Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: galinabg
Категория: Политика
Прочетен: 3405325
Постинги: 193
Коментари: 4461
Гласове: 21835
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
13.01.2010 01:38 - „ВЪПРОС_чЕТА_ТА НА ГАЛЯ”: НА „ЕЛЕКТРИЧЕСКИЯ СТОЛ”: РУМЯНА ЖЕЛЕВА
Автор: galinabg Категория: Политика   
Прочетен: 43536 Коментари: 69 Гласове:
35

Последна промяна: 20.01.2010 22:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Това се пада 100-ят ми, по брой, постинг в блога.
Бях си наумила да го направя нещо като „юбилеен”.
Да „почерпя”, да ви поздравя, да ви благодаря....Абе, изобщо, както си му е редът, тук.

Да, ама, друг път.

„Лотарията на съдбата” определи „празничният” брой да бъде посветен на българския кандидат за Еврокомисар Румяна Желева!

И вместо фанфари, ще трябва да пускам Реквием.....

Защото, от трибуната на Европейският парламент кандидатКата за ресора „Международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризите” в ЕК Румяна Желева направи България ЗА РЕЗИЛ!

image
Снимка: в."Дневник"- http://dnevnik.bg/shimg/zx450y250_841356.jpg

Още с обявяването на номинацията й политици от опозицията предупредиха, че рискът, който поема премиерът Бойко Борисов с издигането на кандидатурата й, е голям и го призоваха да „премисли”.

Въпреки това, на 11-ти ноември Кабинетът официално номинира Желева за поста.

Две седмици по-късно , на 27-ми ноември, Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Дурау Барозу посочи ресорът за България - „Международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризите”.

Опозицията, в лицето на БСП и НДСВ, го определи като плесница за България.

Грешка!

Не плесница, а звучен шамар и то през лицето на България, зашлеви самата кандидатка за поста по време на изслушването й в Европейския Парламент, във вторник вечерта.

В продължение на три часа външният министър на България и кандидат за еврокомисар Румяна Желева успя да разбие представите на присъстващите в залата за дипломация, достойнство и професионализъм.

Желева, която много добре знаеше какво я чака на този разпит седна на стола на „изпитваните” и сама натисна копчето, превръщайки го в „електрически”.

Инквизицията се проведе пред очите на стъписаните „препитващи”, пред милиони европейци, следящи on-line излъчването за всички кандидат-комисари и пред хиляди българи.

Още в края на първия въпрос към бъдещия еврокомисар прозвуча като камшик питането за конфлик на интереси, свързани с трудовата биография на кандидатката.
Последва серия от настоявания за по-точно и конкретно изясняване на казуса с притежаваната от нея фирма Глобал-консулт и бизнес-делата на съпруга й.

Вместо конкретни и ясни отговори, Желева започна да се моли вниманието на претиващите да се фокусира върху бъдещия й ресор?!
Не знам как си го представяше, че може да върне обратно изпуснатия от бутилката Дух.

Още по-непонятна, за мен, беше реакцията й, с която отправи персонално обвинение към българския евродепутат от НДСВ Антония Първанова, че разпространява слуховете за нея!!!

Груба грешка!
Наистина ли Румяна Желева е подценявала "хиената" Първанова?
Жалко!

Защото точно сънародничаката й от групата на Либералите „завъртя копчето за волтажа” и буквално ускори агонията на Желева на „електрическия стол”.
Без да й мигне окото, на супер перфектен английски, за разлика от Румяниния, Антония Първанова посочи конкретни факти от бизнес-биографията на Желева.

Светкавичната проверка в Търговският регистър показа, че :

Кандидатът за еврокомисар Румяна Желева все пак е нарушила българското законодателство. Между 14-ти юни 2006 г. и 9-ти април 2009 г. Желева е била едноличен собственик на регистрираното в Бургас „Глобал консулт“ ЕООД, показа проверка на BNews.bg в търговския регистър. На 9-ти април миналата година бъдещият външен министър продава дяловете си на Ивета Колева и Светослав Донев. ....Светослав Донев е виден ротарианец и председател на борда на ВиК-Бургас. Негов заместник там пък е съпругът на Желева – Красимир Желев”.

image

image

Документите са от: http://www.dnes.bg/obshtestvo/2010/01/13/dokumentite-sreshtu-dumite-na-rumiana-jeleva.84072


А както стана ясно от изнасяната през последните два месеца информация, преди ВиК-Бургас, съпругът й Красимир е бил в Централна кооперативна банка, собственост на групировката ТИМ.


За капак, след целия конфуз в залата Румяна Желева беше унизена и по време на, явно задължителния след процедурата, брифинг за журналисти.

image
Снимка в."Дневник"-http://www.dnevnik.bg/shimg/zx450y250_841374.jpg


Където двата основни въпроса, които й бяха задавани звучаха горе-долу така:
"1. Защо е толкова уверена, след като усещането, което ние имаме, е че не е възможно да станете комисар? 2. Продадохте ли фирмата и колко пари взехте?"
http://www.facebook.com/video/video.php?v=1304936111015&ref=nf

Кошмар!
На живо!


В този момент, след яда, който бях събрала от тричасовия й резил, се чудех да я съжалявам ли или да й.....

Унижение!
За България!
За нормалните хора в България, за които членството в Европейския съюз беше кауза и мечта.
За които то е ЦЕННОСТ, а не сергия за размяна на "биташки" договорки.


Все още не мога да си обясня много неща:

1.Наистина ли Румяна Желева очакваше, че въпросите, за конфликт на интереси, няма да бъдат УПОРИТО задавани по време на препитването й? А ако, за себе си, е имала съмнения, кой я посъветва да седне и да се изпържи на „електрическия” стол?

2.Подведен ли е премиерът Бойко Борисов, че всичко около Желева е изчистено и няма да има проблем или той просто остави кандидатурата й от инат?

3.Кой ще плати сметката от изразходвания за инквизицията на Желева ток?

4. КАК ЩЕ СЕ КАЗВА БЪЛГАРСКИЯТ КОМИСАР?

5.КАК ЩЕ КАЗВА НОВИЯТ ВЪНШЕН МИНИСТЪР НА БЪЛГАРИЯ?

Иначе, моят личен съвет към Румяна Желева е:

Г-ЖО ЖЕЛЕВА, ОТТЕГЛЕТЕ САМА КАНДИДАТУРАТА СИ ЗА ПОСТА ЕВРОКОМИСАР!
Това ще бъде възможно най - "достойният" ви ход! Незабавно!
Пак толкова бързо освободете и поста на външен министър!

Знам, че тепърва коментарите и анализите по темата ще отекват дълго.
Но знам, че и всичко това можеше да бъде спестено.

************* 

Още по темата:

РУМЯНА ЖЕЛЕВА НА ИЗПИТ...
http://www.bulgaria-news.bg/videos/video/52.html

Документите срещу думите на Румяна Желева http://www.dnes.bg/obshtestvo/2010/01/13/dokumentite-sreshtu-dumite-na-rumiana-jeleva.84072


Дойче Веле: Бялото костюмче не стига...
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5121720,00.html

Иво Инджев: 
Предистория на фаталния за Желева и България 13 януари http://ivo.bg/2010/01/13/предистория-на-фаталния-за-желева-и-бъ/

Желева се препъна – добро утро!
http://ivo.bg/2010/01/12/желева-се-препъна-добро-утро/

Срам 
Ясен Бояджиев
 
http://mediapool.bg/show/?storyid=160648&srcpos=2

в.Дневник:
Борисов защити Желева, но имал и други варианти за еврокомисар
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/01/13/841424_borisov_zashtiti_jeleva_no_imal_i_drugi_varianti_za/ "Берлинер моргенпост": Желева в мъчителна отбрана http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2010/01/12/841334_berliner_morgenpost_jeleva_v_muchitelna_otbrana/
 
-----------------

Една българка на обвинителната скамейка 

от Жан-Жак Мевел кореспондент в Брюксел 


в-к Фигаро http://www.lefigaro.fr/international/2010/01/13/01003-20100113ARTFIG00448-union-europeenne-une-bulgare-sur-la-sellette-.php 

превод Фейсбук група "Стефан Тафров за еврокомисар"* http://www.facebook.com/group.php?gid=277996340217 

Румяна Желева, кандидат за Комисията е слабото звено на новия екип на Жозе Мануел Барозу 

Кандидат-комисарите често имат притеснена усмивка, когато сядат сами срещу прожекторите и поне шейсетина евродепутати, натоварени да проведат изслушване. За някои от тях темата изглежда трудна след като са имали само шест седмици да се подготвят. Други, и те са по-редкия случай, защото оставят впечатлението, че имат нещо за криене. Вярно или не, но Румяна Желева зае мястото си във вторник все едно сяда на обвинителната скамейка. 

Евродепутат, след което министър на външните работи, номинираната за комисар по хуманитарната помощ стана във вторник вечерта слабото звено на екипа и заради нея шефът на европейската изпълнителна власт рискува поправителен. "Жозе Мануел Барозу трябва сега или да я защити или да се отърве от нея." - казва британецът Андрю Дъф, главният водещ на изслушванията в Европейския парламент. Други говорят за срок от 24 часа, максимум. 

Госпожа Желева е сред имащите най-малко опит в списъка на комисарите. Тя идва от страна обособена в Европа заради ендемичната корупция. Омъжена е за български бизнесмен, чиито интереси водят директно към Русия. Немският ежедневник Ди Велт изготви за нея съсипващ портрет под заглавието "Гангстерска невеста в Комисията?" 

Румяна Желева има ли нещо за криене? На изслушването във вторник, чийто председател беше Ева Жоли, депутат от Зелените и бивш антикорупционен съдия, въпросите и дискомфортът се увеличиха. Под кръстосания огън на въпросите за нейните лични интереси, скрити в консултантска фирма в България, кандидатката изглеждаше притеснена и в защитна позиция. "Не съм собственик на тази фирма и мога да го докажа с документи (...) Нямам нищо за криене и съм декларирала всичко, което имах за деклариране" - твърдеше тя. Не много убедително тя отсъди, че "не отговаря на слухове за личния си живот." 

Нароченият бушон 

С наближаването на деня на изслушването слуховете нарастваха до степен да представят българския кандидат като нарочения бушон, или като необходима жертва, за да се запази сериозността на задължителния изпит за 26-та комисари. В навечерието на изпитанието Жозе Мануел Барозу я защити или поне припомни принципа, че "обвинителят трябва да докаже валидността на обвиненията и да представи доказателствата." 

Това, което прилича на доказателство е извадката от българския търговски регистър датирана от 22 април 2009. Там пише, че Румяна Желева е собственик на 60% от консултантската фирма "Ауто Спа". Това не противоречи на кодекса за поведение на ЕС, но е забранено за народните избраници в България. Обвинението беше хвърлено от опозиционната евродепутатка Антония Първанова (центристка). 

Президентката на сеанса Ева Жоли отсъди, че става въпрос за нещо "важно, защото не се опира на слухове, а на официални документи". Докато припомняше правилата тя реши да поиска допълнителна информация от Жозе Мануал Барозу. Това искане поставя шефа на Комисията пред труден избор: да си даде време и да рискува да защити кандидатурата или да я пожертва, с надеждата че ще деминира полемиката. 

Това е първият сериозен сблъсък в поредицата от 26 изслушвания, които ще продължат в Брюксел и после в Страсбург до следващия вторник. Вчера Зелените, социалистите и центристите преценяваха кандидатурата на Г-жа Желева като потопена. Консерваторите от ЕНП направиха българската министърка вице-президент на своята партия, но някои от тях вчера вечерта съжаляваха, че тя не е успяла да отхвърли обвиненията. Нейният провал рискува да прекърши устрема и консенсуса между левицата и десницата новият екип незабавно да започне работа. Във всеки случай тя поставя пред дилема Жозе Мануал Барозу. 

*Уточнение за авторски права: преводът публикуван тук може да бъде препечатван и публикуван в българските медии единствено с позоваване на Фейсбук групата "Стефан Тафров за еврокомисар" и нейният интернет адрес 
http://www.facebook.com/group.php?gid=277996340217 


-------------
ДПА: Европарламентът ще разследва бизнес връзките на Желева
http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2010/01/12/841330_dpa_evroparlamentut_shte_razsledva_biznes_vruzkite_na/




Тагове:   Желева,


Гласувай:
35



Спечели и ти от своя блог!
1. veninski - Гледах и се срамувах. . . Без да имам ...
13.01.2010 06:55
Гледах и се срамувах... Без да имам вина...
Поздравления за позицията!
цитирай
2. flyco - ...
13.01.2010 08:58
Ех, Бойко Бойко, колко мъка има по тоя свят Бойко...
цитирай
3. анонимен - Галя, вчера, а и днес, се срамувам за страната си!
13.01.2010 09:13
Толкова неадекватно поведение на Желева! Нямаше ли около нея опитни юристи да я подготвят! Нали е имала две седмици да се подготвя! За какви кризи ще отговаря, като тя самата при първата криза блокира и започна да отговаря глупаво даже на български. Резил! И то на международната сцена! Убедена съм, че в България има достойни и подготвени хора за такъв пост, но това е огромна издънка! Напоследък правителството все повече се излага.
цитирай
4. kombakova - Беше ясно,че избора на Желева е грешка!
13.01.2010 09:22
Не ме изненада слабото представянето на Желева.Зле е и като външен министър.Да не се мъчи, да си подаде оставката да не резили повече България!
цитирай
5. анонимен - Очаквах повече дипломатичност
13.01.2010 09:24
Очаквах, че като външен министър Желева ще прояви повече дипломатичност и ще се държи подобаващо на това препитване. Тя си изпусна нервите, оправдавайки се с Антония Първанова. От своята шеметна политическа кариера явно Желева се главозамая. Ха да видим сега Бойко борисов как ще оправя този резил!
цитирай
6. flyco - ...
13.01.2010 09:52
Румяна Бойкова.
Този път картонът е директен червен. Румяна изгоря като бенгалски огън. Всякакви възстановителни публични операции до края на мандата са изключени според европейското разбиране за достойно политическо поведение. Незабавният отказ от еврокандидатурата както и задължителната оставка от поста външен министър са най-малкото за да се поуталожи скандала. Аз лично бях заблуден от българските медии, относно големият и професионализъм. Благодаря още веднъж на БНР за прякото излъчване!
цитирай
7. haralanov - Не я атакувайте Румито Желева
13.01.2010 09:57
Тя толкова си може.Господата от ,,Ди Велт,, май ще се окажат прави!Искам да те попитам Галя,какво прави зад г-жа Желева,Бойко Коцев..?Онзи с мустаците.Та той е ДС...От комисията по досиетата официално го оповестиха!
цитирай
8. lado - Липсва полезен ход. От тази опер...
13.01.2010 10:03
Липсва полезен ход.
От тази операция ще има само негативи.
цитирай
9. анонимен - Съжалявам...
13.01.2010 10:40
За съжаление, срам ме е, че съм българка! Европа не тъпри общи приказки, каквито ги бръщолеви тази Желева! Европа чака действия и конкретни отговори! Европа е безкомпромисна с хора, които целят лични интереси! Какви европейци сме - вижте ни столицата, вижте просташките прояви в парламента, вижте ограбената ни родина! Съжалявам........ужасно ми е мъчно, че изглеждаме като хора 3та категория.....
цитирай
10. ka4ak - ПРОСТО СЕ ОКАЗА,ЧЕ ТОВА НЕ Е КАТО ОНОВА!
13.01.2010 10:40
Вкарахме се във филм,който тук минава и е жалко,че се пишеме европейци!ДС като не прави инструктаж,такива работи стават!:(((
цитирай
11. анонимен - post mortem
13.01.2010 10:52
mnogo stranno zvu4i,kak ste gledali i ste se sramuvali.az se sramuvah ot inkvizitorite na r.jeleva.vsi4ko be6e naglaseno taka 4e da ne i se dade nikakav 6ans.stranni vaprosi,na koito te samite ne mogat da otgovorjt.kak vi novi na4ini,za za6tita na humanitarni misii i hum.rabotnici??ta nali umnicite v tozi parlament otdavna sa iz4erpali vsi4ki na4ini,a rezultat njma.za6to to4no jeleva se predpolaga da znae otgovori,koito nikoi drug ne znae.angliiskia i bil lo6,ne tolkoz 6te vi kaja kato 4ovek koito jivee i raboti v anglia.imalo konflikt na interesi.tova sa neotigrani polojeniaza ballgaria.nie o6te dosta ne6ta ne znaem.i ako taka ni sma4kvat,njma skoro i da nau4im.ima verojtnost,da se jdosame i da obarnem graab na eu.i togava 6te tarsim partniori kato turcia,iran i irak a na eu moje da im pripari pod zadnicite.taka 4e po leko.
цитирай
12. nicodima - Борисов е признал, че кандидатурата на Желева не е била от най-трагичните!
13.01.2010 11:07
Значи все пак той признава, че кандидатурата му е трагична, въпреки че не я оценява като най-...
Некомпетентността и изхвърлянето над възможностите най-накрая си проличаха!
Сега е ред на ББ или да я отзове, или тя да си подаде оставката като външен министър - така изисква морала... Че няма да го направят, няма! Гьонсуратлъкът е български патент! Лошото е, че не виждам с кого да я заместят! Кадърните хора отдавна са отвратени и нямат нищо общо с политиката...
цитирай
13. анонимен - Скроиха и шапка ! не шакпка, а капела ...
13.01.2010 11:08
Скроиха и шапка ! не шакпка ,а капела с периферия...ма леко крива. Мисля Руми да и сложи една джувка за разкош и да скрие дефекта ,превръщайки го в ефект :)))))
Няма лоша реклама,просто това ще е и за в бъдеще най-коментираният еврокомисар.
Първанова е хиена ,но Руми е не по-малка :)))))
Успех Румка :)))
цитирай
14. bamby13 - много бих искала
13.01.2010 11:13
отговорът на въпрос 4 да е Стефан Тафров.
цитирай
15. анонимен - Ivan
13.01.2010 11:23
Срамно е за България - и кандидатура, и представяне, а и "държавните" коментари. Но аз и другите "нормални" хора не следва да се срамуваме, защото имаме позиция.
цитирай
16. rat - Изтрих си един коментар, ама не мога ...
13.01.2010 11:27
Изтрих си един коментар, ама не мога да сдържа да не напиша втори.
Абе не мога да разбера как е възможно ние да плюем по Желева повече от небългарите. Уникални мушмороци сме. Плюй, плюй, там да я намачкаме хубавичко. А онези белезникавите ни гледат отстрани сеира и се кефят, и си викат гледай ги тия сами се изядоха. Е за това винаги ще сме зле.
цитирай
17. tit - Всичко друго - айде!
13.01.2010 11:33
Ама не можеш да не знаеш, че в Сомалия няма правителство в качеството си на министър на външните работи на суверенна демократична държава!
Нямам думи!
И не ми казвайте, че в управлението на държавата има по-добри от нея! Това е положението - и за това сме на този хал!
Страна, в която битува съзнанието, че управлението е проста работа и всеки може да я върши, стига да намери връзки, за да се "нареди" в апарата, не може да има прилично лице пред света!
Щото подобна нагласа е неприлична! Но у нас моралът отдавна не е на почит!
Защо се срамуваме тогава?
цитирай
18. анонимен - трагично
13.01.2010 11:41
ето какво се появи и на пазара, непосредствено след този нацонален позо ....
http://www.reddit.com/r/europe/shirt/ajzmv/die_welt_bulgaria_new_eu_commissioner_jeleva/
цитирай
19. despinida - Френетичното домогване до властта,
13.01.2010 11:50
способно да те лиши от усещане за физическа и психическа болка, според мен, е клинично състояние.
Ако Желева не оттегли сама кандидатурата си за ЕК, не мога да си представя колко дълбоко е увреждането и....
цитирай
20. анонимен - Като принцип
13.01.2010 12:07
външната /физическа/ визия е помагала на не малко жени в трудни ситуации да печелят.
За съжаление /на България/ в случая, паралелно с написаното в постинга, този принцип КАТЕГОРИЧНО е действал, но с ГОЛЯМ ЗНАК МИНУС .
цитирай
21. анонимен - encho
13.01.2010 12:16
ББ да си подаде оставката незабавно!
цитирай
22. ka4ak - имаме български представители,но не са един отбор!Ако това беше водещо и играча не беше избиран на случаен принцип,оценка 5+,щеше да ни е в кърпа вързана!
13.01.2010 12:21
rat написа:
Изтрих си един коментар, ама не мога да сдържа да не напиша втори.
Абе не мога да разбера как е възможно ние да плюем по Желева повече от небългарите. Уникални мушмороци сме. Плюй, плюй, там да я намачкаме хубавичко. А онези белезникавите ни гледат отстрани сеира и се кефят, и си викат гледай ги тия сами се изядоха. Е за това винаги ще сме зле.

Заедно е трудното и докато не го вденем,това ще е дереджето!
цитирай
23. анонимен - Всичко е ОК!!
13.01.2010 12:24
На тази територия наречена българия и тая популация наречена български народ всичко му е наред!! И как да не е? Ако не беше щеше да има бунтове стачки и тям подобни протести нали така. А то няма, значи всичко е ок. Че малко ни видяли що за хора са регенти в момента на тая територия голяма работа. Така като гледам никой не го е грижа. Докато има за ляб и ракия, чалга и турски сапунарии така ще е.
Не се срамувайте. Това е. Единствено се надявам положението да стане толкова зле че хората да си отворят очите и да видат за какво иде реч, явно с добро няма да стане.
цитирай
24. zobo - Много злоба, много злъч!
13.01.2010 12:30
България си е булгаристан и без Желева, а и защото журналисти като вас Я плюят по всякакъв повод. Родолюбие? Моля? Приятно следене на новините и отразяването им в блога!
цитирай
25. boyanov - Абе, ... пълна излагация!
13.01.2010 12:30
При тази кандидатура всеки разумен човек, следящ темата очакваше няколко неща:
1. Внимателно вглеждане в бизнесминалото на кандидата, поради "славата" ни на корумпирана държава, в която престъпността и официалната власт са здраво преплетени
2. Активно мероприятие на ексБКП, маскирано като част от либералите в Европарламента
3. Очакване за сериозни познания по знакови теми, свързани със съответния ресор.

Нашата кандидатка, очевидно е проспала последните седмици и месеци, защото не бе подготвена за нито едно от трите предизвикателства. Когато в Европа ти зададат конкретен въпрос - искат конкретен и обоснован отговор. А, а когато това го прави бивш разследващ съдия, отговорът трябва да е безапелационен. Опити да насочиш темата в друга посока, или пък да мрънкаш - това не е верно са смешни и жалки. Г-жа Желева сигурно е знаела, че има фирма, която е притежавала до миналата година. Дори тази фирма да е съществувала само документално (в което аз, а и европейските депутати се съмняваме) тя е ФАКТ. Факт, който може да се провери от всеки. А, че ексБКП ще "обади на другарката" беше ясно и на малките деца.
За съжаление г-жа Желева не можа да се справи и с ясната визия, приоритети и новаторски подходи, относно управлението на ресора, за който кандидатства. Което вече поставя под съмнение и професионализма и.
Със съмнително минало, съмнителен професионализъм не става. Надявам се този път да не ни пишат пак тройка по милост.
цитирай
26. kosara2008 - ....
13.01.2010 12:41
в това случено, което се очакваше!!!, не става въпрос за някаква си гос-а Желева!!! - това е "новото лице" което БЪЛГАРИЯ ПРЕДЛОЖИ НА ЕС / НА СВЕТА!!!!
цитирай
27. rpatel - Не съм гледала въпросното препи...
13.01.2010 12:58
Не съм гледала въпросното препитване, но ми стана хем смешно, хем трагично от реакцията на ББ. Неговото изказване е нещо от рода на: Е имаше и по-трагични от нея!
Да се смееш ли, да плачеш ли? Ама съвсем взеха да се подиграват с нас! Не стига, че тази г-жа изложи цяла България, ама не си и замълчаха с ББ след общия си провал. И какво? Да си умрем от гордост, че е имало и някой по-трагичен ли?! До къде я докарахме. Вече и предпоследното място е повод за гордост! Срам!!!
цитирай
28. cchery - Абе, хора, що не мислите по-трезво?!?!
13.01.2010 13:10
Реално ли ви се вижда на такъв голям форум да бъде изпратен кандидат, който е толкова съмнителен?!?! И корумпиран и т.н!! Просто е нелепо такова крещяне..... това си е нагъл европейски капан от иначе "чистите", "некорумпирани", "нелобиращи" за никой, "бедни" евродепутати или каквито са там....... че и нашата Първанка.

На кой да вярвам сега - на авторката на блога, която казва, че английският на Желева не го бива или на написаното в посочен от нея линк, че: "Немският и английският й също не дават повод за критики......"
цитирай
29. анонимен - Bravo Galia
13.01.2010 13:10
absoljutno to4e4n i korekten analiz na KomiSRA Jeleva (gre6kata pri dlajnosta e vjarna)
цитирай
30. nicodima - Вече пишат, че ще и оттеглят кандидатурата!
13.01.2010 13:18
Спряга се Николай Младенов...
цитирай
31. анонимен - не стига
13.01.2010 13:27
ЧЕ ГРОЗНА , МИ И ТЪПА.
цитирай
32. анонимен - Измет!
13.01.2010 13:27
Херсонската к**** не само злорадства, ами си умира от кеф. Лошото е, че петното е лепнато вече и то върху България. Да се радваш, когато си цапаш държавата е признак на предателство. Същото такова в каквото обвиняваше Станишев българските си опоненти в ЕП. Е, сега нещата се обърнаха. Успех другарю Станишев!!
Но друга тема е, че Желева изобщо няма необходимите квалификации и опит за този ресор. Грешката е на Борисов и ще е добре да я поправи колкото се може по-бързо.
цитирай
33. lado - Изтрих си един коментар, ама не мога ...
13.01.2010 13:47
ka4ak написа:
rat написа:
Изтрих си един коментар, ама не мога да сдържа да не напиша втори.
Абе не мога да разбера как е възможно ние да плюем по Желева повече от небългарите. Уникални мушмороци сме. Плюй, плюй, там да я намачкаме хубавичко. А онези белезникавите ни гледат отстрани сеира и се кефят, и си викат гледай ги тия сами се изядоха. Е за това винаги ще сме зле.

Заедно е трудното и докато не го вденем,това ще е дереджето!

Заедно, ама с кого ? Със Желева ли? На тая сигурно не можеш с ******* пръчка да и стигнеш носа - некъв доктор е , докторат има. С тая ще седнеш ли да пиеш една ракия? Не? Ами тогава ?
Овчото единодушие не ви излиза от главите...
цитирай
34. анонимен - :(
13.01.2010 13:48
Унижение!
За България!
За нормалните хора в България, за които членството в Европейския съюз беше кауза и мечта.
За които то е ЦЕННОСТ, а не сергия за размяна на "биташки" договорки.
Ако зависеше от мене,аз немедленно бих изпратил авторката да си доучва някъде в средните класове на гимназията.
Защо ти-стрино,се чувстваш унизена от нечии простотии,па били те и произведени от
човек,говорещ езика ти???А защо ме караш и мене да се чувствам унизен от това???
Нима аз и ти имаме нещо общо с лицето Желева-с нейното възпитание,с нейните игрички?Аз и ти ли я изпратихме там да ръси въпросните простотии?
Времената на инфантилния национализъм отдавна отминаха.По принцип всички ние сме граждани на света и колкото по-бързо го разберем,толкова по-добре за нас.И ако в нашата кочина има помияри,то аз бих бил благодарен на света,ако същият ги хване за яката и ги постави там,където им е мястото.Защото явно ние сами не можем.
Това не беше УНИЖЕНИЕ,уважаема стринке-ха,ха,ха...това беше пречистване или както му казвате вие-интелектуалките-КАТАРЗИС.
Хайде,стига.Има и още,но не обичам да пиша за помиярщини...не съм журналист,все пак.
п-к Радамес
цитирай
35. анонимен - Наглите (4)?!
13.01.2010 13:48
С представянето си доказа, че има и "Наглите 4"
цитирай
36. galinabg - Изтривам коментара заради грубия и обиден тон!
13.01.2010 13:54
анонимен написа:
у комунистическите цървулковци да ви ....!

цитирай
37. анонимен - Към автора
13.01.2010 13:57
Уважаеми авторе,
Това, което заслужава Желева /предвид статията Ви/, го заслужава и Първанова. В случая обаче явно "заболяването" Ви от комунизъм Ви пречи да го проумеете. Дано не е генетично.
цитирай
38. анонимен - Мирослав Джоканов
13.01.2010 14:05
Първо поздравления за статията, Галя, макар че има известна агресия в тона ти, но предполагам това е следствие от една нормална гневна емоция, която всички преживяхме снощи, докато гледахме лайва.

Не пиша тук само, за да те поздравя. Просто искам да се обърна към всички българи, които въпреки, че не се гледали изслушването решиха да заемат позицията на защитници на онеправданата Румяна Желева.
Хора, моля ви, не се подавайте на евтините медийни опити да бъде насочено вниманието ви към жълтината във вчерашното изслушване - а именно фактологическата реплика на Антония Първанова след провокацията от страна на г-жа Желева.
Не измествайте поглед от същественото - същественото, че г-жа Желева беше изключително слабо подготвена за това изслушване. И, че трудно ЕП би й доверил да ръководи портфейл с милиони евро във връзка с борбата срещу кризи. Това са пари, заработени от европейски граждани (мои и ваши пари).

И за да не ви налагам личното си мнение по въпроса, просто ви съветвам ИЗГЛЕДАЙТЕ записа и сами преценете кой е виновен за слабото представяне на Румяна Желева.

На посочения адрес има качен запис от изслушването.
http://wm.streampower.be/ep/archive/ep-channel02_20100112_002.wmv
цитирай
39. galinabg - Уважаеми авторе, Това, което за...
13.01.2010 14:10
анонимен написа:
Уважаеми авторе,
Това, което заслужава Желева /предвид статията Ви/, го заслужава и Първанова. В случая обаче явно "заболяването" Ви от комунизъм Ви пречи да го проумеете. Дано не е генетично.


Щяхте да сте много прав, ако имахме двама кандидати за поста и двамата се бяха изложили еднакво в чисто професионален план!
Кандидатът за Еврокомисар е един и се казва Румяна Желева!
Първанова, както казвам, е хиена и дори не го слагам в кавички вече. Но тази хиена беше предизвикана от безпомощната и изумяла кандидатка, която вместо да замълчи тръгна да напада човек от залата. Не знам с кой акъл?!? Трябва никога да не си срещал Първанова в живота си, за да си позволиш това харакири насред най-важния момент от политическата ти кариера!!!!
Каквото повикало-такова се обадило.
Друг е въпросът, че махленския тон и на двете беше пълно безобразие насред Европарламента!

Що се отнася до поставената ми "диагноза"-комунизъм - явно за първи път четете блога ми и ще я подмина снизходително!
цитирай
40. lado - Ама не можеш да не знаеш, че в Сомалия ...
13.01.2010 14:14
tit написа:
Ама не можеш да не знаеш, че в Сомалия няма правителство в качеството си на министър на външните работи на суверенна демократична държава!
Нямам думи!
И не ми казвайте, че в управлението на държавата има по-добри от нея! Това е положението - и за това сме на този хал!
Страна, в която битува съзнанието, че управлението е проста работа и всеки може да я върши, стига да намери връзки, за да се "нареди" в апарата, не може да има прилично лице пред света!
Щото подобна нагласа е неприлична! Но у нас моралът отдавна не е на почит!
Защо се срамуваме тогава?


Още малко разяснения за защитниците на Желева:
непознаване на кризата в Аденския залив,трагедията в Конго , ситуацията в Афганистан.

Тя въобще не се сети, че става въпрос за Сомалия, защото започна да обяснява как ще преговаря с правителството за решаване на кризата - там има племенни съвети, няма единно правителство.


хуманитарната катастрофа в Конго с близо 1 млн. изнасилени жени
За Конго пък тя предлага жените да бъдат обучавани...


За Афганистан настоя да бъдат използвани талибаните като инструмент за предоставяне на хуманитарна помощ в страната!?!
цитирай
41. galinabg - Първо поздравления за статията, ...
13.01.2010 14:14
анонимен написа:
Първо поздравления за статията, Галя, макар че има известна агресия в тона ти, но предполагам това е следствие от една нормална гневна емоция, която всички преживяхме снощи, докато гледахме лайва.

Не пиша тук само, за да те поздравя. Просто искам да се обърна към всички българи, които въпреки, че не се гледали изслушването решиха да заемат позицията на защитници на онеправданата Румяна Желева.
Хора, моля ви, не се подавайте на евтините медийни опити да бъде насочено вниманието ви към жълтината във вчерашното изслушване - а именно фактологическата реплика на Антония Първанова след провокацията от страна на г-жа Желева.
Не измествайте поглед от същественото - същественото, че г-жа Желева беше изключително слабо подготвена за това изслушване. И, че трудно ЕП би й доверил да ръководи портфейл с милиони евро във връзка с борбата срещу кризи. Това са пари, заработени от европейски граждани (мои и ваши пари).

И за да не ви налагам личното си мнение по въпроса, просто ви съветвам ИЗГЛЕДАЙТЕ записа и сами преценете кой е виновен за слабото представяне на Румяна Желева.

На посочения адрес има качен запис от изслушването.
http://wm.streampower.be/ep/archive/ep-channel02_20100112_002.wmv


Благодаря ти Мирославе! И за думите и за линка!
Да, има агресия в думите ми! И съжалявам, че е толкова малко, защото резилът снощи безе голям и невъобразим! И е непростим!
Съгласна съм с всичко, което казваш!
цитирай
42. анонимен - Цветков - 0889 262 119, cvetkovbg@start.bg
13.01.2010 14:25
Ще пропусна темата за т.нар. конфликт на интереси и вица за българския ад, за да не повтарям авторката и коментиращите, засегнали достатъчно въпроса.
Също не смятам, че има антибългарски заговор ...

Проблемът е същностен - АНДРЕШКОВЩИНАТА, селското хитроумие на нацията ни.
Та нали ние сме все "по-разлини", нали у нас условията били "по-специфични" и все за нас трябва да се направи компромис !!!

На конкретните въпроси се очакваха конкретни отговори, а не общи фрази на basic english и лъсна пълно безхаберие и некомпетентност, но как да го предвиди Бойко, когато неговите езикови познания са още по-скромни !!!

Жалкото е, че пропуснахме предоставената ни възможност да се отървем от образа на "турската тоалетна" на Европа ...


цитирай
43. despinida - Мълчанието на агнетата :))
13.01.2010 14:27
lado написа:
ka4ak написа:
rat написа:
Изтрих си един коментар, ама не мога да сдържа да не напиша втори.
Абе не мога да разбера как е възможно ние да плюем по Желева повече от небългарите. Уникални мушмороци сме. Плюй, плюй, там да я намачкаме хубавичко. А онези белезникавите ни гледат отстрани сеира и се кефят, и си викат гледай ги тия сами се изядоха. Е за това винаги ще сме зле.

Заедно е трудното и докато не го вденем,това ще е дереджето!

Заедно, ама с кого ? Със Желева ли? На тая сигурно не можеш с ******* пръчка да и стигнеш носа - некъв доктор е , докторат има. С тая ще седнеш ли да пиеш една ракия? Не? Ами тогава ?
Овчото единодушие не ви излиза от главите...

Хареса ми последното изречение...за овчосТТа на нацията. А нея, образно казано, си я представям ето такаааа: задностоящата овца си е завряла главата под опашката (разбирай в зад-ника) на предностоящата...и така една в друга, една в друга, та целото стадо ... а то (стадото) мръхти пладнешки-целокупно...това пък, е едно особено групово движение, изразяващо се в постоянно клатене напред-назад и издаване на странни хъхрещи звуци, наподобяващи саундтрак на порно-продукция :))) Е, мерсиМ, не желая да съм овца от такова стадо, както и не желая Румяна Желева да ме представлява в ЕК !!!
цитирай
44. анонимен - С уважение
13.01.2010 14:35
galinabg написа:
анонимен написа:
Уважаеми авторе,
Това, което заслужава Желева /предвид статията Ви/, го заслужава и Първанова. В случая обаче явно "заболяването" Ви от комунизъм Ви пречи да го проумеете. Дано не е генетично.


Щяхте да сте много прав, ако имахме двама кандидати за поста и двамата се бяха изложили еднакво в чисто професионален план!
Кандидатът за Еврокомисар е един и се казва Румяна Желева!
Първанова, както казвам, е хиена и дори не го слагам в кавички вече. Но тази хиена беше предизвикана от безпомощната и изумяла кандидатка, която вместо да замълчи тръгна да напада човек от залата. Не знам с кой акъл?!? Трябва никога да не си срещал Първанова в живота си, за да си позволиш това харакири насред най-важния момент от политическата ти кариера!!!!
Каквото повикало-такова се обадило.
Друг е въпросът, че махленския тон и на двете беше пълно безобразие насред Европарламента!

Що се отнася до поставената ми "диагноза"-комунизъм - явно за първи път четете блога ми и ще я подмина снизходително!

Отговора Ви много ме очарова.
Признавам, че първия ми коментар беше отзвук от пнотреса ми получен от темата. Съжелявам, че трябваше да го изсипя върху Вас, за което се извинявам. Статията Ви е изключителна.
цитирай
45. ka4ak - На масата/блога/,прекалено много пъти се показаха,недостатъците и достойнставата и предварително се знаеше,че е случайна!
13.01.2010 14:54
lado написа:
ka4ak написа:
rat написа:
Изтрих си един коментар, ама не мога да сдържа да не напиша втори.
Абе не мога да разбера как е възможно ние да плюем по Желева повече от небългарите. Уникални мушмороци сме. Плюй, плюй, там да я намачкаме хубавичко. А онези белезникавите ни гледат отстрани сеира и се кефят, и си викат гледай ги тия сами се изядоха. Е за това винаги ще сме зле.

Заедно е трудното и докато не го вденем,това ще е дереджето!

Заедно, ама с кого ? Със Желева ли? На тая сигурно не можеш с ******* пръчка да и стигнеш носа - некъв доктор е , докторат има. С тая ще седнеш ли да пиеш една ракия? Не? Ами тогава ?
Овчото единодушие не ви излиза от главите...

Преди се изложихме с зам.министър/пет имена и т.н./сега с министър!Държавните служби които това им е работата,за какво им плащаме???А ПРЕКАЛЕНО МНОГО ИМЕНА ИМАМЕ,КОИТО МОЖЕХА И БОСИ ДА СА,НО ЩЯХА ДА СТЪПВАТ ТЪРГОВСКИ И ДА НАШОКАТ МАНЕРКИТЕ НА ЕВРОПАРЛАМЕНТА!!!Нищо,че ние си ги знаем!!!
цитирай
46. lado - Владо, адаш, достлук с измекяри не ...
13.01.2010 16:05
Владо, адаш, достлук с измекяри не сторвам !
Докога ще им отстъпваме , докога ще им ходите на избори?
От 1990 , когато, да ми прости Господ , бях в СДС , на избори не стъпвам!
Виж, с тебе достлук бива - наздраве!
Хубавото на демокрацията е борбата на идеи, ама ние не бяхме щастливи, да добутаме до там...
цитирай
47. анонимен - 'протежето'
13.01.2010 16:09
ТАЗИ ГОСПОЖА Е НЕ САМО ГРОЗНА , НО СЕ ОКАЗА И МНОГО ТЪПА! ТОВА НЕ Е 'VIP DANCE' , ЧЕ ДА СИ ПОКАЗВА ПРОСТОТИЯТА ПРЕД ЦЯЛА ЕВРОПА
цитирай
48. анонимен - http://rjeleva. blog. bg/ Човек, ...
13.01.2010 16:16
http://rjeleva.blog.bg/ Човек, който не се притеснява да пише възтоежени статии за себе си в трето лице , защо би се притеснил от вашето срамуване ?? или от неразбирането в еврокомисията относно целесъобразните лъжи ..
цитирай
49. ka4ak - 48. lado - Aдаш,ние все пак ще го добутаме,независимо от това по долу!
13.01.2010 16:28
15:12 - Становището на ЕП за представянето на Румяна Желева
На нито един въпрос, който зададохме (кандидатът за комисар) Румяна Желева не отговори достатъчно изчерпателно или задоволително. Това пише в заключенията на координаторите на политическите групи в комисията по развитие към ЕП, която вчера изслуша номинираната от България. "Желева показа липса на яснота, беше неспособна да отговори подробно на въпросите и не изглеждаше добре подготвена", записано е в заключенията, подготвени късно във вторник вечерта.

В оценката е записано още, че външният министър е нямала конкретни идеи за Афганистан, Конго, Судан и Газа, както и "че изглежда, че не знае географски къде се намират някои конфликтни зони". От комисията посочват още, че Желева не е отговаряла добре или никак на допълнителните въпроси, които й бяха задавани. "Тя заяви, че няма какво да крие, но отказа да отговори на конкретни въпроси за фирмите, в които е участвала и за датите, когато е прекратила участието си в тях."

В оценката се споменава атаката й срещу Антония Първанова, както и неубедителните доказателства за декларациите й за интереси.

По-късно днес се очаква среща по "казуса Желева" на председателя на Еврокомисията Жозе Мануел Барозу и лидерите на двете основни групи в Европарламента - Жозеф Доул (ЕНП) и Мартин Шулц (Партия на европейските социалисти).

Междувременно в интернет се появиха копия на документи за фирмата на Румяна Желева. На следния линк http://www.2shared.com/file/10638847/3d0632d6/__jeleva_april.html е качен документ от съда, от който се вижда, че Желева е собственик и управител на въпросното дружество към април 2009 г.

Нагоре

Автор: reporter Категория: Новини
цитирай
50. cocascola - да ама не
13.01.2010 17:30
Изложихме се за пореден път - това е ясно. Чалга манталитета ни не би могъл да се махне по никакъв начин, понеже Алеко Константинов и други не толкова известни автори са го разбрали отдавна и е описан на 100% в творбите им. Показахме нещо непонятно за запада (доста от тях не разбраха същността на скандала и как можеше всичко да мине по план) - селска свада между мутреса и комплексирана зубърка. Първанова изхожда от позицията, че е доволна от съдействието си към ЕП в разкриването на не толкова достоверната декларация за конфликт на интереси на Румяна. Аз лично смятам, че Първанова няма доблестта и смелостта да работи за "справедливостта в избора" (все едно в ЕП липсва, добре че сме ние да им покажем малко "справедливост"), тя просто завидя как една мутреса ще постигне успеха, до който немогат да стигнат всички мазняри и натегачи в парламента понеже нямат позициите необходими за това. Румяна Желева с английския си и слабоумието си, ни показа дали може да председателства комисия от този ранг - за мен тя е една договорка между съпруга си и Бойко Борисов. Нашият премиер беше длъжен да й издигне кандидатурата, заради връзките си с престъпния свят в миналото. Напоследък това е много актуална тема сред европейските журналисти занимаващи се с политика. Наскоро четох статия озаглавена "Ще може ли Бойко Борисов да се раздели с миналото си ?"- там беше акцентирано върху връщането на услуги .. а както знаете нашят премиер се ползва с изключително уважение навсякъде, заради достойнството и спазването на думата си. Е в крайна сметка, шуробаджанащината не навсякъде върви, а само в България.
цитирай
51. spasunger - Не ме е срам.
13.01.2010 17:54
Е, малко ме е срам, защото съм българин. Но не виждам други причини да й симпатизирам. Нито пък на работодателя й.

Така става в голямата европейска политика - като не си подготвиш домашното, наказват без прошка. Да му е като обеца на ухото на ББ и компания (ако въобще имат склонност да си взимат бележки, в което доста се съмнявам).
цитирай
52. patilan4o - Изборът не значи назначение
13.01.2010 18:17
Прочетох CV-то на Румяна Желева - учила е доста в чужбина. Трябваше да е разбрала, че няма да я назначават а ще я ИЗБИРАТ. И да е си е научила урока. За времето от ноември 2009 до сега, трябваше да е научила всички важни кризисни райони в света. А се оказа, че тя не знае дори къде се намира Аденския залив и какво представлява Сомалия днес! И това е страна пряко свързана с България заради отвлечените български моряци! И по тази причина е пряко свързана с подопечното й министерство! Бог, св. Никола и чуждите корабособственици да пазят българските моряци! На външния министър те очевидно не могат да разчитат... Толкова ще могат да разчитат и нуждаещите се ако бъде избрана. Относно конфликта на интереси - пак ненаучен урок. Европа не е (слава Богу) днешна България, където кучето си лае, а керванът си върви. И това и аз го знам от личен опит, а тя би трябвало да го знае по-добре. Връзките помагат да бъдеш издигнат за кандидат за дадена позиция, но ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯШ НА ИЗИСКВАНИЯТА!
цитирай
53. thetrooper - Факт - Румяна Желева се изложи!
13.01.2010 18:42
Изложи се и ББ с нейната кандидатура (която всъщност е негова)!

Но, въпреки всичко, позицията ми е по-различна. Желева може да е овца, но е наша овца. А Антония "Фарма" Първанова е на страната на врага!

Издънката на Румяна Желева не бива да неглижира "активните мероприятия" на комунистите и НДСВ. Всичко, което е успешно проведено от БСП, е зло за България!
цитирай
54. анонимен - покъртително...
13.01.2010 18:48
тогава г-жа Желева ме разтърси из основи

http://vbox7.com/play:d9bc3397
http://vbox7.com/play:ba975908

Меглена Кунева. Тя беше Човекът.
цитирай
55. анонимен - тиквите се размърдаха
13.01.2010 19:27
и потриха доволно задници
абе идиоти за вас само тежък комунизъм и онанизъм !
желева може да се е изложила но сеирджиите нали от това се хранят като долни кърлежи.
доган да ви го начука до гърлата !
цитирай
56. lado - Овцата на овчаря thetrooper - така си е, ред нек излезе, призна си без бой
13.01.2010 19:39
thetrooper написа:
Изложи се и ББ с нейната кандидатура (която всъщност е негова)!

Но, въпреки всичко, позицията ми е по-различна. Желева може да е овца, но е наша овца. А Антония "Фарма" Първанова е на страната на врага!

Издънката на Румяна Желева не бива да неглижира "активните мероприятия" на комунистите и НДСВ. Всичко, което е успешно проведено от БСП, е зло за България!

приета преди 1989г. в СУ – „Педагогика на пионерската и комсомолската дейност“, за да може да получи трамплин към партийна кариера, но специалността след 1989г. се преобразува (само на думи) в „Социална педагогика“.

После я пренасочват към друга номенклатурна специалност в СУ – социология (където 2/3 от студентите до 1989г са деца на предани партийни кадри, готвещи се за управленска кариера в НРБ, а по инерция това продължава макар и в по-малка степен до началото на 90-те години). Завършва „Социална педагогика” през 1994

През 1995г. завършва и социология в СУ, където ментор й става ченгето Кръстьо Петков, а топлата връзка със службите и подземния свят се поддържа и по линия на съпруга й – към онзи момент работещ за Мултигруп.
През 1995 год. Румяна Желева (на крехката възраст от 26 години) „ненадейно” става член на УС на Национален Инвестиционен Фонд – НИФ „Труд” АД, който управлява огромни активи от масовата приватизация, през 1996 г. е вече член на Надзорния съвет на приватизационен фонд „Труд и Капитал” АД . Това „компетентно” участие в този фонд продължава три години. Прословутият приватизационен, а после инвестиционен фонд, в които Румяна Желева е член на УС е с прякото участие на КНСБ. Там Желева работи в тясно сътрудничество със зам-председателя на КНСБ Юри Жак Аройо, който е изпълнителен директор на фонда (Юри Аройо е син на известния червен шаман и икономист Жак Аройо, съветник на Тодор Живков. По-важното е, че Юри Аройо е член и на УС на Първа източна международна банка, най – известна с названието „Банката на СИК”.)
Румяна Желева е член и на Съвета на директорите на „Пластимо” АД Самоков, но по-любопитно е нейното членство през 1997-1998 г. в Съвета на директорите на „Езтур”АД – Правец, който стопанисва партийната резиденция на Тодор Живков в родния му град и където се вихрят скандали с руско участие и участие на небезизвестния Мирчо Циганина, който бе спряган за източване на държавният резерв.

Първите видими политически занимания на Желева са в партията на ченгето Кръстьо Петков „Обединен блок на труда” (ОБТ), регистрирана през май 1997 г, където Желева е изпълнителен секретар. На тази партия според решение на СГС и публикувано в ДВ бр.56 от 15.07.1997 г. председател е Кръстьо Петков, а зам.-председател е проф. Румен Георгиев. Кръстьо Петков, който от 1990 до 1997 г. е председател на КНСБ, е бил агент на Разузнавателното управление на Генералния щаб на МНО с псевдоним „Еленков” и е депутат от Коалиция за България начело с БСП в 39-тото Народно събрание
От друга страна, с проф. Румен Младенов Георгиев, Румяна Желева работи през 1997 г. и в „МЗК Европа-Живот” АД, която е член на Надзорния съвет на застрахователното му дружество. Какво характеризира този „икономически експерт”? Георгиев е председател на „Минералбанк” от 1983- 1990 г., откъдето много зелени банкноти изтекоха навън по червено време. Виден член на Висшия партиен съвет на БСП по времето, когато е оглавяван от Александър Лилов и член на председателството му е Андрей Луканов. Проф. Георгиев е и съветник на Валентин Церовски, когато е министър на МРРБ. Валентин Церовски бе отстранен заради скандал с покупка на апартамент с участието си в „Международна застрахователна компания Европа-Живот”-АД. В същата застрахователна компания пътищата на Румяна Желева са се пресекли и със сина на Огнян Дойнов, Ясен Дойнов, както и с добрия й бургаски познат и съдружник на Желева, Калин Рогачев, който по това време е началник кабинет на министър Церовски, а по-късно при тройната коалиция е зам.-министър на МРРБ на Асен Гагаузов.
Бизнес-партньорството на Румяна Желева с Калин Рогачев също е много интересна тема. Двамата се познават от немската езикова гимназия в Бургас. По-късно общият им път минава през приватизационен фонд „Труд и Капитал” АД и през Международна застрахователна компания „Европа-Живот” АД и от съвместния им бизнес в „Глобал Консулт”-ООД от 2001 г. до 24 август 2007 г., когато Желева е вече евродепутат, но е и едноличен собственик на пререгистрираното „Глобал Консулт”-ЕООД.
По същото време частният бизнес и високия държавен пост, който заема Калин Рогачев- зам.-министър на МРРБ са несъвместими и бизнесът се поема от Румяна Желева. Калин Рогачев е привилегирован от НДСВ и от БСП, а Румяна Желева от 2007 г. е от ПП ГЕРБ, но явно бизнес интересите са по-важни от политическите „разлики”. Та нали всички са от едно котило – това на ДС!
Друга част от твърде любопитната, но скривана биография на Румяна Желева разкрива връзките й с Димитър Ламбовски, който е в управата на „банката на СИК” (ПИМБ) до 1999 г., по-късно той е депутат от НДСВ, но е бил и експерт в „ Труд и капитал”. Тази връзка е много интересна тема за журналистическо разследване.
Бизнес-интересите на Румяна Желева се проявяват и в управлението на фирма „Етко-Шнайдерс” ООД и от участието й с „Глобал Консулт” ЕООД с 44 % дял в „Източни имоти” ООД с предмет „посредническа дейност на агенции за недвижими имоти”.
цитирай
57. boliarkabg - не искам да ме представлява в Европа ...
13.01.2010 19:46
не искам да ме представлява в Европа някой, който освен всичко друго не знае къде е Аденския залив при положение,че баща ми на 81 година го знае и знае всички истории около него.
Но това е бял кахър като си помисля,че външния ни министър не знае географията на света, а ще трябва да реагира и то дипломатически на събитията в тоя свят, и то в наша полза!!!!!!!!Боже опази!!!!!!!!
цитирай
58. анонимен - ama pa hi4 ne se sramuvam 4e nerabotia s Jeleva
13.01.2010 20:36
are be kak ste sme se izlozili, ti az, tvoite ili moite roditeli i priateli?
ot de nakyde?
zadnkyt na Jeleva lysna i se vidia ce e s poias na devstvenostta. ma ne na onui miasto be, na mozykyt ima poias, celiat obki4en s Gerberi i zatuj samo rezultataite mu se vizdat.
ta po tozi vypros r Erevan kazalo ce mozykyt bil kato aspirin sled dyjd nadut podpohnal i ronliv.
az si ba4kam w kafetariata, vzimam si po 11.5/h i subiram lev po lev za kysta. ot kakvo da me e sram?
цитирай
59. injir - Mnogo zadkulisni igri. I ot ednata, ...
13.01.2010 21:52
Mnogo zadkulisni igri. I ot ednata, i ot drugata strana. Sega se okazva , che i Antonia ne e chista / otnosno firmata i, v koiato e bila do iuni mesec/. Neia triabva li da ia izpitat?
цитирай
60. ka4ak - защото продължавате да не сте наясно,ще Ви обясня от личен опит!
13.01.2010 23:32
Европейска фирма с която съм в прекрасни приятелски и бизнес отношения,щом разбра,че моя приятелска фирма не е плащала задълженията си към НОИ,МОМЕНТАЛНО ПРЕКРАТИ ПОРЪЧКИТЕ СИ КЪМ ТОЗИ МОЙ ПРИЯТЕЛ И НИКАКВИ МОИ ОБЯСНЕНИЯ И ХОДАТАЙСТВА НЕ МОЖАХА ДА ПРОМЕНЯТ ТЯХНОТО РАЗБИРАНЕ,ЧЕ ТОВА Е МАФИОТСКА СТРУКТУРА!!!
Просто Европа си е задръстена,но нашите нормални неща не минават!
цитирай
61. анонимен - @
14.01.2010 00:41
А дано до 101-вия Ви постинг ГЕРБ да са вън от властта :))))
цитирай
62. анонимен - Още на втората седмица след избо...
14.01.2010 05:24
Още на втората седмица след изборите ми стана ясно що за стока са Герб - некачествена. Надявам се този път да не чакаме 4 години както стана с предното правителство. От последните правителства само Ндсв и то само донакъде покриваха моите критерии за добро управление.
цитирай
63. veselaj - Галя, радвам се че пак сме на едно ...
14.01.2010 08:05
Галя, радвам се че пак сме на едно мнение. Дано повече хора разберат, че некадърността е по-страшна и от корупцията, и от комунистите. И че с некадърността си ГЕРБаджиите наливат вода в мелницата на БСП. От доста време се опасявам, че това е целта на ББ - да върне БСП на власт. Много зле се чувствам, когато комунистите са прави...
цитирай
64. gantree - @ Галя
14.01.2010 11:59
Здрасти :)))
Виж сходствата с една друга, по-стара ситуация.

http://mobi.capital.bg/show.php?storyid=280213
цитирай
65. анонимен - Мирише на генетична комунистическа деформация
15.01.2010 15:44
Авторката симпатично се е постарала да вдъхне негативна емоция,но от всичко това лъха архаичен комунистически манталитет.Курвите излязоха девици-смехория.
цитирай
66. flyco - ...
17.01.2010 09:16
Що за партия е ЕНП щом РЖ е неин заместник председател? Що за министър-председател е ББ щом РЖ му е външен министър?!!?
цитирай
67. galinabg - Що за партия е ЕНП щом РЖ е неин зам...
17.01.2010 09:41
flyco написа:
Що за партия е ЕНП щом РЖ е неин заместник председател? Що за министър-председател е ББ щом РЖ му е външен министър?!!?


Това питаме всички от вторник насам :)

http://capital.bg/shimg/oo_843028.jpg

http://www.svobodata.com/page.php?pid=2320&rid=29
цитирай
68. анонимен - bravo
18.01.2010 14:19
Българите сме специалисти в това да хвърляме кал върку близките си и върху себе си.
С препитването на Желева, за пореден път се доказа, защо няма нужда от пазач на казана в ада.
Срам и позор за бат,Бойко. Да не включи разузнаването при подготвянето на Желева и да не разбере за подготвяният скандал. Първанова и колегите и са действали доста обмислено, веднага след номинацията и. По какъв начин немските либерални вестници ще тръбят за неудачите на Желева, за тънки подробности, които не може да се научат за една минута, освен ако не им е предоставена стабилна, уличаваща информация.
Докато "нашата" Кунева подкрепата бе пълна, защото това е "Нашият" еврокомисар и тя отговаряше на въпроси какво ще направи в ресора си.
А пък аз задавам един въпрос с усмивка- как госпожа Първанова се снабди с тези уличаващи "факти", на маса или в леглото? Това не са хакти, които може да изтеглиш от интернет, а са много тънки подробности, които "многоуважаваната докторка" едва ли е научила в лекарският кабинет.
цитирай
69. анонимен - специалисти сме били !?!!
28.01.2010 13:36
Хмем сме специалисти по калянето, хем сме лоши водачи по пътищата, хем - лоши хора в обществото, ...
Ех, ако имаше начин да станем безкрайно добри, дисциплинирани, морални, хуманни, добронамерени, .... Та да нямаме нужда от наложен обществен ред, да нямаме нужда от градоначалници, от контролни органи, от закондателни органи, от съдилища, ...
Явно за някой е новина - такъв начин няма. Нито в България, нито в друга точка на света. Разликата е че в едни точки е въведен /наложен от съответните ОТГОВОРНИ органи/ адекватен, разумен, здравословен, полезен, ... обществен ред, задължителен за всички, а в други точки ан света, включително в България няма кой да го въведе. Десетилетия вече слушаме обещания, слушаме за 'постижения', а ефективни положителни резултати за обществото - Ц.
Не е ли писано - 'по плодовете ще ги познаете'. Не по дрехите, нито по думите, още по-малко по обещанията ... По плодовете! Та като се види плодът, да се познае и дървото. Гледайки досегашните плодове - какви ли дървета сме имали в градината си !?!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене