Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: galinabg
Категория: Политика
Прочетен: 3396391
Постинги: 193
Коментари: 4461
Гласове: 21835
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
15.09.2009 01:38 - БЕЗУМИЕ В ДЯСНО...ОБРАЗНО КАЗАНО...
Автор: galinabg Категория: Политика   
Прочетен: 8135 Коментари: 22 Гласове:
8

Последна промяна: 15.09.2009 15:43


Помпането на мускули за кметския стол в София започна.

Къде с партийни събрания, къде с изказвания в стил, подготвям се за „Сепуко”. / За справка - Секретарят на СДС-София Личо Гогов - 
http://www.vsekiden.com/?p=57918/.  /

Докато не чуя позицията на ДСБ категорични коментари за „десните, сините, СК-действия” няма да правя. Като начало, по темата ви препоръчвам коментара на Мария Николова „И Боже, пази патките....” :
http://divini.blog.bg/politika/2009/09/14/i-boje-pazi-patkite.397400

„Начевам” писането на този постинг след партийното събрание на БСП - София /14.09/.

Внимателно прочетох почти стенограмния материал в агенция Фокус :
http://www.focus-news.net/?id=n1258871

Съмнение няма. Комунистите са раздвоени, разтроени, мразещи се един друг, но..... единни зад предложения кандидат-кмет.
Въпреки съкрушителната си загуба на последните Парламентарни избори – категорична присъда от българските „граждани” за некадърното им, корумпирано и държащо страната ни в период на комунистически-полуразпад състояние, 20 години след уж „Демократичния” преход.
Въпреки личностната си взаимоненавист и омраза.
Въпреки ясния изход от предстоящия Вот. Не в тяхна полза.

Нищо изненадващо. Както се казваше в един „лаф” : „...Стреляй в гърдите на комуниста..”.

- „…Мисля, че ще бъде добър двубой или трибой. Мисля, че мога да предложа алтернатива на ГЕРБ….” – казва пред съпартийците си комунистът Кадиев.

- "Не мисля кметските избори в София за обречени" – окуражава го председателят на градската орагнизация Румен Овчаров. И добавя :
- „Имаме шансове при една консолидация. Този успех би бил първият успех на левицата за последните 20 години в София.

Първият отрезваващ шамар идва от другарката Татяна Дончева:

- Партията е без никакъв тонус, без никакъв живец......”!
Тя призовава след като бъде издигнат Георги Кадиев, да се проведе "мозъчна атака", за да се види какво може да се извади от партията в момента.
- „Трябва да се напрегнем да видим какво може да се извади от партийните човеци в този момент” – като добавя, че в БСП има хора, които разбират от какво са разочаровани хората.

Може би тъкмо, готови, партийните човеци, да преглътнат Татянините бръщолевеници софийските комунсти са посечени от вътрешната опозиция, в лицето на Красимир Премянов.

Тук, ще кажа изпреварващо – АБСОЛЮТНО ТОЧНО, АБСОЛЮТНО ВЯРНО И МНОГО БОЛЕЗНЕНО за Лидера Станишев.

Познавам Краси Премянов и мога да си представя с какъв тон и огромна доза сарказъм е произнесъл думите:

- Другарят Станишев ни уведомява, че е готов да води лидерско състезание. Той тотално го загуби от Бойко Борисов! Кметските избори в София са единственият шанс за реабилитация и морално и политическо право Станишев да се кандидатира за председател на БСП.
И още, казва, Премянов:
- „Не ми е ясно какви са причините той да се откаже от това състезание. Политическата практика на много партии е - лидерите на тези партии да приемат с отговорност и с чест да водят битка за столичния град. И аз оставам с много въпросителни около отказа на Сергей Димитриевич Станишев да се откаже от това състезание. Нямам нищо против Георги Кадиев. Поради факта, че той остава единствена кандидатура, аз ще го подкрепя, но уверявам ви, че ако трябваше да води състезание като кандидатурата за кмет на София със Сергей Станишев, аз щях да дам предимство на Сергей Станишев. Оставам със своето огромно разочарование като член на Националния съвет, че Станишев се отказа от тази надпревара - казва Премянов.

Въпреки всичко, комунистите тръгват на битка жестока.
Въпреки всичко, раздираната от вътрешни ежби и противоречия Левица ще се изправи пред софиянци със своя кандидатура и обещания.
Въпреки всичко, партийните човеци /визирани от др. Дончева/ ще приложат, може би, последните си идеолитически аргументи срещу „врага”. Защото едва ли ще останат ентусиасти за следващи избори.
С едничката цел....може би...евентуално...тъй, като че...обаче...кметският стол в Столицата.

Георги Кадиев е напълно наясно, че един от основните му опоненти, с когото ще трябва да се "бие", е скороназначеният министър на образованието Йорданка Фандъкова от ГЕРБ.
 Самата тя, до скоро, зам. кмет. И при ясен начален старт:

- разгромяваща победа за ГЕРБ, само преди два месеца
- човек, тръгнал от учителската скамейка, автоматично осигуряващо му подкрепа на съсловието
- все още без негативи в Голямото управление, напротив.
- евентуална първа жена –кмет на София

В същото време от Дясно....мълчание. Тихо да не събудим задрямалите!

И вместо достойно за синия, десния, избирател самочувствие и достойнство – тепърва пазарлъци.
Оставете пазарлъците, ами подхвърляния, като на онзи горе – Гого Личев или Личо Гогов – абе, що не вземем да минем метър!?!

Безумие в Дясно.

Засега само обидно.

Обидно за най-големите поддръжници на СК. За тези, на които им беше втълпено преди половин година, че едва ли не  "заедно можем повече"
Обидно за тези, които преглътнаха Надежди в името на една кауза.

Не искам да стрелям в гърдите на Демократа, но искам кутийка в избирателната листа, която да мога да отметна. Образно казано.

Имам нужда от Краси Премянов в синьо.

Както искате го разбирайте!











Гласувай:
8



Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - Хайде
15.09.2009 02:52
Пак комуняги ли? Докога ,видяхме ги от ДС!
цитирай
2. анонимен - Харесва ми!
15.09.2009 07:55
Допадат ми и тона,и аргументите,и изводите.Който има глава да мисли.Който няма-да боядисва.
цитирай
3. анонимен - С повечето неща съм съгласен. Въ...
15.09.2009 13:46
С повечето неща съм съгласен.Въпреки ,че е почти сигурно ,че ще спечели кандидата на ГЕРБ,без значение кой ще номинира Борисов ,все пак прави чест на Кадиев ,че ще участва.Той мисля,че оттдавна е против много от нещата които вършеше столетницата и може да се каже че е от вътрешната опозиция на БСП. За съжаление и този избор се очертава да бъде обърнат на мач червени срещу ГЕРБ, а не битка на коцепции за управление на столицата.А филма син кмет,син президент,син парламент и синьо правителство вече сме гогледали.А очертаващото се присламчване на СДС и ДСБ към ГЕРБ само исамо да са със победителите освен с думата обезличаване няма как да го нарека. Милко
цитирай
4. galinabg - @ анонимен 2
15.09.2009 15:27
За съжаление, този, който има глава и мисли, не е този, от когото зависи нещо! Пред очите ни отново ще се разиграват едни пазарлъци, едни гузни обяснения....Според мен, всичко вече е ясно и разпределено, но сценаристите все още пишат сценарийте си като черно-бели филми и изглеждат все по-негледаеми! Благодаря ти!
цитирай
5. galinabg - @ анонимен 3 - Милко
15.09.2009 15:32
От решението, което ще вземат за предстоящите частични избори ще стане категорично ясно обезличено ли е дясното или не! Аз, лично, наблюдавам много внимателно, защото нещо, честно казано взе да ми писва да ме правят на луда калинка. Често казвам, че искам да се повдигам на пръсти и да правя равнис с хората, които съм избрала да ме представляват политически, а не да се здрависвам с "джуджета"....
цитирай
6. анонимен - Понеже пак сме на изборна вълна( ...
15.09.2009 17:24
Понеже пак сме на изборна вълна( помниш ,че аз не гласувам, но обичам да коментирам),ще ти (Минах на ти,но от снимката личи ,че си над формалностите) разкажа какъв разговор проведох покрай парламентарните избори с един французин ,който е представител на фирмата ,с която работим.С преводач,че не не владея френски.Попитах го той ходи ли да гласува.Човека ме зяпна така все едно исках да му извадя зъб.Отговори ми ,че не се чувства достатъчно компетентен и запознат за да даде с гласа си власт на някой ,който да не управлява страната добре и после той да се чувства виновен пред децата си за това. Аз си мисля ,че когато изборната активност в България стане около 25 % ще е показателя ,че сме станали европейска държава.Голямата активност на изборите показва само ,че голям процент от хората са недоволни и искат промяна. Милко
цитирай
7. galinabg - @ Милко
15.09.2009 17:32
Хах! Изобщо няма проблем за "ти"-то :))) Щом си влязъл в Блога ми значи си ми на гости. А щом съм те допуснала-формалностите са излишни :)))) Разбирам този французин, но не споделям мнението му. Освен в случаите на тотална безизходност. Дори и за изразяване на недоволство - всеки глас е важен. Друг е въпросът - На кого му пука? Днес продължавам да следя изцепките на Сергей Станишев за кандидатурата на БСП /оказа се, че той не приема Кадиев за свой кандидат?!?!/ и се питам - Що за гьосуратлък е неговото?? Няма ли кой да му каже да вземе да се скрие и никога повече да не се появява пред хората!! Толкова наглост е плашеща!
цитирай
8. bowman - ...
16.09.2009 06:56
Партиите се обезличиха, все едно кого ще пратят. Непознати хора зад които не знаят кой е застанал и с какво ?!! ;)

За Станишев да прави глупости е нормално, защо пък и за кмет на София да не се пробва , особено след цирка дето го направи с кофите. Софианци ще бъдат очаровани .
цитирай
9. galinabg - @ bowman
16.09.2009 21:48
След днешната информация, че сините вдигат белия байрак и няма да имат своя кандидатура - или добро или нищой- Вечна им памет! Чакам да го обявят официално в петък и ще им напиша един некролог!
цитирай
10. анонимен - Аа, не. Имат кандидатура и то не е...
17.09.2009 17:10
Аа, не.Имат кандидатура и то не една ,а цели две.Но за заместник кметове.Това е нов творчески подход към изборите .Милко
цитирай
11. galinabg - @анонимен 10 - Милко
17.09.2009 17:34
:)))) Не се занасяй с тези политически гении! Живеем в една извратена държава с още по-извратени политици, за капак, на един блажено - заспал народ....Това е. Келепир да има, другото няма значение. Тук категориите достойнство, авторитет, кауза - са просто думи от скрина на баба.
В некролога, ако изобщо се занимавам да пиша такъв, ще кажа точно това - че по-добре е да губиш с достойство отколлкото да те няма на белия свят....Много ми е мъчно....Не за тях. За себе си. Не остана вяра, Милко!
цитирай
12. flyco - относно желанието ти
18.09.2009 11:02
Предполагам, само мога да предполагам, че в ръководството на СК тече оживен спор за начина на действие по време на този избор. Най-грубо, щом продължава все още да тече, значи вече е закъснял. Предполагам, че в "спора" има две страни: едната се олицетворява от Костов, а другата от Димитров. Според мен Костов настоява за конкретна кандидатура, а Димитров за конкретна политика. Това е принципно различие, но разбира се не мога да знам дали наистина е така. Все пак по това, че още няма излъчен кандидат мога да съдя, че има спор. А спор не може да няма познавайки напористия начин на действие на Димитров и по-инертния Костов. В края на краищата изборът за кмет на София пак е тест пред СК и забавянето при излъчването на кандидат може да бъде тълкувано дори по-лошо от конкретната кандидатура или подкрепата за нечия чужда. Липсата на решение също е решение, но не лидерско и не инициативно.
цитирай
13. galinabg - @flyco
18.09.2009 11:15
Абсолютно си прав! Кандидатурата на СК трябваше да е ясна в деня след победата на ГЕРБ!!!!?
Явно има друг пазарлък, за който ние можем само да гадаем /не че не се досещаме !!!/, но никой никога няма да го признае в прав текст.
Вече каквото и да решат ми е все едно. Казвам го в прав текст- аз се чувствам обидена! Както писах и в коментарите си във Фейсбук - Успех на Йорданка Фандъкова!
Нямаше да имам нищо против да бъде подкрепена от т.нар. "десни", но на балотаж.
Та "те" , ако в София не извадят кандидат, какво самочувствие ще имат по места малкото останали привърженици и радетели на синята идея?!
Всичко свърши според мен. Вечна памет в синьо! Толкова.
Сигурно ще им отделя за последно един постинг и това ще е от мен!
цитирай
14. flyco - Re: 13.
18.09.2009 11:27
Както искаш, според мен Мартин ще се справи.
цитирай
15. анонимен - НИКОЛИНА
18.09.2009 12:24
Привет ,Галя! Веднъж вече ти писах,във връзка с нашите котки,сега ще ти пиша и за нашите политици. Напълно споделям мнението ти,с изключение на едно - да не се отчайваме.Живея извън Сифия и не мога да гласувам,но ако бях при вас,не бих гласувала за ГЕРБ. Не обичам комунистите,но им се възхищавам на хъса,с който се борят за всеки човек и във всяка ситуация.ДСБ официално не е обявило решението си,затова аз все още се надявам,че ще се измисли нещо -вариант АЛИАНС ЗА СОФИЯ. Не си спомням къде и кога,но чух,че след като на редовните избори това е бил формата,възможно е да се повтори.Не съм сигурна дали Костов го каза,но беше човек от ръководството.Да се надяваме и настояваме-има още малко време.А иначе съм убедена,че симпатизантите пак няма да харесат номинацията.
цитирай
16. анонимен - НИКОЛИНА
18.09.2009 12:37
Извинявай,сега се сетих,че преди ти писах с псевдоним,но мисля,че ако искаш - можеш да ме разпознаеш!
цитирай
17. анонимен - На Евроизборите ГЕРБ получи 29% в ...
18.09.2009 13:41
На Евроизборите ГЕРБ получи 29% в София, Синята коалиция-23%.Защо при този резултат трябва да се поляга на Борисов ,а не се излъчи собствена кандидатура за първия тур ,пък на втория може да се стигне и до директен двубой ГЕРБ-СИНИ и да наблюдаваме нещо много забавно -БСП да подкрепи Синия кандидат за да натрие носа на Бойко. Милко
цитирай
18. flyco - Re: 17.
18.09.2009 15:28
Защото СК вече закъсня.
цитирай
19. galinabg - @ анонимен 15,16 - Николина
19.09.2009 06:50
Разбира се, че те разпознах! Има ли следи от вашето коте?
Що се отнася до коментара ти - аз вече нямам надежда.Каквото искат да решават. Толкова е късно и безсмислено, че чак - обидно! Виж ми последния постинг! Поздрави. Минавай по-често. Приятно ми е!
цитирай
20. galinabg - @ анонимен 17 - Милко
19.09.2009 06:52
Не знам дали БСП би подкрепила син кандидат, но и аз това питах : При такъв резултата за София - как може да стоиш в нелегалност! Аз мнението си го казвам в последния постинг и .....се надявам повече да не пиша по темата. Освен, ако съвсем не изперкат и не направят някоя тотална Синя глупост :)))) Другото е ясно!
цитирай
21. galinabg - @ flayko 17
19.09.2009 06:54
Да, СК закъснятолкова много, че се чудя какво още прави кислородната маска на лицето й? Но, пусто, кой да свали? Всимки чакат да свърши кислородът в бутилката...Явно...
цитирай
22. анонимен - НИКОЛИНА
19.09.2009 11:04
Нужно е маската да стои,защото има все още живи клетки в организма - ние не сме ли доказателство за това? Поведението на СК в София е показателно за цялата страна. Тези,които не харесват ГЕРБ,наистина остават без представители в политическото пространство,защото там е силно въздействието на местните велможи. И защо да е късно,след като никоя политическа сила не е обявила официално нищо ? След като ние сме изпаднали в такова положение,защо се чудим на онези,които се лутат и вярват в чудеса,че някой с магическа пръчка ще ги оправи. Аз заради тях се бунтувам,защото съм сред тях и виждам всеки път огорчението им.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене