Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: galinabg
Категория: Политика
Прочетен: 3406862
Постинги: 193
Коментари: 4461
Гласове: 21835
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
24.06.2008 16:07 - ИЗЧЕЗВАТ ЛИ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ?
Автор: galinabg Категория: Политика   
Прочетен: 3487 Коментари: 11 Гласове:
0

Последна промяна: 25.06.2008 11:55


" НДСВ е предоставило писмени доказателства в Държавната агенция за национална сигурност, че партията Ред, законност и справедливост е участвала в „купуването на гласове” на частичните местни избори за общински съвет в Сандански. НДСВ е единствената парламентарно представена политическа сила, която е увеличила представителите си в общинския съвет на Казанлък, каза зам.-председателят на НДСВ Милен Велчев. Резултатите от изборите в Казанлък показват тенденцията за връщане на доверието в НДСВ, каза още зам.-председателят на НДСВ Милен Велчев."-текстът е от прессъобщение на НДСВ.

               ПРЕЗ 2001-ВА, МОЯ ПОЗНАТА, ПО СТЕЧЕНИЕ НА ОБСТОЯТЕЛСТВАТА, СТАНА ДЕПУТАТ ОТ НДСВ. КАТО 90 % ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ, ТОГАВА, ВЪОДУШЕВЛЕНИЕТО Й НЯМАШЕ ГРАНИЦИ. ГОВОРЕШЕ МИ ТАКИВА НЕЩА, ЧЕ А-ХА ДА Й ПОВЯРВАМ. 
ПАТОСЪТ Й ПРОДЪЛЖИ БЛИЗО ГОДИНА.СЛЕД ТОВА ЗАПОЧНА ДА ГОВОРИ ПОВЕЧЕ ЗА ПАРЛАМЕНТАРНАТА СИ РАБОТА, ПОСЛЕ С НЕДОМЛЪВКИ ЗА ПОРАЖДАЩИ СЕ СКАНДАЛЧЕТА В ПАРТИЯТА И НАКРАЯ.....МИ КАЗА- „ГАЛЯ, ТОЗИ ЧОВЕК /ЦАРЯТ/ Е ДОШЪЛ, ЗА ДА УНИЩОЖИ ПОЛИТИЧЕСКАТА СИСТЕМА НА БЪЛГАРИЯ”. 

             ПРОГНОЗАТА Й В КРАЯ НА 2002-РА БЕШЕ,ЧЕ СЛЕД 5 ГОДИНИ ПАРТИИТЕ НЯМА ДА ЗНАЧАТ НИЩО ЗА БЪЛГАРИТЕ И ЧЕ НИ ЧАКА ГОЛЯМА ПОЛИТИЧЕСКА КАША. ПРИЗНАВАМ СИ, НЕ Я РАЗБИРАХ НА 100 % И НЕ МОЖЕХ ДА СИ ПРЕДСТАВЯ, КАК ТАКА, ПАРТИИТЕ ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ И НЯМА ДА СА ФАКТОР, В ЕДНА ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА, В ЕДНА ДЕМОКРАТИЧНА СТРАНА И Т.Н. СЕГА ВЕЧЕ ЗНАМ КАКВО МИ Е ГОВОРИЛА. ТОВА, КОЕТО СЕ СЛУЧИ В САНДАНСКИ И КАЗЪНЛЪК НЕ Е НИЩО ДРУГО ОСВЕН КРАХ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА СИСТЕМА В БЪЛГАРИЯ. 

           КАТО ЧЕТА КОМЕТАРИТЕ И АНАЛИЗИТЕ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ СЕ СЕТИХ ЗА ДУМИТЕ Й ЗА ЦАРЯ. ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ТОВА ДА Е БИЛА ЦЕЛТА НА ВЕЛИЧЕСТВОТО? АКО ДА, ПИТАМ СЕ, КОЙ МУ ПОЗВОЛИ ДА ОСЪЩЕСТВИ ПЛАНА СИ? ЗАЩО? ПОЛИТИЧЕСКА НЕДАЛНОВИДНОСТ ОТ ОСТАНАЛИТЕ ИГРАЧИ ИЛИ ОБЩ ИНТЕРЕС И ОТ ТЯХНА СТРАНА Е ЛИКВИДИРАНЕТО НА ПАРТИИТЕ В ТОЗИ ИМ ВИД? 

        СЛУШАМ, ГОВОРЯТ ЗА МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ?! В ТОЗИ МОМЕНТ - МИСЛЯ, ЧЕ ТОВА ЩЕ БЪДЕ САМОУБИЙСТВЕНО. СТАНИШЕВ, ГОЦЕ, ДЕСНИ, ЛЕВИ КАТО ОТКАЧЕНИ СЕ ВТУРНАХА ДА ДАВАТ РЕЦЕПТИ ЗА ПОЛИТИЧЕСКАТА СИСТЕМА. ВСЕКИ С НЯКАКВИ ОТНЕСЕНИ ИДЕИ. СЯКАШ СА ОБЪРКАНИ. СЯКАШ СА СТАНАЛИ ОТ СЪН И СА РАЗБРАЛИ, ЧЕ ДОКАТО СА СЪНУВАЛИ, НЯКОЙ ДРУГ Е БИЛ БУДЕН И ИМ Е ЩРАКНАЛ КАПАНА. МНОГО СА ОБЪРКАНИ ВСИЧКИ. 

         ЧАК СТРАШНИЧКО СЕ ЩУРКАТ НАПРЕД-НАЗАД И НЕ МОГАТ ДА СЕ СЕТЯТ КАК ДА СЕ ИЗМЪКНАТ ОТ ПРИМКАТА. А АЗ КАТО ГИ ГЛЕДАМ - СЪВСЕМ СЕ ОТЧАЙВАМ. 

ЩЕ КАЖА САМО/ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ?/ - ГОСПОДИ, ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!



Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. valsodar - Защо "самоубийствено" ?
24.06.2008 16:19
Самоубийствено за кого ?
За партийната номенклатура, за оялите се тунеядци във властта или за продажните избиратели ? :))
цитирай
2. galinabg - @valsodar
24.06.2008 16:36
Самоубийствено за все още крехката ни демокрация. Аз лично се притеснявам от мажоритарен вот, в чистия му вид, и се страхувам да си представя-кой ще се озове в следващия Парламент при такава система за избор. Българите не са готови за мажоритарен вот.За съжаление!
цитирай
3. valsodar - Че може ли по-лошо от настоящето ?
24.06.2008 16:40
Галопираща инфлация, гони вече 25% - да ти напомня нещо за времето на Жан Виденов ?
Същото политическо безхаберие, само и само да се изкара мандата.

Едни мажоритарни избори, поне ще докажат на практика, че в България не е имало, няма и няма и да има Демокрация ! :)))
цитирай
4. galinabg - @valsodar
24.06.2008 16:53
както пише в заглавието на блога ми- ЦЕНЯ ВСЯКО МНЕНИЕ!БЛАГОДАРЯ ТИ, ЧЕ ОТДЕЛИ ОТ ВРЕМЕТО СИ ЗА ТАЗИ ТЕМА.
цитирай
5. viovioi - Дали изчезват??
24.06.2008 17:18
По скоро се самоунищожават , разпадат и роят . И мисля че това явление е естествен резултат, защото не са изградени и не стоят на здрави фундаментални принципи, тези и идеи(изобщо ако има някакви здрави такива??). И така създават неустойчив хаос около себе си.Твърде често и лидерите са неподходящи лица.Непопулярни със съмнителни личностни качества. Да не говорим за липса на всякаква визия ,конвергентност и дипломация. Какво да кажем за политик, лидер на голяма партия ,който упорито налага t-shirt модата например?? Демоснтрация на какво друго ще да е, ако не на неуважение.
цитирай
6. lubitel - Мажоритарните избори не решават и ...
25.06.2008 12:45
Мажоритарните избори не решават и няма да решат проблемите. То и сега си "избираме" мажоритарно кметове, но какво от това!?
В моя град кмета продължава "мажоритарно" 3ти мандат да съсипва града . . .
Трябва промяна на манталитета на хората!
цитирай
7. galinabg - @lubitel
25.06.2008 18:09
ТОВА ЗА МАНТАЛИТЕТА В СЛЕДВАЩИТЕ ПОНЕ 10-ТИНА ГОДИНИ НЕ ГО ВЯРВАМ.КАЗВАМ ГО С ДЪЛБОКА ТЪГА! ИНАЧЕ СПОДЕЛЯМ МНЕНИЕТО ТИ!
цитирай
8. lubitel - За съжаление една промяна в мисл...
26.06.2008 11:30
За съжаление една промяна в мисленето на хората става бавно, много бавно. Не 10 - а 10 по 10 години трябват.
А в момента нещата все повече и повече се изкривяват и вървят в лоша посока
цитирай
9. santov - Не, мила
16.07.2008 20:30
Просто влязохме в капана. Ти, аз, почти всички... Комунистите, чрез Царя, през мутрите... и им се получи! Да права си, 2001 беше повратна, значи излиза, че за целият преход имахме само 4 години. Е, явно не стигнаха...
цитирай
10. lyudmilstefanov - Макар и със закъснение
27.07.2008 08:22
попаднах на този постинг, в който е показан основния проблем на българския политически живот: липсата на партии.
Партията обединява и привлича хората със своята идеология. У нас никой политически субект не се афишира чрез идеология. Нито пък ползва идеите на интелектуални елити, които осмислят философски и идеологически обществените процеси. Такива анализи можеш да намериш повече в блоговете на хора с ясна политическа ориентация, отколкото в партийните програми и публични изяви. В резултат на тази липса на привлекателни и обосновани идеи се получават типични феномени като:
1. Гласува се за плакатизирани личности с обиграно публично поведение /бойко, волен, симеон и пр./. Изборът е на базата на някаква интуитивна догадка и имагинерно очакване за промяна чрез чудо.
2. Преди избори "партиите" ,/дори и столетницата!/, не говорят за своите идеи /те нямат такива!!!/, върху които ще базират действията си, ако спечелят властта, а се рекламират вече с клипове като прахта за пране, храните и методите за отслабване.
3. Все повече се проповядва така наречената "прагматична политика" в противовес на идеологически обоснованата политика. Но какво значи "прагматичен"? При едно по-внимателно вглеждане не означава нищо повече от желанието просто да си на власт ти, а не някой друг, та ти, а не някой друг, да се облагодетелстваш...
Браво, Галя! Закъснели, но горещи поздравления за този стегнат и точен постинг!
цитирай
11. galinabg - @ lyudmilstefanov
27.07.2008 11:23
Благодаря ти, че споделяш част от вижданията ми за състоянието на политическата система у нас. Съгласна съм и с 3-те описани от теб феномена. Така е! Опитвам се да водя този разговор и с политиците, с които ми се налага да се срещам служебно. Слушат ме, кимат в знак на съгласие с тезите ми, но не виждам хъс и заряд за промяна?!?За съжаление.....
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене