфорт за Сокола.Имало е и взаимна близост.Договореност.Гласна и негласна!Сега тези кучета се сдавиха,теренът нещо се сви,може и парите да са станали по-малко...Кой знае..?А и как се хващат за думата ,,морал,,.Как им се иска да имат нещо,което и двамата нямат!Отвратителни са!И подобна журналистика и подобен тип политика!
цитирай
6. sladurani - Грозно, не не изненадващо.
26.03.2010 11:36
Грозно. Но и не ме учудва. В медиите се говори за продажността на вестниците "Труд" и "24 часа" или поне съм го чувала от много места. Във всеки слух има малко истина. Хората затова спряха да ги четат. Защото на страниците им започнаха да се появяват неадекватни статии.
цитирай
7. borsi - ...
26.03.2010 12:20
Не чета Труд и почти не си купувам от години печатни медии, но и двамата са прави - Тя, че той краде, той, че такива като нея са често продажна измет.

И двете обаче са широко известни и явно скандални само за тях двамата.
цитирай
8. tili - И двата вестника си изпълниха общата задача
26.03.2010 12:48
блестящо! Да дезинформират, да деморализират, да се подиграят нагло с глупаците, които ги четат. Никаква конкуренция няма между тях. И не е имало. Просто използват различни примамки за ловене на балъци. Политиката им се задава от общ център. Перачи на крадени народни пари, каквито са и всички уж чуждестранни фирми в България. Но - парата свърши в световен мащаб, прането се сви и взе да пресъхва. Как няма да се давят уплашените псета? Ти знаеш ли колко струва един лифтинг? Велева очевидно пак се нуждае от репаратура на фейса. Пари, пари...
Чета си Марк Твен - нищо ново под слънцето ;-)))
Няма да има филм, Галя! Това е режисиран кеч бой. Там кръвта е изкуствена.
цитирай
9. rrashkova - Отвратително наистина,
26.03.2010 13:15
но подобни отношения м/у собственици на медии и/или гл. редактори И политици си ги знаем и по места...Очевидно е, че във водещите медии става дума за повече пари и повече власт, но е същото. Не очаквам нещо да последва или да се промени дори и след писмото..., даже обратното, сигурно ще вдигне тиража на вестника, вместо да откаже хората да го купуват изобщо...
цитирай
10. gothic - Медиите, официалните отдавна са се ...
26.03.2010 13:24
Медиите, официалните отдавна са се самозакрили. Като четвърта власт, коректив на останалите три...
цитирай
11. анонимен - Аз също имам усещането
26.03.2010 14:52
за интересен филм, който досега не сме го гледали.
И от двете страни.
цитирай
12. thetrooper - Най-добре би било
26.03.2010 15:05
двете страни да се унищожат взаимно:)
цитирай
13. zahariada - Няма нов филм.
26.03.2010 15:46
Гледаме си стари класики в жанра. Историята е изпълнена с примери за публични скандали и падение на обществени лидери под въздействието на слухове. Типичен случай е аферата “Уотъргейт” в САЩ, която доведе до свалянето на президента Никсън. Всичко започна с “поверяването на тайна информация” от агент на ФБР на журналист във водещ ежедневник Разбира се,че сравнението е обобщено, но принципът е един и неостаряващ, май.
цитирай
14. анонимен - ААА,
26.03.2010 15:56
Захариада, чакай малко. Не сравнявай оня журналист с тази журналистка!
цитирай
15. injir - Жалко за журналистическото перо. . ...
26.03.2010 16:13
Жалко за журналистическото перо... Всичко се купува. Ако не с пари, то с много пари.
цитирай
16. zahariada - Здравей и тук.
26.03.2010 16:14
Става дума за принципа, по нашенски.
цитирай
17. анонимен - Тук не мисля, че
26.03.2010 16:16
става дума само за слухове. Че Доган сам се гордееше с някои неща, до такава наглост беше стигнал!
цитирай
18. ok3223 - Гледай ти...
26.03.2010 16:22
И са готови да вярват на един Доган. На супермошеника, играл и играещ все още отвратителни роли в нашата политика. Не е виновен само той, а тези, който вече 20 години с негласуването си го поствят в позиции да играе решаващи роли в министерските комбинации и в държавната политика.
Отбива номера с отворено посмо, в което сигурно има полуистини и много лъжи с пикантни намеци. Била му звънила 6 пъти и като не и дигнал телефона да се споразумеят, е написала статията за взетите от него милион и половина.
Днешната герберска власт, която само прави ревизии клепе за щяло и не щяло предишните правителства, вместо до ахка и охка, защо не нареди ревизия на сделката от компетентните органи. Документите са налице и да се види от кои, и колко пари са заровени и взети в този " Цанков камък". Да се види колко и защо е взел Доган. Работа за седмица и по-малко, и всичко ще се изясни документално. А сега ,голи приказки и на ББ, че там, както и в Белене били заровени много милиони. Страх ги е да не разсърдят Доган ли или ими нещо друго. Това мирише на гадна инсунация на лекето Доган, който не се свени пред нищо, за да наклепе човек, който по една или друга причина от приятел е станал враг. Да вярваш на казано от Доган, трябва да си или глупак, или луд за връзване.
Не че ми е симпатична Велева. Навсякъде по света журналистиката е поръчкова професия. Естеството на работата е такова. Иначе умираш от глад. Публикува се поръчаното, харесваното от главния редактор и собствениците на вестника и медията. Другото е приказки.
ББ със Славчовата сага предизиква само смешки. Бил му искал Славчо не цялата, а само половината партия. Понеже не му дал половината, ако е поискал четвъртинка от партията, можел е може би да му я даде. Как не се е сетил за това този олигфрен Славчо. Сега да има мир и любов старото приятелство между тях да цъфти и връзва.
ПАРТИЯТА ГЕРБЕРСКА да не пица или торта, за да се продава или подарява на парчета на този или онзи. Смешки,смешки...
цитирай
19. zahariada - За да стане още по-цветна класиката.
26.03.2010 17:05
В историята е известно, че Чингиз хан и картагенският пълководец Ханибал са изпращали пред настъпващите си войски подготвени верни хора, които са се представяли за просяци или търговци. Разказвайки ужасии за невероятната мощ и жестокост на завоевателя, “за огнени змии”, за “отровен дим” и “бойни слонове” те сеели паника и сломявали волята за съпротива.
цитирай
20. karambol5 - Не знам защо, но прочетеното ме р...
26.03.2010 17:26
Не знам защо ,но прочетеното ме развесели много :))) А и се сетих защо вече не чета блога на Иво Инджев ,който по принцип много харесвам ;)))))
Всичко е голяма смешка :))))
цитирай
21. zahariada - Последно включване.
26.03.2010 17:46
Докато четем това... ще.....!
Към10,00 ч. на 26.03.10 г.
ллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл
23.03 18:58 - Сляпа жрица оправя по 15 клиенти дневно!- с видео 18+
Прочетен: 10287 Коментари: 22 Гласове: 7
ллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл
19.03. Жената на искрен пецов - гола на плажа +18
Прочетен: 7278 Коментари: 21 Гласове: 6
лллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл
19.03 12:40 - Тест от войнишка донаборна комисия
Прочетен: 3644 Коментари: 42 Гласове: 32
ллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл
25.03 15:36 - Христина от Панагюрище е в будна кома от 3 години
Източник:http://oborishte1903.blog.bg/drugi/2010/03/22/hristina-ot-panagiurishte-e-v-budna-koma-ot-3-godini.515823
Прочетен: 54 Коментари: 1 Гласове: 11
Последна промяна: 25.03 15:39
лллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллл
Коментарът към посочения час е мой.
Това е предпоследния ми пост. Не си правя реклама.
цитирай
22. watchtowerman - Бай Тошо страшно си педаше
26.03.2010 18:16
по същия вид лъскави костюми на райета - видяното от снимката само ме навежда на извечната мъдрост, че в бардаците се мъдрят САМО стари, номенклатурни курволяци - не забравили нищо старо и и поради това не са в състояние да научат нищо ново, а само имитират, че са се променили. С "бай Тошовското" "навеждане" пред Ветровете, в края на краищата ще си получиш "квадратния" - от поза "навеждане" друго какво да очакваш...?! Тези, които не се "навеждаг" получават я куршум в челото - на вола, я ги бесят до София..."Навеждащите" се се Страхуват от Смъртта - понятия Чест, Достойнство и прочие, са им непонятни, затова в края на живота си обслужват кварталните кръчми - къде с "квадратни", къде с "духане" - за едното пиене и недопушена цигара...
цитирай
23. ok3223 - За нас
27.03.2010 16:34
хората, народа, не е толкова важно, дали и кога тази Велева и Доган са спали или не под един юрган(което си техен личен проблем),а дали написаното от Велева е вярно. Че за лобиране на един или няколко хидропроекта с държавно участие, като е използувал лично влияние, и на хора от неговата партия на власт по това враме, доган е получил бонус от милион и половина лева. Ето защо той не се мярка в НС. Използува си времето много по-рационално и печели милиони от положението, и властовата позиция на неговата партия в правителствената комбинация за момента.
Започва разледване от комисия на НС. Да видимдали и какви резултати ще има.
Да упреквате Велева, че не е остънъла за вечно и до смърт вярна на Доган приятелка и защитничка, както е била до вчера, е малко смешно. Всичко тече и се движи, интереса клати феса и този път, по едни или други подбуди тя го изобличава в мошеничество.
ВАЖНОТО Е, ЧЕ ТЯ КАЗВА ИСТИНАТА. А МВР, СЛЕДСТВИЕТО И СЪДЕБНИТЕ ОРГАНИ СА ТЕЗИ, КОИТО ИМАТ ПОСЛЕДНА ДУМА ПО КОЗУСА.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене