Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: galinabg
Категория: Политика
Прочетен: 3396714
Постинги: 193
Коментари: 4461
Гласове: 21835
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
21.01.2009 18:00 - Ало, политиците.....
Автор: galinabg Категория: Политика   
Прочетен: 3322 Коментари: 6 Гласове:
0

Последна промяна: 21.01.2009 18:20


Сега се връщам от днешния, обявен в събота като предстоящ- грандиозен, протест пред Парламента.

От 14-ти насам пропуснах само 3-тия ден, защото просто бях на работа.

А ходя, защото смятам, че каквото и да си пишем по блогове и форуми, ако физически не заемем пространството пред „Коня” нищо не може да се случи.

 

Та...., днес отидох с голямата НАДЕЖДА, но си тръгнах час и половина след началото, леко смутена. Във виковете „ единство, оставка, ууууууууу” този път имаше нещо фалшиво.

 

Ще го кажа още по-направо.

Не искам да присъствам на протест срещу управляващите, виновни за тотално безнадеждната ситуация в държавата ни, чиито главен водещ и ментор е комикът Шкумбата! Казвам го с цялото си уважение към един човек, на чийто вицове и аз съм се смяла.

 

Има нещо или много наивно или много добре планирано в това Шкумбата да води протеста. В събота го видях за първи път и още тогава се посмутих, но реших, че е инцидентно - човекът и той  решил да даде нещо от себе си за демокрацията.

 

Но!...днес, когато чух,че комикът започна да дава инструкции още преди началото на митинга и назидателно да повтаря и потретва, като на олигофрени, как да се държат хората, какво да правят, как да клякат – целият ми ентусиазъм спихна!

 

И затова се провиквам: АЛО, ПОЛИТИЦИТЕ  ОТ ОПОЗИЦИЯТА!

 

Какво ви стана бе, хора? Къде сте? Не ви искали организаторите!? Ама нали за това сте политици, за да намерите пътя към тях!

Ми той и народът може да ви каже, че не ви иска! Ще си тръгнете ли доброволно от Парламента, като сте такива срамежливи!

Защо оставяте толкова човешка енергия и ентусиазъм да се изпарят? Те хорицата ще походят на протести, ще се поослушат, пък ще си се приберат по къщите. А на изборите- ще отидат за гъби!

 

Протестите срещу управляващите трябва да се поемат от политиците! Всичко друго е „БОШЛАФ”!

 

Сещам се и още нещо.

Нали всички партии си направиха младежки организации?! Ами, хайде де, ето ви ги млади хора на площада - студенти, еколози, майки. Пратете младите си членове да им подадт ръка!

 

Не знам. Или аз съм някъкв непоправим идеалист, или нещо много нередно се заформя, за кой ли път в горката ни България!

 

Вие какво мислите?

 




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - протеста
21.01.2009 18:37
И затова се провиквам: АЛО, ПОЛИТИЦИТЕ ОТ ОПОЗИЦИЯТА!



Какво ви стана бе, хора? Къде сте? Не ви искали организаторите!? Ама нали за това сте политици, за да намерите пътя към тях!


добре казано! Политиците не търсят път към сърцата на хората и в това е бедата. Едно време пред избори единственото място, където можеш да се видиш с хората е било селската кръчма. Кой политик ще се унижи за влезе в такова заведение сега? А там хората ще го припознаят като един от тях. Пълно отсъствие на всякакво присъствие. Поздравявам Ви за написаното. До Вас съм!
цитирай
2. galinabg - @анонимен
21.01.2009 20:09
Благодаря за подкрепата! А това за селската кръчма - много, много сте прав!
цитирай
3. galinabg - @gery
22.01.2009 12:20
Решението е в умните и смислени политици! Категорична съм! Аз няма да пея в хора на тези, които омаскаряват всеки и всичко. Аз съм твърдо "За" силна политическа система!
цитирай
4. dantonov - Мога да кажа, че политиците от СДС ...
22.01.2009 14:18
Мога да кажа, че политиците от СДС бяха сред хората. СДС бе там. Това, че по медиите това не се споменава, си правяте извода сама.
Когато Мартин Димитров бе, мисля във вторник, при Бареков, той му зададе същия въпрос.
Оказа се, че Мартин Димитров е бил там, говорил е от трибуната.
цитирай
5. merita - Поредната доза популизъм, яхна ...
27.01.2009 06:39
Поредната доза популизъм , яхна младите хора.Цялата схема се завърта наново , но в случая наистина ,,отсъства политическата сила , която да застане зад протестиращите.Има нещо сбъркано в самата организация и в целите на протеста.Поздрав!
цитирай
6. анонимен - Даниел Денев - Относно въвеждането на поправка в конституцията свързана със задължителните / императивни мандати на депутатите и инструментите на пряката демокр
08.02.2009 22:13
Вижда ми се висок прага за провеждането на референдуми в Република България по важни за нацията въпроси. Вие какво мислите? Защо не се позволявва директно участие нна народа в управлението?

Може ли да има мажоритарен елемент при предстоящите избори? (а защо да не са и изцяло мажоритарни?!)

Защо не се обвързват документално нашите избранници с конкретни действия след встъпването си в парламента (така наречения императивен/задължителен мандат) Нека районите които са си ги избрали да си ги отзовават ако дремят в пленарна зала?! Този механизъм за отзоваването подлежи надоуточняване… НО със сигурност трябва да се знае при този императивен мандат НА КОЛКО ВРЕМЕ ЩЕ СЕ ОТЧИТАТ И КАК НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ!!!
Нека при опит в рамките на такъв задължителен мандат да има и остракация (т.е. при опит да си присвоява депутата власт да му се налага забрана за вечни времена да се занимава с политика и ако има как и от гражданство да се лишава…)
Конституцията съм чел и ми е интересно след като съвест нямат, защо не се променят тези неща във вид на попправки!!!!!!!
Наистина се надявам, че и други тук ще ме разберат. У нас не може да се промени нищо само с промяна на избранниците - МЕХАНИЗМА ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ!!! СТИГА ВЕЧЕ ПАРТОКРАЦИЯ!!! След като партиите не са коректен между народа и властта нека се премине към ДИРЕКТНА ДЕМОКРАЦИЯ!!! Някога Айнщайн е казал: “Неможе да правиш едно и също нещо, по един и сщ нацин, дълго време ида очакваш различен резултат! Това е Лудост”

Българите отдавна са били поставени пред дилемата: “Да си губят години от живота да оправят бакиите тук, или просто да станат безродници по света в името на уреден и спокоен живот (за децата им също)” Кой идиот би жертвал бъдещето на децата си, за да доказва многократно доказани неща, а именно: Тук без РАДИКАЛНИ промени в системата и механизма, НИКОГА НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ!!! И тази дилема всеки решава според възрастта си… Ами огледайте се: Младите просто бягат… те не желаят да си губят времето…
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене