Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: galinabg
Категория: Политика
Прочетен: 3406683
Постинги: 193
Коментари: 4461
Гласове: 21835
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
20.03.2010 00:45 - КОЙ СИ ИГРАЕ С ОГЪНЯ? ИЛИ....ХАЙДЕ СТИГА ЛИЦЕМЕРИЕ!
Автор: galinabg Категория: Политика   
Прочетен: 40935 Коментари: 71 Гласове:
36

Последна промяна: 20.03.2010 01:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Нещо се случва в България. Усещате ли?  Нещо в държавата ври.  Нещо май започва и да кипи. Някой се опитва да повдига капака, но....огънят под казана се засилва. Сякаш вместо вода някой налива бензин.
КОЙ СИ ИГРАЕ С ОГЪНЯ?
Името на огъня в България днес е КРИЗА. Започнал от палавите искрички, дохвръкващи от Американските пещи, които през лятото на 2008-ма година поглъщаха една след друга финансови институции. След това подпалили чергата на западно-европейските им филиали. Сетне допълзяли до основите на световните икономики. Сещате ли се, че това беше преди година и половина, дори почти две?
Не един и двама български икономисти / в интерес на фактите, не мога да не спомена проф. Димитър Иванов от Лондон, който дори преди да пламнат американските искрички-през март, 2008-ма, пръв би камбаната, че се задава страшна криза; проф. Гарабед Минасян; Иван Костов; Димитър Бъчваров, проф. Кръстьо Петков - все хора, с които лично съм разговаряла и съм ги канила в телевизионни участия по темата, пък и не само те/ още тогава предупреждаваха остро, че ако правителството на Сергей Станишев не приеме час по-скоро антикризисна програма България ще бъде пометена от задаващото се Цунами, наречено Световна финансова и икономическа криза!
Тогава в България управляващите от Тройната коалиция си бяха накупили, такова чувство имам сега, дузини пакетчета с бенгалски огън и разпределяйки алчно още неопечената баница от предстоящите избори се забавляваха в компанията на искрящите пръчки.
image

Всеки, който се опитваше да ги предупреди, че ситуацията се влошава с часове беше обявяван за луд, ненормален, несериозен. Народът, който сега започва да вие на умряло беше буквално будалкан да не се връзва на "страшните прогози", определение, което титаните от предишното управление подигравателно слагаха в кавички.
И така, вместо мерки на време, те отвързаха кесиите и раздаваха като за последно - това вече е факт! - милиони, десетки и стотици, на обръчите от фирми и на спонсорите си, с една едничка цел - да докопат властта отново!
Сега си мисля - или са били тотално обезумели или са били категорично неграмотни.
Не ги оправдава обаче нито едното, нито другото. На тази тема ще се върна след малко.

image
снимка:http://www.24chasa.bg/Images/Cache/Image_172903_6.jpg

Като слушам и гледам спектакълът, който ни изнасят политици, президент, правителство, синдикати и финансови анализатори през последните седмици, най-вече на сцената на медиите, се чувствам като в театър на абсурда. Честно.
Преди 8 месеца, с невиждано през последните години мнозинство, българите посочиха кой да поеме управлението на България. Партия ГЕРБ. И по силата на безапелационния вот министър-председателят се казва Бойко Борисов. Човекът, тук нарочно не казвам политикът, който през последните 8-9 години като бетониран държи първото място в класациите по одобрение. Може би извън всякаква логика, но факт е, че Бойко не допусна дори един политик пред себе си.
ЗАЩО ПРИПОМНЯМ НЕЩО, КОЕТО СЕ ЗНАЕ ПРЕКРАСНО ОТ ВСИЧКИ?

image

Ами точно защото победата на ГЕРБ, и нека никой да не го забравя, най-вече "неговите" хора, е победата на Бойко Борисов. Хубаво е да не го забравя и той. Даже най-важното е!
Сега погледите на всички, които гласуваха за ГЕРБ, а и не само техните, са вперени в Бойко. 
Очакват решенията му. Очакват действията му.
Очакват в образа на смелия главен секретар на МВР и намахан столичен кмет да видят лицето на Спасителя.На народа. 

Още повече, че, както и самият премиер ни каза преди дни, положението е като по време на война! Когато има война има водачи! Има командири! Има генерали.
Е, по ирония на съдбата точно България, точно по време на кризата - война се ръководи от Генерал! Истински.
image

Да, вярно е, че генерал без армия няма. И Бойко си има своята, при това подбрана лично от него. Има си и т.нар. съюзническа армия, в лицето на Синята коалиция. На моменти имам чувството, че "чуждите" войници се държат по-вярно и по-отговорно от собствените му, но нека не придиряме сега за това. Мисълта ми е, че Бойко не е сам. И че армията и опората зад него са стабилни. Засега.
От него се иска само едно. Да бъде смел.  Да посочи ясно врага и да поведе борбата.
И преди да е "отсякъл" поне няколко глави да не сключва примирие!
А това трябва да са главите на виновниците за дереджето, до което е доведена страната ни!

Само така ще стане ясно: Защо Премиерът ни праща полицаите да си търсят парите на Цанков камък. Защо Белене е като дюните на морето със закопани милиарди, прекарани през сметките на избрани и помазани фирми. Защо финансовият министър Симеон Дянков няма друг изход освен да реже като "живо месо" от парите на най-бедните.
Защо час по-скоро трябва да се закрият превърнатите в черни дупки провинциални болници, генериращи корупция и безпощадно източване на милиарди от здравната каса. Впрочем, фалшивите клинични пътеки се оказват специалитет и на много софийски болници. Пример за това ми разказа мой колега-оператор само от преди дни с негови близки хора. Значи реформата в здравеопазването трябва да е неизбежна!
Защо издръжката на селски училища е двойна загуба за всички, плащаи данъците си на тази държава. Хем финансови разходи, хем НУЛА образование. Нима е възможно да учиш нормално в т.нар. слети паралелки със сбирщайн от ученици от различни класове, само и само да запълваш измислени нормативи, без грам качество?
ИЗХОДЪТ ОТ КРИЗАТА ЗА БОЙКО БОРИСОВ СЕ НАРИЧА - СТАРТ НА ВСИЧКИ РЕФОРМИ!  СЕГА И ВЕДНАГА. ВЕДНЪЖ и ЗАВИНАГИ.

ИНАЧЕ ОЩЕ НАЙ-МАЛКО 20 ГОДИНИ ЩЕ СЕ ВЛАЧИМ ПО КОРЕМ И ЩЕ ПУСТОСВАМЕ МИЗЕРНОТО СИ СЪЩЕСТВУВАНЕ В ТОЗИ ЖИВОТ!
ЗАЩОТО ОСВЕН НАС ПО КОРЕМ ЩЕ ПЪЛЗЯТ И ЩЕ СЕ МЪКНАТ И ДЕЦАТА НИ. СИГУРНО И ТЕХНИТЕ.
ЗАЩОТО ЖАЛКОТО НИ ПРЕБИВАВАНЕ ПРИ ТАКИВА УСЛОВИЯ ЩЕ БЪДЕ ТОТАЛНИЯТ СРИВ И ОБЕЗЛИЧАВАНЕТО НИ КАТО НАЦИЯ.
ЗАЩОТО МИЗЕРИЯТА, ЗЛОБАТА И БЕЗСМИСЛИЕТО НА ЕДИН ТАКЪВ НЕЩАСТЕН ЖИВОТ ЩЕ УБИЯТ БЕЗВЪЗВРАТНО И МАЛКОТО ОСТАНАЛА НИ ДУХОВНОСТ.

image
снимка: http://www.dnevnik.bg/shimg/zx450y250_488977.jpg

Да, реформите в условия на криза са възможно най-тежкият жребий за един министър-председател. Пък бил той и генерал.
Но този генерал има шанса да усеща и да има реалната подкрепа на един друг политик, изтеглил преди 13 години "късата" клечка, но успял да изведе България от друго чудовищно блато.

Говоря за бившия министър-председател и лидер на ДСБ Иван Костов.
Държавникът, който и днес продължава да плаща цената на хулите и неблагодарността, разбира се генерирани и манипулирани чрез ченгеджийските медии, прислужници на олигарси и на комунистическо-капиталистическите родови кланове.

И кой днес отново вика срещу започването на реформите? Питам - чувате ли кой вика най-силно срещу и най-малкия намек за реформа?!

image

По-горе, говорейки за Станишевия кабинет, ви обещах, че ще се върна обратно на него.

Не за друго, а защото сега е моментът управляващото мнозинство да им покаже мястото на подсъдимата скамейка. И на всички, които преди две години си палеха от искрите на далечната криза бенгалския огън и прахосваха изкуствено създавания от тях излишък в бюджета, с една -единствена цел - да запазят властта, за да продължат да крадат. Парите, които можеха сега да запълват дупки и да смекчават натиска на кризата.
На всички, заради чиято некадърност или алчност, без значение, ни бяха спряни милиарди левове по европейски програми!
На всички, пребивавли през тези години във властта и крали като за последно.
Само така, Генерале, ще можеш да се изправиш пред хората и да им обясниш защо започваш тежките реформи. И защо са неизбежни!
Иначе няма да има кой да ти вярва.
Казваш, че не е справедливо да те обвиняват точно тези, които ти оставиха държавата като прогнил чувал, но несправедливо ще бъде и ако излъжеш хората, на които обеща възмездието.
Няма как да правиш тежките реформи, които се задават, ако Станишев продължава да те критикува от трибуната на Народното събрание. Овчаров и Петър Димитров от телевизионните студия. Корнелия Нинова от страниците на вестниците,например.
Няма как да ти повярват хората, че предишните са виновни, щом продължават да живеят необезпокоявани от никого и да харчат "народните" пари за пребиваването си в Парламента.
И още нещо. Пази си хората, Бойко. Симеон Дянков може наистина да не трябва да ходи по телевизионни шоу-предавания, а да си гледа финансите, но арбитърът на "случката" между него и президента вече си ти.
И ако финансовият ти министър си тръгне, със сигурност победителят ще е човекът с агентурно име Гоце! Дори импийчмънтът, ако изобщо успее, няма да "замаже" усещането за победа на Дондуков 2.
Това е.

А на тези, които гракнаха като черни врани и започнаха, с ченгеджийските си номера, да насъскват ограбения и съсипан народ, вадейки някакви измислени списъци с чудовищни антикризиснимерки ще им река: СПРЕТЕ СЕ И СЕ СКРИЙТЕ ЗА ДЪЛГО, АКО МОЖЕТЕ И ЗАВИНАГИ!
Къде бяхте, докато Тройната коалиция крадеше безогледно и безобразно последните две години?! Да не сте спали мечешки сън, необезпокоявано, докато в касичките ви капеше уговорения "полагащ" ви се дял?! 
Или какво? Не чувате вече ромона на паричките и се стреснахте?

За мен, всеки, който се опита да рита и вика срещу реформите, които това правителство има волята да започне, ще бъде лицемер!

Да сте говорили до сега!
Хайде скрийте се!
На сцената сте от 20 години и присъствието ви не помогна с нещо тази държава да тръгне по верния път!
СТИГА ЛИЦЕМЕРИЕ!


Уточнение:
Спрях анонимните коментари!Дори изтрих един! Ще коментирам, ще споря с всеки, който застане с името си! Съжалявам. Постингът ми не е анонимен и не приемам анонимни да ми дават оценки. Особено без аргументи!


Тагове:   криза,   Станишев,   бедност,


Гласувай:
40


Вълнообразно


Спечели и ти от своя блог!
1. harvi - Браво, Галя, много добре си го написала!
20.03.2010 04:02
Сега е необходима смелост и решимост да се стигне докрай веднъж и завинаги! А след това рейтингът ще скочи до небето! Никой не обича операцията, но иска да е жив и здрав! Всичко гнило трябва да се очисти! И да престане народът да хленчи, да се оплаква и да гледа в чуждото канче, а да запретне ръкави - сега е времето всички да работим яко. Може да звучи като от комсомолски призиви, но само така можем да се оправим. Поздрави :)
цитирай
2. edinman - Заставам зад думите ти!
20.03.2010 08:18
Нека не се заблуждаваме ,че в България няма гражданско общество-има,и ти
доказваш това с позицията и името си!
За страната ни ще бъде ужасно,ако позволим агонията да продължи в посоката
натрапена от "Мадридският хитрец",червената олигархия и етническите
"бизнесмени".
цитирай
3. ddima - Колко сте права, Галя!
20.03.2010 08:58
Писъците и ритането срещу реформите само доказват, че правителството е на прав път.
цитирай
4. veninski - Изцяло те подкрепям, приятелко!
20.03.2010 09:58
Изцяло те подкрепям, приятелко!
цитирай
5. galinabg - Сега е необходима смелост и реши...
20.03.2010 10:14
harvi написа:
Сега е необходима смелост и решимост да се стигне докрай веднъж и завинаги! А след това рейтингът ще скочи до небето! Никой не обича операцията, но иска да е жив и здрав! Всичко гнило трябва да се очисти! И да престане народът да хленчи, да се оплаква и да гледа в чуждото канче, а да запретне ръкави - сега е времето всички да работим яко. Може да звучи като от комсомолски призиви, но само така можем да се оправим. Поздрави :)


Точно така, Ев! Всичко зависи и от нас самите. И да започне Бойко реформите, ако няма подкрепата,разбирането и съпричастността на хорта-нищо няма да стана. Бях започнала да пиша и това, но ставаше много дълъг постингът и се отказах. Ще напиша нов за това, какво трябва ние да направим за себе си. Защото и до днес се говорят легенди как германците след войната от нула са си възстановили държавата и сега са най-социалната/не социалистическа / и подредена държава! Поздрави и от мен!
цитирай
6. galinabg - Нека не се заблуждаваме, че в Бъл...
20.03.2010 10:16
edinman написа:
Нека не се заблуждаваме ,че в България няма гражданско общество-има,и ти
доказваш това с позицията и името си!
За страната ни ще бъде ужасно,ако позволим агонията да продължи в посоката
натрапена от "Мадридският хитрец",червената олигархия и етническите
"бизнесмени".


Благодаря ти! Иска ми се да вярвам, че този път Гражданското общество няма да се дели на сини, по-тъмни и по- пембяни, а ще застане зад тези, които са готови да започнат реформите! Много ми се иска да вярвам. Дори и да звуча наивно.....
цитирай
7. galinabg - Писъците и ритането срещу рефор...
20.03.2010 10:17
ddima написа:
Писъците и ритането срещу реформите само доказват, че правителството е на прав път.


Дано да не се огъне и наистина да тръгнне по този прав път. Нямаме вече време. Ако изпуснем и този шанс....всичко ще си остане безсмислено и тъжно още много, много дълго. Може би....завинаги. Децата ни няма да имат илюзии и ще си тръгнат от тук.
цитирай
8. galinabg - Изцяло те подкрепям, приятелко...
20.03.2010 10:18
veninski написа:
Изцяло те подкрепям, приятелко!


Благодаря ти, Васко! Поздрави!!!
цитирай
9. galinabg - но вместо това, днес само се арти...
20.03.2010 10:25
andrei написа:
но вместо това,днес само се артикулира на тази тема,без реални действия.Виждам,че залагаш големи надежди на Борисов и това е твое право.От многото говорене и врява,става ясно,че цената ще я плаштат,най-бедните слоеве на страната.Цената е ясно дефинирана,докато реформите,отново са подменени със нови експерименти.Уважавам мнението ти,но мисля,че е прибързно и се подвеждаш по махленското говорене на Борисов,от което няма да се случи нищо реално.В момента неговият интерес е да отлага всичко във времето.Кой има интерес от това ще си отговориш сама,в близко бъдеще.


Здравей, Андрей! Имаш право. Това, което написах е идеалният вариант. Не казвам, че е възможен, но колкото повече хора си го представят и осмислят, толкова необходимостта от риформи няма да звучи имагинерно.
Може би от скоро четеш блога ми щом казваш, че залагам големи надежди на Бойко. Аз съм се идентифицирала ясно с друга дясна партия, появила се доста преди бойковата. Но това, което предлага и дава знак, че е готов да направи Бойко е дясна политика и няма как да не го подкрепя.
Само дясно , и то силно дясно правителство, може да изведе страната ни от този кошмар. Спомни си една Тачър, например. Исторически доказана е ролята на десните управления по време на криза.
Дано не си прав?! и говореното на Бойко не остане на плоскостта махленски приказки. Защото тогава това, което ще му се стовари на главата ще е нечувано и незапомнено. Сега има подкрепата на десните. Тогава няма да има ничия! Дори собствената му "армия" ще го изостави и ще се отрече от него!
Ако за отлагането във времето намекваш за това, което и аз чувам,-едни договорки- ще бъде много, много жалко.
просто се опитах да му дам кураж. Ето така, като един нормален, мисля си, човек, който иска и е готов да работи за промяната. Но истинската.
Поздрави!
цитирай
10. haralanov - Здравей,Галя!
20.03.2010 11:17
Ще лазим по корем!Ние и децата ни!Може и да изглеждам като ,,дежурна оплаквачка,, но всичко случващо се не говори ами направо крещи,че незабавни и радикални реформи няма да има!Както разбира се няма да видим нито един от ,,кабинета Станишев,, в затвора!Който твърди обратното е и наивник и глупак!Извинявам се,че съм груб!На ББ му липсва смелост!Предполагам,че ще се стартират и трите стратегически руски проекта(това по Цецка Цачева).Голяма празнота и поредна обърквация ни чака.Особенно в края на мандата на това правителство!Това е положението...
цитирай
11. galinabg - Ще лазим по корем!Ние и децата ни...
20.03.2010 11:49
haralanov написа:
Ще лазим по корем!Ние и децата ни!Може и да изглеждам като ,,дежурна оплаквачка,, но всичко случващо се не говори ами направо крещи,че незабавни и радикални реформи няма да има!Както разбира се няма да видим нито един от ,,кабинета Станишев,, в затвора!Който твърди обратното е и наивник и глупак!Извинявам се,че съм груб!На ББ му липсва смелост!Предполагам,че ще се стартират и трите стратегически руски проекта(това по Цецка Цачева).Голяма празнота и поредна обърквация ни чака.Особенно в края на мандата на това правителство!Това е положението...


Не си оплаквачка. Защо така си мислиш. Просто си нормален човек, преживял лъжите на 20-годишния преход и опарил се от безбройни обещания и добри намерения. Написах този постинг, за да съм чита пред съвестта си, така да се каже. Ето, ясно декларирам готовността си за подкрепа на едни ИСТИНСКИ реформи! Ако Бойко не събере смелост да ги започне-проблемът е негов. Управленският. Житейският, за съжаление, отново ще бъде за наша сметка! Но съм убедена ,че дясномислещите хора трябва да покажат ,че стоят зад едни разумни реформи, които обаче трябва да започнат час по-скоро. Ако не....говорили сме си с теб много....Пътят е пред нас. Дълъг и ....извън БГ!
цитирай
12. galinabg - и съвсем друго е да се извършат. В ...
20.03.2010 11:55
andrei написа:
и съвсем друго е да се извършат.В момента медиите и правителството,ни показват ,че важно е това,което се говори,а не това,което реално се случва.Стар изпитан метод.Кой нормален човек би си поверил парите и имуществото,както и да го учи на морал,например,някой закоравял рецидивист?За това,волята за реформи е важна,както е важно,кой ще я прави и за чия сметка.


Виж, все пак е добре, този който има поне намерения да започва реформа да знае, да усеща, че има и подкрепа. От тук нататък гони Бойко! Ако има дупе -да започва. Ако не-народът скоро ще му покаже и обратната страна на медала. А за сметката-няма как, за общата ще е пак. Ама дано да е за последно. Иначе, ако продължи по старому - пак ние ще плащаме, но много по-дълго и безкрайно.
цитирай
13. haralanov - Eто простичък пример от тези дни...
20.03.2010 12:23
Ето простичък пример от тези дни,че реформи и ,,рязане на живо месо,, няма да има.Преди няма и седмица време стана дума,че военните ще трябва да плащат сами осигуровката си и,че спрямо тях също ще бъдат приложени непопулярни мерки.Излезе по телевизията Аню Ангелов,показаха протестиращи и...Айде няма да пипаме военните или ,,ще ги компенсираме по друг начин,,.Същото беше и с полицаите.Излезе ЦЦ,показаха как пушат цигари и...Айде и тях няма да закачаме.Питам се,как тогава се провеждат реформи..?При това болезнени и непопулярни.Естествено е,че ще има съпротива.Но по това и личи готовността ти въпреки съпротивата да започнеш да правиш нещо.Третият пример е с облайването от страна на ББ,че ,,от ей тоя гьол,, някой си бил закопал нам си колко милиона евро.Или,че ,,не съм очаквал,,че от НЕК някой си бил откраднал нам си колко...направо казано един милиард лева.Простичко е!Щом го облайваш и имаш доказателства,следва бързо съдопроизводство и строг тъмничен затвор за мнозина!Включително и за бивши министри от крадливата тройна коалиция!Щото тези грабежи са ставали с тяхното знание и участие!
цитирай
14. galinabg - Ето простичък пример от тези дни, че ...
20.03.2010 12:43
haralanov написа:
Ето простичък пример от тези дни,че реформи и ,,рязане на живо месо,, няма да има.Преди няма и седмица време стана дума,че военните ще трябва да плащат сами осигуровката си и,че спрямо тях също ще бъдат приложени непопулярни мерки.Излезе по телевизията Аню Ангелов,показаха протестиращи и...Айде няма да пипаме военните или ,,ще ги компенсираме по друг начин,,.Същото беше и с полицаите.Излезе ЦЦ,показаха как пушат цигари и...Айде и тях няма да закачаме.Питам се,как тогава се провеждат реформи..?При това болезнени и непопулярни.Естествено е,че ще има съпротива.Но по това и личи готовността ти въпреки съпротивата да започнеш да правиш нещо.Третият пример е с облайването от страна на ББ,че ,,от ей тоя гьол,, някой си бил закопал нам си колко милиона евро.Или,че ,,не съм очаквал,,че от НЕК някой си бил откраднал нам си колко...направо казано един милиард лева.Простичко е!Щом го облайваш и имаш доказателства,следва бързо съдопроизводство и строг тъмничен затвор за мнозина!Включително и за бивши министри от крадливата тройна коалиция!Щото тези грабежи са ставали с тяхното знание и участие!


Минчо, нали точно това казвам - Пази си хората, Бойко!!!! имам предвид да пази Симеон Дянков и от своите, и от чуждите. Явно Дянков знае, че трябва да направи плана за много тежките реформи и след това да си тръгне....Няма как негативите върху него ще са много. Но явно този човек-финансист е на ясно със съдбата си. Само че другите популисти,които пеят в хора, не играят честно.
Ти нали ясно виждаш, че единствената подкрепа Бойко в момента има само от Синята коалиция?! Неговият сбирщайн е готов да го предаде.Е, надявам се Бойко да го осъзнава.Второто, което казвам е - Всички в затвора от тези, с които той се оправдава.Иначе няма как да обясни на хората защо отново ще ядат дръвцето.Не може Станишев да е крал и пилял пари, а да критикува ,от трибуната на Народното събрание, като че това не е ставало по него време.Няма как да повярват хората, че си струва жертвата пак
цитирай
15. morko - Сега точно ще си проличи дали Бор...
20.03.2010 13:18
Сега точно ще си проличи дали Борисов е политик от висока класа или колос на глинени крака.Реформите ,които трябва да се направят неминуемо ще доведат до падането на рейтинга на Премиера и ГЕРБ с десетки проценти.Защото 95% от хората не са нито макро нито микроикономисти.И не ги интересува какво точно ще стане след 5-10 год.Това ,че някъде напред във времето ни се чертаят хубави неща е добре,но бъдеще без настояще е неприемливо за същите тия 95% от хората.Това със наследството от предното управление вече се изчерпа.И стигаме пак до положението тия 1 800 000 души ,които гласуваха за ГЕРБ( аз не съм от тях) да правят сравнение на положението си през 2009 и 2008 и да съжаляват за избора си. Целия ни преход до сега може да се характеризира с едно изречение "Искахме да стане по-добре,а стана както винаги"
цитирай
16. borsi - Дори да плаща социална помощ на 50 000 - 100 000 чиновника, държавата ще е в пъти повече на сметка от това да им плаща заплати
20.03.2010 13:23
Дори да плаща социална помощ на 50 000 - 100 000 чиновника, държавата ще е в пъти повече на сметка от това да им плаща заплати.

Не е ли по-добре да съкратят администрацията и чудовищно големия и 4 000 000 000 (4 милиарда) бюджет да се свие до по-разумните 1 000 000 000 лева, вместо да се качват данъците за и без това малкото хора които все още работят в държавата? Вижте колко е социалната помощ за безработен и колко е средната заплата в администрацията! Разликата е в пъти, а пари за тия техни заплати вече няма. Те са толкова много като брой, че изяждат целия БВП и няма как да дръпнем икономически ако ги има.
И след като над 366 887 души могат да карат на социална помощ, а поне още толкова карат по една или друга причина дори без нея въпреки, че нямат работа - то на социална помощ могат да карат и 100 000 съкратени чиновника, вместо да унищожават по 4 000 000 000 лева годишно, без да са донесли положителен ефект и пари в икономиката ни.
Сметнете 100 000 чиновника X 600, 1000, 2500, 14 000 лева заплата (някой чиновници вземат и толкова) + разходите им за офиси, отопление, автомобили, мобилни и стационрани телефони, облекла, храни, бензин и какво ли още не.
Сметнете издръжката на 100 000 безработни чиновника Х 110 или 220 лева (колкото са помощите за безработни).
Икономията е ще е чудовищно голяма, а парите могат да идат за нещо полезно.

Спряха закуските на децата в училище по липса на пари, а техните заплати и бонуси продължават да си текат.
Все пак децата и учениците на България ли са по-важни или привилегиите на чивновниците?

Дано има реформи иначе "господ да ни пази" и дори аз атеистът се кръстя, за това какво ще се случи ако не се проведат сега и веднага.
цитирай
17. galinabg - Сега точно ще си проличи дали Бор...
20.03.2010 13:24
morko написа:
Сега точно ще си проличи дали Борисов е политик от висока класа или колос на глинени крака.Реформите ,които трябва да се направят неминуемо ще доведат до падането на рейтинга на Премиера и ГЕРБ с десетки проценти.Защото 95% от хората не са нито макро нито микроикономисти.И не ги интересува какво точно ще стане след 5-10 год.Това ,че някъде напред във времето ни се чертаят хубави неща е добре,но бъдеще без настояще е неприемливо за същите тия 95% от хората.Това със наследството от предното управление вече се изчерпа.И стигаме пак до положението тия 1 800 000 души ,които гласуваха за ГЕРБ( аз не съм от тях) да правят сравнение на положението си през 2009 и 2008 и да съжаляват за избора си. Целия ни преход до сега може да се характеризира с едно изречение "Искахме да стане по-добре,а стана както винаги"


Точно така! точно това ще си проличи сега! Иначе- Събудил се Илия и пак в тия!И в двата случая Бойко ще загуби много. но, ако тръгне да прави реформи има шанс времето и резултатите да го реабилитират. Ако не покаже смелост - отива на бунището!При това с гръм и трясък, както никой до сега!
цитирай
18. galinabg - Дори да плаща социална помощ на 50 ...
20.03.2010 13:26
borsi написа:
Дори да плаща социална помощ на 50 000 - 100 000 чиновника, държавата ще е в пъти повече на сметка от това да им плаща заплати.

Не е ли по-добре да съкратят администрацията и чудовищно големия и 4 000 000 000 (4 милиарда) бюджет да се свие до по-разумните 1 000 000 000 лева, вместо да се качват данъците за и без това малкото хора които все още работят в държавата? Вижте колко е социалната помощ за безработен и колко е средната заплата в администрацията! Разликата е в пъти, а пари за тия техни заплати вече няма. Те са толкова много като брой, че изяждат целия БВП и няма как да дръпнем икономически ако ги има.
И след като над 366 887 души могат да карат на социална помощ, а поне още толкова карат по една или друга причина дори без нея въпреки, че нямат работа - то на социална помощ могат да карат и 100 000 съкратени чиновника, вместо да унищожават по 4 000 000 000 лева годишно, без да са донесли положителен ефект и пари в икономиката ни.
Сметнете 100 000 чиновника X 600, 1000, 2500, 14 000 лева заплата (някой чиновници вземат и толкова) + разходите им за офиси, отопление, автомобили, мобилни и стационрани телефони, облекла, храни, бензин и какво ли още не.
Сметнете издръжката на 100 000 безработни чиновника Х 110 или 220 лева (колкото са помощите за безработни).
Икономията е ще е чудовищно голяма, а парите могат да идат за нещо полезно.

Спряха закуските на децата в училище по липса на пари, а техните заплати и бонуси продължават да си текат.
Все пак децата и учениците на България ли са по-важни или привилегиите на чивновниците?


Винаги съм ценяла мнението ти! Абсолютно прав си! За съжаление не съм икономист или финансист,за да мога да ти отговоря професионало, но ще ти кажа, че съм съгласна с всяка твоя дума, като човек лаик, но опитващ се да мисли и да разсъждава и да съпоставя различни мнения.
Подкрепям те! Благодаря ти за коментара!
Поздрави1
цитирай
19. vmir - Съвършено вярно!
20.03.2010 13:27
Поздравления!
цитирай
20. galinabg - Поздравления! Благодаря ти! ...
20.03.2010 13:28
vmir написа:
Поздравления!


Благодаря ти! Радвам се, когато срещам съмишленици! толкова е ценно в такава дискусия :)))) Поздрави!
цитирай
21. vestvi - 100% вярно!
20.03.2010 14:04
Грешката на Костов е че ни ги натика в затвора. ББ прави същата.
Това не е борба с октопод- той има една глава. Това е борба с ГМО (многоглав змей+октопод). Много от главите са в съда. Случая с гаранцията на Масларова е показателен - чист пазарлък....
Честита пролет! Има и хубави неща, независещи от политици:)))
цитирай
22. haralanov - Обикновена шизофрения
20.03.2010 14:08
Проблемът "министър на протест срещу властта" обаче не е в раздвоението, което изглежда почти шизофренно.

Не е и в това, че съвпада със скандала "Първанов-Дянков" и някой може да си помисли, че "Дондуков" 2 има свои поддръжници в сградата отсреща. Пък и подобно предположение веднага ще бъде заклеймено като провокация срещу управляващите, така че е по-добре да не се споменава.

Най-лошото е, че подобен флирт с които и да е протестиращи, тотално обърква обществото. И вреди на правителството повече от всички атаки отвън.

kafene.net
цитирай
23. demograph - Поздрави за ясното послание!!
20.03.2010 14:27
Позволих си да копирам и пуснах в моя блог статията ви.Трябва да се чете от много много хора..! Борисов трява да излезе с обръщение към нацията и да назове нещата с истинските им имена.Да каже ясно кой и защо тласка България в пропастта.
Военните и полицаите се държат недостойно! Но протестиращите между тях са комуниги от сой - просто трябва да се осветят и ще бъдат заплюти от колегите си.
цитирай
24. lado - проф. Димитър Иванов - притежател ...
20.03.2010 14:41
проф. Димитър Иванов - притежател на прекрасен интелект и ерудиция!
цитирай
25. maniop - Я стига лицемерие...
20.03.2010 14:45
Изглежда забравихте, че когато Костов беше финансов министър(нямайки нищо общо с фирмата на жена си) нарушаваше забрана не от Европейска а от Световна величина.(Справка в. 24 Часа)Неудобните въпроси:-Цената на горивата тогава - 1Марка в Европа 30 пфенига у нас... От къде взимаме петрола? Кой го пази та още е жив? След това стана премиер...Някой осъден?? Нещо да се е случило на оклеветилия го журналист(Вестник)????? Сега си играят заедно с Борисов?????
Докога в един и същи цирк, с едни и същи номера?????????
цитирай
26. chiman - Браво!
20.03.2010 16:21
Наистина не трябва да се повтарят грешките!Не изритаме ли от ръководните постове гадните червени кратуни,тежко и горко на България...
цитирай
27. tili - Ще се върна пак, за да прочета и
20.03.2010 16:33
всички коментари. Но и така е ясно! Няма управия, няма!!! И малко въпросче: Какво става с Мургина? Нея поне я хванаха с ръката в гърнето с мед. Дребно, но вс е нещо!
цитирай
28. galinabg - всички коментари. Но и така е ясно! ...
20.03.2010 17:23
tili написа:
всички коментари. Но и така е ясно! Няма управия, няма!!! И малко въпросче: Какво става с Мургина? Нея поне я хванаха с ръката в гърнето с мед. Дребно, но вс е нещо!


Внесоха й обвинителния акт! Сега на ход пак е Съдът! Дано се почне. Дано!
цитирай
29. galinabg - Наистина не трябва да се повтарят ...
20.03.2010 17:33
chiman написа:
Наистина не трябва да се повтарят грешките!Не изритаме ли от ръководните постове гадните червени кратуни,тежко и горко на България...


Много ще е тежко, ако започнат тези реформи, но поне има шанс за година-две да се стабилизираме. Иначе.....пиши ги поне още 20 години, я камилата, я камиларя.
А крадците с шутове в затвора! Това чака народът! И ако стане - да ще изтърпят времето за тежките мерки. В противен случай Бойко си заминава....
цитирай
30. galinabg - Позволих си да копирам и пуснах в моя ...
20.03.2010 17:35
demograph написа:
Позволих си да копирам и пуснах в моя блог статията ви.Трябва да се чете от много много хора..! Борисов трява да излезе с обръщение към нацията и да назове нещата с истинските им имена.Да каже ясно кой и защо тласка България в пропастта.
Военните и полицаите се държат недостойно! Но протестиращите между тях са комуниги от сой - просто трябва да се осветят и ще бъдат заплюти от колегите си.


Да, и аз това очаквам. Ясно и категорично послание от Бойко. Има си телевизионно време по Закон в БНТ, да излезе и да обясни на хората - какво започва да прави и защо! И да даде срок , в който всички виновни ще бъдат предадени на прокуратурата. Ако не бъдат осъдени нека Съдът си носи тежкия кръст и народът да знае кой прикрива крадците на парите му. Иначе за Бойко няма път!
Радвам се, че сме единомишленици!
поздрави!
цитирай
31. galinabg - проф. Димитър Иванов - притежател ...
20.03.2010 17:42
lado написа:
проф. Димитър Иванов - притежател на прекрасен интелект и ерудиция!


Да, Ладо, изключителен човек и професионалист. Имам удоволствието да го познавам лично! И хората от сдружението му ГЛАС са много смислени и ерудирани. Но да те попитам и какво от това?! Защо никой не ги чува ? Защо професорът не е в екипа, който подготвя антикризисните мерки?! Ето това никога не съм го разбирала?!
цитирай
32. tera - Моето мнение е тука:
20.03.2010 17:44
http://tera.blog.bg/politika/2010/03/19/bunishteto-na-novinite.514351

Но не пасва на "партийната" или спонсорска линия тука в блога и за това не се пъчи най-отпред. :)

Пък и честно казано не разбирам патетиката на писанието ти. Какво толкова се палиш?

Имам чувството, че си се докарала до двоен оргазъм с тази тематика. :)))
цитирай
33. galinabg - Изглежда забравихте, че когато ...
20.03.2010 17:45
maniop написа:
Изглежда забравихте, че когато Костов беше финансов министър(нямайки нищо общо с фирмата на жена си) нарушаваше забрана не от Европейска а от Световна величина.(Справка в. 24 Часа)Неудобните въпроси:-Цената на горивата тогава - 1Марка в Европа 30 пфенига у нас... От къде взимаме петрола? Кой го пази та още е жив? След това стана премиер...Някой осъден?? Нещо да се е случило на оклеветилия го журналист(Вестник)????? Сега си играят заедно с Борисов?????
Докога в един и същи цирк, с едни и същи номера?????????


А защо не го осъдиха този зъл, лош и страшен човек?! 8 години твоите хора комунистите бяха на власт! Ей, Бога ми, ако имаше един лев, за който да се хванат - сигурна съм, че щяха да го разхождат в райе - за назидание на всички и за личен кеф на тях самите!!!! Що не го направиха! Като е правил далавери нека бъде осъден!! Айде стига със преразкази по картинки, че нещо ми идвате в повече....
цитирай
34. galinabg - http://tera. blog. bg/politik...
20.03.2010 17:50
tera написа:
http://tera.blog.bg/politika/2010/03/19/bunishteto-na-novinite.514351

Но не пасва на "партийната" или спонсорска линия тука в блога и за това не се пъчи най-отпред. :)

Пък и честно казано не разбирам патетиката на писанието ти. Какво толкова се палиш?

Имам чувството, че си се докарала до двоен оргазъм с тази тематика. :)))


Мдааа, много ти е "силен" постингът! Чудя се и аз защо не на първа?
"Удоволствието" и при теб е било неколкратно докато си го писала.
И аз не разбирам безсмислието на написаното ти, но и хич и не искам да го разбирам, защото ми се полират гънките от четенето на такива "дълбокомислени" текстове!
цитирай
35. tera - Ами и твоят не е кой знае колко силен :)
20.03.2010 18:14
А ти къде си била когато цитирам:

"Къде бяхте, докато Тройната коалиция крадеше безогледно и безобразно последните две години?! Да не сте спали мечешки сън, необезпокоявано, докато в касичките ви капеше уговорения "полагащ" ви се дял?!"

Тогава къде си се палила, м?

Аман от неуспели журналисти, които навън никой не ги чете и се изпразват в този нещастен блог.
Амин.


цитирай
36. ok3223 - Намирисва на акцийка.
20.03.2010 18:35
На твърдо Ядро костовости, които се надяват тази бъркотия да ги зарадва с нещо. Преди десетина дни героя от биТиВи, най-богатият журналист на БГ(Дудука) изпя хвалебствено химнче на ББ. След него Иво Беров в една огромна балонна статия от суперлативи, и пищни лъжи, повтори химна, повдигнат вече на кавадрат. Сега ти слагаш капак на сагата ГЕНЕРАЛО + кОМАНДИРО, в КОЯТО ДВАМКАТА, както показваха в оня лошия предизбрен клип, в творчески съюз ще спасяват БГ от кризата. Като Командиро се връща на бял кон в голямата политика и за втори път "спасява Отечеството". Как? Ами с радикални риформи, каквито направиха Костов и СДС, когато докопаха властта 1997г.
Продадоха, приватизираха, подариха с Ал. Божков за стотинки 80% от икономиката на Бг на наши и ваши. Стотици заводи и фабрики бяха приватизирани и ликвидаирани, поставени и рекорди.
Кремиковци за 1 долар. След година препродаден от новия собственик за 150 милиона.
ОББ за печалбата на банката за същата година, която остана у купувачите италианци т.е. беше им подарена.
"Балкан" бе продаден за цената на апартамент. След година евреите го ликвидираха и продадоха за старо желязо.
И така стотици фабрики, като на Божков му излезе прякора "Господин 10%", за комисионните които взимал от всяка сделка.
Ливидираха тотално икономиката на Бг двамката.
Сега се готви същия погром, за довършването на делото на Костов и пак с негово участие.
Като се почва с болниците, и се мине през централи, енергата, пътища, пристанища, БДЖ и тн., всичко, което случайно е останало, и в което, държавата има някакво участие. Всичко на борсата или както решат.
Стотици да станат нови милионери, но вече не сини, черрвени и жълти, а от нова елитна порода и раса- ГЕРБЕРСКА.
При тази криза всичко ще се продаде на половин или на 1/10 от цената. Няма как да е другаяче. Важно е реформата да стане на всяка цена и нашите да се обпажат. ТЕ ТОВА СЕ ГОТВИ И ПОДГОТВЯ. Затова се реализира "проекта ББ".
ГОРКО И НА БЪЛГАРИЯ
цитирай
37. thetrooper - На война като на война!
20.03.2010 18:46
Само едно уточнение: всеки, който рита и вика срещу реформите, не е лицемер - той е открит враг. И като такъв трябва да бъде унищожаван безмилостно!

П.П. Крайно време беше да отрежеш анонимните коментари:) Само дето има и такива, които се регистрират, за да заобикалят подобни ограничения - като пишещия преди мен...
цитирай
38. boristodorov56 - Безпристрастно
20.03.2010 18:49




Бих искал Правителството на д-р Б. Борисов да успее!
Милиони българи желаят също неистово това да се случи .
Нито е неестествено - нито е пардоксално.
Това желание не бива да се свързва с политически предпочитания нито пък с някакви идеологически превземки, защото страната е в криза и това засяга всички независимо от пол, убеждения, увлечения, вероизповедание или цвят на кожата и т.н.
С една дума - освен обичайните заподозрени - всички искаме д-р Бойко Борисов да успее.
Безусловно!
Но личната харисматичност и дори искрените му намерения са едно, а възможностите и предпоставките за това са нещо съвсем различно - дори само като предположение.
Най-същественото влияние за това се дължи на политическият му генезис, произхода на личното му състояние и самочуствието върху,
което гради Бърисов кариерата си.

Аз не съм лицемер.

Нито поддържник на тройната коалиция.

Не ритам срещу реформите на правителството стига д-р Борисов да знае как и какво трябва да се направи, а всеобщото усещане не дава аргументи в негова полза.

Точно там е зарито кучето, де.

За какви реформи става въпрос, ако не за тъпи импровизации
от селски тип напомнящи волунтаристичните напъни на Н. Хрушчов?

Какво разбира лично той и екипа му под реформи?

Къде са публикувани програмите на тези реформи?

Някой виждал ли ги е?

Чел ли ги е?

Ето това са проблемите, между другите,
но най-важните въпроси са:
- Ще бъдат ли изрязани раковите метастази от попълзновенията на въздесъщата Държавна сигурност, за които лично Борисов направи
признание при първото си посещение при А.Меркел в Германия?

- Ще бъде ли прекратено влиянието и обсебването на цялата сила на държавната власт от Петата колона на Кремъл на т.н. рубладжии, а всъщност най-отявлените кумънизки безродници и червени еничари?

Смело мога да направя прогноза, че ако това не се случи - усилията на Правителството са предварително обречени на неуспех, а обаянието на д-р Б.Борисов няма да му помогне и едва ли ще бъде изтърпян до идната пролет.

Дори съм готов да заложа 5:1 за правотата на тезата си!

Има ли желаещи да доказват обратното? Моля!

Времето ще го докаже, уважаеми дами и господа!

Ледът се пука!
цитирай
39. galinabg - На твърдо Ядро костовости, които се ...
20.03.2010 18:56
ok3223 написа:
На твърдо Ядро костовости, които се надяват тази бъркотия да ги зарадва с нещо. Преди десетина дни героя от биТиВи, най-богатият журналист на БГ изпя хвалебствено химнче на ББ. След него Иво Беров в една огромна балонна статия от суперлативи, и пищни лъжи, повтори химна, повдигнат вече на кавадрат. Сега ти слагаш капак на сагата ГЕНЕРАЛО + кОМАНДИРО, КОИТО ДВАМКАТА, както показваха в оня лошия предизбрен клип, в творчески съюз ще спасяват БГ от кризата. Като Командиро се връща на бял кон в голямата политика и за втори път "спасява Отиеството". Как? Ами с радикални риформи, каквито направиха Костов и СДС, когато докопаха властта.
Продадоха, привотизираха, подориха с Ал. Божков за стотинки 80% от икономиката на наши и ваши. Стотици заводи и фабрики бяха приватизирани и ликвидаирани, като бяха поставени и рекорди.
Кремиковци за 1 долар. След година препродаден от новия собственик за 150 милиона.
ОББ за печалбата на банката за същата година, която остана у купувачите италианци т.е. беше им подарена.
"Балкан" бе продаден за цената на апартамент. След година евреите го ликвидираха и продадоха за старо желязо.
И така стотици фабрики, като на Божков му излезе прякора "Господин 10%", за комисионните които взимал от всяка сделка.
Ливидираха тотално икономиката на Бг двамката.
Сега се готви същия погром........


Не знам какво да ти кажа и на теб?!
Няма смисъл да говорим. Ти ми преразказваш медийните публикации и манипулации, за които отдавна се доказа, че не са нищо повече от измислици и очакваш да се оправдавам, обяснявам, а може би и извинявам.
Не! Ще ти кажа и на теб - ако има нещо нередно в цитираните от теб сделки нека Костов и хората, около него, сложили подписите си да бъдат вкарани в затвора?!?! Ама 10 години никой не успя да докаже нищо. Хайде стига приказки за ланшния сняг и глупости на търкалета!
Добре че е този Костов та да има виновни.
Знаеш ли, ми той Костов сигурно е виновен и за кражбите на Тройната коалиция!! Как не си се сетил!!!!
цитирай
40. galinabg - Само едно уточнение: всеки, който ...
20.03.2010 19:01
thetrooper написа:
Само едно уточнение: всеки, който рита и вика срещу реформите, не е лицемер - той е открит враг. И като такъв трябва да бъде унищожаван безмилостно!

П.П. Крайно време беше да отрежеш анонимните коментари:) Само дето има и такива, които се регистрират, за да заобикалят подобни ограничения - като пишещия преди мен...


Митко, не мога, а и не искам да спирам всички и да минават коментарите през одобрение, защото съм върл противник на цензурата, знаеш.
Но с анонимници ми дотегна да се разправям и обяснявам.
А този преди теб, и тази преди него и други такива подобни - нека си пишат. Объркали са църквата обаче в която да се молят. Понякога е полезно да си сверяваме часовника до къде е докарано човешкото падение и обезумялост. Не им се връзвай. И те искат да се изкажат някъде!

А иначе, иначе си абсолютно прав за враговете!
цитирай
41. galinabg - @40. boristodorov56 - Безпристрастно
20.03.2010 19:04
Боре,
абсолютно прав си за ликвидиране на ченгеджийницата и устоите на петата колона! Да, без това няма как да се случи нито една добра идея за реформа. Защото реформата означава удар по техните интереси! Прав си!
цитирай
42. ok3223 - ТАКИВА КАТО ТЕБ
20.03.2010 19:08
които знаят, какво искат и за какво СЕ "БОРЯТ", след време ще им се поиска сметка и по китайски модел- ликивидирани.
ДА приватизираш при криза, както направи Костов 97 год, означава да правиш подаръци за сметка на държавата България, на наши и ваши, и си е пладнешки грабеж. Приватизираш, подаряваш на 1/10 от цента и по-малко.
Оправдание. Криза пари няма. Ами швейцарските стотици милиони и парите в офшорните банки. Веднага ще дойдат и богатите ще станат 10-ки, 100-це пъти по-богати, както стана на времето.
Откъде цъфнаха и вързаха 4-500-те милионера в БГ и 2-3-та милиардера.
Само от тази приватизация, ограбизация на българската икономика.
Тогава икономикат се оценяваше на около 33милиарда далара. В хазната са влезли само 3 милиард
РАЗЛИКАТА КЪДЕ Е, У КОЙ Е?
КРЕМИКОВЦИ БЕ ПОДАРЕН ЗА 1 ДОЛАР...
цитирай
43. boristodorov56 - 44. ok3223
20.03.2010 19:20
Цецке, пий си хапчетата редовно!

Зацикляш заплашително!
цитирай
44. galinabg - които знаят, какво искат и за какво ...
20.03.2010 19:27
ok3223 написа:
които знаят, какво искат и за какво СЕ "БОРЯТ", след време ще им се поиска сметка и по китайски модел- ликивидирани.
ДА приватизираш при криза, както направи Костов 97 год, означава да правиш подаръци за сметка на държавата България, на наши и ваши, и си е пладнешки грабеж. Приватизираш, подаряваш на 1/10 от цента и по-малко.
Оправдание. Криза пари няма. Ами швейцарските стотици милиони и парите в офшорните банки. Веднага ще дойдат и богатите ще станат 10-ки, 100-це пъти по-богати, както стана на времето.
Откъде цъфнаха и вързаха 4-500-те милионера в БГ и 2-3-та милиардера.
Само от тази приватизация, ограбизация на българската икономика.
Тогава икономикат се оценяваше на около 33милиарда далара. В хазната са влезли само 3 милиард
РАЗЛИКАТА КЪДЕ Е, У КОЙ Е?
КРЕМИКОВЦИ БЕ ПОДАРЕН ЗА 1 ДОЛАР...


Поздрави на Позитано 20 и Дондуков 2!
цитирай
45. ok3223 - БОРИС Е ПРАВ.
20.03.2010 19:27
Добавая това, за което на мен не стигна време;
Реформи, ре.форми.
Къде, какви, колко. Програма, планове, докумнти, методи, начини, участници, правила.
По Костовата система ли?
Ако съдим по болниците, от 300 да ликивдираш, затвориш без никакакъв план и подготовка 160.
Това ли е най-добрия начин?
Това е катастрофа за Бг и бълг. народ.
цитирай
46. galinabg - Цецке, пий си хапчетата редовно...
20.03.2010 19:28
boristodorov56 написа:
Цецке, пий си хапчетата редовно!

Зацикляш заплашително!



Хахахаха! Колко си сърдечен и снизходителен, Боре! Аз не мога така. Признавам си! Да им мисля и за хапчетата вече ми идва в повече!!!
цитирай
47. therainss - За анонимките - съгласен съм с теб
20.03.2010 19:37
А също и за трезвата ти преценка на нещата, която видях в този материал. Аз не съм оптимист и за управлението на Бойко... Но времето ще покаже...
цитирай
48. galinabg - А също и за трезвата ти преценка на ...
20.03.2010 19:39
therainss написа:
А също и за трезвата ти преценка на нещата, която видях в този материал. Аз не съм оптимист и за управлението на Бойко... Но времето ще покаже...


Не съм оптимист и аз, но все ми се иска да не съм права.....Да, времето ще покаже!
цитирай
49. sunhouse - Този огън не топли, а гори!
20.03.2010 20:32
Хареса ми метафората с огъня под казана=криза. Дано най-после проумеем, че на такъв огън не можем да се топлим и не си струва да го подклаждаме. Всеки протест, митинг, стачка днес е поредната съчка, с която притикваме кризата-огън, а не изразена гражданска позиция.
Гърция е толкова красноречив пример.
Аман от кресльовците по площадите...
Дано сме поумнели за 20 г. и да престанем да слага сами съчки в огън, под казана, в който сами врим.
цитирай
50. galinabg - Хареса ми метафората с огъня под ...
20.03.2010 20:37
sunhouse написа:
Хареса ми метафората с огъня под казана=криза. Дано най-после проумеем, че на такъв огън не можем да се топлим и не си струва да го подклаждаме. Всеки протест, митинг, стачка днес е поредната съчка, с която притикваме кризата-огън, а не изразена гражданска позиция.
Гърция е толкова красноречив пример.
Аман от кресльовците по площадите...
Дано сме поумнели за 20 г. и да престанем да слага сами съчки в огън, под казана, в който сами врим.


Това,което си написал, пък ми хареса на мен...Ах, тези съчки...До кога ще ни горят Душите и Разсъдъка?!Милост! Моля се за разум и милост!
цитирай
51. nicodima - Подкрепям написаното от теб на 100%...
20.03.2010 20:39
Трябва да имаме трезва преценка за събитията, дано имаме и точна информация...
Поздрави, Галя! И аз искам да не си права, пък и аз да не съм...
цитирай
52. galinabg - Мафия значи срасване на икономи...
20.03.2010 21:15
ddimitrakov написа:
Мафия значи срасване на икономическа и политическа власт!
С кой спа в едно легло бат Бойко? с Цветелина Бориславова - най голямата капиталистка (СиБанк и какво ли още не)
Бат Бойко едно хубаво нещо направи - почна да показва разни документи и прочее. И изведнъж се усетих, че аз - гражданина - имам право на достъп до всяко нещо в държавата - ПРОЗРАЧНОСТ! Дотук добре!
Но!
Защо не обложи с данък ЕВН - енерго! Вижте сами чрез търговски регистър как се източва държавата в посока Австрия. (ЕВН е 100% австрия)
Значи българските миньори копат български въглища, правят български ток, а печалбата (особено тая от 2007) отива в австрия?!
Ами МТЕЛ?
Ами Цветелина и СИБАНК?
Как така Цветелина има фондация за инвитро бебета, пък тая фондация награждава ...Бойко
Ами соларните панели? за тая далавера бат бойко каза ли ви или си трае
ами за това че петрола в русия свършва след 17 години?
(в света газ има за 60 години, петрол за 45 години)
обясни ли ви бат бойко че въз основата на тези факти, трябва да се информира всеки български гражданин и да се обясни линията на поведение
или пак крие истината за соларните панели (вижте кой е собственик на КАОЛИН АД и дали случайно не е дарил нещичко на ГЕРБ)
ммммм знаете ли че половин милион лева от рекламната кампания на герб били изтеглени като заем (от коя банка сметната палата не казаха!)
какви са изводите?


Благодаря ти за информацията! Да, винаги има какво още да научи човек. Ами ще питаме!
Поздрави!
цитирай
53. galinabg - не се публикуват в пресата. Гори ...
20.03.2010 21:17
silencemurmur написа:
не се публикуват в пресата.

Гори цялата земя от неспособни политици,
избрани от гласуващите.
Защо да е друго в България?
Иска ли българинът да е по-способен от американеца,
поне живеещ в една "по-зряла" демокрация?
Иска ли се да се пали домът на съседа ми, а не моя?



Да, факт е, че България не е единичен случай. Съгласна съм с теб. Но ....нека се опитаме поне малко да достигнем начина на мислене в тези демокрации и да въведем поне част от правилата на както казваш"старите демокрации".
цитирай
54. galinabg - Трябва да имаме трезва преценка за ...
20.03.2010 21:20
nicodima написа:
Трябва да имаме трезва преценка за събитията, дано имаме и точна информация...
Поздрави, Галя! И аз искам да не си права, пък и аз да не съм...


Благодаря ти за подкрепата! Ценна е! Да, дано не сме прави, но....
цитирай
55. marystaneva - Става дума за България!
20.03.2010 21:59
ddimitrakov написа:
...ммммм знаете ли че половин милион лева от рекламната кампания на герб били изтеглени като заем (от коя банка сметната палата не казаха!)
какви са изводите?


Напротив, казаха: "ГЕРБ единствени изтеглиха за кампаниите си за европейските и парламентарни избори заем от ДСК в размер на 440 000 лв., обезпечен с ипотека върху недвижими имоти на ръководителите на партията."- http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=5381&sectionid=2&id=0000301

galinabg,
Поздравления за гражданската позиция! Аз съм редови член на ГЕРБ. Признавам си, че Костов и Сидеров може и да не са сред любимците ми, но благодаря на Синята коалиция и Атака за подкрепата. Когато става дума за България, всички трябва да сме единни. Колкото до хората, които трябва да влязат в затвора, знаеш че това не влиза в правомощията на изпълнителната власт. Но съм сигурна, че скоро и там ще се прочистят от корумпираните съдии / с помощта на МВР и Прокуратурата/ и системата ще заработи.

demograph,
Спомних си за един твой страхотен коментар в блога на smani, който си струва отново да бъде прочетен, особено от онези, които само стоят отстрани и критикуват:
http://marystaneva.blog.bg/politika/2009/10/30/no-ruskata-mygla-nejno-ni-obgryshta.425353

Аз вярвам, че Правителството има политическа воля и капацитет да се справи и да изведе страната от кризата. Има и желание виновните за сегашното състояние да си получат заслуженото. Но има нужда и от нашата подкрепа. И тук няма никакво значение кой от коя партия е - става дума за България.
цитирай
56. vehtiq - До злите болшЕвици!!!
20.03.2010 22:10
Чета,чета и нищо ново никой не казва само си чешате езиците,а Другарката Галя какво толкова се е хванала да зашитатава каузи като опълченец-Орлово гнездо..Спокич кризата ще мине,но трябва скапаните чиновници на който ние им плащаме заплатите в това число,армия и полиция,да започнат да ни служат като е записано в закона ако ли не ВЪН от системата..Където и да отида по работа по учереждения винаги дебели застаряващи и мързеливи лелички ме карат АЗ да се чуствам винвен че ги карам да си поразмърдат телесата,полицията е под всяка критика,а като бивш военен отговорно заявявам-БЪЛГАРИЯ АРМИЯ НЯМА-само хиляди банкоматаджий които с трепет очакват-аванс,заплата и по-цели дни да се моряват от нищонеправене.ПО ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ ТЕЗИ ХИЛЯДИ ЧИНОВНИЦИ СА ПАРАЗИТИ ИМАЛКО ИЛИ МНОГО СПЪВАТ ИЗНЕМОГВАЩАТА НИ ИКОНОМИКА....А иначе бате Боико е пич......
Без него и екипът му сме на прага на събитията от 97 януари а може би и по-зле...
цитирай
57. kombakova - Подкрепям написаното!
20.03.2010 22:21
Гале,изумих се като разбрах колко хора не плащат данък и осигуровки.Полиция,армия,данъчни,общини....То като гледам пак ние учителите сме най-сигурните пладци.Срамота да стачкуват лекари,които не назначават една медицинска сестра защото трябва да и дадат заплата.Като знам кой стана джипи,и ги гледам сега колко са нагли не мога да се примиря.Искам касов бон, ако плащам потребителска такса и наем да плащат като моя съпруг свободен ,а не с преференции.Напълно подкрепям Дянков да реже, но поне малко да се оправим.А ония смешници да си получат заслуженото.Ако трябва и да отнемат авоарите на милионерите,които започнаха бизнес от нищото.Ако са кадърни от сега да си трупат милионите, а не с крадени пари.
цитирай
58. demograph - Хищната глупост-в атака
20.03.2010 23:03
Опасни мисли за българската „демокрация”
В демократичната държава, политиката е публичен механизъм за свободно и открито съревнование на идеи за добруването на хората.
Конспирацията е наговаряне на група хора за тайно и умишлено нарушение на обществения договор и на законите, за да се сдобият с нещо /в нашия случай - с власт и държавни пари/, без знанието и във вреда на другите..
Когато става дума само за власт, това се нарича политически заговор, а когато към целите на заговора се прибави присвояване на държавни пари, това се превръща в политико-криминално престъпление с голяма обществена опасност.
И двете явления, в нормалните държави /в това число и в Турция../, се преследват особено строго от закона.
Когато политиката започне да се замества с конспирация, в демократичните общества, /в това число и в Турция../, падат правителства, забраняват се партии, партийни лидери отиват в затвора.
Та, "първородния грях", с който е зачената българската политика /според Доган/, е криминална конспирация срещу интересите на хората и основните принципи на демокрацията.
В България реализирането на този заговор е в толкова напреднала фаза, че вътре в страната, вече няма кой да преследва или дори да плаши заговорниците.
И когато се намери храбрец да заложи спокойствието си заради България и доброто на българите самоубийствената продажност се надига с фалшивите си знамена за да го повали, поваляйки и себе си и държавата водени от хищна глупост..Случващото се в момента е резултат от конспира ция за сваляне на реформаторите от власт. Точно както криминалите свалиха от власт ОДС и Костов.Това си е заговор срещу устоите на демократичния ред и е престъпление наказуемо от закона. Какво се куми правителството...?! Чака милост от престъпниците ли?


цитирай
59. hatanasov - Реформата
20.03.2010 23:21
Не може да се проведе преди да отворим ДоСиетата. И да проведем лустрацията. Единствени в източния блок. Такъв е и последният от списъка - проф. Кръстьо Петков. Неговата роля за това е огромна. Може ли да очакваме агент на ДС да работи за разкриване на досиетата. И как само в България това било класифицирана информация и била застрашена националната ни сигурност. нима в другите соц. страни нямат национална сигурност. И как очакваме да бъдат осъдени спонсорите на Гоце, а в Германия съдрижниците им вече забравиха за това. Но ДС поддържа хората си. Пипалата на октопода са навсякъде и в съдебната система. Затова импийчмънтът е обречен. Повече от половината от членовете на Конституционния съд са агенти на ДС. Време е да покажем на ДС, която е подчинена на КГБ, че сме достоен член на ЕС и НАТО, а не троянски кон.
цитирай
60. demograph - С плашилото "Костов"се плашат гаргите. За жалост, над България кръжат съмнително много гарвани...
20.03.2010 23:23
"..Помним, обаче, и обратното: 6 години дела срещу Елена Костова, за уж неплатени данъци, за да се окаже, че числата не съвпадат, защото леко ги е надплатила...; 16-годишното, държано в чекмедже, дори не задвижвано дело „САПИО”, за да има какво да се размахва срещу Костов по време на избори; тримата агенти от КГБ: ЧОРНИ, ЛУЧАНСКИ, ЗЕЕВИ, работещи заедно, както се оказа, но в различни „проекти” , които задвижиха маса сценарии срещу Костов (в „Бъдеще за България”, Фондация „Демокрация”, „Балкан”).........................
.................. Основното "зло" за БСП и ДПС е Костов и срещу него кампанията върви в много посоки. Сещам се, че и Ал. Лилов през февруари 2009г., във Видин сподели за ГЕРБ, че “Ако бъде предложен добър екип от ББ, въпреки идейните си различия аз бих подкрепил този екип”, с което даде знак на разочарованите от БСП комунисти, към кого е най-удобно да се обърнат, за да си дадат гласа.
Преди около два месеца /април 2009г./ Г. Близнашки каза (мисля че беше пред РЕ:ТВ), че на заседанията на неговата парламентарна група, когато се взимат решения срещу опозицията, „няколкократно” се споменава на името на Иван Костов – традиционния политически противник на БСП от последните 20 години, както го определи самият Близнашки.
Т.е. НЕ името на Бойко Борисов, който сега се мъчат да ни внушат, че е истинският противник на БСП и ДПС…Същото го каза и Ахмед ДОГАН по време на заседание на Централния Съвет на ДПС: „Да се вземат всички възможни мерки ДСБ и НАЙ-ВЕЧЕ НЕЙНИЯТ ЛИДЕР, да не влязат в 41 Народно събрание”!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Извадка от коментар в блог.бг в отговор на Размахващите плашила и в този блог.
цитирай
61. rakurs - В глутницата или виеш като остан...
21.03.2010 00:31
В глутницата или виеш като останалите,или те рзкъсват.Да всички вече желаят ред в държавата.Сега горят мостовете.Наистина в момент на криза,но какво пречи в този момент да се поспечели от ситуацията.Структурирането на обществото е извършено.Остава всеки да заеме мястото си ,и да го пази с всички средства.
цитирай
62. veshter - Браво!
21.03.2010 01:19
Категорично споделям и напълно подкрепям автора!
цитирай
63. tita0 - Браво!
21.03.2010 03:02
Браво, Галя, много силно е!
По ирония на съдбата, един човек, който не е генерал, прояви и смелост, и пое огромната отговорност да изведе страната си на светло след тъмнилото на виденовата катастрофа. Днес пък един генерал се крие несмело зад фасадата на гръмките фрази за ужасната криза, по-лоша от която България не помни. И как иначе, на страха очите са големи. Голямо е и нежеланието да се простиш с част от рейтинга си заради непопулярни мерки, без които кризата наистина ще стане най-страшната в историята на страната, а тогава кръгът се затваря. Рейтингът пак пада, пък и не е особено нужен. Как да не се паникьоса човек, вярващ в силата на популизма?
цитирай
64. stoni - Stoni
21.03.2010 04:21
Единствения начин да ги познаетге са делата и плодовете им. Айде Боко да те видим, да видим реформите, реформите да видим, приказките и аз ги мога и то по добре и от теб :)
цитирай
65. bowman - ...
21.03.2010 05:07
С Бойко Борисов дойде нов тип политика, активна и гъвкава. Хората го избраха защото замени тъпите традиционни "дипломатични" празнодумства с поведението на човек който има инициативата и зора да върши нещата.
Дали и колко успява, за българина той е като бялата лястовица с него идва надеждата и се надявам да успее не като привърженик ,а като българин.

България има проблем и той е в хората които управляват и не смеят да погледнат пред себе си за да не се спънат завличайки всички ни.
Да се спънеш е едно, да водиш България със стиснати клепачи е различно.
цитирай
66. inel379 - Подкрепям!
21.03.2010 07:56
Дълги години нищоправене...
Крясъците идват от авторите му!
Лъганият лесно се съмнява, но търпението е нужно!
Добър постинг, Галя!
цитирай
67. veshter - Добавая това, за което на мен не с...
21.03.2010 07:59
ok3223 написа:
Добавая това, за което на мен не стигна време;
Реформи, ре.форми.
Къде, какви, колко. Програма, планове, докумнти, методи, начини, участници, правила.
По Костовата система ли?
Ако съдим по болниците, от 300 да ликивдираш, затвориш без никакакъв план и подготовка 160.
Това ли е най-добрия начин?
Това е катастрофа за Бг и бълг. народ.

КАТАСТРОФА ЗА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е, ЧЕ ЧЕРВЕНАТА ДС ВСЕ ОЩЕ ВЛАДЕЕ, МАНИПУЛИРА И ВОДИ ВОЙНА СРЕЩУ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД. ВИНА ЗА ТОВА НОСЯТ И ВМРАМОРЕНИТЕ ЧЕРВЕНИ БАБИЧКИ И ДЯДОВЦИ, ДЕТО ХОДЕХА И ГЛАСУВАХА ЗА СТОЛЕТНАТА ПРЕСТЪПНИЦА, САМО ЗАЩОТО ВСЕ ОЩЕ ПОМНЯТ КЕБАПЧЕТАТА И КЮФТАЦИТЕ НА БАЙ ТОШО, ПЛАЩАНИ С ПАРИ НАЗАЕМ ОТ СССР. ЕТО ТОВА Е КАТАСТРОФА ЗА БЪЛГАРИЯ!
цитирай
68. breeze - Светлинка в тунела...
21.03.2010 11:02
...не за реформите, тя може отново да угасне.
За другата светлинка ми е думата, която още не е просветнала в нас самите.
И за която съм казал, че могат да я спасят само жените.
Нужен е сигнал за тревога, виждам и мога!
цитирай
69. ok3223 - Стана забавно.
23.03.2010 11:44
Костовистите от класа на класната се разшаваха. За 4-те год. в НС хем поспаха, хем си напълниха гушките, да им приседне дано, и сега отново с Командиро начело за бой се стягт...
Няма да ви огрее гълъбчета, напразно се пените.
Вятъра смени посоката. Вижте Франция.
Криза, мизерия, глад.
Милиардерите в света са с 157 повече, от миналата година.
МНОГО ГУБЯТ, МАЛКО ПЕЧЕЛЯТ.
ЛИБЕРАЛЕН(АМЕРИКНАСКИ)...КАПИТАЛИЗЪМ.
цитирай
70. hatanasov - 77. ok3223 - Стана забавно.
23.03.2010 21:57
А нашите олигарси не са американци, а всичките са от ДС.
цитирай
71. tita0 - 77. ok3223
24.03.2010 02:31
ok3223 написа:
Костовистите от класа на класната се разшаваха. За 4-те год. в НС хем поспаха, хем си напълниха гушките, да им приседне дано, и сега отново с Командиро начело за бой се стягт...
Няма да ви огрее гълъбчета, напразно се пените.
Вятъра смени посоката. Вижте Франция.
Криза, мизерия, глад.
Милиардерите в света са с 157 повече, от миналата година.
МНОГО ГУБЯТ, МАЛКО ПЕЧЕЛЯТ.
ЛИБЕРАЛЕН(АМЕРИКНАСКИ)...КАПИТАЛИЗЪМ.


А вас вятърът вече ви отвя. Задълго, надявам се. Колкото и да се пънете - нЕма да я бъде вашата.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене