Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: galinabg
Категория: Политика
Прочетен: 3409450
Постинги: 193
Коментари: 4461
Гласове: 21835
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
02.03.2010 15:53 - ВЪПРОС_чЕТА_ТА НА.....: ПЪРВАНОВ МЛАД МИЛИАРДЕР ЛИ Е? НЕ, НЕ Е МЛАД...
Автор: galinabg Категория: Политика   
Прочетен: 6951 Коментари: 12 Гласове:
22

Последна промяна: 02.03.2010 16:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ПЪРВАНОВ МЛАД МИЛИАРДЕР ЛИ Е? НЕ, НЕ Е МЛАД...


image
Снимка: YouTube

Така се пошегува финансовият министър Симеон Дянков и вероятно хвърли в потрес целокупното войнство на „Дондуков” 2. Сред шеги и закачки „хер Пит с очила” обвини държавния глава в укриване на данъци, пране на пари и прочее грозни престъпления

Весислава Танчева | 2010-03-02 11:57:00
http://www.bulgaria-news.bg/category/exclusive/outframe/article/post23084.html

Симеон Дянков окончателно си заслужи титлата „Поразяваща уста” на това правителство! Ако има повод за Златен скункс, снощи го видяхме на живо и в ефир. В "Шоуто на Иван и Андрей", българският вицепремиер и финансов министър първо откровено призна, че с премиера Борисов си играят на Добро и Лошо ченге – е, само понякога, иначе

отвътре му идва да стресира държавата с непремерени изказвания.

И после, явно за да докаже колко е добър в тая дисциплина, българския Брад Пит, па макар и с очила, метна поредната бомба във вентилатора: попитан от Иван за предишно негово изказване, че Георги Първанов е „млад милиардер”, Дянков отговори, че това изказване не било негово. „Т.е. Първанов млад милиардер ли е?”, попита водещия. „Не, не е млад”, отговори Дянков с дискретна усмивка.
Всъщност, даже и новина няма, защото още миналия септември се появиха обвинения срещу президента, че е

скатал по чужди банки и офшорни зони сума милиони.

Цитиранате милиарди обаче, всяват смут не само на Дондуков, но и на Позитано. Защото, ако бившият председател на партията-столетница е спестил едни такива пари, едва ли е било от неплатен членски внос...
Още по-интересно е, че със или без спестени „закуски” Първанов е действащ президент на републиката, а подобни намеци крият индиректни обвинения в поне 3 сериозни престъпления – недекларирани доходи (евентуално корупция?), укриване на данъци и пране на пари. Все „приятни” за ухото неща,

ако ставаше дума за углавен престъпник, а не за главнокомандващия на българската армия...

Разбира се, на това преинтересно място на разговора почнаха рекламите по Нова, а след паузата темата някак прекъсна. Но пък по-паметливите помнят, че миналата година разни публикации приписваха на устатия министър едно невероятно разкритие: според тях министърът казал, че президента „... е млад милиардер и има десетки луксозни имоти по света”. Сред най-елитните били тези в САЩ, Европа и Дубай. Дянков охотно споделил, че хората му - подпомогнати от съответните служби на Европейския съюз - извършили проверка, и установили, че президента е забогатял по много добре позната схемата - скрил се зад поставени лица и собственици на офшорни фирми. После вицепремиерът дал за пример братовчеда на президента, който не бил декларирал кой знае какъв доход, но при данъчна проверка се установило, че е дарен от европейска фондация за подкрепа на хора, изпаднали в нужда, с луксозен апартамент в Испания. Друг пример, даден от Симеон Дянков, било финансирането на образованието на президентските наследници от богата фондация на стойност стотици хиляди евро. Освен това, според предполагаемите Дянкови изказвания те наследили огромна сума от техен роднина в Европа. Тогава

всички очаквали министъра на финансите да изготви официален доклад, който да бъде изпратен на Европейската комисия за борба с корупцията и злоупотребите с властта.

Но дали го е направил, само Господ и евентуално земният му наместник Генерала знаят!
Макар и в забавно шоу, Дянков не се отрече от думите си. Каза, че конкретно такова изявление не бил правил, но от формулировката „млад милиардер” се отрече единствено от „млад”. Т.е. финансовият министър има данни, че

Георги Първанов е милиардер, па макар и по-възрастен...

Обаче, като кажеш А, трябва да кажеш и Я! Или поне Б... Щом коджа вицепремиер намеква, че президентът върши лоши неща, описвани в наказателни кодекси и полицейски сводки, не можем просто да махнем с ръка и да измърморим „Да се оправят там...”. Защото става дума за Държавния глава, за лицето на държавата, за главнокомандващия армията, за... Абе, какво да изреждаме, става дума за сериозни неща!
Иначе, всеки българин, който вече не мокри пелените, знае, че някои индустрии плащат щедро и прещедро за лобизъм. Особено щедри са, казват, енергийните лобита. И сред тях, най-добри пари давали руските петролни и газови гиганти. С много тежка кесия беше и бившият иракски диктатор Садам Хюсеин, а следите на неговите долари бяха проследени от Багдад до Позитано още преди години. Сянката им винаги ще виси над червената партия и нейните водачи, а конкретно

в скандала „петрол срещу храни” беше намесено името на тогавашния председател на БСП Георги Първанов.

Като оставим настрана, че президентът и без друго се чувства най-уютно в компанията на олигарси и мултимилионери, преки доказателства за скорошно негово забогатяване поне тук в България не сме видели. Ако вицепремиерът има данни, да ги огласи. Колкото по-бързо, толкова по-добре, защото

пак идат избори и не се знае какви странни конфигурации ще се нароят!

Току виж Бойко и Първанов пак стоплили старата дружба и тогава тази закачка на Дянков ще увисне над собствената му глава. И ще му навлече доста неприятности, защото ако за два мандата нещо сме разбрали за Първанов, то е че трудно забравя и още по-трудно прощава „закачките”.


*********************** 

Млад милиардер ли е Първанов? Не е млад, декларира вицепремиерът Дянков
BY ИВО ИНДЖЕВ ⋅ МАРТ 2, 2010 ⋅ 

На въпрос дали президентът Първанов е “млад милиардер”, финансовият министър Симеон Дянков отговори снощи по Нова телевизия: “ Не е млад определено”!

Извинявайте, това не трябваше ли днес да е водеща новина за медиите? Ако за вестниците е било късно, за да я отразят, защото става дума за вечерното шоу на Иван и Андрей, то електронните медии не би трябвало да имат такъв проблем. Явно обаче имат друг – жертва са на масовата медийна избирателна глухота, която се проявява при споменаването на Първанов в негативна светлина.

Водещите на предаването се ангажираха с твърдението, че през октомври 2009 г. Симеон Дянков е обвинил Първанов, че е млад милиардер, който има десетки луксозни имоти в САЩ, Европа и Дубай. Те попитаха Дянков дали има доказателства за това. Той отрече да е казвал точно това и загадъчно допълни, че си е говорил с президента Първанов “ за други неща”. Но, както вече посочих, не отрече, че го смята за милиардер!

Разбирам, че когато моя милост пита за апартамент, подарен на Първанов от неговия приятел и спонсор Манджуков, който пък получава орден от Първанов, това е укоримо в нашата държава – не за друго, а защото питам аз. Не се учудвам също, че когато пиша за Първанов и Маргините като сътрапезници на рождения ден на техния общ приятел, бившия шеф на митниците Евгений Узунов през лятото на 2003 г., това също се оказва без значение ( и без медиен отзвук) – по същите причини.

Известен ми е удобният аргумент за случаи, като „моят“ : „хайде сега, няма да му правим безплатна реклама на тоя, който иска да си го връща на президента“!

По-трудно за проумяване е, че уточнението на бившия шеф на червената парламентарна група Красимир Премянов за участието във въпросна вечеря на Младен Михалев – Маджо, отново се натъква на медийна пасивност. Е, добре, Премянов е бивш. Много бивш, а и не обича Първанов, който го изтика от върховете на БСП, т.е. попада под подозрението, че иска да си отмъщава нещо. Хайде и него да го пишем в графата “недостоверен източник”.

Но има и още. Уволненият от Националната служба за охрана за неподчинение ( и осъден на 3 години затвор заради отказ да направи лицеви опори!) офицер Николай Марков, заяви пък в e-vestnik миналата седмица, че около 300 души на заплата обслужват ловния комфорт на държавния ни глава, който се е обградил с лично предани земляци. В НСО две трети от състава били вече негови съграждани и съселяни. И това не е интересно за българските медии.

Симеон Дянков обаче не е безработен журналист, бивш партиен бос, нито уволнен офицер. Той е настоящ вицепремиер и застава публично с физиономията си с това твърдение: Първанов е милиардер! И пак няма ехо.

То бива, бива октоподлости, но чак такава медийна услужливост дори и в нашето ловно стопанство “България” не бива. Освен ако в този медиен резерват не са останали само глухари!

И позволете този път да имам много сериозно доказателство за правотата да задам въпроса си. Не онзи за апартамента, а за мълчанието на медиите като крайна неадекватна липса на реакция на очевиден повод за такава. Не друг, а самият Първанов ме …подкрепи, като светкавично поиска оставката на Дянков. От което е видно, че положението не е толкова безобидно, колкото нашите средства за масово неосведомяване биха искали да бъде, за да си нямат проблеми, правейки се , че не ги забелязват.

„Във връзка с накърняващи авторитета на държавния глава внушения за имоти и средства на президента зад граница, направени в едно телевизионно предаване на 1 март, държавният глава настоява министър Симеон Дянков да изясни и докаже своята позиция или да подаде оставка“, се казва в съобщение на прессекретариата на държавния глава, разпространено часове след изявата на Дянков и то без повечето хора да са чували за нея поради мълчанието на медийните агнета.

Сега вече медиите имат разрешение да пърхат около казуса – пък макар и само около този от всички възможни, свързани с подвизите на Първанов – истински или недоказани, но такива, които би трябвало да бъдат поне регистрирани, ако не и разкривани.
http://ivo.bg/2010/03/02/млад-милиардер-ли-е-първанов-не-е-млад/
 


Тагове:   млад,   милиардер,   не,


Гласувай:
22




Спечели и ти от своя блог!
1. lado - Дянков вече се извини "лич...
02.03.2010 18:56
Дянков вече се извини "лично" - имам снимка в блога си!
цитирай
2. haralanov - Първанов е милиардер...
02.03.2010 20:47
Думите на един вицепремиер са или Истина или ако са лъжа,самият той е за затвор.Средно положение няма!За първи път обаче,вярвам на Дянков.Щото ако все пак е прав то Гоце е за строг тъмничен затвор!
цитирай
3. libertybell - Ха, много интересно!
02.03.2010 21:59
Тази история е напълно нова за мен...
Ще следя развитието, макар да не вярвам, че ще има такова. Не защото Дянков лъже, а защото ББ едва ли е готов да отвори още един фронт. От друга страна гл.прокурор не беше ли съветник на гоце?
цитирай
4. veninski - Да не бъдем българи само един ден в ...
03.03.2010 07:38
Да не бъдем българи само един ден в годината!

Честит 3-ти март, Галя!
цитирай
5. flyco - ...
03.03.2010 12:15
Аз разбрах за изявлението Дянково от новините по "Хоризонт", в които Първанов настоява за обяснение, но нямаше коментар, само сух текст. Мълчат телевизиите и "анализаторите", интернет обаче бръмчи.
цитирай
6. thetrooper - Дянков ми става все по-симпатичен -
03.03.2010 21:04
репликата за "феодалните старци в БАН", блокирането на президентската сметка, сега и това включване...:)
цитирай
7. ka4ak - Гоце гръмна в Азия някакъв трофей от червената книга!!!
04.03.2010 20:20
Само този никакъв факт,показва за какъв паралия говори финансовия министър...)))
цитирай
8. анонимен - Аз съм ЗА протест пред община Варна заради дупките а ти?
04.03.2010 22:15
http://www.facebook.com/group.php?gid=297742743980
цитирай
9. inspecteur - And so the wheel turns
04.03.2010 23:23
Нищо потресаващо. Откакто има цивилизация, има и номенклатура...
цитирай
10. haralanov - Адресът на Гоце...
05.03.2010 18:36
http://www.president.bg/contacts.php
цитирай
11. анонимен - Това правителство ще извади мно...
06.03.2010 15:23
Това правителство ще извади мноооого кирливи ризи ще видите.До сега ги спотайваха ,ама още ще има.Затова ритат срещу Б. Б. и сие.Много ми е кеф ,и ще се радвам всеки ден да има такива новини.Сутрин направо нямам търпение да чуя някоя нова сензация или разкритие.Браво на Б.Б ,Цв.Цв. и всичките.
цитирай
12. анонимен - Докато не се сложат всички карти на ...
06.03.2010 15:36
Докато не се сложат всички карти на масата няма да започнеме да се оправяме.Стига са се криели зад имунитети,досиета и т.н.Но най-лесният начин да се оправиме е диктатура.Без диктатура над мафията ,а тя е пропила държавата във всички сфери на живота ни ,няма да се оправим.Затова Б.Бойко да сваля президент,парламент и да поема еднолично и това е.Вижте как Пиночет изведе Чили като най-развитата държава в Южна Америка,Франко в Испания,една Гърция мина през военна диктатура,Португалия карамфилите ли бяха.Тая маска зад която се крият всичките ,а именно маската на демокрацията е мижайте да ви лажем.Само диктатурата му е майката.Всички мутри и който крал на стадионите и толкоз.Конфискация на имотите им и милионите им и да започнат равен старт с нас обикновените хора.Да видим колко са кадърни и колко бързо ще забогатеят пак.Някой ще ревне,че Европа нямала да позволи.Ми то ако бяхме чакали благоволението на Европата и великите сили трябваше да не провъзгласим "Независимостта на 6-ти септември 1908 г.Ние трябва да им диктуваме а не те.ще видите как ще клекнат.няма къде да отидат при свършен факт.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене