Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: galinabg
Категория: Политика
Прочетен: 3408878
Постинги: 193
Коментари: 4461
Гласове: 21835
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
29.12.2009 05:14 - ВЪПРОС_чЕТА_ТА НА ГАЛЯ”: 500 ЛЕВА....НА ВРАТАТА!
Автор: galinabg Категория: Политика   
Прочетен: 37468 Коментари: 52 Гласове:
26

Последна промяна: 01.01.2010 22:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 „Ако съхранявате много пари у дома, оставете сума от 500 лева, на някое характерно място в чекмеджето, гардероба или при замразените зеленчуци.”    Познайте какво е това?!   Не, не е от рубриката на финансовия консултант. Нито препоръка от старо суеверие за късмет и пари през Новата година.     Това е ...... СЪВЕТЪТ НА КРИМИНАЛИСТИТЕ !!!   Точно така. Снощи /28.12.2009/ в любимите ми Централни новини на още по-любимата ми Българска национална телевизия, представен за „Оперативен служител на Криминална полиция” „герой” в образователния репортаж на тема „Безопасна Нова година” изпълни душата ми с мир и спокойствие, а мислите ми с признателност  и респект към родните ни полицаи!   http://bnt.bg/bg/news/view/20307/bezopasna_nova_godina   Този стожер на сигурността и спокойствието на мирния и готвещ се за празнуване българин, седнал с гръб към драгия зрител, т.е. към мен и вас, ме зашемети с откровеността на „оперативната” информация, споделена по държавната ни телевизия.   Над 80% от семействата у нас кътат у дома между две и 10 хиляди лева. Българите слагат парите си под матрака, в хладилника и в гардероба. Крадците обаче ровят винаги първо там. Авоарите, открити под възглавницата варират от 1000 до космическите 200 хиляди лева.  
image

Божеее, рекох си , я как сме се замогнали по време на финансовата криза!! Браво! Евалла! Банките ряпа да ядат! Кешматрак, гардеробсейф и хладилбанк – конкуренция да видиш на финансовия пазар! Докато се усетя, че всъщност там сме си били крили парите. Да, ама крадците го знаели и първо там проверявали, ме светна другарят Полицай.     Ами сега?   Сега, каза „оперативният криминален” няма проблем! И хоп – разбирам аз два-три трика.   Друго място, което крадците проверяват е окаченият таван, по-характерен за новите или наскоро ремонтирани апартаменти. Съветът на криминалистите е да не го ползвате за скривалище.”-ми говори репортерът. А, добре, рекох си. Махам ги от окачения таван. И докато се чудя къде да търся друго скривалище – чувам моят приятел Иво Никодимов да ми казва още:   Ако съхранявате много пари у дома, оставете сума от 500 лева, на някое характерно място в чекмеджето, гардероба или при замразените зеленчуци.   След което „Оперативният служител на Криминална полиция” го допълва:   – При тази ситуация те не търсят и се изнасят много бързо, взимат само тези пари.   Има и други хитрини, които пък могат да ви предпазят от нежелано посещение във ваше отсъствие”, продължава да ме успокоява Иво:   А „Оперативен служител на Криминална полиция” пак го съпортва:   Добра опция е да използвате часовници, които да включват и изключват периодично осветлението в дома.Добра идея е да предоставите ключ на съсед или близък, които да пускат или вдигат завесите или щорите в апартамента. Дори може да оставят торбичка с боклук пред вратата, като целта е да се симулира, че жилището не е празно.       Е тук вече „чайникът ми завря!     Сега спирам с неуспешният ми опит да напиша нещо в стил ала в. „Стършел” и продължам с Въпросчетата на Галя:     Г-н министър Цветанов,     1.Гледахте ли репоража, за който разказах до тук?   /ако не сте - вижте линка по-горе/

  2.Този „Оперативен служител на Криминална полиция” в МВР ли работи или в редакция „Хумор, сатира и забава” ?

  3. Ако е Ваш служител Вие ли не сте му казали или той не е разбрал, че заплатите на полицаите в България са от държавния бюджет, събиран от нашите данъци , а не от рекламите за Забавната ви рубрика, която очевидно е част от повереното Ви министерство и ангажиментът на униформените към ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ не е в даването на „Полезни съвети”, а в реални действия срещу организираната престъпност?   Защото и битовите крадци, видно от разказа на Вашия служител, са добре организирани и информирани!

  4. Как е възможно полицай, който, пак ще подчертая, получава заплатата си от моите, от нашите данъци,  да ми говори обърнат с гръб по държавната телевизия, която очевидно е била подсетена да излъчи такъв „добронамерен” репортаж?
И защо вместо ДА СЕ ИЗПРАВИ ОЧИ В ОЧИ С ХОРАТА, КОИТО МУ ПЛАЩАТ, ЗА ДА ИМ КАЖЕ:”БЪДЕТЕ СПОКОЙНИ! БЪЛГАРСКАТА ПОЛИЦИЯ ЩЕ ГАРАНТИРА ВАШЕТО СПОКОЙСТВИЕ В ПРАЗНИЧНИТЕ ДНИ” той ни обяснява къде да НЕ си крием парите от крадците, че и отгоре на всичко ме съветва колко да им оставя КЕШ, на видно място, че да не ги затруднявам?!?
И как да ангажирам съседите си и как да си сложа часовници на лампите да светват и да загасват в определено време?!
    Това наистина ли е сериозна препоръка от МВР?     Министър Цветанов,   и друг път съм Ви писала тук, в блога си. И тогава и сега ще кажа, че Ви познавам лично и че съм далече от мисълта, че Вие сте му написали „думичките” на този Ваш служител.

  Но!
Репортажът, който беше излъчен, по БНТ, е меко казано ПОДИГРАВКА с българските граждани.
  То е все едно на местопрестъпление да видим полицаи с кристални топки и радиестезично махало да издирват престъпниците?! А може би и консултанти да са им „колегите” ви от онези предавания „Между небето и земята”.     Надявам се, че разбирате, че „съветите”, които толкова „професионално” ни даде Вашият служител са абсолютен ГАФ за министерството Ви? И обида не само за нас, българските граждани-данъкоплатци, но и за десетките професионалисти, работещи в МВР!     Сигурна съм, че ще намерите повод и подходящо време, за да ни уверите Вие, лично, като министър и човек от системата за сигурност на тази държава, че полицията в България знае как да пази хората, живеещи в тази страна. А не че защитава престъпниците, като съветва гражданите, на кое удобно място да оставят „плячката”.     А на ПР-ите в пресцентъра на министерството кажете, че НЕ МОЖЕ ПОЛИЦАЙ ДА ГОВОРИ С ГРЪБ КЪМ ХОРАТА, КОИТО МУ ПЛАЩАТ, ОСОБЕНО СЪВЕТИ ЗА ТЯХНАТА СИГУРНОСТ.   Понеже знам, че е правило служителите Ви да не се показват в лице, искам да Ви попитам – какъв е проблемът вместо тях да излезе и да говори т.нар. ГОВОРИТЕЛ на министерството или човек, който може да бъде показван?!     **********   Докато чакаме МВР да реши точно как ще ни пази по празниците, освен с горе-споменатите съвети, ще ви кажа предложението на моя колега и приятел Ладислав Цветков, което той пусна, като коментар във Фейсбук, след излъчването на репортажа:   ВМЕСТО ПО ЧЕКМЕДЖЕТА И МЕЖДУ ЗАМРЪЗНАЛИ ЗЕЛЕНЧУЦИ ДА ОСТАВЯМЕ НАПРАВО ПО 500 ЛЕВА ЗАЛЕПЕНИ НА ВХОДНАТА НИ ВРАТА.   Така ефектът ще е двоен – хем крадците  ще са доволни и няма да ни разбиват вратата и да ни тарашат къщата, хем ние няма да се налага да си купуваме нова порта и да викаме майстори, ако в бързината „печените” обирджии вземат та счупят нещо друго в къщата ни!

Желая ви спокойни празници! 
И заредени пистолети!

ПП
Леллее, ами къде ли си държи парите министър-председателят?!

image



Тагове:   Цветан Цветанов,


Гласувай:
26



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
1. rosy - Благодаря
29.12.2009 06:02
Да се смееш ли да плачеш ли!? Това си е голата истина!!!
цитирай
2. анонимен - Мухахахахахааааааа... заболя ме корема! (rolf)
29.12.2009 06:24
От МВР не отчитат и бум на апартаментните кражби, въпреки отсъствието на много хора от домовете им. Криминалистите анализират за БНТ тези факти с объркването и хаоса в подземния свят след последните шумни и масови арести.
цитирай
3. andi2 - сори хем не е смешна темата ама ...
29.12.2009 06:39
сори
хем не е смешна темата
ама си е смешно
Какво по една хилядарка на вратата ???????
24 апартамента в една 8- етажна панелка
24 000
хем вълка сит и агнето цяло
няма да разбиват вратиза по няколко хиляди , да ти крадат по 20 000 примерно
Ама този гений , къде се е крил досега
А има и друг вариант
ключа под изтревалката
влиза другарят крадец
едно кафенце може
да си побъбрим
и да си давам хилядарката
Ама то нали така се беше заро
дила мафията
:)
цитирай
4. bapha - хахх браво
29.12.2009 07:25
Давайте от днес направо на стълбищата да оставяме по 500 лв, така и вратите ще спасят скалпа :)))))
Сега разбирам и защо всички боклуци са пред вратите... То било "по препоръка" :))))
цитирай
5. mamkamu - !
29.12.2009 09:25
Петстотин лева, а? А с какво ще изкарам празника :)
цитирай
6. анонимен - zahariada
29.12.2009 10:52
Да добавя и аз аналогичен абсурд. Новият шеф на ДКВР с подходящото име "Ангел", на няколко пъти аргументира, пак по тази ТВ-БНТ, че цената на водана в София се увеличава, защото ние сме намалили потреблението и оттам приходите /печалбата / на "Софийска вода е намаляла и затова се вдига цената! За какво ни имат? Все повече стават идиотите в управлението и все повече мислещите хора в обществото! Трябва да променим това, което ни се случва!
цитирай
7. tili - Ще си претърсват те!
29.12.2009 11:57
Както викат ония крадци у Радичков: "Има,няма - ние сме длъжни да проверим!"
Пазете си 500-те лева за катаджиите - поне ще им видите физиономиите.
Хайде, да ни е честитааа! Хахаха
цитирай
8. galinabg - Да се смееш ли да плачеш ли!? Това си е ...
29.12.2009 11:57
rosy написа:
Да се смееш ли да плачеш ли!? Това си е голата истина!!!


Хахахах! И аз така се питах и ....седнах и го написах това, защото ми гръмнаха бушоните :)))))
Поздрави за Новата година и .....нали разбра?
цитирай
9. galinabg - От МВР не отчитат и бум на апартам...
29.12.2009 11:59
анонимен написа:
От МВР не отчитат и бум на апартаментните кражби, въпреки отсъствието на много хора от домовете им. Криминалистите анализират за БНТ тези факти с объркването и хаоса в подземния свят след последните шумни и масови арести.


Хахахахх! Представяш ли си както са се уплашили тези бандидите - 500 лева да си останат непокътнати по вратите. Ей, така, висят си едни пари, а престъпниците минават и само ги отупват от прахта, наместват ги добре, ако нещо са се килнали и.....си тръгват....:))))))Хахахахах!
цитирай
10. galinabg - сори хем не е смешна темата ама ...
29.12.2009 12:01
andi2 написа:
сори
хем не е смешна темата
ама си е смешно
Какво по една хилядарка на вратата ???????
24 апартамента в една 8- етажна панелка
24 000
хем вълка сит и агнето цяло
няма да разбиват вратиза по няколко хиляди , да ти крадат по 20 000 примерно
Ама този гений , къде се е крил досега
А има и друг вариант
ключа под изтревалката
влиза другарят крадец
едно кафенце може
да си побъбрим
и да си давам хилядарката
Ама то нали така се беше заро
дила мафията
:)


Ами да!!! Ние сме интелигентни хора. Кафенце, питиенце, може и в ново портмоне да му ги дадем. Ей, така, като новогодишен подарък. Пък то нали не се подарява без парички вътре?
Хахахахх!
цитирай
11. galinabg - Давайте от днес направо на стълб...
29.12.2009 12:05
bapha написа:
Давайте от днес направо на стълбищата да оставяме по 500 лв, така и вратите ще спасят скалпа :)))))
Сега разбирам и защо всички боклуци са пред вратите... То било "по препоръка" :))))


Хахахах! НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА! Н-Я-М-А, Митко!
цитирай
12. galinabg - Петстотин лева, а? А с какво ще из...
29.12.2009 12:06
mamkamu написа:
Петстотин лева, а? А с какво ще изкарам празника :)


Юрий, теб пък кой те пита как ще искараш Новата година?! Който и мен, де! Ти остави да има за "онези" хора ,пък се оправяй както можеш!
Или....я разрови под матрака, кой знае какви хилядарки си надиплил! Хахахахахх!
цитирай
13. galinabg - Да добавя и аз аналогичен абсурд. ...
29.12.2009 12:10
анонимен написа:
Да добавя и аз аналогичен абсурд. Новият шеф на ДКВР с подходящото име "Ангел", на няколко пъти аргументира, пак по тази ТВ-БНТ, че цената на водана в София се увеличава, защото ние сме намалили потреблението и оттам приходите /печалбата / на "Софийска вода е намаляла и затова се вдига цената! За какво ни имат? Все повече стават идиотите в управлението и все повече мислещите хора в обществото! Трябва да променим това, което ни се случва!


Така е!Като се къпем по-малко,а пием ракия повече от вода - така е! Цената на водата -нагоре! Акцизът на ракията - "санс анжмонт" Хахахахах, както казват французите!
И нали, разбра-500 лева да ти е мирна Новата година! Е на това му викам късмет!Новогодишен!
цитирай
14. galinabg - Както викат ония крадци у Радичков: ...
29.12.2009 12:11
tili написа:
Както викат ония крадци у Радичков: "Има,няма - ние сме длъжни да проверим!"
Пазете си 500-те лева за катаджиите - поне ще им видите физиономиите.
Хайде, да ни е честитааа! Хахаха


Хахахах! Тя една приятелка във Фейсбук и за катаджийте предложи-направо да си пътуваме със залепени банкноти на прозореца! И ще сме като в Нирвана! Всички спокойни и щастливи!
Празнувай от сърце и ти, Тили!
цитирай
15. haralanov - Мдааа...
29.12.2009 13:40
И аз го чух този съвет по телевизията!Безумия отвсякъде...
цитирай
16. galinabg - И аз го чух този съвет по телевизи...
29.12.2009 14:11
haralanov написа:
И аз го чух този съвет по телевизията!Безумия отвсякъде...


Не само безумие, Минчо! Това е завършена форма на МАЛОУМИЕ!
цитирай
17. анонимен - Маме, гордея се с теб! Нямам думи! ...
29.12.2009 14:26
Маме, гордея се с теб! Нямам думи! Страхотна си! Никой друг не го може! Това е дарба! А ти я И развиваш! Браво! Супер!
цитирай
18. анонимен - Bravo! Syglasen sym! Ama koi shte gi ...
29.12.2009 14:29
Bravo! Syglasen sym! Ama koi shte gi mahne tiq muhljovci?????
Izmet! Gnus me e kato gi gledam! Jivotni! I tiq deto doidoha! "Boiko Borisov sha ni opravi"! Ami da naistina sha ni "opravi"..bez upoika!
цитирай
19. galinabg - Маме, гордея се с теб! Нямам думи! ...
29.12.2009 14:29
анонимен написа:
Маме, гордея се с теб! Нямам думи! Страхотна си! Никой друг не го може! Това е дарба! А ти я И развиваш! Браво! Супер!


О, маме, просто можеше да ми звъннеш по телефона?! Хахахахах! Благодаря ти, скъпа! И ти можеш! Знаеш! Благодаря ти, все пак!!!
цитирай
20. galinabg - Bravo! Syglasen sym! Ama koi shte gi ...
29.12.2009 14:31
анонимен написа:
Bravo! Syglasen sym! Ama koi shte gi mahne tiq muhljovci?????
Izmet! Gnus me e kato gi gledam! Jivotni! I tiq deto doidoha! "Boiko Borisov sha ni opravi"! Ami da naistina sha ni "opravi"..bez upoika!


Как ме засмяхте!? Точно така! Ще ни оправят всички- който от където ни хване! Сега по празниците , на първо време, крадците! После....знаем си :))))
Хубава и щастлива да ви е новата година!
цитирай
21. bamby13 - Няма ли да е още по-лесно, ако вместо ...
29.12.2009 14:43
Няма ли да е още по-лесно, ако вместо да крием парите на характерно мясо, ги оставим на бяла табличка със син кант, барабар с бутилка шампанско и бележка. "Весели празници мили крадци, ето ви паричките ми, смирено моля, не обръщайте скромното ми апартаментче в бардак, за да ги търсите"´. Този постинг ме подсети за виц от времето на Тато.
Двама полицай, пардон милиционери, обхождат през нощта района си. В кофа за боклук виждат човешка глава. Единийят пита другия "Абе, тФа не е ли Иванов от 5ти отдел?"
"Не ставай смеше, той е много по-висок"
цитирай
22. viovioi - Това е положението.
29.12.2009 14:49
рекет даден - рекет приет! Как може такова нещо?? Да ни дават подобни съвети криминалистите ? Затова ли си плащаме данъците? За да ни се дават подобен род тъпи наставления.
цитирай
23. tit - :)))
29.12.2009 15:00
Остава да съставяме списък на входа "Днес заповядайте в апартаменти едикоиси! Внимавайте, моля - на третия етаж има свод!"
Щото - ако се удари престъпникът - ще ни съди за средна телесна повреда при изпълнение на служебните си задължения!:)
Весело посрещане на 2010 година!
цитирай
24. galinakoleva32 - Всеки вход - с прасенце-касичка!
29.12.2009 15:01
Така е по-интелигентно, така се прави в цивилизованите държави.
По една касичка на вход и ще бъдем спасени :-) Хем няма да затрудняваме другарите-престъпници с изкачването на стъпалата, ползването на асансьора или отлепването на банкнотите от вратите. Чудесно и лесно ! :D
цитирай
25. boristodorov56 - Цецко Цветанов -
29.12.2009 16:29
Първият носител на часовника на д-р Б. Борисов!
цитирай
26. galinabg - Няма ли да е още по-лесно, ако вместо ...
29.12.2009 16:48
bamby13 написа:
Няма ли да е още по-лесно, ако вместо да крием парите на характерно мясо, ги оставим на бяла табличка със син кант, барабар с бутилка шампанско и бележка. "Весели празници мили крадци, ето ви паричките ми, смирено моля, не обръщайте скромното ми апартаментче в бардак, за да ги търсите"´. Този постинг ме подсети за виц от времето на Тато.
Двама полицай, пардон милиционери, обхождат през нощта района си. В кофа за боклук виждат човешка глава. Единийят пита другия "Абе, тФа не е ли Иванов от 5ти отдел?"
"Не ставай смеше, той е много по-висок"


Хахахахх,bambi, много ми хареса табличката и посланието! Супер си!
Можем да издадем набързо Наръчник за посрещане на крадци!
Щастлива да ти е Новата година!
цитирай
27. galinabg - рекет даден - рекет приет! Как може ...
29.12.2009 16:49
viovioi написа:
рекет даден - рекет приет! Как може такова нещо?? Да ни дават подобни съвети криминалистите ? Затова ли си плащаме данъците? За да ни се дават подобен род тъпи наставления.


Vio,ше това питам и аз министърЪТ! Хахаха! Поздрави за Новата година! И си знаеш....на вратата, бележка, бутилка шампанско и така....мир да е!
цитирай
28. galinabg - Остава да съставяме списък на входа ...
29.12.2009 16:50
tit написа:
Остава да съставяме списък на входа "Днес заповядайте в апартаменти едикоиси! Внимавайте, моля - на третия етаж има свод!"
Щото - ако се удари престъпникът - ще ни съди за средна телесна повреда при изпълнение на служебните си задължения!:)
Весело посрещане на 2010 година!


Хахахах! Тит, и това го включвам в Наръчника, който ще пишем с bambi!!!
Щастливо и с настроение да е твоето посрещане!
цитирай
29. galinabg - Така е по-интелигентно, така се ...
29.12.2009 16:52
galinakoleva32 написа:
Така е по-интелигентно, така се прави в цивилизованите държави.
По една касичка на вход и ще бъдем спасени :-) Хем няма да затрудняваме другарите-престъпници с изкачването на стъпалата, ползването на асансьора или отлепването на банкнотите от вратите. Чудесно и лесно ! :D


Галка, за по-населените входове - СВИНЯ -касичка!!!
Само да не си помислят, че е огледалото :))))))
цитирай
30. galinabg - Първият носител на часовника на д-р ...
29.12.2009 16:54
boristodorov56 написа:
Първият носител на часовника на д-р Б. Борисов!


Хахахах! Борееее!Важното е да си ПРЪВ!
Весела и щастлива да ти е 2010-та!
И изчете внимателно инструкциите, нали?
цитирай
31. анонимен - UFO
29.12.2009 17:24
galinabg написа:
То е все едно на местопрестъпление да видим полицаи с кристални топки...

Неее, все едно чисто гол да го видим!!!

А човекът е с гръб, за да не го разпознаят, че не е никакъв полицай от никакво РПУ!
цитирай
32. injir - А! Това ли е новият дядо Коледа? Вече ...
29.12.2009 17:31
А! Това ли е новият дядо Коледа? Вече ние ще му оставяме подаръци, а не - той - на нас!
цитирай
33. gothic - Стига бе....
29.12.2009 17:31
аз си мислех че апартаментите в които се съхраняват толкова пари са от най-строго охраняваните в държавата....
цитирай
34. galinabg - То е все едно на местопрестъпление ...
29.12.2009 17:34
анонимен написа:
galinabg написа:
То е все едно на местопрестъпление да видим полицаи с кристални топки...

Неее, все едно чисто гол да го видим!!!

А човекът е с гръб, за да не го разпознаят, че не е никакъв полицай от никакво РПУ!


Много ми хареса!Само че ме натъжи, защото това е....истината!
цитирай
35. galinabg - А! Това ли е новият дядо Коледа? Вече ...
29.12.2009 17:35
injir написа:
А! Това ли е новият дядо Коледа? Вече ние ще му оставяме подаръци, а не - той - на нас!


Хахахах!
Ами така е! Според Европейското развитие на България е така!
Стига ни глезил този дядо Коледа!
Хахахахх!
Супер ти екоментарът!
Поздрави!
цитирай
36. galinabg - аз си мислех че апартаментите в к...
29.12.2009 17:36
gothic написа:
аз си мислех че апартаментите в които се съхраняват толкова пари са от най-строго охраняваните в държавата....


Хахахах! Много мислиш:))))) Оставяй парите на вратата и хич не му мисли! Със сигурност ще ти е спокойна новата година!
Поздрави!
И весело посрещане!
цитирай
37. jdeel - Галина, ще те открехна на още едно ...
29.12.2009 20:17
Галина, ще те открехна на още едно сведение за престъпния свят в днешни дни - той върви с една крачка преди полицията. Когато възможностите свършат, търсят се нови. И когато такива се намерят, тогава полицията разбира за тях.

Извади главата си от пясъка. Никой няма да те спаси, ако ти седиш безучастно и упрекваш друг за това, че не те спасява. Приеми, че опазването на личното ти имущество е твоя грижа, не на непознатия чичко полицай. В противен случай, рано или късно ще бъдеш ограбена, и ще оплакваш за това толкова силно, че и съседния квартал ще те чуе.

Ти въобще представяш ли си вариант, при който всички домове по празниците, в настояще време, биват опазени от полицията? Ако да, разкажи, моля те.
цитирай
38. galinabg - Галина, ще те открехна на още едно ...
29.12.2009 20:28
jdeel написа:
Галина, ще те открехна на още едно сведение за престъпния свят в днешни дни - той върви с една крачка преди полицията. Когато възможностите свършат, търсят се нови. И когато такива се намерят, тогава полицията разбира за тях.

Извади главата си от пясъка. Никой няма да те спаси, ако ти седиш безучастно и упрекваш друг за това, че не те спасява. Приеми, че опазването на личното ти имущество е твоя грижа, не на непознатия чичко полицай. В противен случай, рано или късно ще бъдеш ограбена, и ще оплакваш за това толкова силно, че и съседния квартал ще те чуе.

Ти въобще представяш ли си вариант, при който всички домове по празниците, в настояще време, биват опазени от полицията? Ако да, разкажи, моля те.


Разбира се, че всеки сам е длъжен да вземе всички необходими мерки, за да опази имуществото си. И тук спор няма.
Аз, обаче, с постинга си казвам нещо друго.
Че е твърде цинично и безобразно, полицията, която е призвана да пази реда и спокойствието на хората да ни съветва как да обслужваме еветуалните си крадци?!
Сигурно нещо не си ме разбрал, щом ми задаваш този въпрос.
Дори не искам да ме пази полицията, но много моля нека не се гаври с мен, и с нормалните хора останали в тази държава с тазива безобразни съвети.
това исках да кажа!
поздрави!
цитирай
39. jdeel - Според мен в този случай полицията ...
29.12.2009 20:58
Според мен в този случай полицията ти представя светът през очите на крадците на домашно имущество. А можеше и да не го прави.

Въпросните 500 лв са само примамка. Предполага се, че някъде имаш скрити други 2000, 3000, 5000, но можеш да рискуваш само 500 лв, които ще откажат крадеца от по-обстойно търсене и намиране на всичките пари, които също са някъде наоколо.
Но това за мен е теория, която може да работи, но е по-вероятно да не работи, особено ако крадецът е добър и може да предвиди и този вариант на уловка. Но при всички случаи е по-добър от дюшека.

А това с 500 лв на вратата е чиста покана за някой, почувствал се късметлия този ден :)
цитирай
40. galinabg - Според мен в този случай полицията ...
29.12.2009 21:38
jdeel написа:
Според мен в този случай полицията ти представя светът през очите на крадците на домашно имущество. А можеше и да не го прави.

Въпросните 500 лв са само примамка. Предполага се, че някъде имаш скрити други 2000, 3000, 5000, но можеш да рискуваш само 500 лв, които ще откажат крадеца от по-обстойно търсене и намиране на всичките пари, които също са някъде наоколо.
Но това за мен е теория, която може да работи, но е по-вероятно да не работи, особено ако крадецът е добър и може да предвиди и този вариант на уловка. Но при всички случаи е по-добър от дюшека.

А това с 500 лв на вратата е чиста покана за някой, почувствал се късметлия този ден :)


Нещо не се разбираме!
не искам полицията да ми представя света през очите на престъпниците! Не им плащам за това.
Искам да ми представя света през служебните си ангажименти, за които им плащам.
Има си писатели, режисьори и тем подобни творчески хора, които да ми показват света през различни очи. За което също си плащам, като си купувам книгите и гледам филмите им.
:)))))
цитирай
41. mitternacht - бааа...
29.12.2009 21:48
ние и 500 кинта за примамка нямаме... какво ще правим сега?!?!?!
Ама че олигофрени са наистина тия, а ти си много права- вместо да кажат- спокойно, ние се грижим за вас... тия... направо са се предали.

пс. Има една история за г-н (много печения) Влад Цепеш.На центъра на едно село той направил чешма.Всеки който пожелаел можел да мине и да пие от там със златна паница.И познай- никой не е смеел да открадне :) Ама той и г-н Цепеш не си поплювал... хич не тачел разбойници и друга подобна измет :))
Както и османската армия, ама това е друга история...
цитирай
42. jdeel - А така. И да мрънкате, това е реал...
29.12.2009 22:14
А така. И да мрънкате, това е реалността, тук и сега. Или се съобразявате с реалността и правите нещо за нея или срещу нея, или ще се чуват само гласовете ви.. които може да станат досадни.
цитирай
43. galinabg - ние и 500 кинта за примамка нямаме. . ...
29.12.2009 22:19
mitternacht написа:
ние и 500 кинта за примамка нямаме... какво ще правим сега?!?!?!
Ама че олигофрени са наистина тия, а ти си много права- вместо да кажат- спокойно, ние се грижим за вас... тия... направо са се предали.

пс. Има една история за г-н (много печения) Влад Цепеш.На центъра на едно село той направил чешма.Всеки който пожелаел можел да мине и да пие от там със златна паница.И познай- никой не е смеел да открадне :) Ама той и г-н Цепеш не си поплювал... хич не тачел разбойници и друга подобна измет :))
Както и османската армия, ама това е друга история...


Хахах! Все едно докторите да излязат сега по телевизията и да кажат - не преяждайте, не препивайте, не се ядосвайте, за да не вдигате кръвно и т.н. и....да запразнят. И колйто има нужда от тях по празниците - те да казват - оправяйте се, ние ви предупредихме. Нещо такова. Малко неточен е примерът ми , но то покрай това малоумие в държавата - явно е заразно! Хахахах!
Приказни празници без неочаквани посещения ти желая!
Поздрави!
цитирай
44. kasnaprolet9999 - Добре си го подредила Цветанов, той и
29.12.2009 23:35
моят чайник отдавна ври, но аз го успокоявам, като си сложа малко билчици в него и инхалирам къщата за няколко дена подред, така крадците си мислят, че в нас е отседнала баба Яга и не влизат :))))
цитирай
45. galinabg - моят чайник отдавна ври, но аз го ...
29.12.2009 23:41
kasnaprolet9999 написа:
моят чайник отдавна ври, но аз го успокоявам, като си сложа малко билчици в него и инхалирам къщата за няколко дена подред, така крадците си мислят, че в нас е отседнала баба Яга и не влизат :))))


Никакви инхалации! директно отстраняване на третата сливица, като начало :)))))) Хахахахах! Поздрави!
цитирай
46. borsi - Сега като се замисля, на 40 и кусур ...
30.12.2009 01:19
Сега като се замисля, на 40 и кусур съм, а не знам случай в живота си МВР да ми е помогнало за нещо, да е помогнало на мой познат, или на познат на мой познат.
Тоест, аз за 46 години май не съм видял, ченге да свърши работа, а-а-а-а-а-а изключвам един млад полицай който рови в една кофа за боклук за да спаси едни малки котета.
За 46 години само веднъж и само един (1).
цитирай
47. galinabg - Сега като се замисля, на 40 и кусур ...
30.12.2009 01:28
borsi написа:
Сега като се замисля, на 40 и кусур съм, а не знам случай в живота си МВР да ми е помогнало за нещо, да е помогнало на мой познат, или на познат на мой познат.
Тоест, аз за 46 години май не съм видял, ченге да свърши работа, а-а-а-а-а-а изключвам един млад полицай който рови в една кофа за боклук за да спаси едни малки котета.
За 46 години само веднъж и само един (1).


Не си първият, който го казваш. В никакъв случай не те успокоявам.
Преди 5-6 години, в продължение на 10-тина и кусур, репортерствах в криминалния "ресор". Познавах /вече много малко/ много униформени и цивилни. Искам да ти кажа, че между тях имаше и има и сега, сигурна съм, много светни хора. Които искат да бачкат. Имат тръпката и полицейския хъс.
Сам разбираш, че ще ти кажа, че ТЕ не ожеха да бачкат, защото всяко тяхно действие се контролираше от шефовете им : Тук не пипай, Там по-кротко, На третото място - затвори си очите.....и така.
Едни от тях се ядосваха, но нямаха избор и кютаха някак си.
Други, по-смели напускаха системата и отиваха от другата страна на барикадата.....
Тъжна картинка....
МВР не е спирало да се управлява политически.
И това е най-големият проблем на системата, държавата и на хората живеещи в нея.....
цитирай
48. анонимен - Това не е ли ПОДКУП
30.12.2009 09:40
По сега действащите закони лицето, което дава и лицето което взема подкуп са с еднаква вина и подлежат на процес и затвор.Или искат МВР да им ги оставим на вратата парите и те да минат преди крадците и да ги вземат.А сега модерен е SMS-а .Така,че да им пратим по нчколко на различните банди та да не идват в къщи.И най-накрая имам предложение да продължим предаването - ще има и други предложения,като ДА ЗАКРИЕМ МВР,щом сами ще се спасяваме.
цитирай
49. katan - :(((((
30.12.2009 20:04
Това си заслужихме!:(((
цитирай
50. анонимен - Не се ядосвай Галя, толкова могат
31.12.2009 09:10
Принципно към полицията се насочват тези, които за нищо друго не стават, ама им се живее по схемата "потен, вода да не пие..."

Стефан К.
цитирай
51. анонимен - zahariada Bеселе нова годинаа Галя, близка и непозната, но винаги разпознаваема!
31.12.2009 16:50
Много късмет във всичко през Новата година, здраве, любов, секс и не забравяй, че смъртта е разположена в края на човешкия живот, за да има време да се подготвим за нея! Някои, вече са готови, така де тия за които пишем!
цитирай
52. lado - Ха-ха, що няма емотикони, че това ...
02.01.2010 21:23
Ха-ха, що няма емотикони, че това "ха-ха" просто не може да опише усмивката, с която тракам коментара?
Няма такъв тъпанар , който да произнесе тая тирада с открито лице! Дали са съобразили, или е интуиция - те да си кажат. Ама няма да дочакам.
След слухтенето в нета, идва ред за мотивирането на създаване на доброволните отряди - щото това да организираш съседите си какво друго е, ако не доброволно дежурене по наряд. Което лично аз го практикувам от известно време, без да ме карат съседите. Вече имам на сметката един предотвратен грабеж. Е, съседите не почерпиха, но не съм го правил заради почерпушката. (квартала ни е с къщи)
ЧНГ! Бой по манерките и тази година - докато ни дават поводи!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене