Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: galinabg
Категория: Политика
Прочетен: 3407017
Постинги: 193
Коментари: 4461
Гласове: 21835
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
04.10.2009 22:49 - НАКЪДЕ СЛЕД 3-ТИ?....БЯСНО НА ТЕМА ДЯСНО!
Автор: galinabg Категория: Политика   
Прочетен: 9052 Коментари: 31 Гласове:
12

Последна промяна: 04.10.2009 23:36


ДСБ няма да има свой кандидат за кмет на предстоящите частични избори за кмет на столицата.
„Синята крепост” София е победена.

Най-вероятно ЗАВИНАГИ.

Ще ми каже някой – не ДСБ, а Синята коалиция.
Който както иска да нарича.
До сега аз съм гласувала за ДСБ и това е партията, чието решение очаквах. Не като редови член, а като съмишленик, симпатизант.
Бях ви казала, че чакам 3-ти октомври/Шестата партийна конференция на ДСБ/, за да оповестя на „глас” моите мисли и размисли на тема дясно и „синьо”.

Всички „слухове”, от месец и повече насам, че ДСБ- кандидатура няма да има и ще бъде подкрепена номинацията на ГЕРБ приеха своето „уставно” легитимиране на последния партиен форум. Председателят на софийската организация на ДСБ ген. Атанас Атанасов обяви решението да бъде подкрепена кандидатурата на ГЕРБ Йорданка Фандъкова.

Лидеръта на партията Иван Костов го обясни така:
В ДСБ имаше остра дискусия и противоположни мнения по този въпрос, особено в София. Това обаче не бива да ни разделя, а да бъде свидетелство за демократичния характер на нашата партия. Искам силно да подчертая, че решението на софийската ни организация за предстоящите избори в София по никакъв начин не предопределя общата политическа стратегия на ДСБ за бъдещето.”

А бъдещето уточни така:

1. За нас Синята коалиция е дългосрочен политически проект, който дава надежда на десните избиратели за политическото бъдеще на страната ни.
2. Категорично заявявам волята на Националното ръководство на предстоящите редовни местни избори да се явим със Синята коалиция като самостоятелна формация.
3. СК трябва да има свой кандидат за президент, който да ни мобилизира като национална политическа формация, носител на изстраданата българска демократична кауза.Тази политическа стратегия е без алтернатива.

Всички, които ме познават, знаят личната ми позиция за предстоящите кметски избори. А тя е:

ДСБ /Синята Коалиция/ трябваше да има свой кандидат за кмет.
В синята крепост София.

Най-малкото като реверанс и за кураж към дясно-мислещите хора. Не само в София. В България.

Защото, когато най-голямата организация на една партия няма политическата воля да излъчи свой кандидат за кмет, примерът, стимулът, за организациите по-места, от тук нататък, ще бъде равен на НУЛА.

Чух, че в доклада си пред конференцията г-н Иван Костов е изразил своето притеснение за „.....задълбочаващите се организационни слабости и проблеми на партията. На повечето места в малките общини и населени места партията не е представена, не е достатъчно добре представена или има пасивни ръководства.....

Дано не съм права, но прогнозата ми е, че след последното решение за неявяване със свой кандидат за София, организационните слабости по места ще прерастнат в личностни.
В смисъл – и малкото останали смислени хора в ДСБ /със сигурност и в СДС, и при земеделци, и при радикали/ ще ревизират своето присъствие в местните структури и ще потърсят представителство в други партии.
Или просто ще си тръгнат разочаровани и безнадеждни. Огорчени и излъгани.

Тогава, какъв „дългосрочен политически проект” може да бъде Синята коалиция? За кого?

Като каква „самостоятелна формация” ще се явяваме на бъдещи местни избори, като ни няма на тези!? С кого?

А после - от къде ще намерим кандидат за президент, като не можем да посочим кандидат за кмет?

Аз лично се чувствам предадена, обидена и .... унизена.

За мен, а и за много мои приятели - сини съмишленици – решението на софийската организация е без никаква стойност. Такова е, оказа се, и за много редови членове на ДСБ, с които коментирахме „уставно узаконените слухове”.
И на конференцията на ДСБ стана ясно, че поне 9 от софийските клубове ще бойкотират решението на столичното ръководство.

Тогава – колко от „тъмно -сините” ще гласуват за Фандъкова?
Дано жената не разчита на подкрепата на тези гласове, а да си индуктира други групи и категории избиратели, за да й е сигурна подкрепата. Че току-виж Кадиев вземе да я изпревари на финалната права.

По този повод си мислех – как изобщо софийското ръководство на ДСБ реши, че с някакво си решение, взето незнайно как и от колко човека, може да принуди своите членове и симпатизанти – подчертано мислещи и интелигентни хора, със собствено мнение, самочувствие и позиции, да гласуват под команда?

Не се връзва никак, нали?

Така, като се замислям, дали пък на следващите партийни форуми и на ДСБ, и на СДС няма да започнат да раздават членски карти за ГЕРБ?

То до тогава много от членовете и симпатизантите им май ще се сдобият лично!
С успокоението за едното семейство - ЕНП!


Тагове:   Синя коалиция,


Гласувай:
12



Спечели и ти от своя блог!
1. miraclio - Подкрепям
04.10.2009 23:08
Подкрепям казаното от теб.Не мога до безкрайност да давам кредит на доверие на хора, които ни обричат да се червим заради тази подкрепа и заради неминуемото фиаско на ГЕРБ, на поругаването на демокрацията.
цитирай
2. анонимен - Е, по-точно е превзета синята крепост!
04.10.2009 23:18
Прагматично решение, което напомня за старата максима относно Политиката!:)
Споделям разочарованието ти!
И при пълно развхряне на въображението си не го виждам бъдещето на Синята коалиция.Само ми се иска!
А това не е достатъчно!:)
Лека нощ!
цитирай
3. galinabg - @miraclio
04.10.2009 23:49
Мира, благодаря ти за подкрепата! Ти си истински десен човек и знаеш болката. Стига мазохизъм. Разбирахме и се примирявахме твърде дълго. Ама нали все си мислехме, че е за добро. Този път няма оправдание! Аз съм "синя" и да се червя - не ми отива. Не само на мен!
цитирай
4. galinabg - @ tit
04.10.2009 23:50
Превзета, победена....игра на думи. Резултатът е ясен - погром! Без мен! Този път и аз не "виждам" в бъдещето...нещо смислено! Поздрави и Лека!
цитирай
5. flyco - ...
05.10.2009 11:12
Когато не участваш в едно състезание няма как да загубиш, следователно няма как да търсиш причини и да даваш обяснения защо си загубил. Много по-лесно е да дадеш обяснение защо не си участвал - причини да искаш. И в двата случая обаче трябва да се поеме отговорност...от кого /по думите на Костов следва тя да се търси от от ръководството на софийската организация, може би лично от Атанасов/. Някакви негови изявления по темата? Всъщност предполагам, че ще каже, че е протекло демократично вътрешнопартийно гласуване, на което софийската организация е предпочела да вземе това решение вместо издигането на нечия кандидатура. И още нещо. Ако все пак е имало кандидатури за кмет те не добиха публичност. Това ме навежда на мисълта, че такива е нямало. Напротив, в медиите се появиха неофициални откази от кандидатури. Това означава ли личностен дефицит в ДСБ? Или евентуалните кандидат-кметове са преценили, че не искат да записват в биографиите си загубени избори и това е натежало. Каквато и да е причината, от решението лъха само песимизъм.
цитирай
6. galinabg - @flyco
05.10.2009 11:25
За мен, зад цялия този спектакъл прозират моного тайни договорки. Защо например Атанас Атанасов не стана един кандидат за кмет, а се цопна на този сладък пост в Информационно обслужване?!?! Всичко си има цена! Какво значат тук съмишленици, идеалисти и каузи?!?!
цитирай
7. flyco - Re: 6.
05.10.2009 11:36
може би "-кажи си Иване"
цитирай
8. galinabg - @flyco
05.10.2009 11:44
Какво да казва? Всичко е ясно!!!!
цитирай
9. flyco - Re: 8.
05.10.2009 12:09
В края на краищата е важен само крайният резултат. Лично на мен обаче, ми дотегна да ми обясняват, че той предстои :)
цитирай
10. thetrooper - Силно се надявам,
05.10.2009 13:34
че поне избирателите на ГЕРБ ще гласуват за Фандъкова, защото наистина много от "сините" гласоподаватели няма да отидат до урните. Дай Боже, поне "герберите" да са все още достатъчно мотивирани, защото кмет на София от БСП - това няма да преживея!
цитирай
11. prebroitel - Аз лично се чувствам предадена, обидена и .... унизена.
05.10.2009 14:23
И Аз! От постинга. Спомням си са това ,как песимистът казал,че от това по лошо не може да има,а оптимистът отвърнал:може,може.Трябва някой да им каже(на ръководствата на СК),че ако не им се водят битки на избори ,то да си ходят.А какво ще се изкашлят в народното събрание въобще не е важно.И без това ГЕРБ ще си прави каквото си иска там.
цитирай
12. galinabg - @thetrooper
05.10.2009 21:33
Митко, с теб сме говорили и сме наясно, че Фандъкова трябва да победи и че ще бъде пагубно, ако БСП "възкръсне" в София. Но...., знаеш защо съм обидена - няма дясна партия, която да взима решения под масата и да ги налага на членовете и симпатизантите си. И още по-лошо - да прави дребни политически пазарлъци под масата със същите тези нереалистични решения?! От мое, от твое, от името на хиляди интелигентни и мислещи хора, които ТОЗИ ПЪТ ИЗОБЩО НЕ БЯХА ЧУТИ. Напротив, подиграха с нас, тях!
Та, за това казвам, че Фандъкова, горката, ако разчита на десните гласове може да остане много разочарована! А още по -страшното, ако и бъде победена от Кадиев!
Но....не се прави така!
Или си уважаваш хората или се превръщаш в партийка сателит за оцеляване на ръковдството. Това е!
цитирай
13. galinabg - @ prebroitel
05.10.2009 21:35
Извинявай, не разбрах, защо обида от постинга ми?
цитирай
14. gantree - @ Галя
05.10.2009 23:26
След това официално решение, честно да ти кажа, за мен лично няма абсолютно никакво значение кой ще е следващият кмет в София. Еднакви са ми. Не ги различавам едни от други, Фандъкова и Кадиев имам предвид. Чух тази вечер за новите изпълнения в министерството й, за тези "рангове", младши учител, старши учител, главен учител, методист и прочие подобни йерархически простотии. Дано да я изберат патицата, преди да е почнала пагони да раздава и съвсем да го е обърнала на казарма цялото ни начално и средно образование.
цитирай
15. galinabg - @gantree
05.10.2009 23:40
Ангеле, и на мен ми е все тая,но все пак за предпочитане е да не се настаняват комунягите. Защото Кадиев е представител точно на "опасните комуняги", не че има добри :)))))
А това с ранговете - да, чух го и аз.Сега е ред на заслужил и народен артист, и т.н. Абе пълзим си, и то бързичко, към едни години, които си мислех, че не могат да се върнат. Ама като гледам.....чак не искам да го кажа.
Честно да ти кажа, ако зависи от мен, ще ги смета всички и в Доменната пещ. То остана ли някъде такова съоръжение?
цитирай
16. veselaj - В началото и аз се почувствах като ...
06.10.2009 10:13
В началото и аз се почувствах като теб, макар че не съм от София. Но като се позамислих, може би това е правилно решение. Така или иначе в момента друг, освен Фандъкова няма шанс. Явяването на син кандидат само още повече би обезверило "сините" хора. Дори да бъде избран син кмет, той само ще се провали с този общински съвет. По - добре да оставят ГЕРБ да си се проваля сам, вместо да участват в провала му. Защото провалът (който ми се струва неизбежен) само на ГЕРБ без сините дава шанс за некомунистическо управление на следващите избори. А провал на ГЕРБ с участие на ДСБ би довело на власт отново комунистите. Може и да греша, но нещата могат за се разгледат и от тая гледна точка.
цитирай
17. prebroitel - Галя
06.10.2009 12:20
Не съм обиден от потинга а го цитирам .Сега като го прочетох отново разбрах ,че в репликата ми се е получил лапсус.Извинявай.Тъй като в заглавието си започвам с извадка от постинга исках да посоча ,че е от там.Иначе всичко в постинга си и точно.
цитирай
18. анонимен - Всяка партия се калява в битките /изборите/
06.10.2009 13:34
Но тя се гради и утвърждава / а за момента за десницата - възстановява / във времето между избори. Не зная защо при предизвестен резултат трябва да се участва в тези избори ? Явно безумие е да отчете само " присъствие" и покаже, че партията съществува. Отрицателният ефект ще бъде много по-голямо от ефекта при неучастие.
Дясните партии в Синята коалиция са в крайно неприятно положение и лошо организационно състояние не само общо за страната, но и във всички голями градове, вкл. София.
Вместо да се губят малкото налични в момента сили в местните избори в София, Пловдив и другаде, централните ръководства и тези по места да си запретнат ръкавите, изчистят старите муцуни и започнат да съграждат отново, с нови млади хора Това, което беше разпиляно в името на личното его или болни амбиции и користни помисли е вече безбъзвратно загубено.. Ново гърне се прави по-лесно и ще е по-здраво от лепене на парчетата на старото, вече явно счупено.
На тези избори целта ЕДИНСТВЕНО трябва да бъде да не се допусне победа на посочените от Р.Петков-ци , Р.Овчов-ци и други водачи на кланове в разкапващата се БСП кандидати за кметове.
Десните партии и специално Синята коалиция имат животоспасяваща нужда да възстановят името и имиджа си, за да могат да имат сериозно участие със собствени кандидати в следващите избори. Без значение какви са.
цитирай
19. gantree - @ Весела
06.10.2009 20:19
veselaj написа:
В началото и аз се почувствах като теб, макар че не съм от София. Но като се позамислих, може би това е правилно решение. Така или иначе в момента друг, освен Фандъкова няма шанс. Явяването на син кандидат само още повече би обезверило "сините" хора. Дори да бъде избран син кмет, той само ще се провали с този общински съвет. По - добре да оставят ГЕРБ да си се проваля сам, вместо да участват в провала му. Защото провалът (който ми се струва неизбежен) само на ГЕРБ без сините дава шанс за некомунистическо управление на следващите избори. А провал на ГЕРБ с участие на ДСБ би довело на власт отново комунистите. Може и да греша, но нещата могат за се разгледат и от тая гледна точка.

Здравей, Весела. Замисли се пак, и обърни внимание на нещо много простичко - няма нито един аргумент в полза на неявяването ни на изборите. Приказките, че "няма пари", че "така и така ще загубим" или че "става дума само за две години" са просто глупости. От всеки депресиран и безидеен човек можеш да чуеш същото.

Да бъдат оставени ГЕРБ сами да се провалят - не знам откъде си, но хайде ако може тоя експеримент да стане в твоя град :)))) а не в моя? Като се провали един или друг, нали знаеш кой всъщност го отнася най-накрая?

Поздрави.
цитирай
20. haralanov - Здравейте!
06.10.2009 20:19
А Вие сама за себе си,имате ли Ваша си кандидатура,която мислите,че можеше да е печеливша и в същото време издигната от СК..?
цитирай
21. lambo - Иван Костов е един мургав расист
08.10.2009 00:19
каквито са и Тодор Живков, Президента Седефчо, Доган, Сидеров и т.н.

Изрично ги предупредих в блога на М.Димитров че ако не обещаят, да се премахне ПРАГЪТ срещу получаването на детски, аз не само няма да гласувам за Синята коалиция, но и ще пиша срещу нея. С този праг са спрени детските на 540 000 бели деца.

Пълно мълчание. И писах и гласувах за ГЕРБ. Резултата го знаете. Защот всеки човек, особено блогър трябва да се изслушва. И ако продължава така, циганина Костов накрая ще остане сам
цитирай
22. veselaj - 19. gantree,
08.10.2009 10:23
напълно те разбирам, но все пак на изборите ГЕРБ спечели мажоритарно и в София. Нещо, което не беше се случвало никога (нямам предвид мажоритарните избори, а победата на друга партия, освен СДС и ДСБ). Така че участието в частични избори ще прилича на участие в параолимпийски игри. Не мога да преценя дали има смисъл, нас в Търново не ни засягат :)))
цитирай
23. flyco - Re: 21.
08.10.2009 11:27
lambo, ти защо гласува за ГЕРБ като си ляв?
цитирай
24. mamkamu - +
08.10.2009 13:23
К`во се пенявите толкова? Нали Синята коалиция ще има свой кандидат в Разлог -интелектуалния център на България, родното място на синята идея, последната барикада на десните... :)))

К`ва София? Битката е на юг :)))

цитирай
25. анонимен - още нищо не сте видяли
12.10.2009 19:07
Костов е затова,да задържа сините!Иначе, при едно принципно и честно ръководство,България ще насмете червенушките веднаж и завинаги!Но...това е положението!:(
цитирай
26. lambo - до 23 - Гласувах за ГЕРБ, за да свалим Тричленката,
12.10.2009 23:05
и най-вече Доган. Но сега като гледам, какво прави ББ, Доган е още по на власт.

Не съм нито ляв, нито десен. Аз съм си чисто българско "наци", в най-добрия смисъл на тази дума.

"Уважавай другите етноси, но ако те уважават и те"
цитирай
27. анонимен - Какво да се промени, като нищо да не се промени?
15.10.2009 22:45
От около седмица този въпрос витае (вече явно - омертата взе нещо да се пропуква) из пространството и кухите каски на тъмно сините ми съмишленици и на комунягите май. Комунягите да мрат (де тоз късмет), с удоволствие наблюдавам агонията им, но за съмишлениците ми е жал. Жал ми е като към хора, макар много от тях да не заслужават.




Това на стари години да се докараш сам до срамна безизходица, в която започваш да се чудиш кой си, какъв си и за какво се бориш, с кого го правиш и на каква цена, като същевременно примъкваш вода от девет дерета, за да се самоубедиш, че терзанията и саможертвите ти са в името на велика цел, си е жалка работа. От края на 2005-а до евроизборите се ядосвах, по парламентарните се смях, вече само ми е мъчно. Няма да натяквам казвахме ли ви, но това положение беше предизвестено.

Що така сте изненадани като бялата крава, бе, дрогари? Кой остави един човек и няколко покрай него да ни се качат на главите? Кой обезобрази наченките на едно силно гражданско формирование в партийка за лично ползване, тип НДСВ ли, ДПС ли, или нещотакова? Кой си затваряше очите за грубите нарушения и апаратните врътки, бавно и методично докарали ни до тук? Кой заяви Не искам да ме питат? Кой клакираше и скандираше, докато ни хвърляха демократична прах в очите? Кой викаше В името на да спрем това, да спрем онова, да спрем тези, да спрем онези!, отказвайки да види какво се случва под собствения му нос "в името на висшите цели" - обществено оцеляване на двама човека и половина, не можещи да вършат нищо друго освен това, което вършат (каквото и да е то), белким с чест и слава добутат до пенсия? Кой громеше с всички средства, като един Вишински, "врага с партиен билет", осмелил се да каже какво вижда и на къде отива цялата работа? А кой мълчеше, когато му спускаха отгоре, в разрез с всякакви правила и приличие, абсурдни постановки, вкл. и комунистически изчадия, тъпи мутри и тотално компрометирани физиономии, защото "сега не е време за говорене"? И им гласуваше. Кой вчера говори едно, днеска - друго, а утре - съвсем друго, съвсем убедено при това? Кой прогони с арогантност, грубо пренебрежение и селска елитарност онези близо 235 000 будни граждани от 2005-а? Кой си избърса задника с учредителните документи , Устава и Договора за силна България? Кой навикваше хората, че са тъпи, длъжни и виновни, злоупотребявайки със сините им сантименти? Кой остави няколко души да решават вместо него? Кой разнася като икона един портрет? Кой се превърна в лична гвардия, в зондеркоманда на същия този портрет? А всичките тези питанки могат да се концентрират в една единствена: Кой ви се изака в гащите? Многократно. Ха познайте, скъпи ми, зомбирани партайгеносета! Ама първо лекичко си надигнете тъмно сините каски, дето гордо сте ги нахлупили до носа и ви пречат да виждате. Що се чудите? Къде сте сега, прелюбезни ми дрогари? Ами до под кривата круша, щом въртите, сучете и стигате все до един въпрос, за който междувпрочем е твърде, твърде късно. Май вече е късно за каквито и да е въпроси.

Какво да се промени, като нищо да не се промени?

Този въпрос се очертава като основен сред охканията и пъшканията ви, като гледам. Въпрос за чудо и приказ. Не сте го формулирали точно същия, но си е баш този, като ви чета. "Какво да правим? Оставки! Да! Ама на средно ниво, да не се вторачваме в този-онзи по високото. Промени! Да! Ама свещената крава да не пипаме, без нея сме за никъде. Всички ни обединяват общи ценности! Дайте сега да мислим какво да правим! Ние сме най-умните и най-ангажираните граждани, а Той Е Великият! Да живей! А Дачков е продажен педерас! Да направим заспалите хоризонтални структури вертикални! (Б.м. ТОЙ го иска и ще Му го дадете. Хахах!) Смотаните общински организации и редовите членове са ни виновни - не се стараят! Дайте сега да измислим какво да правим!" И изобщо - дайте да дадем, ама без резки движения, много молим. Трудна работа, мили ми елити на нацията. Ми добре, чудете се. Аз отговор на този въпрос не се наемам да давам. Всъщност отдавна ме отказахте да отговарям на ваши въпроси, колкото и да ми е мъчно за вас, а и не сте се скъсали от питане през тези 5-6 години. Така де, за какво да се хабя, нали само някои хора разбират всичко, а останалите - нищо, да бачкат там и много да не знаят.

Ама все пак... Казвахме ли ви ние? А? Майната ви!
цитирай
28. galinabg - анонимен 27
15.10.2009 23:18
Искаше ми се да ти отговоря поне заради количеството на написаното, но си останал АНОНИМЕН. В същото време критиките и упреците, които отправяш са твърде сериозни.
Само че, докато по тези сериозни въпроси продължаване да оставаме анонимни преместването, поне сантиметър напред, в някаква посока, иска ни се да е правилната, е невъзможно.
Ако прочетеш това и решиш, остави името си и ще говорим сериозно.
На другото му казвам - чесане на езици!
цитирай
29. анонимен - Чесане на езици
16.10.2009 13:15
Аха, друго вече не може да се прави. :-) Мир на праха ви, амин.

27 са просто размисли от един блог, никой не се сили да спори защото няма вече за какво. :-)
цитирай
30. galinabg - анонимен 29
16.10.2009 14:42
Не, не си прав!
Но продължаваш да оставаш анонимен!
Анонимността, с мнение по такива важни теми, наричам страхливост. Мижитуркане.
цитирай
31. анонимен - Анонимен
16.10.2009 21:01
Глупости, всеки има избор, щом не си забранила анонимните коментари. А и ти май не си ходила по събрания и не си видяла чудесиите им. :-) А аз на твоето му викам опит за манипулация. Досиенце ли искаш да посъбереш или какво? Плюс туй ти казах, че няма какво повече да се говори - положението е такова, каквото е, и не може да се промени. Темата отдавна ВЕЧЕ не е важна, освен за малкото останали слепи наивници.

Оправяйте си се там, ако можете, мърдайте с по някой сантим на 5 години и толкоз. И пак амин. :-)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене