Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: galinabg
Категория: Политика
Прочетен: 3392111
Постинги: 193
Коментари: 4461
Гласове: 21835
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
11.09.2009 06:12 - Садо-мазало в президентския порносериал *
Автор: galinabg Категория: Политика   
Прочетен: 4434 Коментари: 17 Гласове:
4

Последна промяна: 11.09.2009 12:03


Да се смее ли човек или да плаче?
Както се казва - Ново Пет!
Президентът оценява позитивно:
http://www.president.bg/news.php?type=0
+
Премиерът е ЗА добрия тон:
http://www.focus-news.net/?id=n1256546

Раздвоение на личността ли долавям?
Всъщност, арогантността, неадекватността и лицемерието явно са запазената марка на българските "политици" и "държавници". 

Мислех да поразсъждавам писмено по темата, но открих великолепния коментар на Иво Инджев. Позволявам си да го копирам, защото си струва да бъде прочетен, а и както винаги, Иво е безпогрешно точен и "В десятката".

********* 

Садо-мазало в президентския порносериал от Иво Инджев  септември 11, 2009 

Президентът похвали този път Бойко Борисов! Случва се само два дни, след като го обяви за некомпетентен, неподготвен, виновен за „измислени скандали”.

ВНИМАНИЕ!

(Препоръчителен родителски контрол за читатели, родени преди около 18 години, когато започна движението назад-напред, от което произтекоха някои порнографски резултати за нашия повален по гръб обществен организъм).

Сериалът с неприличните сцени продължава с президентско отдръпване рязко назад спрямо собствената му нападателна позиция в началото на акта. Няма нищо общо с плавния преход и практикуваните при него техники от времето на „Кама мутра”

.Президентът ни ( извинете, може да ви е омръзнал актьорът, но такъв е сценарият на нашия живот, заложен на изборите) енергично се дърпа обратно с надежда да достави удоволствие на обекта, който нападна онзи ден с ловна страст в гръб. Обектът мълчи, не мърда и не доставя удоволствие на субекта. Подразбра се само, че няма нищо против подчинената поза, която Г.Първанов заема с готовността си да застане в партер и така да умилостиви своя партньор във властта.

Дали пък Г.Първанов не се изживява като велик политик, който по примера на великите сили прилага прословутата тактика на политиката на моркова и тоягата? Налага с твърда ръка гърбината на правителството като мекушаво същество пред Русия (както написа в статията си от онзи ден), след което за компенсация тика в муцуната му моркова на своята височайша похвала за резултатите от преговорите в Брюксел.

Не, тази метафора не е подходяща. Тя предполага, че Бойко Борисов е магаре, щом може да изтърпи така лесно тоягите, а след това да гризне моркова и да се успокои. Добре , ще опитам отново с онагледяване на безподобната картинка с друга животинска аналогия.

Не заради моркова, а поради тичането на зигзаг, ходовете на Г.Първанов все повече приличат на заешки бяг в снега. Самият той е силно объркан – нали беше свикнал да си президентства комфортно насред царските и станишевите ливади, а сега какво му дойде до главата? Да го нарича дебил самият премиер, когото дори не може да катурне от власт чрез някоя коалиционна интрига! Но се надява преследвачите му да се объркат още повече от невероятните му подскоци: днес ругае безпрецедентно едно ново правителство, утре вече го хвали.

Връх на това дъно е простичката подробност, че преговорите на премиера Борисов в Брюксел още не бяха приключили, когато бяха обявени от Г.Първанов за успешни и достойни за неговата президентска похвала.

И всичкото това ( близо вече до налудността) противоречиво поведение се наблюдава след цели 8 години опит в упражняването на президентската му власт. Представяте ли, какви би станало, ако от самото начало на мандатите му имаше кой да му противоречи?

Аз не си представям. Това вече е филм, за който забраната трябваше да важи за зрители от 18 годишна възраст нагоре. То бива порнография, но чак такова въображение нямам за жанра садо-мазало.


 * Блогът на Иво Инджев
http://ivo.bg/2009/09/11/садо-мазало-в-президентския-порносер/



Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
1. galinabg - Все пак тази сутрин Бойко Борисов внесе уточнение:
11.09.2009 08:48
Личните ми отношения с президента са лоши, но това няма никакво значение за работата на институциите


http://www.focus-news.net/?id=f12889
цитирай
2. анонимен - Но пък отношенията им са благодатна храна зажурналистите,
11.09.2009 12:09
които умело забъркват от тях кисело-сладко-горчива медийна попара, която ние гълтаме къде със смях, къде през сълзи.
Бойко Борисов може би постъпва тактически правилно като участва в диалога , но стратегически погледнато по-правилно би трябвало да мълчи и остава умуванията на Президента да ги отвява вятъра на забравата.
В ръцете си / ББ / има други, много по-ефективни подходи за отговори извън словесните престрелки. Освен това, понякога мълчанието е най-силното оръжие на по-умния.
цитирай
3. galinabg - @andreshko
11.09.2009 12:33
Да не забравяме все пак, че хората избраха Бойко, защото го харесват, че им говори простичко, разбираемо, не се крие от словесни двубои- да не кажа, че си ги и търси. Така че тактически наистина не бива да мълчи, защото ще излезе, че се страхува от президентина ни.
Прав си, че мълчанието понякога е най-силното оръжие, но в случая Бойко-Гоце мисля, че не е.
Казваш: "умуванията на Президента да ги отвява вятъра на забравата"... - не, тук не съм съгласна. Никой не трябва да му мълчи и да му прикляква, защото поведението му, маниерът му вече стават опасни!
цитирай
4. анонимен - Иво Инджев определено е и ще бъде ...
11.09.2009 14:48
Иво Инджев определено е и ще бъде пристрастен когато става въпрос за Президента-все пак го натириха от БТВ заради него.Доколкото чух Президента изрази задоволство от резултатите от посещението на Борисов в Брюксел, а не е казал че същия е вече енергиен специалист.Но пъченето на Премиера и показването на мускули на Русия може да ни изиграе лоша шега.Все пак цяла Европа се съобразява с Русия защото основната част от ресурсите са там-затова Евросъюза наля милиард и повече на Украйна да си плати дълговете на Русия и да си гарантира доставките на газ,но това пак не е сигурно тъй като Украйна се договаря за нещо ,което всъщност няма.Дано да няма газова война ,че ще го отнесем пак ние
цитирай
5. анонимен - Според мен е грешка
11.09.2009 14:52
Борисов да влиза в медийни спорове с Първанов. Последният е много добре обигран и говори без да казва нищо или за неща, провокативно казани, за да влече в спор. Правилният коментар на Борисов е : " Аз не спооря с Президента. Питайте него какво иска да каже " .
А в пряки разговори на четири очи може много простичко да му казва, че просто не бива да му губи времето, тъй като реално започва управлението от нула, за което са виновни посочените именно от Първанов " нули " от тройната коалиция.
Не бива да се забравя, че Европа следи под лупа положението в България и такива спорове съвсем не са в полза на Бойко и отношението към България.
А безмислените напъни на Първанов само показват, че вече явно усеща и се дразни, че не е "първи" и няма да бъде първи между "първите" в държавата. А освен в Русия, другаде май не гледат сериозно на него.
цитирай
6. анонимен - Анонимний,
11.09.2009 15:01
предлагам когато Борисов говори като равен с Путин /а според теб "показва мускули" /, което е напълно в реда на нещата при разговор на двама " държавници с еднакъв ранг" , за да не обиждаме Путин , ти да стоиш по стар навик без гащи пред него ! :)))))) Явно само слушаш и четеш не това, което реално се е случило по време на разговорите.
цитирай
7. galinabg - @andreshko 5
11.09.2009 15:06
Виж, не мислим много различно, поне като отношение към Г.П., но аз продължавам да твърдя, че Бойко не трябва да му се оставя. Разбира се, че не казвам да се държи като хулиган, в никакъв случай!, но трябва да му покаже, че той не се страхува от него. И съм сигурна, че хората очакват точно това от него :)))) Аз мисля, че Бойко има Западното рамо срещу президента. Факте, факт е, че Гоце усеща, че губи влияние. Още повече на всички на Запад им е ясно, че той е в залез. Още 2 години и няма да го има на този пост. Кой да го крепи? В същото време одобрението за новото правителство е огромно и това Брюксел цени много повече!
А иначе за евентуална Газова война - Пази Боже! Ние ще пострадаме най-много и за най-дълго.
Поздрави!
цитирай
8. galinabg - @анонимен 4
11.09.2009 15:11
И да е пристрастен Иво, а така трябва, разбира се, защото само човек без достойнство и чест би се огънал пред Г.П., не мисля, че греши във фактологията. Това е по-важно! Привествам позицията на Бойко - всички договори с Москва да се изпращат за становище в Брюксел! Чиста работа. Да видим тогава Вл.П. какво ще каже. Ще ни забрани да слушаме ЕС? Хм! Ако това стане ще бъде твърде интересно за всички.
Смятам, че Бойко в момента бие в двубоя с Гоце!
цитирай
9. анонимен - ЕС обаче не можа да ни пусне газа. А ...
11.09.2009 15:26
ЕС обаче не можа да ни пусне газа .А скоро четох ,че Медведев е казал, че спасяването на най-бедния си член си е работа на ЕС ,а не на Русия.За съжаление на някои русофоби сме прекалено зависими от Русия.Даже и АЕЦ-а ни работи с техен уран и пак те прибират отпадъка.
цитирай
10. galinabg - @анонимен 9
11.09.2009 15:28
Извинявай, но не разбирам, ти какво предлагаш - да бъде така за вечни времена ли?И да не се опитваме поне известна независимост да си осигурим? А как, ако не чрез ЕС.
цитирай
11. анонимен - RE:9 Анонимний,
11.09.2009 15:47
Преди всичко аз съм БЪЛГАРИН. И не само съжалявам, а съм бесен именно защото " българи с русофилско съзнание " ни направиха " прекалено зависими от Русия " , с мисълта да потъваме заедно с великия Съветски съюз. Сега не искам да потъвам с Русия - за това и България е в ЕС.
цитирай
12. анонимен - Не, нищо не може да е за вечни врем...
11.09.2009 15:50
Не ,нищо не може да е за вечни времена. Премиерът и президента трябва да водят такава политика ,че националните интереси да са защитени максимално.В случая образно казано само един мост по който се минава на другия бряг.Не може без да си построил друг мост да разрушиш стария защото скърца или не ти харесва.А тръбата за газ е една.Ние сме единствената страна в ЕС без алтернативен доставчик .Така ,че за да не зъзнем трябва да се внимава много-Русия има свои интереси ,ние наши.Но докато Русия може да си позволи да ни отреже квитанцията ние не можем
цитирай
13. galinabg - @ анонимен 12
11.09.2009 15:57
Е, поне до някъде стигнахме до единомислие - че не може българо-съветската дружба да съществува в онзи си вид и днес, още по-малко утре. Да, прав си, че Русия може да ни отреже квитанциите И ТОВА НАИСТИНА Е ОПАСНО, ДАЖЕ СТРАШНО ЗА НАС. Но, докато ние не покажем на чия страна сме, защитавайки националните си интереси, няма кой да ни помогне, нали? А че отношенията ни с Русия не са в наша ползва става все по-ясно. Така че, нека подкрепяме всеки опит и всяко усилие на правителството за отскубване от руската прегръдка, защото иначе и децата ни, и техните и т.н. ще има много да патят!
цитирай
14. galinabg - @andreshko 11 - RE:9 Анонимний,
11.09.2009 16:00
Абсолютно съм съгласна с теб!
цитирай
15. ivesa - galinabg,
11.09.2009 21:32
арогантността,неадекватността и лицемерието са ненужни на политиците и държавниците.Необходима е промяна в поведението им.Трява да се научат, да са единни в различията си в името на България.Поздрави!:)))
цитирай
16. galinabg - @ ivesa
11.09.2009 21:56
ivesa, трябва да са единни, казваш:))) Как да стане това в България? Президентинът ни нали е с повече стаж в политиката? Защо започна тази война, с този тон? Карикатура! Пълна! Бойко се държи много по-достойно. Не искам да му се превръщам в защитник, но аз съм журналист и обективно погледнато, Първанов се издъни - и с Охрид, и със статията...Жалко!
цитирай
17. ivesa - Трява да намерят начин да стане,
11.09.2009 22:34
трябва да захвърлят грубия тон.Междуинституционалните войни не водят до нищо добро,нали институциите се създават ,за да функционират пълноценно?Ако продължават да се конфронтират по недостоен начин,ще сринат още повече имиджа на страната.:)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене